X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybacz ale czasem nie nadrabiam wszystkich stron z braku czasu. Tak zdecydowanie Gliwice wybieram :) 7 maja jest dzień otwarty porodówki :) ja mam poród na 14 czyli duża szansa się spotkać :)

AniaLewandowska lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Sabinko, jak najbardziej Karol może kopać nisko :) ja nogi czuję przy pępku a olecyr koło pachwiny :)
    Na kopy pod zebrami jeszcze czas, na razie dno macicy sięga do pepkae lub ciut powyżej, więc jeszcze trochę :)
    Ale trzeba przyznać, ze bosko czuć jak Karol się rozpycha :)

Dzierzba Ty z czasem to będziesz mieć wszystko w siniakach od środka :) chłopaki dadzą Ci popalić :)

Dzierzba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co myślicie o takim wózku?? Wyglada całkiem dobrze i cena jest bardzo przystępna:
    Zobacz ofertę: Wózek Dziecięcy 3w1 Wiejar Evado + Fotelik
    http://allegro.pl/showItem2.php?item=5980986809

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam swoje kartki z typami imion ;)
    Adam, Tobiasz, Joachim, Krzysztof, Oleg, Hubert, Michał, Stanisław, Maksymilian, Wojciech, Wiktor, Filip, Piotr
    Raczej juz odpada Joachim-mąż ma problem z wypowiedzeniem imienia :)
    Stanisław tez raczej odpadnie :)
    Zawsze coś mozecie poradzić, nazwisko długie na "R"

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana:)

Magdziulla co do materacy to tak jak któraś z dziewczyn pisała - dobry swoje kosztuje. My jak kupowaliśmy łóżko do wynajmowanego mieszkania to wzięliśmy dobry materac i najtańszą ramę bo i tak jest tymczasowa. Pojechaliśmy do sklepu gdzie mieli duży wybór materacy i człowieka który się na tym zna - w sumie byliśmy w dwóch dobrych salonach i w końcu się zdecydowaliśmy:)

A ja chyba nadal nie czuję ruchów:( Czasami tylko jak leże wydaje mi się, że coś tam pływa, ale nie wiem czy to mały czy to moje jelita dają o sobie znać:P Jeszcze tydzień i połówkowe:)

I mam do Was pytanie - czy TSH na poziomie 0,65 jest ok? FT3 i FT4 mam na poziomie ok 50% więc chyba ok.

Magdziulla lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • staraczka_85 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha - ja też mam skurcze od czasu do czasu, wyraźnie mi się napina cały brzuch. Dopóki to się zdarza parę razy na dobę, nie ma powodu do niepokoju. Byle te skurcze nie robiły się regularne, co kilkanaście minut. Im jesteśmy szczuplejsze i drobniejsze, tym te skurcze wyraźniej czuć. Ale mogę Cię uspokoić, że mimo dużej ilości skurczów, do tej pory u mnie wszystko jest ok. Niektóre kobiety po prostu tak mają.

Natomiast zwróć uwagę, bo wrażenie skurczu jest też w sytuacji, gdy maluch się w brzuchu rozpycha. Ale wtedy nie jest twardy cały, tylko robi się sztywny miejscami. Z czasem łatwo to odróżnić od skurczu.

mychakruszyna lubi tę wiadomość

ckai43r875tbq03c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;-) ja też nie wiem czy czuje ruchy. Czasem mam wrażenie, że tak, a czasem że chyba mi się już wydaje... Czekam z niecierpliwością ;-)

• staraczka_85 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka, jak już jednego dnia poczujesz na pewno, to nie będziesz miała żadnych wątpliwości, że to dzidziuś :) Nie da się tego z niczym pomylić :) Cierpliwości, już pewnie na dniach to się wydarzy :)

ckai43r875tbq03c.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ;-) na 11 zmykam do lekarza po zwolnienie, na razie zadzwoniłam do pracy, że mnie dzisiaj nie będzie bo się źle czuje i usłyszałam, że mają nadzieję, że na dniu dzisiejszym się skończy.

Co do ruchów to ja pierwszy raz poczułam 6 kwietnia :-) dwa kopniaki dostałam po obfitym obiedzie jak byłam sama w domu, ryczałam ze szczęścia. Takie wyraźne kopniaki rzadko czuje... bardziej czuje przelewanie się w brzuchu i tak jakby motylki - ale wiem, że to mój Aniołek. Czasami się nawet martwię, że skoro 3 tyg prawie temu czułam wyraźne kopniaki to dlaczego teraz są takie słabe i tak rzadko.

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry mamuśki! :)
    Sabinko ja też jak czuje ruchy to nisko, czasami takie bulgotanie a czasami już wyraźnie kopniaka dostaje, ale najczęściej wieczorem i niezbyt często jeszcze. Czekam na stałość kopniaków i to żeby mąż mógł poczuć, bo póki co się nie udaje :) Nasz synek chyba jednak będzie Filipem, bo to jedyne męskie imię na które nie zareagowała od razu że nie hehe, jakoś mi się męskie nie podobają. Na dziewczynkę Matylda była wybrana od razu hehe.
    Angela dzięki za cynk o ciuszkach z lidla są naprawdę fajne, ale już się boje co się będzie działo u mnie w sklepie, jeszcze przed otwarciem sklepu są kolejki przy takich akcjach a potem istny szał, chyba będę się bała że ktoś mnie w brzuch uderzy czy coś... może podjadę do jakiegoś innego lidla mniej obleganego w mieście....

Sabina, Angela89 lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia je tez czasem czuję mocne kopniaki a czasem tylko smyranie. Powodzenia u lekarza, a pracą się nie przejmuj. Nie warto. :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do imienia to już postanowione, że nasza córeczka to będzie Liliana :-)

bbeczka91, mychakruszyna, pirelka, Angela89, _izunia_, żabka04, mmargol, Pauka lubią tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie były problemy z imieniem :) Ja początkowo chciałam Marcela, mężowi też niby się podobało ale w rodzinie jest więc chcieliśmy coś wyjątkowego. Ja wybrałam dwa Kuba, Filip mąż wybrał Kacpra i Mikołaja. Córka wylosowała :D I jest Kuba :)

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    Dzierzba, Pirelka - juz Wam współczuje jak za kilka Tyg dwoje na raz da popalić ;) pamietam jak moja T w okolicach 30 Tyg nie cierpiała jak jadłam kluski śląskie. Tak mnie wtedy kopała w żołądek, ze miałam wrażenie ze ta kluska mi sie cofnie ;)

U mnie będzie wesoło, bo już czuję ciągle pukanie! Wiercą się jak szalone, na każdym usg są w innych pozycjach niż poprzednio, fikają koziołki niezłe, aż strach myśleć co będzie później ;P
    Mnie pukają na dole zazwyczaj, po bokach jak jajniki, ale zdecydowanie po lewej częściej i mocniej, niż Kruszynka po prawej :) ostatnio też czuję pukanie pod pępkiem bo tam są 4 nóżki z ostatniego usg :D

AniaLewandowska, Dzierzba lubią tę wiadomość

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przeprowadzam eksperyment na moim malcu:P chce wyćwiczyć u niego odruch warunkowy tzw Pawłowa :P wiem głupia matka ze mnie;) ale puszczam 2 razy dziennie małemu na brzuchu jeden ten sam utworów taki klasyczny aczkolwiek forma kolysanki na pianinie, o ile wcześniej wariował o tyle teraz wycisza się a dopiero po skończeniu utworu zaczyna kopać. Zastanawiam się czy po narodzinach na dźwięk tej piosenki synek wyciszy się i zaśnie :)

staraczka_85 lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • ilona29 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Właśnie dziewczyny. Mam pytanie. Ja czuję bardzo wyraźne kopniaki, nawet mąż je czuł i córka, ale zawsze bardzo nisko w podbrzuszu. Czy to nie dziwne?
    Ja mam tak samo
    Dzis bylam na spodkaniu z polozna I potwierdzila (usg)ze to maly nogami mnie tam smyra :)

staraczka_85, _izunia_ lubią tę wiadomość

74700tc7xapwpc4i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:53

Broszka, _izunia_ lubią tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    ja juz po prenatalnych i bedzie super zdrowa Amelia, mamy dziewczynke :)
    Ksosiu dopisz mi prosze ze to dziewczynkan:) dziekuje

pirelka, mychakruszyna, Dzierzba, martta, staraczka_85, Pysiaczek89, kamciaelcia, bbeczka91, AniaLewandowska, claudiuszek, żabka04, _izunia_, Sabina, Angela89, mmargol lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabcia u mnie chyba też Wiktorek :)

Żabcia_, bbeczka91, AniaLewandowska, claudiuszek, Sabina, mmargol lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tak się cieszyłam że dziś jadę na fitness dla mam a okazało się ze muszę okazać zaświadczenie od lekarza ze nie ma przeciwskazań :/buuu i znowu do 16 maja muszę czekać :(

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
‹‹ 773 774 775 776 777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ