X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Ula89 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W życiu codziennym mi nie przeszkadzają, z resztą zawsze myślałam, że są mniejsze, dopiero pani w którymś sklepie z bielizną ze 2 lata temu mi uświadomiła, że nie mam zielonego pojęcia jaki noszę rozmiar :P
    A teraz to jest jakieś szaleństwo, mogłyby już przystopować. Dobrze, że przynajmniej nie bolą tak jak na początku, bo aż się budziłam zmieniając w nocy pozycję w łóżku.
    Będę musiała poszukać jakiegoś dobrego sklepu z dużymi rozmiarami i ładną bielizną :)

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia a który Ci się podoba?:):)wklej zdjęcie, jak masz ochotę i czas:)

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Ula89 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    też bym obcieła ale Sławek nie pozwala.Jeszcze stwierdził,że dwoje bede miała do wykarmienia .Jego i syna;D

haha mój też się przymierza do tego :D

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam i czytam i nie dowierzam... kupić stanik na tak duże biusty to naprawdę musi być problem, ja mam w drugą stronę :P 75A tradycyjnie a teraz w ciąży jedynie 80B więc jak czytam wasze rozmiary to dla mnie jak nie z tej ziemi - nawet nie wiem czy kiedykolwiek będę miała okazje C ubrać na siebie tak żeby pasowała

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Ula89 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, można się naprawdę bardzo zdziwić swoim rozmiarem idąc do brafitterki. Polecam każdej przynajmniej raz w życiu. Z reguły kobiety kupują za małe staniki :)

Macioszczyczka, mmargol lubią tę wiadomość

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula89 wrote:
    W życiu codziennym mi nie przeszkadzają, z resztą zawsze myślałam, że są mniejsze, dopiero pani w którymś sklepie z bielizną ze 2 lata temu mi uświadomiła, że nie mam zielonego pojęcia jaki noszę rozmiar :P
    A teraz to jest jakieś szaleństwo, mogłyby już przystopować. Dobrze, że przynajmniej nie bolą tak jak na początku, bo aż się budziłam zmieniając w nocy pozycję w łóżku.
    Będę musiała poszukać jakiegoś dobrego sklepu z dużymi rozmiarami i ładną bielizną :)
    Kochana czytałam,że ogólnie kobiecie samej trudno dopasować odpowiedni rozmiar do biustu.Ja to zawsze kupowałam za mały..bo mi się wylewało wszystko.Dopiero mi mama pokazała na co mam patrzec:)

• Ula89 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką poduszkę i sobie chwalę:

http://allegro.pl/poduszka-kojec-dla-kobiet-ciazy-ciazowa-karmienie-i5935567615.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=96329

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • Ula89 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Kochana czytałam,że ogólnie kobiecie samej trudno dopasować odpowiedni rozmiar do biustu.Ja to zawsze kupowałam za mały..bo mi się wylewało wszystko.Dopiero mi mama pokazała na co mam patrzec:)

Ogólnie kobietki, które się na tym znają potrafią bardzo szybko dopasować dobry rozmiar, mi się niby nie wylewało, a jednak rozmiar był nie taki. Jak kupiłam stanik dopasowany w sklepie to innego już nie chciałam założyć. Podobno na ogół kupujemy za małe miseczki i za duże pod biustem, a najczęściej kupowane rozmiary 75B-C są najczęściej źle dobrane.

Strazaczka1990, Macioszczyczka lubią tę wiadomość

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ula
    ale często w sklepach nie maja az takiego wyboru w rozmiarach

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ula89 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ula
    ale często w sklepach nie maja az takiego wyboru w rozmiarach

wiem, ale jak nie przymierzę, to nie będę wiedzieć czy jest dobry

uciekam na wizytę do ginekologa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 17:04

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla nie mogee znalezcr zdjęcia z gondolą ;) podoba mi siee move z 2015r twrra albo red.

Madziuuuula lubi tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do stanikow pamiętam w ciąży kupilam miękkien12zl, i usztywnione za 40zl. Te miękkie były super na bolace sutki,karmienie, spanie. Po tamtej ciąży mam jakieś dale pod ciężarem mleka i odpinania się powyciagaly ale warto i 5sobie kupić po te 10zl. Naprawdę wygląd nie znaczy komfort. Wiec ostrożnie.

Co do butelek córka buka miała i teraz dokupilam skoczki i w razie czego syn będzie miał. Mam tez od położnej nowke Agent. Wiec starczy.
    Skoczki nuk ma 2rodzaje. Zobaczymy czy w ogóle będzie chciał. Hania 1,5 mc dopiero smoka chciała.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem kobietki, ze Karlinie to taka piękna sprawa, to prawda , ale dla mnie pierworodki to był szok, w szpitalu katorga istną, bolace sutki, z ranami. Ze łzami w oczach karmilam. Po tyg juz było lepiej a po 2 to była juz frajda.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Ja wam powiem kobietki, ze Karlinie to taka piękna sprawa, to prawda , ale dla mnie pierworodki to był szok, w szpitalu katorga istną, bolace sutki, z ranami. Ze łzami w oczach karmilam. Po tyg juz było lepiej a po 2 to była juz frajda.
    To ja miałam farta z młodym. Ani razu mnie nie ugryzł, ssał pięknie od urodzenia. :) Nawet nie wiem co to bolące albo popękane sutki.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po dentyście, tak się stresowała jakbym pierwszy raz szła :/ kanałowy skończony, reszta mam nadzieję obejdzie się bez kanałowego leczenia..wtedy 1 wizyta = 1 ząb i szybko pójdzie.

Co do staników, ja od dawna w swoje ledwo się mieszczę, ściskają mnie tak, że jak zdejmuję to mam odciśnięte,czerwone i spuchnięte na maxa :/
    Kupiłam większy w Cubusie, w sklepie wydawał się ok, ale w praktyce nie lepszy niż moje stare, tak samo odciska tylko miska głębsza :/

Teraz chcę zamówić taki materiałowy do karmienia z netu, na ślepo bo już nie daję rady, w sklepach nic nie ma, a te co są to mega drogie, a w necie za 15 zł widziałam to nie zawadzi spróbować.

Te biustonosze są koszmarne, a moje piersi w każdych wyglądają tragicznie, w domu chodzę bez :/

Miałam miskę 85D, teraz kupiłam 80E i ponoć mogą się zwiększać o 2-3 rozmiary :/

_izunia_ lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula89 wrote:
    Dziewczyny, można się naprawdę bardzo zdziwić swoim rozmiarem idąc do brafitterki. Polecam każdej przynajmniej raz w życiu. Z reguły kobiety kupują za małe staniki :)

Ja mam według tanich targowych rozmiarowek 75c według brafiterki 65e aczkolwiek pani mnie pochwaliła ze mam bardzo dobrze dobrany bo te tanie maja inna rozmiarowke. Teraz według tej taniej mam 80c. Mam nadzieje że więcej juz nie urosną :P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te rozmiary w sklepach i sieciówkach to istny koszmar :/

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka jesli cię uciska to kup nie tylko miske większą ale i obwód :) ja też tak zrobiłam i jest o niebo lepiej :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi często szkoda dać za stanik więcej niż 60-70 zł :P mi całkiem sporo już urosły, bo z 70A do 70B, przypadkiem ostatnio wzięłam do mierzenia 70B i byłam w szoku, że tak dobrze pasuje :O ale faktycznie w sieciówkach jest zupełnie inna rozmiarówka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 18:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Pirelka jesli cię uciska to kup nie tylko miske większą ale i obwód :) ja też tak zrobiłam i jest o niebo lepiej :)
    Obwód większy nie wchodzi w grę, mierzyłam masę rozmiarów. To nie uciska mnie za ciasny obwód/materiał, tylko stalka pod biustonoszem :/ a większe w ogóle nie trzymają biustu w ryzach, równie dobrze jakbym chodziła bez :P

‹‹ 780 781 782 783 784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ