X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi chodziło, o to, ze ajrin dała mi do myslenia :) inaczej genetykę w szkole zapamiętałam ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Pytanie z innej beczki wczoraj mialam pobierana krew do badania na konflik. Lekarz polecił i od razu dal skierowanie i ppbrali krew. Zastanawiam sie po co skoro ja mam krew 0Rh+ wiec konfliktu nie powinno byc.
    Właśnie z grupą 0 to nie jest tak łatwo z tego co wiem... moja Mama też ma grupę 0 i niestety jeśli ojciec nie ma grupy krwi 0 to jest konflikt, moje rodzeństwo poza mną musiało mieć transfuzję krwi, bo był konflikt.
    Bo z grupą krwi 0 jest tak, że taka osoba może być dawcą dla każdego, ale dla takiej osoby musi być tylko dawca z grupą 0.
    Nie wiem natomiast jak jest z RH i nie jestem pewna czy moi rodzice mieli zgodne RH.
    Jaką grupę ma Twój mąż?

Musisz jednak dokładniej dowiedzieć się u źródła, nie chcę wprowadzać Cię w błąd. Nie koniecznie może tak być u Ciebie, ale może lekarz właśnie chce to sprawdzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 13:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze, że my co do Filipa jesteśmy zgodni, chociaż mnie się bardzo imiona Kornel lub Marcel podobały, ale mojemu mężowi już nie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po spacerze, ale pogoda kiepska :/ zaraz zaczął padać deszcz, potem wiało i było chłodno, na koniec spadł grad :/ ale jednak przeszliśmy sporo i jestem dotleniona :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie ubrałam Tysie na spacer i zaczęło padać. Czekamy aż przejdzie bo muszę kupić składniki na karpatke bo zachciało mi się zrobić.

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam na spacer z młodym i mi dupsko przewiało tak wieje. Załowałam, że nie mam kurtki na podpince.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po obiedzie, jednak klasycznie przyprawiłam tego łososia, czyli sól, pieprz, szczypta ziół prowansalskich, usmażyłam, a jak już był gotowy to posmarowałam po wierzchu domowym pesto bazyliowym, przepyszny :)

teraz trzeba sadełko zawiązać i jedziemy do moich rodziców na podwieczorek :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Najpiękniejsze Marcel :)
    Wg mnie rownież z tych wymienionych :)

My wróciliśmy z biegu. Zarówno moj M, jak i kolega zrobili zyciowki. Potem zjedliśmy pizze i popiliśmy browarkiem.
    Teraz w koncu odpoczynek.

Ból dupy daje mi sie we znaki :(
    Konkretnie prawego pośladka. Przy chodzeniu, ale tez jak leżę i np.chce zarzucić noga na siebie kołdrę. Taki przeszywający.
    Nie wiem czy to rwą kulszowa czy ki ch&j ale boli :(
    Można czymś smarować w ciazy?

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza przeziębiłam sie i wapno chce pic ale nie wiem w jakiej dawce. W domu mam sandoz forte. Mam ja dzielić czy pic jedna raz dziennie?

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mnie tyłek boli, ale coś sobie zrobiłam podczas ostatnich ćwiczeń, prawdopodobnie muszę to rozchodzić, póki co mąż dzielnie masuje :P chciałabym iść na noc muzeów, ale nie wiem czy warto się w ciąży pchać, ale Bielsko to nie Wrocław, jak mieszkałam we Wrocku to tam naprawdę cuda się działy i kolejki i tłumy, może nie będzie tak źle. A na początku czerwca koncert Lao Che, na który też bym się wybrała... w plenerze, więc zawsze można wziąć kocyk i się rozłożyć na trawce, byle nikt przy mnie nie próbował palić, bo zagryzę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 14:55

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF lubię Lao Che :) chłopaki ode mnie z miasta :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:07

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wit D biorę C rownież gardło tantum verde i dużo piję. Dzieki za info :)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Ula89 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my, Mała cała i zdrowa,na bank kobietka 310g

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 21:49

kamciaelcia, Little Red Fox, alinka, Angela89, żabka04, Pysiaczek89, Strazaczka1990, claudiuszek, mychakruszyna, Malutka92, AniaLewandowska, Sabina, A_n_k_a_80, bbeczka91, Anika27, Behemottka, violett, _izunia_, martta, mmargol lubią tę wiadomość

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakby kogoś interesowało :

http://www.51015kids.eu/noc.html?s%5B5%5D=&order=promo_sell_price&direction=asc&page=5&_=1461508668776

Rabat 60% do poniedziałku 12:00!!!!!!
    zmiencie tylko ustawienia.
    Strona podana przeze mnie jest od najtańszej :-)

bbeczka91 lubi tę wiadomość

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry....

Coś dziś nie ciekawie się czuje.Nie wiem czy to rewolucja czy maluch tak szaleje.Jeszcze podbrzusze mnie coś boli.

Pospalam po obiedzie parę godzin ale dalej to samo.
    Nawet mało co zjadlam ;\

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Tak wit D biorę C rownież gardło tantum verde i dużo piję. Dzieki za info :)
    Spróbuj goździka lub cyrtynke na gardło

Anulka01 lubi tę wiadomość

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Mam dylemat jak nazwać syna:( wiem że temat poruszany nieraz ale dla dziewczynek mam mnóstwo np Alicja Hania Maja Lena...a dla mojego małego? Eh od zawsze chciałam Maksa ale teraz już nie wiem. Mam kilka typów ale żaden Wow - Maks, Aleks, Marcel, Mikołaj, Wiktor, Antek...macie coś jeszcze? Cos niezbyt pospolitego ale też żadne większe udziwnienia. Karol odpada- mąż, Bartuś to chrześniak, Kuba Jas Kacper itp niby na czasie ale nie podobają mi się. Tomek Michał Piotr itp też nie.
    My będziemy mieli Alana :) miał być Ariel ale prababcia nie potrafi zapamiętać tego imienia

• Ula89 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądaliśmy wczoraj jeszcze raz wózki. Raczej zostaniemy przy Bebetto. Anex jest bardzo fajny, ale jak dla mnie gondolę jak na zimę ma zdecydowanie za płytką.

Imię dla syna nie byłoby u nas problemem, gorzej z imieniem dla córy. Na razie mówimy do niej Ala i pewnie tak zostanie.

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
‹‹ 768 769 770 771 772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ