WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
W życiu codziennym mi nie przeszkadzają, z resztą zawsze myślałam, że są mniejsze, dopiero pani w którymś sklepie z bielizną ze 2 lata temu mi uświadomiła, że nie mam zielonego pojęcia jaki noszę rozmiar
A teraz to jest jakieś szaleństwo, mogłyby już przystopować. Dobrze, że przynajmniej nie bolą tak jak na początku, bo aż się budziłam zmieniając w nocy pozycję w łóżku.
Będę musiała poszukać jakiegoś dobrego sklepu z dużymi rozmiarami i ładną bielizną
-
Tak czytam i czytam i nie dowierzam... kupić stanik na tak duże biusty to naprawdę musi być problem, ja mam w drugą stronę
75A tradycyjnie a teraz w ciąży jedynie 80B więc jak czytam wasze rozmiary to dla mnie jak nie z tej ziemi - nawet nie wiem czy kiedykolwiek będę miała okazje C ubrać na siebie tak żeby pasowała
-
Ula89 wrote:W życiu codziennym mi nie przeszkadzają, z resztą zawsze myślałam, że są mniejsze, dopiero pani w którymś sklepie z bielizną ze 2 lata temu mi uświadomiła, że nie mam zielonego pojęcia jaki noszę rozmiar
A teraz to jest jakieś szaleństwo, mogłyby już przystopować. Dobrze, że przynajmniej nie bolą tak jak na początku, bo aż się budziłam zmieniając w nocy pozycję w łóżku.
Będę musiała poszukać jakiegoś dobrego sklepu z dużymi rozmiarami i ładną bielizną -
Strazaczka1990 wrote:Kochana czytałam,że ogólnie kobiecie samej trudno dopasować odpowiedni rozmiar do biustu.Ja to zawsze kupowałam za mały..bo mi się wylewało wszystko.Dopiero mi mama pokazała na co mam patrzec:)
Ogólnie kobietki, które się na tym znają potrafią bardzo szybko dopasować dobry rozmiar, mi się niby nie wylewało, a jednak rozmiar był nie taki. Jak kupiłam stanik dopasowany w sklepie to innego już nie chciałam założyć. Podobno na ogół kupujemy za małe miseczki i za duże pod biustem, a najczęściej kupowane rozmiary 75B-C są najczęściej źle dobrane.Strazaczka1990, Macioszczyczka lubią tę wiadomość
-
Co do stanikow pamiętam w ciąży kupilam miękkien12zl, i usztywnione za 40zl. Te miękkie były super na bolace sutki,karmienie, spanie. Po tamtej ciąży mam jakieś dale pod ciężarem mleka i odpinania się powyciagaly ale warto i 5sobie kupić po te 10zl. Naprawdę wygląd nie znaczy komfort. Wiec ostrożnie.
Co do butelek córka buka miała i teraz dokupilam skoczki i w razie czego syn będzie miał. Mam tez od położnej nowke Agent. Wiec starczy.
Skoczki nuk ma 2rodzaje. Zobaczymy czy w ogóle będzie chciał. Hania 1,5 mc dopiero smoka chciała.
-
AISAK wrote:Ja wam powiem kobietki, ze Karlinie to taka piękna sprawa, to prawda , ale dla mnie pierworodki to był szok, w szpitalu katorga istną, bolace sutki, z ranami. Ze łzami w oczach karmilam. Po tyg juz było lepiej a po 2 to była juz frajda.
Nawet nie wiem co to bolące albo popękane sutki.
-
nick nieaktualnyJa już po dentyście, tak się stresowała jakbym pierwszy raz szła
kanałowy skończony, reszta mam nadzieję obejdzie się bez kanałowego leczenia..wtedy 1 wizyta = 1 ząb i szybko pójdzie.
Co do staników, ja od dawna w swoje ledwo się mieszczę, ściskają mnie tak, że jak zdejmuję to mam odciśnięte,czerwone i spuchnięte na maxa
Kupiłam większy w Cubusie, w sklepie wydawał się ok, ale w praktyce nie lepszy niż moje stare, tak samo odciska tylko miska głębsza
Teraz chcę zamówić taki materiałowy do karmienia z netu, na ślepo bo już nie daję rady, w sklepach nic nie ma, a te co są to mega drogie, a w necie za 15 zł widziałam to nie zawadzi spróbować.
Te biustonosze są koszmarne, a moje piersi w każdych wyglądają tragicznie, w domu chodzę bez
Miałam miskę 85D, teraz kupiłam 80E i ponoć mogą się zwiększać o 2-3 rozmiary_izunia_ lubi tę wiadomość
-
Ula89 wrote:Dziewczyny, można się naprawdę bardzo zdziwić swoim rozmiarem idąc do brafitterki. Polecam każdej przynajmniej raz w życiu. Z reguły kobiety kupują za małe staniki
Ja mam według tanich targowych rozmiarowek 75c według brafiterki 65e aczkolwiek pani mnie pochwaliła ze mam bardzo dobrze dobrany bo te tanie maja inna rozmiarowke. Teraz według tej taniej mam 80c. Mam nadzieje że więcej juz nie urosną -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymi często szkoda dać za stanik więcej niż 60-70 zł
mi całkiem sporo już urosły, bo z 70A do 70B, przypadkiem ostatnio wzięłam do mierzenia 70B i byłam w szoku, że tak dobrze pasuje
ale faktycznie w sieciówkach jest zupełnie inna rozmiarówka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 18:24
-
nick nieaktualnymychakruszyna wrote:Pirelka jesli cię uciska to kup nie tylko miske większą ale i obwód
ja też tak zrobiłam i jest o niebo lepiej
a większe w ogóle nie trzymają biustu w ryzach, równie dobrze jakbym chodziła bez