WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Dziękuję
To dlatego tak szybko się wytworzyły przeciwciala jak poronilam w marcu.
Kosmiczny wynik był
O matko teraz co mam myśleć?!
Kurcze aż się boję
No ale dostałaś zastrzyk więc jest ok, teraz tylko się monitoruje przeciwciało. Na prawdę teraz w tych czasach nie jest tak straszny konflikt. Najważniejsze jest określenie grupy krwi swojej i męża wtedy lekarz już wie jak działać. -
nick nieaktualnyAngela89 wrote:No ale dostałaś zastrzyk więc jest ok, teraz tylko się monitoruje przeciwciało. Na prawdę teraz w tych czasach nie jest tak straszny konflikt. Najważniejsze jest określenie grupy krwi swojej i męża wtedy lekarz już wie jak działać.
Dostałam i to już dwa razy podczas moich ciaz.
Jeden po porodzie drugi po poronieniu jak robili lyzeczkowanie.
Ta jest już 5!
Z czego mam jedno tylko dziecko:-( -
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Dostałam i to już dwa razy podczas moich ciaz.
Jeden po porodzie drugi po poronieniu jak robili lyzeczkowanie.
Ta jest już 5!
Z czego mam jedno tylko dziecko:-(
No ale już jesteś wysoko w ciąży, rób badania coombsa i się nie martw.żabka04 lubi tę wiadomość
-
Ja tez dostalam zastrzyk po poronieniu nic nie sprawdzali po zabiegu podali i już.
Faktycznie z tym "-" to troche zawsze stres dla dziewczyny no ale co zrobic jako jedyna z calej rodziny mam "-" reszta mama tata i brat to "+". -
nick nieaktualnyCzesc mamuski.
U mnie za oknem jest zimno ale nie pada i sloneczko czasami wychodzi z chmur wiec moze bedzie spacerek.
Na obiad to szykuje zupe pomidorowa z makaronem.
Malutka92 wrote:Kiedys slyszalam,ze od takiej sniacej osoby mozna sie wielu rzeczy dowiedziec, żądając pytania (nie wymawiając imienia sniacej osoby) ciekawe czy faktycznie to dziala,przetestuje na młodej
Moj najmlodszy brat gada przez sen. Nie raz bylo ze jaja robilismy zadajac pytania np gdzie ma kluczyki do czolgu? ,gdzie polozyl klucz wiolinowy itp. Jest z zawodu mechanikiem samochodowym.
Tez zdazalo ze z nim normalnie gadalismy o jakis glupotach jak on spal a na nastepny dzien to sie go pytalismy czy pamieta o czym rozmawialismy w nocy. -
nick nieaktualnyPoczytalam na ten temat.
Faktycznie konflikt jest jak matka ma czynnik "-" a ojciec dziecka "+".
Wtedy jest konflikt bez względu na grupę krwi.
Istnieje również odchylka przy grupie 0.
Dlatego myślę że gin malutkiej nie wie jaka grupę ma ojciec dziecka i wysłał ja na badania przeciwciał.
Jeśli pojawiają się przeciwciała u matki wtedy się bada krew z pepowiny i leczy dziecko.
Nie jest tak źle technika idzie do przodu.
Kamcia będzie będzie ja w to wierzę inaczej nie myślę
Intuicja mi mówi że jest ok.
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AJrin wrote:Ja tez dostalam zastrzyk po poronieniu nic nie sprawdzali po zabiegu podali i już.
Faktycznie z tym "-" to troche zawsze stres dla dziewczyny no ale co zrobic jako jedyna z calej rodziny mam "-" reszta mama tata i brat to "+".
a z dwóch + może wyjść -? -
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Poczytalam na ten temat.
Faktycznie konflikt jest jak matka ma czynnik "-" a ojciec dziecka "+".
Wtedy jest konflikt bez względu na grupę krwi.
Istnieje również odchylka przy grupie 0.
Dlatego myślę że gin malutkiej nie wie jaka grupę ma ojciec dziecka i wysłał ja na badania przeciwciał.
Jeśli pojawiają się przeciwciała u matki wtedy się bada krew z pepowiny i leczy dziecko.
Nie jest tak źle technika idzie do przodu.
Kamcia będzie będzie ja w to wierzę inaczej nie myślę
Intuicja mi mówi że jest ok.
Dlatego mówię że teraz już konflikt nie jest taki straszny jak wcześniej. Męża mamę strasznie straszono i dlatego mój mąż jest jedynakiem. U niej wystąpił już przy pierwszej ciąży konflikt. Teraz najważniejsze informacja dla lekarza to grupa krwi ciężarnej i ojca dziecka. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Angela89 wrote:Dlatego mówię że teraz już konflikt nie jest taki straszny jak wcześniej. Męża mamę strasznie straszono i dlatego mój mąż jest jedynakiem. U niej wystąpił już przy pierwszej ciąży konflikt. Teraz najważniejsze informacja dla lekarza to grupa krwi ciężarnej i ojca dziecka.
ajrin pisała że tata i mama maja plusy a ona minus ... -
Dzień dobry, ja tylko wpadam się przywitać
Dziś przychodzi część gości na urodziny męża(ma we wtorek) więc zabieram się za kończenie tortu i przygotowanie lasagne. Miłego popołudnia
-
nick nieaktualnypierwszy raz się z mężem zgadzamy w kwestii wyprawki, chcę kupić przewijak, ale wzorów od groma, pytam się go który mu się podoba najbardziej i wybrał ten sam, chciałabym już łóżeczko kupić, ale póki się pokoju nie wyremontuje to nawet nie znajdziemy się dla niego miejsca
agatia lubi tę wiadomość
-
Mam dylemat jak nazwać syna:( wiem że temat poruszany nieraz ale dla dziewczynek mam mnóstwo np Alicja Hania Maja Lena...a dla mojego małego? Eh od zawsze chciałam Maksa ale teraz już nie wiem. Mam kilka typów ale żaden Wow - Maks, Aleks, Marcel, Mikołaj, Wiktor, Antek...macie coś jeszcze? Cos niezbyt pospolitego ale też żadne większe udziwnienia. Karol odpada- mąż, Bartuś to chrześniak, Kuba Jas Kacper itp niby na czasie ale nie podobają mi się. Tomek Michał Piotr itp też nie.
Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
mychakruszyna wrote:Mam dylemat jak nazwać syna:( wiem że temat poruszany nieraz ale dla dziewczynek mam mnóstwo np Alicja Hania Maja Lena...a dla mojego małego? Eh od zawsze chciałam Maksa ale teraz już nie wiem. Mam kilka typów ale żaden Wow - Maks, Aleks, Marcel, Mikołaj, Wiktor, Antek...macie coś jeszcze? Cos niezbyt pospolitego ale też żadne większe udziwnienia. Karol odpada- mąż, Bartuś to chrześniak, Kuba Jas Kacper itp niby na czasie ale nie podobają mi się. Tomek Michał Piotr itp też nie.
mychakruszyna, inzynierka, Ulfenstein lubią tę wiadomość
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
My mamy obydwoje krew +, a i tak raz konrolnie robiłam odczyn coombsa, bo ginka mi kazała.
Mychakruszyna znam ten ból w drugą stronę bo dla mnie wybór imienia dla córki to kosmos. Jedynie Liwia i Kalina wchodzą w grę i też bez szału. Ale raczej to pierwsze bo lubię imiona 2-sylabowe.
Co do chłopięcych to może Franek, Antek (choć dużo tych imion teraz). Ja lubię twarde imiona Borys, Bruno.
Ale imię też do nazwiska musi pasować. -
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:ajrin pisała że tata i mama maja plusy a ona minus ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 13:11