X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj naprodukowalyscie ;)
    Poznanianka w którym szpitalu rodzisz?
    Co do butelek to mój lubił lovi a smoki nuka ale tylko kauczukowe. Smoka używał do 3 lat na noc do zasypiania i wady zgryzu i mowy nie ma. Zabki są proste ;) Butelkę zaczęłam używać pozniej, nie pamietam ile młody miał miesięcy wiec nie wiem która butla sprawdza sie najlepiej w przypadku konieczności np. dokarmiania od początku.
    Co do niekapkow i innych kubeczków przerobiłam ich mnostwo i wydaje mi sie ze każde dziecko bedzie miało swój typ. Mój wolal kubeczek i słomkę ;)
    Dziewczyny polećcie mi prosze monitor oddechu, bo chce młodego umieścić szybko w swoim pokoiku, a to mi da większy spokój ( tak sądzę przynajmniej) :)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 1 jeansy ciążowe i zakładam bardzo rzadko, na co dzień chodzę w leginsach :)na lato mam 3 pary spodenek ciążowych z olx i też dość.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smoczki kupiłam Lovi i chyba na butelki też się skusze z Lovi, choć myślałam też o Avent.

Ciuchów ciążowych jeszcze nie kupowałam żadnych :P na szczęście mieszczę się jeszcze w swoje :)

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chce kupić monitor oddechu choc maly będzie miał łóżeczko w sypialni ale nie mam zamiaru wisieć nad nim caly czas i pilnować czy oddycha ;)zastanawiam się co kupic do trzymania dziecka w salonie przez dzień...? Wiadomo spać będzie w łóżeczku w sypialni ale w salonie też chciałabym mieć takie miejsce a łóżeczka turystycznego nie chce bo dużo miejsca zajmuje

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:53

• AJrin Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam dobrze z ciuchami ja mam 3 pary jedne musialam już kupic w 12 tygodniu i już sa ciasnawe, boje kiedy przestane sie w nie mieścić :/
    Dodam, iz doety nie zmieniłam jedyne co to zakaz ćwiczeń i prawie 9 kilo juz mam na plus!!!
    Na szczescie od 3 tygodni zakaz zniesiony wiec zaczynam z dnia na dzie coraz bardziej ćwiczyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 19:24

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeraziłyście mnie tymi materacami z robalami, że teraz chyba kupię bez gryki :/ miała którąś z Mamuś może pianka-kokos?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    I jak się sprawdza ten 360? Da się go dobrze domyć bo własnie chciałabym na później kupić bąblom

Tak da się wszystko rozebrać, uszczelkę z tego co wiem nawet można kupować. Ale po niekapku TT jestem bardzo zadowolona. Przez to Tysia nauczyła się pić ze zwykłego kubka. Dziś opanowała picie ze słonki :)

Dzierzba lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ja mam monitor dwupłytkowy pod materac AngelCare dwa razy wyłapał bezdech. Mam jeszcze przypinany do pieluszki snuzago i nie polecam -lipa jakich mało ;)

Angela89, Anulka01 lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela u nas słomka od 5 mc życia, kubeczek od jakiegoś pół roku, ale czasem się oblewa ;)

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wracającdo tematu butelek- znalazłam coś takieg0 http://kidy.pl/mimijumi_butelka_dla_niemowlat_120_ml . cena powala, ale opinie ma dobre- tylko czy to nie jakiś chwyt marketingowy?

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela u nas słomka od 5 mc życia, kubeczek od jakiegoś pół roku, ale czasem się oblewa ;)

U nas coraz ładniej sama pije sama ze zwykłego kubka. Dziś dałam jej ze słonki spróbować i załapała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    wracającdo tematu butelek- znalazłam coś takieg0 http://kidy.pl/mimijumi_butelka_dla_niemowlat_120_ml . cena powala, ale opinie ma dobre- tylko czy to nie jakiś chwyt marketingowy?

Koleżanki córka nie chciała pić z żadnej butelki (tylko cyc) w desperacji kupiła tą i niestety dalej tylko cyc :P

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    Wygląda fajnie ale nie wiem czy bym tyle dała za butelkę. Wydaje mi się, że za design trzeba placić.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Koleżanki córka nie chciała pić z żadnej butelki (tylko cyc) w desperacji kupiła tą i niestety dalej tylko cyc :P
    cóż za uparte dziewczę ;-) ja chciałabym karmić tylko cycem, ale różnie bywa i trzeba się przygotować na wszystko ;-)

mhsvi09k4211dm8g.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nastawiam na karmienie butlą, a pierś tak jka z synkiem, jako dodatek do ściągnięcia przeciwciał przez jakieś 3 mc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się szykuję na butelki, gdy będę chciała gdzieś na chwilkę wyskoczyć, a Bąbel będzie głodny i do tego dobry laktator :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ja się nastawiam na karmienie butlą, a pierś tak jka z synkiem, jako dodatek do ściągnięcia przeciwciał przez jakieś 3 mc :)

Ja bardzo bym chciała karmić piersią, mała nie miała na tyle sił aby ssać no i druga sprawa od początku przyzwyczaili ją do butelki. Do 5 miesiąca była tylko na moim mleku które ściągałam. Teraz jak się nie uda karmić piersią to nie dam rady ściągać. Nie przy dwójce małych dzieci :( Więc albo pierś albo mm. Liczę na tą pierwszą opcjie

• Ula89 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już po wizycie.
    Nowości są takie, że najprawdopodobniej załapię się jeszcze na sierpień. Siedzę i przetrawiam. Lepiej popatrzę na materace skoro już o nich mowa :)

agatia, pirelka, Pysiaczek89, Sabina, _izunia_, A_n_k_a_80, mmargol lubią tę wiadomość

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, mi Borcia też przyzwyczaili do butli, a ja pokarmu mialame maleńko. Nie ukrywam, zee szybko i ja i synek zaznalismy uroków butelki i mm. Przespane noce od 1,5 mc zycia :) dzieć najedzony, wyspany, mama wyspana :)

‹‹ 781 782 783 784 785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ