WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPysiaczek89 wrote:Mnie tez kłuje
dodatkowo mam brzuch dość twardy i sie tym martwię
Ginekolog jednak sprawdziła i mówi, że takie twardnieje jakie mam nie wpływa na szyjkę, więc nie ma się czym martwić. Więc nie martwimy się na zapasWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 21:24
-
pirelka wrote:Ja też ostatnio miałam wrażenie, że mi twardnieje, ale nie wiedziałam czy to od ciąży, czy od jelit bo mnie puszy po każdym jedzeniu!
Ginekolog jednak sprawdziła i mówi, że takie twardnieje jakie mam nie wpływa na szyjkę, więc nie ma się czym martwić. Więc nie martwimy się na zapasi jeszcze go sprawdzam co jakichś czas, a nie powinnam go w ogole dotykać...
mam nadzieje ze jutro juz bedzie miękki
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualnyJakoś na początku maja nie pamiętam dokładnie od którego w wózku mam gazetkę mają być rzeczy dla mamy i ubranka dziecięce w lidlu
edit od 5 maja http://www.opiniodajnia.pl/lidl-gazetka-02-05-2016/Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 22:28
kamciaelcia, bbeczka91, Strazaczka1990, martta, mmargol lubią tę wiadomość
-
Zamówienia w 5-10-15, H&M i Wojasie poszły, teraz będę wyczekiwać kuriera
Nadal jakoś nie potrafię się przemóc na ciuszki typowo dziewczęce i zamawiam uniwersalne. Jak to powiedział mój lekarz, on uważa, że to dziewczynka, bo nic nie dynda, ale dopóki nie zobaczymy "hamburgerka" to on gwarancji nie daje. Z różowymi szmatkami poczekam do piątku, do połówkowych. Chociaż już się przyzwyczailiśmy z mężem do mówienia na brzuch Emilka
agatia, mmargol lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUff, ciezko Was nadrobic
Ja troszke wypoczelam, jutro w koncu wizyta u fryzjera:) dawno nie bylam.
Odwiedzilam rodzinke, kazdy pod wrazeniem brzuszka, tak urosl od swiat, faktycznie stal sie duzo bardziej widoczny
Gratuluje udanych wizyt, ciekawe te zdjecia w 4d, my jeszcze chyba nie mielisny takich. A czym sie roznia od 3d?
Ktos wspominalmo imionach dla chlopcow, my tez mamy problem, na razie podoba nam sie Jas i Stas. Mi jeszcze Mikolaj, Kacper, Szymon. Ale ciagle jest dylemat -
Cześć dziewczyny
My już w domku. Na progu znalazłam kolejną paczuszkę ubraniową:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c7b2bd632637.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2743f616acfa.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/91889e9b0e19.jpg
Jeszcze będzie jedna... chyba trochę przesadziliśmy z ubrankami. Trochę się martwię, że kupiłam za małe. Tutaj są trzy rozmiary dla maluszków: wcześniak, noworodek i 0-3 miesiące, kupowałam 0-3, chyba tylko dwa mam dla noworodka i dwa lub trzy 3-6 miesięcy. 0-3 miesiące jest w rozmiarze 55-61 cm. A co jak Adaś będzie duży?
Czytam Was i widzę, że kupujecie 62 i 68 - to jest górna granica wymiaru, czy środek? Kurcze, trochę w stresie jestem. 68 kupujecie tak "na przyszłość" czy na wszelki wypadek, jakby były wielkoludki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 00:02
bbeczka91, _izunia_, AniaLewandowska, alinka, claudiuszek, martta, mmargol lubią tę wiadomość
-
Super ciuszki duzo tego zeczywiscie zaszalalas, ja kupuje na 62, plus dwa zestawy mam na 56, reszte dostaneBehemottka wrote:Cześć dziewczyny
My już w domku. Na progu znalazłam kolejną paczuszkę ubraniową:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c7b2bd632637.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2743f616acfa.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/91889e9b0e19.jpg
Jeszcze będzie jedna... chyba trochę przesadziliśmy z ubrankami. Trochę się martwię, że kupiłam za małe. Tutaj są trzy rozmiary dla maluszków: wcześniak, noworodek i 0-3 miesiące, kupowałam 0-3, chyba tylko dwa mam dla noworodka i dwa lub trzy 3-6 miesięcy. 0-3 miesiące jest w rozmiarze 55-61 cm. A co jak Adaś będzie duży?
Czytam Was i widzę, że kupujecie 62 i 68 - to jest górna granica wymiaru, czy środek? Kurcze, trochę w stresie jestem. 68 kupujecie tak "na przyszłość" czy na wszelki wypadek, jakby były wielkoludki?Behemottka lubi tę wiadomość
-
Z rana mam polowkowe, wczesniej na pobranje krwi a wieczorem do endo, szykuje sie goracy dzien, jeszcze ciocia z Niemiec przyjedzie z wojkiem z dostawa rzeczy fotelik i duzo innych po kuzynki dzieciakach
juz sie nie moge doczekac
pirelka lubi tę wiadomość
-
Behemottka wrote:Czytam Was i widzę, że kupujecie 62 i 68 - to jest górna granica wymiaru, czy środek? Kurcze, trochę w stresie jestem. 68 kupujecie tak "na przyszłość" czy na wszelki wypadek, jakby były wielkoludki?
Koleżanki mi mówiły, że 68 to ok 5 m-ca. Ale w dużej mierze to zależy od tego jak szybko maluszek będzie rósł i od rozmiarówki w danym sklepieJa zamawiam ciuszki w trzech rozmiarach: 56,62 i 68.
Behemottka, mychakruszyna lubią tę wiadomość
-
żabka04 wrote:Normy masz podane dla nie ciężarnych.
Obecnie dla ciezarnych:
Na czczo 60-90
Po godz 120Behemottka, _izunia_, AniaLewandowska, mmargol lubią tę wiadomość
-
Witam się nocną porą
W piątek miałam endo, później miałam mieć połówkowe ale moja gin. miała trudne cięcie i nie było wiadomo czy da rade przyjąć mnie w szpitalu. Napisałam jej że mąż specjalnie wziął wolne żeby być przy badaniu i po 13 zadzwoniła, żeby przyjechać. Chyba bym nie wytrzymała do poniedziałku i tak by to nic nie zmieniło ale to już cały miesiąc od ostatniej wizyty.
Krzyś pozostaje KrzysiemWaży 401g
Ułożenie poprzeczne. Wszystkie parametry w normie. Przez chwile gin napędziła stracha oglądając serduszko bo w pewnym momencie zamilkła oglądając drugą komorę i widać że czegoś szuka ale zaraz znowu zaczęła opowiadać, że po prostu nie wyraźnie widziała ujście i zastawkę. Musiała się dłużej przyjrzeć i jest wszystko dobrze. Tak pięknie było widać jak popija płyn owodniowy.
Po badaniu w końcu poszliśmy do hurtowni i kupiłam pierwsze ubranka dla małego w rozmiarze 56. W Sobotę byliśmy u siostry męża i powybierałam sobie ubranka wyszło tego całe pudło, różne rozmiary. Dostaliśmy też przewijak, pościel do wózka, pieluchy tetrowe i bawełniane, to siedzisko 3w1 tinylove. Wanienkę też mamy dostać ale później bo jak Helenka zobaczyła to stwierdziła, że to jej i musi się w niej wykąpać a później odda Krzysiowi bo ma już 3 latka prawie a Krzysiu będzie taki malutkiJeszcze ma gdzieś poszperać za ubraniami zimowymi. Dwie koleżanki też się deklarowały, że z chęcią oddadzą ciuszki po swoich synach. Dobrze, że szafę kupiliśmy do małego pokoju bo gdzie to pomieścić.
Mam takie pytanie jeśli mam łożysko na przedniej ścianie to takie wyraźne kopniaki mogę odczuwać dopiero później? Jak na razie to czasem czuje takie delikatne smeranie.
LRF ja jestem ciekawa czy może jednak Krzyś nie zrobi mi prezentu na imieniny właśnie i urodzi się 3 września. Na czwartą rocznice ślubu chyba nie bo za wcześnie troszkę 11 sierpnia.
Jeśli chodzi o imię to z mężem mamy wybrane już od dawna i jednogłośnie Krzysztof
Odnośnie wózków zastanawialiśmy się nad dwoma: riko nano i adamex barletta. Zdecydowaliśmy się na barlette ze względu na podwójne amortyzatory i kilka dodatkowych rzeczy, których nie było w riko. Wagowo i cenowo mniej więcej takie same. Ja też niestety będę musiała taszczyć na 2 piętro bez windy.
O 12.30 wizyta u dentysty znowu
Lecę spać
Powodzenia na wizytachAniaLewandowska, Sabina, claudiuszek, mychakruszyna, martta, pirelka, mmargol, violett lubią tę wiadomość
-
Behemottko cudne ciuszki, szczególnie bodziak w dinozaury
Co do rozmiarów to trudno trafić, jakiej wielkości Adaśko się urodzija mam od rozmiaru 50, bo na synka i 50 były za duże
ginka obstawia znowu wcześniejsze cc, więc malutkie ubranka muszę mieć.
Behemottka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam wszystkich.
Behemotka Super ciuszki!Z rozmiarami jest różnie. U mnie mały miał 60 cm, a po porodzie nosił przez tydzień ciuszki w rozmiarze 56, potem 62. Ale rozmiar rozmiarowi nie równy. 62 nosił do około 3-4mcy.
U nas jedynym problemem w związanym z grupą krwi było by gdyby okazało się, że dziecko ma krew grupy 0. Niby oboje z mężem mamy A rh+, ale z moich obliczeń ja mam allele hetero, bo rodzice mają grupy krwi: B rh+ i Arh-. Nie wiem jak to jest u męża, bo teść ma na pewno krew grupy A, ale teściowa po transfuzji w dzieciństwie ma z grupą jakiś problem. ;/
Ale odczyn Coombsa mam prawidłowy, więc się nie martwię.
Co do wózków się nie wypowiadam, bo jeszcze nie szukam i nie oglądam. Nie lubię robić sobie "smaka", bo jestem niecierpliwa jeżeli chodzi o zakupy.
Któraś pisała o tych bawełnianych chusteczkach co można wykorzystać do pięgnacji pupy... Mogła by któraś wstawić linka? Nie mogę za bardzo stosować chusteczek nawilżanych, bo mam na nie uczulenie i schodzi mi skóra z palców jak ich nadużywam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 07:15
-
nick nieaktualnyWitam się z samego rana, ja dziś w nieco gorszym samopoczuciu, bo długo zasnąć nie mogłam, cisło mnie na pęcherz niesamowicie, co chwila musiałam wstawać do toalety i sikałam jakbym wypiła kilka piw, kot się plątał od pokoju do pokoju, a na koniec wszystko o czym sobie pomyślałam zaczęło mnie drażnić albo smucić
a jeszcze mąż wróci dzisiaj do domu późnym wieczorem, na dodatek brzuszek mnie ze stresu pobolewa, ale mały się rusza więc nie chcę się jeszcze o niego martwić
-
nick nieaktualnyWitam sie z rana - pędzę zawieźć T do szkoły, a potem słodkie nic nie robienie
obiad naszykowany wiec leżę do gory brzuchem
Hania wczoraj dała niezły popiskoło godz 22.30 zaczęła tak szaleć, ze skończyła po 23. Raz była z jednej, za chwile z drugiej strony. Nawet jak sie położyłam na bok to nie dawała za wygrana. Wyściskała sie, kopała - piękne uczucie
i w końcu M swoimi dużymi dłońmi poczuł kopniaka
Od dwóch dni zauważyłam dość regularne ruchy. Pierwsze koło 8 rano, poem koło 12-13, następne po 16 i pózniej juz późnym wieczorem. Juz nie jak leżę ale rownież jak siedzę. Najwyżej kopnęła mnie jakieś 1-2 cm pod pępkiem. Wiec chyba w normie co do wielkości macicy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny