WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Sabina wrote:Właśnie dziewczyny. Mam pytanie. Ja czuję bardzo wyraźne kopniaki, nawet mąż je czuł i córka, ale zawsze bardzo nisko w podbrzuszu. Czy to nie dziwne?Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
ja też czuję nisko, w podbrzuszu najczęściej. I to są na pewno ruchy maluszka i kopnięcia, bez wątpliwości
A u mnie jest na 100% wszystko prawidłowo, bo jestem dopiero co po usg, więc niczym się nie martw
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 08:05
Sabina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej, napisalam na poczatku pare postow i czasem was podczytuje, nie pamietacie pewnie:) tez rodze w wrzesniu i widze ze nasze odczucia sa bardzo podobne:) moja mala kopie mnie wlasnie tuz pod pepkiem i najchetniej to bym pobiegla na usg zobaczyc co wyprawia:) ja mam polowkowe w czwartek, a moj maz ze mna nie chodzi na usg bo sie boi ze jak on pojdzie to sie okaze cos nie tak z mala, czy to nie lekka paranoja? Omija go tyle fajnych widokow!
-
Sabina wrote:Czyli na kopniaki w żebra jeszcze czas?
Kamcia nie wiem jak Wasz Adaś (Nie wiem czy nadal Adas) ale moja corka na tym etapie byla delimatniejsza. A Karol mnie tak kopie ze już potrafi zabolec
wszystko mozliwe, ja zawsze czuje na dole i bardziej parcie na pęcherz mnie rusza z miejsca, wydaje mi sie , ze to zależy od ulozenia...u dzidzi najsilniejsze sa nózki i od nich zalezy co zaboli
a czy Adasiek, to nie wiem, mąż wraca w piątek i pewnie już zaczniemy rozmowęSabina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPewnie Maluch to. U mnie wczoraj mąż pierwszy raz poczuł pod ręką kopniaka:)
Dziewczyny mam pytanie zupełnie z innej paczki, ale może coś doradzicie. Gdzie najlepiej kupić łóżko, ale takie podwójne 160x200. Tak, żeby nie było drogo, ale w miarę dobry materac. Czy ikeowe albo jyskowe są ok? Wiadomo, że przy urządzaniu mieszkania plus wyprawka nie poszaleję, ale teraz śpimy na dużym narożniku w salonie i stwierdziłam, że musimy z dzieckiem i całym grajdołem typu przewijak przenieść się do pustej dotychczas sypialni. -
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:wszystko mozliwe, ja zawsze czuje na dole i bardziej parcie na pęcherz mnie rusza z miejsca, wydaje mi sie , ze to zależy od ulozenia...u dzidzi najsilniejsze sa nózki i od nich zalezy co zaboli
a czy Adasiek, to nie wiem, mąż wraca w piątek i pewnie już zaczniemy rozmowęcieszę się, ze decyzją mamy podjęta
tylko smieszne jest to, ze nauczyłam.się mówić do brzucha Grzesiu
martta lubi tę wiadomość
-
magdziula
nie znam się az tak na materacach, ale jego jakość niekoniecznie zalezy od miejsca zakupu, ponieważ i te markety sprzedaja różne produkty różnych firm, wszystko zalezy od rodzaju, ceny, fajnie jakby mieli doradce. Zawsze można kupić osobno łóżko i materacMagdziulla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySabina wrote:Właśnie dziewczyny. Mam pytanie. Ja czuję bardzo wyraźne kopniaki, nawet mąż je czuł i córka, ale zawsze bardzo nisko w podbrzuszu. Czy to nie dziwne?
dla mnie to w ogole fenomen. Jak w ciagu kilku sekund moze byc tu a zaraz tam. No chyba, ze to rączki juz poszły w ruch. Gdybym nie była pewna ba milion procent ze to ciąża pojedyncza pomyślałabym, ze nosze bliźniaki.
Dzierzba, Pirelka - juz Wam współczuje jak za kilka Tyg dwoje na raz da popalićpamietam jak moja T w okolicach 30 Tyg nie cierpiała jak jadłam kluski śląskie. Tak mnie wtedy kopała w żołądek, ze miałam wrażenie ze ta kluska mi sie cofnie
pirelka, YvonnElizabeth, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:U nas Karol
cieszę się, ze decyzją mamy podjęta
tylko smieszne jest to, ze nauczyłam.się mówić do brzucha Grzesiu
a mi sie zdarza Piotruśale nie chce sama decydować
kiedy mąż wróci majpierw spytam o co chodziło jego mamie(nie lubię z nią rozmawiać i ostatnio nawet tel nie odebrałam) , mąż zna moje propozycje-na początku spisałam chyba 12 wraz ze zdrobnieniami i datami imienin
ale czasem coś nowego przychodzi do głowy...nie ukrywam , ze Adas dla mnie naj, ale juz wkrótce pewnie bedzie burza mózgów
Płeć Emilki była potwierdzona w 24tc i wtedy ustalilismy imięSabina lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Ooo fajny temat o ruchach. Ja to średnio pomogę bo ja moich panów czuję już wszędzie.
Na dole nad spojeniem, po bokach pępka, w żebra też dostałam. Np. jeden kopie z lewej str nad miednicą, a drugi wali obok pępka z prawej a potem zmiana
. Chłopca z lewej czuję częściej bo ma bardziej foremne mieszkanko niż braciszek.
Ten z prawej ostatnio chyba fikołka robił bo czułam na dole, potem po środku i za chwilę na górze plus takie napięcie i przesuwanie.
Ciekawe co będzie później. Pewnie ruchy będą rzadsze bo nie będą mieli za dużo miejsca.
Magdziulla łóżko z ikea mieliśmy takie 2x2 i było ok ale materac z jakiejś innej firmy bo lubimy spać na twardym. Materac był super. Niestety marki nie pamiętam, a stoi u teściów. Na początku kupiliśmy materac z Jyska bo kasy brakło ale to był horror. Dobry materac swoje kosztuje niestety.
Magdziulla, Sabina, staraczka_85, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
Witamy sie:) ja wczoraj czułam wieczorem ruchy nawet pod ręką 2 wyraźne ale jak mąż przyłożył to jak na złość cisza:P wczoraj z 2 razy zdarzyło mi się ze brzuch się cały napial jakby skurcz całego brzucha...miała któraś tak? Na każdej wizycie jest ok wszystko ale trochę się martwię..
-
nick nieaktualnyMycha - mi czasami sie napina ale głownie wieczorem. Bardziej stawiam, ze to wzdęcia i ogólne napełnienie, bo z wyróżnieniami rożnie. Skurcze pamietam, ze odczuwałam zupełnie inaczej.
A nie wiem czy zarejestrowałas moje ostatnie pytanie do Ciebie, czy zdecydowałaś sie rodzic na Kościuszki w Gliwicach? Bo jest szansa, ze sie spotkamy. Ja mam ustalone Cc na 15.09.