X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HIT
    polecam Wam dziewczyny zrobic pierwsze apteczne i nie tylko bo dobrze wyposazony ten sklep jest duzo wiecej niz tylko leki sa dzialy dla niemowlaka i dla mamy i duzo taniej podobno jak zamowic za 300zl to dostawa gratis :) kumpela mi przekazala internetowa apteka gemini. Polecam

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    HIT
    polecam Wam dziewczyny zrobic pierwsze apteczne i nie tylko bo dobrze wyposazony ten sklep jest duzo wiecej niz tylko leki sa dzialy dla niemowlaka i dla mamy i duzo taniej podobno jak zamowic za 300zl to dostawa gratis :) kumpela mi przekazala internetowa apteka gemini. Polecam
    Ja tylko tam zamówiam. Ceny mają bardzo konkurencyjne. Mogę odebrać również w aptece a mam blisko domu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja o laktatorach muszę sobie jeszcze poczytać, bo nie potrafię się na nic zdecydować :/
    i szukam termometru dla dziecka, bałam się że na douszny będzie za mały, ale podobno można od narodzin taki stosować? macie Mamusie jakieś wypróbowane? ja miałam tylko z takim do czynienia: http://byciemama.pl/test-termometr-braun-irt-4520/

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chciałabym laktator, chyba ręczny Medela, słyszałam że są dobre. Termometr też muszę kupić. Mamusie, które są godne uwagi przy małych dzieciach ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 14:15

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF ja u Młodego stosowałam na podczerwień do czoła i douszny od urodzenia. Kupiłam w aptece jakiś niefirmowy, ale równie dobrze służy.
    Laktator miałam Medeli ręczny, ale nie zdał u mnie egzaminu. Trzeba mieć masę siły, żeby nim ściągać, siadaly mi ręce. Używałam elektrycznego Medeli wypożyczonego ze szpitala, ale miałam mało pokarmu i.tylko 3 mc ściągalam. Może jak mama ma dużo pokarmu to ręczny się sprawdza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 14:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ściągałam 5 miesięcy laktatorem 6 razy na dobę miałam zwykły http://canpolbabies.com/pl/produkty/produkt/616-laktator-elektryczny-easystart cen fajna, 3 poziomy ssania. Polecam. Kupiłam go zanim urodziłam miałam używać go tylko sporadycznie, życie zdecydowało innaczej. Silniczek ma po 5 miesiacach w dobrej formie.

Teraz gdybym jakimś cudem znów musiała ściągać to kupiła bym już http://tiktak.com.pl/akcesoria-dla-kobiet-w-ciazy-i-karmiacych-/482--profesjonalny-laktator-elektryczny-spectra-9.html Dosyć nowy na rynku i bardzo polecany przez mamy które ściągają mleko regularnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF ja też mam jakiś bez firmowy, dostałam go za punkty :P Ale sprawdza się więc nie wymieniam go.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się tylko zastanawiam, bo miałam już kilka tradycyjnych - takich co się pod pachę ewentualnie pod język wkłada - i nie zawsze się spisywały, czy nie będzie temperatury przekłamywał albo okaże się bublem :P

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubranek to mam bodziaki na 50 i 56 muszę dokupić polspiochy i sweterki.
    U nas słoiczki się nie sprawdzały, sporadycznie na wyjsciach. Młody ich nie chciał (nie dziwię się ;)). Poza tym nie oplacae się płacić 6-7 zł za słoiczek, gdzie jest 10% rybki czy mięska, a reszta to woda, marchew, olej.rzepakowy i ślad innych warzyw ;). A owoce mój młody jadł tarte nawet jak nie miał ząbków, nigdy nie dawalam mu totalnych papek.
    Jeżeli w ogóle to polecam kupować słoiczki z rossman babydream, są duże, mają najlepszy skład i cener, choć też bez rewelki w porównaniu z domowym jedzonkiem. Wszystkie hippy, gerbery są przereklamowane bo skład jest delikatnie mówiąc średni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 14:35

Angela89, Sophia, Dzierzba lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    ja termometr na podczerwień uzywałam dorywczo i kontrolnie bo jednak do pomiaru dokładnego(od którego uzaleznialam podanie leku)miałam zwykły elektroniczny, przez sen pod paszkę wkładałam
    mój elektroniczny (też z apteki)ma tylko opcje do czoła, ale tez można mierzyć temp np pokarmu
    uczulam tylko na jeden drobiazg-niech sygnał dzwiekowy bedzie do wyłączania-u mnie niestety nie da się wyłączyć i w nocy było cięzko nie budzić dziecka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Co do ubranek to mam bodziaki na 50 i 56 muszę dokupić polspiochy i sweterki.
    U nas słoiczki się nie sprawdzały, sporadycznie na wyjsciach. Młody ich nie chciał (nie dziwię się ;)). Poza tym nie oplacae się płacić 6-7 zł za słoiczek, gdzie jest 10% rybki czy mięska, a reszta to woda, marchew, olej.rzepakowy i ślad innych warzyw ;). A owoce mój młody jadł tarte nawet jak nie miał ząbków, nigdy nie dawalam mu totalnych papek.

My papki to na samym początku (dosyć szybko zaczeliśmy wprowadzać produkty za pozwoleniem lekarzy) ale szybko właśnie na grudki przeszliśmy za namową logopedy, która stwierdziła że fajnie poprawia to aparat mowy i później nie ma problemów z odruchami wymiotnymi przy jeszcze większych kawałakach. A wcześniaki maja niby tak że dosyć blisko maja te nerwy od odruchu wymiotnego z czasem to zanika- przesuwa się dalej.

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela mi właśnie pediatra kazała dawac tarte, a nie papki. Młody miał 5 mc jak jadł tartą marchew z jabłkiem, sliwkir, gruszki, marchewkę z groszkiem. Na 6 mc jadł już prawie wszystko. Zero kolek, bólu brzucha. Nigdy nie miał odruchu wymiotnego, nie ulewał, nie zachłystywał się, rozcieral dziaslami bez problemu.
    Inna sprawa, że jest niejadkiem od kiedy zaczale raczkowac i chodzić, bo nie miał czasu he he. Je mało, ale od 18 mc je sam łyżeczką i widelcem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 14:40

Angela89, mmargol lubią tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym bardzo wprowadzać żywność metodą BLW aczkolwiek nie wiem czy będzie mi się wystarczająco chciało :P obym miała siły i chęci jak teraz :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela mi właśnie pediatra kazała dawac tarte, a nie papki. Młody miał 5 mc jak jadł tartą marchew z jabłkiem, sliwkir, gruszki, marchewkę z groszkiem. Na 6 mc jadł już prawie wszystko. Zero kolek, bólu brzucha. Nigdy nie miał odruchu wymiotnego, nie ulewał, nie zachłystywał się, rozcieral dziaslami bez problemu.
    Inna sprawa, że jest niejadkiem od kiedy zaczale raczkowac i chodzić, bo nie miał czasu he he. Je mało, ale od 18 mc je sam łyżeczką i widelcem.

U nas to chyba właśnie młoda nadrabia do teraz swoje zaległości. Je bardzo dużo, potrafi zjeść na śniadanie omleta całego, kiedy ja wymiękam przy połowie. Ma gorsze dni ale głównie to sprawka zębów które u nas od niedawna wychodzą. Ale przy synku tak samo będzie działać z wprowadzaniem produktów jak przy Tysi. Nie mieliśmy problemów z brzuszkiem ani zaparć ani biegunek. Na szczęście nas to ominęło oby tak samo było teraz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Ja chciałabym bardzo wprowadzać żywność metodą BLW aczkolwiek nie wiem czy będzie mi się wystarczająco chciało :P obym miała siły i chęci jak teraz :)

Ja dziś książke polecałam ala antkowe blw :) Jemy rękami ale zaczynałam jednak od łyżeczki. Bo dosyć późno sama usiadła a przy blw dziecko musi siedzieć.

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka miał 3,5 m. jak zjadła pierwsza marchewkę a potem szybko wszystko poszlo, jedynie co to pomidor świezy w 9 miesiacy był ciut za szybko

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój je, co 3 dzień ;) ale mleko przed snem musi być codziennie.
    Je rękami, sztuccami, czym się da ;) ma dni, że je wszystko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela dzięki za info o laktatorze, ma faktycznie bardzo dobre opinie, może się zdecyduje, znalazłam na gemini:
    http://www.aptekagemini.pl/canpol-laktator-elektryczny-12-201.html

• mmargol Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Wam! ja na obiad zainspirowalam sie podeslanym linkiem Macioszczyczki na poledwiczke z masterchefjunior - bylo mega! omomomom jeszcze bym zjadla, al enie mam miejsca ufff trzeba sie teraz na spacer z mezem wybrac :)

ja laktator pozycze od bratowej meza, ma reczna medele i zobaczymy czy sie sprawdzi, najwyzej swoj sobie kupie elektryczny jak bedzie potrzeba, patrzylam na te z canpola bo cena jest konkurencyjna.

ubranka tez planuje od 56, te najmniejsze pozycze od kolezanki, a reszte dostane ode mnie z rodziny po obecnej 3 i 4 latce :) jutro jade sie tam zorientowac co i jakie maja :)

a propo termometru to myslalam o takim na podczerwien, a przy okazji i inne rzeczy pomierzy, np wode do kapieli czy jedzonko pozniej, kontrolnie i tak mam elektryczny pod paszke :)

pirelka nozki jak talala! tancerki małe :)
    malutka nie ukrywam, ze Daria wyglada jak ufo troche, ale mimmo wszystko to sama slodycz :) moj gin jak go pytam o 3d i 4d to caly czas sie broni, ze za wczesnie bo jak ufo wyglada to mu powiedzialam ostatnio, ze to takie kochane ufo i sie nie przestrasze, zobaczymy czy teraz w srode na polowkowych przelaczy na 3d/4d :)

pirelka, Macioszczyczka, _izunia_, Malutka92 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Angela dzięki za info o laktatorze, ma faktycznie bardzo dobre opinie, może się zdecyduje, znalazłam na gemini:
    http://www.aptekagemini.pl/canpol-laktator-elektryczny-12-201.html
    widzialam go ten na allegro
    http://allegro.pl/canpol-laktator-elektryczny-easy-start-akcesoria-i5378052713.html

Magdziulla lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
‹‹ 762 763 764 765 766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ