X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Jakieś propozycje dziewczyny na dzisiejszy obiad?? Ja w ciąży mam non stop ogromną ochotę na mięso kaczki, oczywiście pozwalam sobie raz na jakieś 2 tygodnie, ale właśnie dzisiaj mnie tak kusi żeby zrobić sobie pierś z kaczki

My właśnie godz temu skonsumowalismy nasza - kurde juz dawno mi nie wyszła tak dobra jak dzis!!! Sama zjadłam 1 cała pierś ;) a sos pomarańczowy wyszedł wyśmienity :):) a M nie mógł sie nadziwić ;)

Co do słoiczków. Ile rodzicow, tyle opinii. Ja przy T gotowałam sama. Przecieralam przez sitko, latałam na targ po świeża cielęcinke, zdrowe marcheweczki z ogródka babci, jajeczka bez pieczątek itd. Namordowalam sie jak dziki osioł. Jak nie przewijalam dupci, to stałam w kuchni i szykowałam juz na następny dzień. I tak w kółko. Kompletnie zero czasu dla siebie. A T teraz wybrzydza. Dlatego przy Hani nie zamierzam popełniać tego błędu. Skoro ktoś juz wymyślił gotowe słoiczki to tum razem zamierzam z nich korzystać. A jak mała osiągnie juz odpowiedni wiek, będę jej wprowadzała to samo jedzienie co nam, przyprawione i bez żadnych udziwnień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 19:47

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj przeszłam samą siebie, najpierw obiadek pierś z kaczki, ziemniaczki i moja ulubiona sałata, a dwie godziny później nagle naszło mnie na naleśniki :-) i zeszłam je smażyć, a teraz mam ochotę zrobić pizze, ale na razie trzymam się jakoś powtarzając sobie, że jedzenie na noc jest nie zdrowe :D

AniaLewandowska lubi tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my byliśmy na tym festiwalu czekolady, gdzie może dwa lub trzy stanowiska były z czekoladą, reszta to kiełbasy, wina, sery, a na mikroscenie okropne disco polo i pełno baloników jak na odpuście :D trochę się rozczarowałam...

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam z urodzin babci a mąż poszedł...biegać jeszcze. Ja jestem padnieta do tego mam od godziny bóle z boku brzucha jakby mi ktoś szpilki wbijał:/ myślę ze ciepły prysznic zaradzi.
    Strazaczka myśmy też mieli straż na weselu choc mąż w garniturze normalnie szedł ale eskortę mieliśmy i całą delegacje, podobało mi się to bo goście 1 raz takie coś widzieli, dodatkowo zastawiali nas na środku skrzyżowania - zastawili ruch, na sygnałach improwizowany wypadek zrobili, "poszkodowany" dopiero po 11 butelkach wódki podarowanej miał rokowania na przezycie:) ogólnie fajnie aż żałuję że nie mieliśmy kamerzysty bo zdjęcia ładne wyszły.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałam dziś w smyku tego misia i jestem w nim zakochana <3
    pięknie szumi, bije serduszko, śpiewa kołysankę i wibruje, w smyku kosztował 139 lub 149 zł, ale wiedziałam że na allegro znajdzie się taniej :)

http://allegro.pl/fisher-price-mis-motylek-przytulanka-dfp20-i6000687377.html

_izunia_ lubi tę wiadomość

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF była dzisiaj w Twoich stronach- o ile pamietam jestes z Bielska ;-) a to moje drugie ulubione miasto po Krakowie ;-) byliśmy na obiedzie w Tratatoria da Tadeusz (to chyba nasza ulubiona knajpka w Bielsku)- pierwszy raz jadłam gąskę ;-)

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    LRF była dzisiaj w Twoich stronach- o ile pamietam jestes z Bielska ;-) a to moje drugie ulubione miasto po Krakowie ;-) byliśmy na obiedzie w Tratatoria da Tadeusz (to chyba nasza ulubiona knajpka w Bielsku)- pierwszy raz jadłam gąskę ;-)
    tak, jestem z Bielska, nigdy mnie w tej Tratorii nie było, ale zbliża się rocznica ślubu i gdzieś by się wyszło :) my gąskę mieliśmy na przyjęciu po ślubie, ale niestety nie udało mi się jej spróbować..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 21:58

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    tak, jestem z Bielska, nigdy mnie w tej Tratorii nie było, ale zbliża się rocznica ślubu i gdzieś by się wyszło :) my gąskę mieliśmy na przyjęciu po ślubie, ale niestety nie udało mi się jej spróbować..
    polecam-kiedyś tam była M.Gessler i zrobiła rozpierduchę ;-) jedzenie mają naprawdę b.dobre. My też mamy niedługo 4 rocznicę ślubu i też tam pewnie bedziemy cos konsumować ;-) polcam zupę serową, rybaka i krem z kalafiora mmmmm

mhsvi09k4211dm8g.png

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Informacyjnie do dziewczyn z Warszawy, jakby któraś z Was nie wiedziała.
    Jutro jest maraton i bedą utrudnienia w ruchu.
    Jesli planujecie przemieszczanie sie to sprawdźcie cyz ulice sa przejezdne.

Sophia lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze inf. dla krakowianek - targi dziecięce

https://www.entliczek.pl/ii-dzieciece-targi-entliczka/

mhsvi09k4211dm8g.png

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że same rocznice ślubów. My z mężem obchodzimy w poniedziałek, pierwszą <3 :)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:

A my przy okazji zeszłego wypadu na Szyndzielnie wpadliśmy na obiad do Bielska do restauracji Lawenda. O matko!!!! Wspaniała knajpa. Ja zamówiłam shab pieczony w kminku z sosem borowikowym z warzywami, M stęka podawanego na gorącym kamieniu :):):) dzieciaki tradycyjnie kotlecik i spaghetti ;) dawno tak dobrze nie jedliśmy w obcym mieście ;)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwsza kompletnie bezsenna noc. Może za dużo wrażeń w dzień, a może to wina kawy z ekspresu o 16:00- nie wiem. No to wpadłam do Was zobaczyć co słychać i pochwalić swojego dzidziucha w brzuchu, że już ładnie fika i od kilku dni brzuszek aż podskakuje. :) W piątek dowiem się, co z niego za człek. :)

Angela, a co to za bakteria była taka groźna? Bo mi ciągle nawracają infekcje,a gin w ciemno wypisuje globulki zamiast wymaz zrobić i twierdzi, że w ciąży to normalne. Jakoś w 1. tak nie miałam...Trochę się martwię.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    U mnie pierwsza kompletnie bezsenna noc. Może za dużo wrażeń w dzień, a może to wina kawy z ekspresu o 16:00- nie wiem. No to wpadłam do Was zobaczyć co słychać i pochwalić swojego dzidziucha w brzuchu, że już ładnie fika i od kilku dni brzuszek aż podskakuje. :) W piątek dowiem się, co z niego za człek. :)

Angela, a co to za bakteria była taka groźna? Bo mi ciągle nawracają infekcje,a gin w ciemno wypisuje globulki zamiast wymaz zrobić i twierdzi, że w ciąży to normalne. Jakoś w 1. tak nie miałam...Trochę się martwię.
    miałam e coli który nie chciał sobie iść po 4 antybiotykach, przez niego również na 80% jest Martyna na świecie o te 2.5 miesiąc za szybko a 20% przyczyniła się operacja w 19tc. Zrób sama posiew z pochwy gdzieś w labo. Moja eks doktorka też mnie leczyla na ślepo.

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Widzę, że same rocznice ślubów. My z mężem obchodzimy w poniedziałek, pierwszą <3 :)

Nasza czwarta bedzie 25 sierpnia, przed samym porodem. ;) Może dzidzia zrobi nam prezent i rocznicę spędzimy na porodówce. ;D

Tak wogóle witam się. Miało być brzydko i deszczowo-śniegowo, a u nas mimo, że zimno jest zabójcze słoneczko. ;P

Ja oczywiście jak z rana przy kawce i obolałym kręgosłupie;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 07:26

bbeczka91 lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Gardlo cały cżas niemiłosiernie boli :/ nawet tantum verde nie pomaga. Co to za scierwa latają jeszcze?! Ja juz miałam nadzieje ze swoje odchorowalam :(

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka
    ja dwa tyg temu to przechodziłam :( tylko lekki ból gardła , który trzymał 2 dni, a po tym ten cholerny suchy, męczący kaszel

Witam się z rana

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka idź do apteki kup tabletki Isla porzeczkowe.
    Zjadłam cały listek w ciągu dnia na noc zagryzlam tabletka Prenalen.
    I bol gardła przeszedł.
    Został mi jakoś czasami katar i czasami pojawia się kaszel suchy.
    Ale trzy dni mnie męczyło.
    Zdrówka:-)

Anulka01 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas śnieg z deszczem, aż nie chce mi się wierzyć :/
    nigdzie się dziś nie ruszam z domu! co prawda jedziemy do moich rodziców po południu, ale z domu do auta jeszcze przeżyję :D póki co witam się z rana z kawką i śniadankiem :)

• ilona29 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Nasza czwarta bedzie 25 sierpnia, przed samym porodem. ;) Może dzidzia zrobi nam prezent i rocznicę spędzimy na porodówce. ;D

Tak wogóle witam się. Miało być brzydko i deszczowo-śniegowo, a u nas mimo, że zimno jest zabójcze słoneczko. ;P

Ja oczywiście jak z rana przy kawce i obolałym kręgosłupie;P
    witam
    my mamy rocznice 24 sierpnia tylko ze trzecia

bbeczka91 lubi tę wiadomość

74700tc7xapwpc4i.png
‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ