X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to u nas mąż ma 3 września urodziny, zobaczymy czy nasze dziecko trafi z tą datą, ale i tak pewnie będą wspólnie przyjęcia organizować :) już mi mój mówi, żebym tylko zdążyła mu prezent kupić :P

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isla porzeczkowe zapisałam, a wapno mozna pic prawda? Zwykle czy forte? Mam tylko forte i nie wim czy dzielić czy nie trzeba.
    Tez mam nadzieje ze skończy sie na przeziębieniu :/ Dzięki dziewczynki :*

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    issla ssałam w pierwszej ciąży (w sumie cały czas) ale bardziej w celu nawilzania gardła przy kaszlu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana z lozeczka :-)

my z mezem 22 wrzesnia obchodzimy 4 rocznice slubu :-) juz z naszym pierworodnym dzieckiem :-)

co Wy o sniegu mowicie, u mnie piekne slonce :-)
    zisiaj obiadek u rodzicow a pozniej jedziemy do kuzynki przeanalizowac co ma dla malej naszej bo beda nam dawac :-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na obiad dzisiaj mam filety z łososia i myślę jak je zrobić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 09:22

• Sophia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia życzę Dziewczyny.

Angela89, AniaLewandowska, bbeczka91 lubią tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Witamy w niedzielny poranek prosto z łóżeczka :-)
    Moja córka chyba uprawia hazard przez sen ]:-> gada jak szalona jak spi,ale dzis w nocy uslyszalam "Podbijam" z mega przejęciem hehehe...

ja też gadałam przez sen jako dziecko, teraz w sumie czasami też się zdarzy ale rzadko :) I pamiętam jak mi tata opowiadał, że któregoś razu znowu coś zaczęłam mamrotać, a on zaczął się śmiać i ja do niego przez sen: "i co się śmiejesz" :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:

polecam w sosie teriyaki jak lubicie takie smaki. Kocham po prostu tak przyrządzonego łososia :)
    http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/dania_z_grilla/losos_teriyaki/przepis.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinko właśnie przeglądam przepisy na kwestii smaku, ale jestem ograniczona jeśli chodzi o składniki, a pogoda jest jaka jest i nie zamierzam z domu wychodzić :P teriyaki bardzo lubię, ale potomek nie bardzo za azjatyckimi smakami przepada, bo za każdym razem czuję się ciężka i mi niedobrze, a przed ciążą dużo chińskiego i tym podobnego jadłam :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak spałam to przez sen chciałam przemycać męża spodnie do samolotu. I zabierałam go w podróż po Europie. ;)

A moja siostra prez sen kłóci się z kimś i mówi "ja pier..ole i spier..alaj"

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój brat przez sen potrafił recytować parametry procesora komputera :D

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Mój niezawodny szybki przepis, to łososia przeprawiasz sól, oregano, pieprz i oczywiście pokropić cytryną w folię z kieszonką i ma głęboką suchą patelnię z pokrywką i 5 min z jednej 3 z drugiej. Do tego sos - jogurt naturalny z miętą może być świeża lub suszona i doprawić, kasza kuskus i robię do tego karmelizowane z miodem marchewki-po prostu kroję w małe słupki i na patelnię z miodem. Do tego moze być coś zielonego. Pycha, zdrowe i mega szybkie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 10:00

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)

My po śniadanku i pewnie wyruszymy na spacer nad morze, kilka km przed Nami, ale to Nasz wspólny rytuał weekendowy ;) póki słonko świece trzeba korzystać :D

U mnie ruchy na razie takie same, delikatne pukanie od środka z 2-3 razy dziennie :) niepozornie i mam wrażenie, że tylko jedna kruszynka na razie :D

AniaLewandowska, _izunia_ lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Kiedys slyszalam,ze od takiej sniacej osoby mozna sie wielu rzeczy dowiedziec, żądając pytania (nie wymawiając imienia sniacej osoby) ciekawe czy faktycznie to dziala,przetestuje na młodej :-)
    cos w tym jest, na studiach kolezance psikusa zrobilismy, zlapalismy delikatnie za palec i pytania zadawalismy i gadka typu ze musi przeparkowac swoj czolg i gdzie sa kluczyki od czolgu, ona przez sen odpowiedziala ze pod siedzeniem, oczywiscie pod siedzeniem czolgu :P glupoty wyszly, ona nic nie pamietala :P

ja za to kiedys lunatykowalam, mam nadzieje ze dziecko nie bedzie :P

AniaLewandowska lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też delikatnie na razie, czasem się zastanawiam kiedy będzie czuć pod ręką lub tatuś poczuje..

pirelka, _izunia_ lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez jako dziecko lunatykowałam ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lunatykowalam i gdyby nie moja mama to bym z 7 piętra wyleciała.
    Mieszkałam w wieżowcu i szłam po reklamowe na balkon moja mama się obudziła i obserwowałam mnie pytała po ci tam idę poweliedzialam że po reklamowke kiedy wzięłam coś stanęłam przy barierce mama wyleciała jak z procy bo ja gotowa byłam się wspiąć i chyba wyskoczyć.
    Lekarz powiedział że dziecko ma za dużo wrażeń na dzień........ Nie wiem ile w tym prawdy ale często lunatykowalam.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    u mnie też delikatnie na razie, czasem się zastanawiam kiedy będzie czuć pod ręką lub tatuś poczuje..
    Ruchy czuję bardzo wyraźnie ale pod ręką jeszcze nie. Kacper juz się doczekać nie może.

AniaLewandowska, _izunia_ lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Malutka92 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie z innej beczki wczoraj mialam pobierana krew do badania na konflik. Lekarz polecił i od razu dal skierowanie i ppbrali krew. Zastanawiam sie po co skoro ja mam krew 0Rh+ wiec konfliktu nie powinno byc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Pytanie z innej beczki wczoraj mialam pobierana krew do badania na konflik. Lekarz polecił i od razu dal skierowanie i ppbrali krew. Zastanawiam sie po co skoro ja mam krew 0Rh+ wiec konfliktu nie powinno byc.

A robiłaś wcześniej badanie na grupę krwi znaczy na początku tej ciąży?

‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ