X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek mój mały nie używał niekapka, z butli tylko mleko, smoczek moze z 10 razy na noc (kciuka też nie preferuje). Pił łyżeczką, a od 5 mc do teraz pije z bidonu ze słomką i z normalnego kubeczka. Bidon jest rewelacyjny, bo pięknie cwiczyr mięśnie buzi :)
    Teraz będę dawała tak samo, zero niekapkow, smoczek niekoniecznie ;)

Sophi.ja bidon zmieniam co 3 mc, a części myje i wyparzam :) mlody nie miał plesniawek ani innych gadżetów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 15:23

claudiuszek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to teraz się dowiaduję, że nie potrafi rozróżnić kubka niekapka od kubka 360 :P
    ja mam doświadczenie z takimi kubeczkami i moim zdaniem można je łatwo wyczyścić, to one są ok czy raczej nie??
    kubek-niekapek-360-lovi-9m.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek domyślam się :-)
    Zrobisz jak będziesz uważała w praktyce :-):-)

Moja córka na niedawna miała focha od razu ze szklanki piła :-)
    A ja nakupowalam tych kubków potem sprzedawałam:-)
    Dlatego teraz kupie zestaw i tam jest jeden kubek oby dziecko że szklanki piwo jak córka:-)
    Głowa mi pęka ta pogoda do doopy:-(

claudiuszek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little moja córka z tego właśnie kubka się uczyła pić miałyśmy krótko go bo wolała pić że szklanki.
    Niekapki nawet nie wchodziły w grę.

• Sophia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Claudiuszek mój mały nie używał niekapka, z butli tylko mleko, smoczek moze z 10 razy na noc (kciuka też nie preferuje). Pił łyżeczką, a od 5 mc do teraz pije z bidonu ze słomką i z normalnego kubeczka. Bidon jest rewelacyjny, bo pięknie cwiczyr mięśnie buzi :)
    Teraz będę dawała tak samo, zero niekapkow, smoczek niekoniecznie ;)

Sophi.ja bidon zmieniam co 3 mc, a części myje i wyparzam :) mlody nie miał plesniawek ani innych gadżetów.

wierze, ja niestety nie potrafię się przekonać.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas niekapek tez sie nie sprawdził, dawalam przez smoczek, wiecej juz nam nie było dane eksperymentowac

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Little moja córka z tego właśnie kubka się uczyła pić miałyśmy krótko go bo wolała pić że szklanki.
    Niekapki nawet nie wchodziły w grę.

najgorsze niekapki to własnie te z ustnikiem, ale ten co pokazałaś też wymusza u dziecka ssanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 15:28

mhsvi09k4211dm8g.png

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Mogę pokazać jak pięknie wyglądał niekapek TT po używaniu przez 3 miesiące samej wody ;/w internetach są zdjęcia. Bardzo nie apetycznie. My na codzień używamy kubka 360
    I jak się sprawdza ten 360? Da się go dobrze domyć bo własnie chciałabym na później kupić bąblom

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, te które pokazałam można rozłożyć na części pierwsze, szorowałam je szczoteczką :)

Dzierzba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to mamy czas nad zastanowieniem się i wybraniem kubka nie kapka czy jakiegoś tam.
    Trzeba zobaczyć jak dziecko sobie radę będzie dawać itd itd.
    Teraz czas na wyprawkę nie zapomnijcie o cyckach czyt. Namiotów dla cyckow.
    Kurcze ja szukam takich bawełnianych po sklepach i nie ma:-(
    A w ciemno z allegro nie chce kupować:-(

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki foksik. :)
    Żabka dla mnie staniki do karmienia to czarna magia jest a poza tym są okropnie brzydkie. Moja babcia ładniejszą bieliznę nosiła. :/ Kurde nie pamiętam kiedy cycki przestają rosnąć w ciąży. Później też jest problem bo jak pełne mleka to wielkie, jak puste to flaki. Jaki rozmiar wybrać, kiedy kupić? Najlepiej byłoby iść z pełnymi mlecznymi dojcami i kupować ale nie bardzo będzie na to czas i siła. ;)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zbieram się do dentysty...ah mam stresa jak zawsze :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Ogólnie to mamy czas nad zastanowieniem się i wybraniem kubka nie kapka czy jakiegoś tam.
    Trzeba zobaczyć jak dziecko sobie radę będzie dawać itd itd.
    Teraz czas na wyprawkę nie zapomnijcie o cyckach czyt. Namiotów dla cyckow.
    Kurcze ja szukam takich bawełnianych po sklepach i nie ma:-(
    A w ciemno z allegro nie chce kupować:-(

No właśnie, ja myślę o tych do karmienia. Będę kupować na koniec, bo nie wiem ile jeszcze moje cycki urosna. I wiecie co? Mam wrażenie, że we wszystkich wyglądają tragicznie, a czy mama karmiąca nie może być seksowną?

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    No właśnie, ja myślę o tych do karmienia. Będę kupować na koniec, bo nie wiem ile jeszcze moje cycki urosna. I wiecie co? Mam wrażenie, że we wszystkich wyglądają tragicznie, a czy mama karmiąca nie może być seksowną?
    Też mnie to wkurza. Patrząc na ciążowe ubrania i bieliznę producenci chyba wychodzą z założenia, że kobieta w ciąży i po porodzie ma w nosie to jak wygląda, chodzi zarzygana i zalana mlekiem i nie musi się nikomu podobać bo jej naczelnym i jedynym zadaniem jest trwanie przy swym dziecku z miną umęczonej kury domowej.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    I jak się sprawdza ten 360? Da się go dobrze domyć bo własnie chciałabym na później kupić bąblom
    Domyćsię da jak się go dobrze rozłoży.
    Moje dziecko niestety zupełnie nie było nim zainteresowane.
    A co do staników to polecam panache- może nie są mega sexi ale są wygodne.
    Jeśli chodzi o ładne staniki to czasami można coś fajnego na bonprixie wytropić.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda biustonosze dla karmiących są straszne!!!!!
    Ale jak będziemy karmić to nam nie będzie przekazał wygląd będziemy patrzeć na wygodę że się odpinane i cyc na wierzchu. A tak że zwykłym za nim wyciągnięte to się jeszcze oblejesz itd.
    Ja szukam takich najtańszych po 10zł bo uważam że nie warto przepłacać.
    Ja w pierwszej ciąży szłam i kupowałam tak w 7-8 mcu i rozmiarem takim jakim nosiłam. Uwaga na rozmiar klatki ona też rośnie :-) A teraz druga ciąża i uwierzcie ale cycki mi nie urosły są jakby pełniejsze ale rozmiarem stoję w miejscu.
    Dlatego ja sobie poszukam teraz bo nie wierzę że cycki mi urosna :-)
    Kiedyś sprzedawali w textilu market a teraz nie widzę nie wiem gdzie tego szukać.
    A po takich sklepach z biustonoszami to nie wchodzę bo nie dam za coś co ponoszenia chwilę (córkę karmila 6mcy pokarm był nie wartościowy za mało dla córki i zanikl) i do wyrzucenia.

• Sophia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    To prawda biustonosze dla karmiących są straszne!!!!!
    Ale jak będziemy karmić to nam nie będzie przekazał wygląd będziemy patrzeć na wygodę że się odpinane i cyc na wierzchu. A tak że zwykłym za nim wyciągnięte to się jeszcze oblejesz itd.
    Ja szukam takich najtańszych po 10zł bo uważam że nie warto przepłacać.
    Ja w pierwszej ciąży szłam i kupowałam tak w 7-8 mcu i rozmiarem takim jakim nosiłam. Uwaga na rozmiar klatki ona też rośnie :-) A teraz druga ciąża i uwierzcie ale cycki mi nie urosły są jakby pełniejsze ale rozmiarem stoję w miejscu.
    Dlatego ja sobie poszukam teraz bo nie wierzę że cycki mi urosna :-)
    Kiedyś sprzedawali w textilu market a teraz nie widzę nie wiem gdzie tego szukać.
    A po takich sklepach z biustonoszami to nie wchodzę bo nie dam za coś co ponoszenia chwilę (córkę karmila 6mcy pokarm był nie wartościowy za mało dla córki i zanikl) i do wyrzucenia.
    Marzę o tym, żeby móc sobie kupować bieliznę za 10 zł ;) niestety moja miseczka w rozmiarze ZET wyklucza takie zakupy.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia ale cie Bozia obdarowala!
    Ja bym obciela!!!
    Ja mam obecnie 85 d.
    I niech tak zostanie.
    A przed córką w ciąży miałam 70c.
    Widzicie jak urosłam!!?
    Dlatego znajdę jakieś jeszcze za 10-20zl.
    Na allegro dzisiaj widziałam ale boję się że kupię i będzie za małe wiadomo rozmiar rozmiarowi nie równy.

Właśnie zjadłam drugi kawałek ciasta w-tki:-)
    Nie ma to jak zrex słodkie na zakazie hahah
    Mam nadzieję że cukry będą super bo małemu smakowało tańcuje mi i strasznie się rozpycha dzisiaj:-)

• martta Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Też mnie to wkurza. Patrząc na ciążowe ubrania i bieliznę producenci chyba wychodzą z założenia, że kobieta w ciąży i po porodzie ma w nosie to jak wygląda, chodzi zarzygana i zalana mlekiem i nie musi się nikomu podobać bo jej naczelnym i jedynym zadaniem jest trwanie przy swym dziecku z miną umęczonej kury domowej.

oj to prawda, strasznie to irytujące!!! szukam jakiś ciuchów fajnych i nie za jakieś kosmiczne pieniądze i wszystko jest bleeeeeeee..... noszę póki co normalne bluzki tylko rozmiar większe.

o148p07w5riqasy7.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:35

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
‹‹ 778 779 780 781 782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ