X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Ania tak jak u mnie moja Hania. ;D Też daje popis koło 22-23, lata po całym brzuchu ;D

AniaLewandowska lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Właśnie dziewczyny. Mam pytanie. Ja czuję bardzo wyraźne kopniaki, nawet mąż je czuł i córka, ale zawsze bardzo nisko w podbrzuszu. Czy to nie dziwne?
    Bardzo nisko czyli gdzie? Bo ja wlasnie czuje czasami nad linia włosów ze tak powiem i noe wiem juz sama, czy to bobas? :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mniej więcej pysiaczek, bo czasem w samej pachwinie-zalezy jak akurat leżę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • staraczka_85 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też czuję nisko, w podbrzuszu najczęściej. I to są na pewno ruchy maluszka i kopnięcia, bez wątpliwości :) A u mnie jest na 100% wszystko prawidłowo, bo jestem dopiero co po usg, więc niczym się nie martw :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 08:05

Sabina lubi tę wiadomość

ckai43r875tbq03c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuje zazwyczaj nisko :) albo po bokach, chyba lubi leżeć w poprzek brzucha :p

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    tak mniej więcej pysiaczek, bo czasem w samej pachwinie-zalezy jak akurat leżę
    Dzięki :) czyli u mnie to chyba tez Marcel ❤️❤️

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja myslę, ze na pewno Marcelek ;)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    sabina, ja czuje tylko na dole ;)
    Czyli na kopniaki w żebra jeszcze czas? ;)
    Kamcia nie wiem jak Wasz Adaś (Nie wiem czy nadal Adas) ale moja corka na tym etapie byla delimatniejsza. A Karol mnie tak kopie ze już potrafi zabolec :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry, a może nie dobry, córca ma katar i kaszel czyli się dopiero rozkręca :( nie muszę mówić że noc miałam z głowy. Oby resztą dnia była dobra. Na pocieszenie zjem później karpatke

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, napisalam na poczatku pare postow i czasem was podczytuje, nie pamietacie pewnie:) tez rodze w wrzesniu i widze ze nasze odczucia sa bardzo podobne:) moja mala kopie mnie wlasnie tuz pod pepkiem i najchetniej to bym pobiegla na usg zobaczyc co wyprawia:) ja mam polowkowe w czwartek, a moj maz ze mna nie chodzi na usg bo sie boi ze jak on pojdzie to sie okaze cos nie tak z mala, czy to nie lekka paranoja? Omija go tyle fajnych widokow!

1usavcqgvf430wyj.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Czyli na kopniaki w żebra jeszcze czas? ;)
    Kamcia nie wiem jak Wasz Adaś (Nie wiem czy nadal Adas) ale moja corka na tym etapie byla delimatniejsza. A Karol mnie tak kopie ze już potrafi zabolec :O

wszystko mozliwe, ja zawsze czuje na dole i bardziej parcie na pęcherz mnie rusza z miejsca, wydaje mi sie , ze to zależy od ulozenia...u dzidzi najsilniejsze sa nózki i od nich zalezy co zaboli
    a czy Adasiek, to nie wiem, mąż wraca w piątek i pewnie już zaczniemy rozmowę :D

Sabina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie Maluch to. U mnie wczoraj mąż pierwszy raz poczuł pod ręką kopniaka:)

Dziewczyny mam pytanie zupełnie z innej paczki, ale może coś doradzicie. Gdzie najlepiej kupić łóżko, ale takie podwójne 160x200. Tak, żeby nie było drogo, ale w miarę dobry materac. Czy ikeowe albo jyskowe są ok? Wiadomo, że przy urządzaniu mieszkania plus wyprawka nie poszaleję, ale teraz śpimy na dużym narożniku w salonie i stwierdziłam, że musimy z dzieckiem i całym grajdołem typu przewijak przenieść się do pustej dotychczas sypialni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    wszystko mozliwe, ja zawsze czuje na dole i bardziej parcie na pęcherz mnie rusza z miejsca, wydaje mi sie , ze to zależy od ulozenia...u dzidzi najsilniejsze sa nózki i od nich zalezy co zaboli
    a czy Adasiek, to nie wiem, mąż wraca w piątek i pewnie już zaczniemy rozmowę :D
    U nas Karol :) cieszę się, ze decyzją mamy podjęta ;) tylko smieszne jest to, ze nauczyłam.się mówić do brzucha Grzesiu :) :)

martta lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziula
    nie znam się az tak na materacach, ale jego jakość niekoniecznie zalezy od miejsca zakupu, ponieważ i te markety sprzedaja różne produkty różnych firm, wszystko zalezy od rodzaju, ceny, fajnie jakby mieli doradce. Zawsze można kupić osobno łóżko i materac

Magdziulla lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Właśnie dziewczyny. Mam pytanie. Ja czuję bardzo wyraźne kopniaki, nawet mąż je czuł i córka, ale zawsze bardzo nisko w podbrzuszu. Czy to nie dziwne?
    Hania tez kopie czasami bardzo nisko, dokładnie nad spojeniem łonowym, tuż nad włoskami. Czasami usiądzie sobie na pęcherzu i wtedy mam kilka sekund na dobiegniecie do toalety ;) dla mnie to w ogole fenomen. Jak w ciagu kilku sekund moze byc tu a zaraz tam. No chyba, ze to rączki juz poszły w ruch. Gdybym nie była pewna ba milion procent ze to ciąża pojedyncza pomyślałabym, ze nosze bliźniaki.
    Dzierzba, Pirelka - juz Wam współczuje jak za kilka Tyg dwoje na raz da popalić ;) pamietam jak moja T w okolicach 30 Tyg nie cierpiała jak jadłam kluski śląskie. Tak mnie wtedy kopała w żołądek, ze miałam wrażenie ze ta kluska mi sie cofnie ;)

pirelka, YvonnElizabeth, _izunia_ lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    U nas Karol :) cieszę się, ze decyzją mamy podjęta ;) tylko smieszne jest to, ze nauczyłam.się mówić do brzucha Grzesiu :) :)

a mi sie zdarza Piotruś :) ale nie chce sama decydować :) kiedy mąż wróci majpierw spytam o co chodziło jego mamie(nie lubię z nią rozmawiać i ostatnio nawet tel nie odebrałam) , mąż zna moje propozycje-na początku spisałam chyba 12 wraz ze zdrobnieniami i datami imienin :) ale czasem coś nowego przychodzi do głowy...nie ukrywam , ze Adas dla mnie naj, ale juz wkrótce pewnie bedzie burza mózgów :D
    Płeć Emilki była potwierdzona w 24tc i wtedy ustalilismy imię

Sabina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinko, jak najbardziej Karol może kopać nisko :) ja nogi czuję przy pępku a olecyr koło pachwiny :)
    Na kopy pod zebrami jeszcze czas, na razie dno macicy sięga do pepkae lub ciut powyżej, więc jeszcze trochę :)

Sabina lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ooo fajny temat o ruchach. Ja to średnio pomogę bo ja moich panów czuję już wszędzie. :D Na dole nad spojeniem, po bokach pępka, w żebra też dostałam. Np. jeden kopie z lewej str nad miednicą, a drugi wali obok pępka z prawej a potem zmiana :D. Chłopca z lewej czuję częściej bo ma bardziej foremne mieszkanko niż braciszek. :) Ten z prawej ostatnio chyba fikołka robił bo czułam na dole, potem po środku i za chwilę na górze plus takie napięcie i przesuwanie. ;) Ciekawe co będzie później. Pewnie ruchy będą rzadsze bo nie będą mieli za dużo miejsca.

Magdziulla łóżko z ikea mieliśmy takie 2x2 i było ok ale materac z jakiejś innej firmy bo lubimy spać na twardym. Materac był super. Niestety marki nie pamiętam, a stoi u teściów. Na początku kupiliśmy materac z Jyska bo kasy brakło ale to był horror. Dobry materac swoje kosztuje niestety.

Magdziulla, Sabina, staraczka_85, _izunia_ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie:) ja wczoraj czułam wieczorem ruchy nawet pod ręką 2 wyraźne ale jak mąż przyłożył to jak na złość cisza:P wczoraj z 2 razy zdarzyło mi się ze brzuch się cały napial jakby skurcz całego brzucha...miała któraś tak? Na każdej wizycie jest ok wszystko ale trochę się martwię..

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha - mi czasami sie napina ale głownie wieczorem. Bardziej stawiam, ze to wzdęcia i ogólne napełnienie, bo z wyróżnieniami rożnie. Skurcze pamietam, ze odczuwałam zupełnie inaczej.
    A nie wiem czy zarejestrowałas moje ostatnie pytanie do Ciebie, czy zdecydowałaś sie rodzic na Kościuszki w Gliwicach? Bo jest szansa, ze sie spotkamy. Ja mam ustalone Cc na 15.09.

‹‹ 772 773 774 775 776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ