X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    To wychodzi na to, że bezpieczniej kupić bez gryki ?
    ja mam z gryka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze, a myslałąm, ze zamówię w zestawie ;-) wiem, ze są butelki różne- antykolkowe, z różnymi smoczkami-bajerami- ja jestem przewrażliwiona jeśli chodzi o smoczki bo na studiach trochę nas przed nimi przestrzegali (nie dotyczyło mnie to osobiście, a teraz żałuję, że nie dopytywałam), póki nie odgrzebie notatek to się nie dowiem o co dokładnie chodzi (n apewno o podniebienie i dziasła- a w zwiazku z tym różne wady zgryzu, konseekwencja- jakas wada wymowy).

mhsvi09k4211dm8g.png

• Sophia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    Doświadczone Mamy-jeśli już mowa o wyprawce to butelki, smoczki jakiej polecacie firmy? avent, lovi, tommee tippee, canpol, madela...??? Bo powoli chyba będe się zaopatrywać, żeby koszty rozłożyć

Ja miałąm butelki tommee tippe i są fajne bo szerokie i przez to świetne w utrzymaniu czystości. Moje dziecko nie narzekało. Co do smoczków to było gorzej bo akceptował tylko nuki. Na szczęście u nas smoczek był mało i krótko. Heca była tylko z kubkiem niekapkiem. Przeszliśmy przez większość modeli większości firm. Aż nagle przez zupełny przypadek nabyłam kubeczek w ikei za całe 3 złote i to był strzał w dziesiątkę dla mojego dziecka.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    Doświadczone Mamy-jeśli już mowa o wyprawce to butelki, smoczki jakiej polecacie firmy? avent, lovi, tommee tippee, canpol, madela...??? Bo powoli chyba będe się zaopatrywać, żeby koszty rozłożyć

ja miałam 2 rodzaje, a potem 3 , bo dziecko zdecydowało u nas która woli-i wybralo lovi, avent słabo(ale dawałam czasem w nim wode) a TT wcale nie chciała. Teraz nastawiam sie na lovi(i tańsze sa później smoczki, bo z aventu to ponad 20zł)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    To wychodzi na to, że bezpieczniej kupić bez gryki ?
    Ja teraz kupiłam gryke kokos pianke. Wazne jest dbanie równiez o materac - nie lubi wilgoci, sa przypadki ze juz od nowosci maja lokatorów ale po aferach producenci dbaja o to bardziej

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moje pyt dot. przewijaka?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Ja nie pomoge, mam przywijak na komodzie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    właśnie miałam o to pytać, bo mam na oku dwa i który lepszy? czy szukać czegoś innego :)
    1. http://allegro.pl/przewijak-tapicerka-na-komode-lozeczko-50x70-wzory-i6120932866.html
    2. http://allegro.pl/ceba-usztywniony-przewijak-70x50-na-lozeczko-mata-i5918165137.html

ja ze względu na niewielką ilość miejsca chcę taki na łóżeczko...
    teraz widzę że ten pierwszy nie ma usztywnienia, więc odpada :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 15:09

• Sophia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    o kurcze, a myslałąm, ze zamówię w zestawie ;-) wiem, ze są butelki różne- antykolkowe, z różnymi smoczkami-bajerami- ja jestem przewrażliwiona jeśli chodzi o smoczki bo na studiach trochę nas przed nimi przestrzegali (nie dotyczyło mnie to osobiście, a teraz żałuję, że nie dopytywałam), póki nie odgrzebie notatek to się nie dowiem o co dokładnie chodzi (n apewno o podniebienie i dziasła- a w zwiazku z tym różne wady zgryzu, konseekwencja- jakas wada wymowy).
    Wszystko ma dwie trony. Wady wymowy spowodowane przez smoczki to tak samo popularne wady jak wady spowodowane przez ich nieużywanie ;)
    Chodzi o to, że owszem wada wymowy może się potencjalnie przydarzyć jak dziecko śśie długo i dużo- również kciuk stanowi zagrożenie. My z racji tego, że moje dziecko miało krótką styczność ze smoczkiem, a teraz lizakami, gumami do żucia czy nawet soczkami ze słomką ma problem dokładnie odwrotny- słabo wyćwiczone mięśnie policzków i języka co się przekłada nie tylko na kwestie logopedyczne ale nawet na wsześniejszą niechęć to poszczególnych konsystencji w posiłku.
    jak we wszystkim ważna jest równowaga.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ja przewijaka nie planuje.
    Poradzimy sobie bez

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszku u mnie syn przypodobał sobie tomme tippe i mnie też pasowały najbardziej bo mogłam go karmić butelką i piersią i nie wybrzydzał. Lovi też lubił ale był problem z piersią.Jak pił z lovi to nie chciało mu się przy cycku męczyć więc wywaliłam i karmiłam tylko tomme. Młodym też kupiłam tomme w razie jakbym nie dała rady samą piersią karmić.
    Musisz sobie zadać pytanie do czego ta butla ma służyć. Jak będzie tylko na mm to prawie każda jest ok, a jak na piersi to trzeba kombinować z naturalnymi/anatomicznymi, żeby dziecko chciało pierś ssać.

claudiuszek, mmargol lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    Ja miałąm butelki tommee tippe i są fajne bo szerokie i przez to świetne w utrzymaniu czystości. Moje dziecko nie narzekało. Co do smoczków to było gorzej bo akceptował tylko nuki. Na szczęście u nas smoczek był mało i krótko. Heca była tylko z kubkiem niekapkiem. Przeszliśmy przez większość modeli większości firm. Aż nagle przez zupełny przypadek nabyłam kubeczek w ikei za całe 3 złote i to był strzał w dziesiątkę dla mojego dziecka.

Sophia- kubkom niekapkom mówimy stanowcze nie (mówię to z logopedycznego punktu widzenia)- wszyscy logopedzi z którymi mam obecnie do czynienia bardzo krytykują niekapki- jezyk się nie pionizuje i przez to powstaje seplenienie miedzyzebowe, obniża napięcie mieśniowe języka no i zgryz- wady zgryzu. Kubki nikapki nie, bidony tak ;-)

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    Wszystko ma dwie trony. Wady wymowy spowodowane przez smoczki to tak samo popularne wady jak wady spowodowane przez ich nieużywanie ;)
    Chodzi o to, że owszem wada wymowy może się potencjalnie przydarzyć jak dziecko śśie długo i dużo- również kciuk stanowi zagrożenie. My z racji tego, że moje dziecko miało krótką styczność ze smoczkiem, a teraz lizakami, gumami do żucia czy nawet soczkami ze słomką ma problem dokładnie odwrotny- słabo wyćwiczone mięśnie policzków i języka co się przekłada nie tylko na kwestie logopedyczne ale nawet na wsześniejszą niechęć to poszczególnych konsystencji w posiłku.
    jak we wszystkim ważna jest równowaga.
    I właśnie dlatego nam kazano dosyć szybko wprowadzić grutki, bo Tysia miała obniżone napięcie i również twarzy.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    Sophia- kubkom niekapkom mówimy stanowcze nie (mówię to z logopedycznego punktu widzenia)- wszyscy logopedzi z którymi mam obecnie do czynienia bardzo krytykują niekapki- jezyk się nie pionizuje i przez to powstaje seplenienie miedzyzebowe, obniża napięcie mieśniowe języka no i zgryz- wady zgryzu. Kubki nikapki nie, bidony tak ;-)
    Popieram też z innych względów. Niekapki to siedlisko bakterii bo ciężko je doczyścić pod tym dziubkiem.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek no ciężki wybór co do butelek. Ja dla córki kupiłam zestaw avent i było ok, smoczki z nuk.
    Teraz dla synka planuje kupić zestaw tommee i smoczki też.
    To prawda z aventu smoczki do butelek są drogie.
    Na temat smoczkow uspokajających brak mi słów co za głupoty ktoś wymyśla!
    Wiem że tak uczą itd ale nie dajmy się zwariować przecież będziesz dziecko uczyć mowy.
    Moja córka ma próchnicę ząbków butelkowa to co butelek miałam nie używać?????

Kamcia ja nie używałam przewijaka kupiłam podkłady i na łóżku córkę przewijalam teraz też tak będę robić.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    przewijak pokazany przez ciebie to taki bez zagłówka , a ja sie zastanawiam, czy ma być ten zagłówek, czy nie musi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka- ja jestem zboczona zawodowo bo kończę logopedię i mam w głowie multum informacji, które pewnie sama będe przekłądać bądź nie na życie ;-)

żabka04, mychakruszyna, mmargol lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka, na łóżku to nas plecy bolały(takie było przewijanie w nocy, gdy mała spała z nami w kołysce), przewijak bedzie-taki na łózeczko, ale jesli zdarzy się teraz taki dzikus jak Emilka, to zagłówek musi być :) ale na krócej starcza taki przewijak

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Popieram też z innych względów. Niekapki to siedlisko bakterii bo ciężko je doczyścić pod tym dziubkiem.

Mogę pokazać jak pięknie wyglądał niekapek TT po używaniu przez 3 miesiące samej wody ;/w internetach są zdjęcia. Bardzo nie apetycznie. My na codzień używamy kubka 360

• Sophia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:

Widzisz dla mnie bidony są obrzydliwe. Wszystko czego nie mogę rozłożyć na część i umyć u mnie odpada. Wszelkie wielorazowe słomki czy te zakamarki w klasycznych bidonach mnie przerażają.
    Zresztą moje dziecko dość szybko dorasta. Wolałam się pozbyć wszelkich dzieciowych akcesorów zanim stanowiły by kłopot z rozstaniem. Tak więc smoczki, butelki, niekapek itp- były z nami tylko tyle ile musiały, a potem już w pełni dorosłe narzędzia ;)

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
‹‹ 777 778 779 780 781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ