X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ja o Mutsy też słyszałam trochę złego, tzn. ponoć mają dobry marketing, ale jak pogrzebiesz w necie to sama znajdziesz info.

no właśnie w internecie też praktycznie same słabe opinie znalazłam.

W ogóle patrzyłam dzisiaj jeszcze przy okazji na foteliki, wanienki, bujaczki, przewijaki, laktatory itp. i w głowie podsumowałam sobie wielkość wyprawki to się przeraziłam... a jeszcze za poród zapłacić (bo póki co wybieramy opcję prywatną) i inne pierdoły które trzeba kupić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    no właśnie w internecie też praktycznie same słabe opinie znalazłam.

W ogóle patrzyłam dzisiaj jeszcze przy okazji na foteliki, wanienki, bujaczki, przewijaki, laktatory itp. i w głowie podsumowałam sobie wielkość wyprawki to się przeraziłam... a jeszcze za poród zapłacić (bo póki co wybieramy opcję prywatną) i inne pierdoły które trzeba kupić...
    Oj tak, wydatków się namnoży. Też miałam rodzic prywatnie, ale poród bliźniaczy nie wchodzi w grę prywatnie, więc ten dylemat odpadł... może to i lepiej, bo już teraz na prowadzenie ciąży wydaje masę kasy :)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem o co chodzi z mutsy ale ja go użytkowałam kilka dobrych lat z Kacprem i wciąż wyglada jak nowka, nigdy nic sie nie popsuło. Drugie tez w nim bedzie jeździć. Ja sobie bardzo chwalę.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo często widzę na ulicach Mutsy, podobają mi się wizualnie, ale faktycznie jak kiedyś o nich czytałam nie miały najlepszych opinii. Jednak pewnie wszystko zależy od modelu, oczekiwań, nawierzchni i użytkowania :)

• Ula89 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że każdy powinien dostosować wózek do swoich warunków mieszkaniowych, oczekiwań, pory roku w jakiej urodzi się maluch i różnych innych ważnych dla siebie kryteriów ;)
    Wiadomo, że każdemu będzie pasowało co innego, ale na szczęście wybór jest duży.

pirelka lubi tę wiadomość

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    w takim razie też u nas jest konflikt. Rozumiem, że w ciąży nic się nie podaje tylko dopiero po porodzie? Pamietam, że moja koleżanka miała jakiś zastrzyk za który musiała 400 zł zapłacić
    w Polsce tego nie refunduja ale można zrobić również zastrzyk w 28 tygodniu i on jest wtedy pełno płatny i druga wtedy da'te dostajesz po porodzie w ciągU 72 godzin. Ale jedna dawka po porodzie starczy jeżeli wystąpi konflikt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 19:43

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    w Polsce tego nie refunduja ale można zrobić również zastrzyk w 28 tygodniu i on jest wtedy pełno płatny i druga wtedy da'te dostajesz po porodzie w ciągU 72 godzin. Ale jedna dawka po porodzie starczy jeżeli wystąpi konflikt.
    jesli nie trzeba w 28 tyg. to nie bede szalała, kiedyś wspominałam lekarzowi, że ja mam arh- a maz arh+ i jakoś w żaden sposób się dotego nie odniósł- powiedział tylko, ze to konflikt. I już nie wracałam do tego, ale na nastepnej wizycie niech mi się tłumaczy o co kaman ;-)

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    jesli nie trzeba w 28 tyg. to nie bede szalała, kiedyś wspominałam lekarzowi, że ja mam arh- a maz arh+ i jakoś w żaden sposób się dotego nie odniósł- powiedział tylko, ze to konflikt. I już nie wracałam do tego, ale na nastepnej wizycie niech mi się tłumaczy o co kaman ;-)
    PNawet jeżeli to pierwsza ciąża to powinnaś badać co jakiś czas przeciwciała.

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam Mutsy transportera, stelaż super, gindola super, ale spacerówka totalna pomyłka. Złożyłam ją tylko na próbę i sprzedałam nieużywaną. Z gondoli byłam bardzo zadowolona, ale.jednak spacerówkę używa się dłużej.

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    PNawet jeżeli to pierwsza ciąża to powinnaś badać co jakiś czas przeciwciała.
    czyli ten odczyn coombsa?

Angela89 lubi tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    czyli ten odczyn coombsa?
    dokładnie

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka niezależnie od grupy krwi? Bo ja przy braku konfliktu badałam tylko w.I trymestrze, bo z racji krwi + nie będę zwalczała dziecka.

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie, wczoraj klulo mnie z prawej dzisjaj z lewej w podbrzuszu nisko czy wy tez tak macie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 21:01

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Anika27 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nic nie pisałąm a ni tu nie zaglądałam, u mnie wszystko dobrze, rośniemy sobie spokojnie, brzuszek się pojawił, a ja nic nie przytyłam w tej chwili ważę tyle co przed ciążą, fakt że na początku schudłam ok 3 kg wieć teraz po prostu nadrobiłam.
    pozdrawiam Was Dziewczyny :)
    przejrzę sobie strony do tyłu bo zupełnie jestem nie w temacie

ckaiikgnj5ukd8ok.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Mam do Was pytanie, wczoraj klulo mnie z prawej dzisjaj z lewej w podbrzuszu nisko czy wy tez tak macie?
    No właśnie mnie dzisiaj co chwila kłuje z lewej strony i zastanawiam sie czy to przypadkiem młody mnie tam nie kopie. Tez nisko.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko, dzięki za info o wyprzedaży w 5-10-15 ;) Właśnie walczę z zamówieniem, ale chyba jest duże zainteresowanie, bo stronka się strasznie wiesza.

mychakruszyna, żabka04 lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:

Tak mnie też kłuje szczególnie wczoraj bardzo boleśnie ale prysznic złagodził to. Myślę że brzuch rośnie i mięśnie nie dają rady utrzymać go w ryzach :P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Mnie tez kłuje :/ dodatkowo mam brzuch dość twardy i sie tym martwię :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Anika27 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha zapomniałam napisać że spodziewam się chłopca ;)

bbeczka91, pirelka, Pysiaczek89, kamciaelcia, claudiuszek, agatia, żabka04, A_n_k_a_80, Ulfenstein, Strazaczka1990, Behemottka, violett, Bratek, _izunia_, AniaLewandowska, martta, YvonnElizabeth, mmargol lubią tę wiadomość

ckaiikgnj5ukd8ok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Tak, to podobne kłucie jak w czasie owulacji jajników... ale spokojnie, też pytałam o to ginekologa i mówi, że to zupełnie normalne :) ostatnio kuło mnie tak, że iść nie mogłam.. Czasem trzyma kilka dni, a potem kilka dni nic. Jak mnie tak kuło to okazało się, że w tym miejscu malutka ma nóżki! Teraz nie kłuje, ale już leżą główkami w dół :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 21:19

‹‹ 770 771 772 773 774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ