X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • poznanianka Znajoma

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy się uda, ale weryfikacyjnie, wrzucę foto:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/850533ebb224.jpg

Nasza stopa ma 2,44 cm :)

PS. Widzę, że się udało:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 14:17

Angela89, kamciaelcia, Strazaczka1990, Pysiaczek89, claudiuszek, żabka04, _izunia_, mmargol, Anulka01 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Witam się Dziewczynki.

Ja dziś dalej nie zaciekawie się czuje.Jeszcze nerka się odzywa..Chyba Przewialo mnie.
    Jutro połówkowe...Mam pytanie ,mam tam iść z pełnym pęcherzem? Bo nie wiem czy dam radę .
    Ja miałam je z marszu i pęcherz był pusty. Nic ginekolog nie mówiła, ale czytałam gdzieś, że niektórzy się o to rzucają.

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    my wróciliśmy z zakupów, kupiliśmy materac dla małego. Martyna miała jakiś hiper super za 300 zl i nie chciała na nim spac. Wiec teraz już w ramach nauki, kupiliśmy mu zwykły kokos pianka gryka. Koleżanki z poprzedniago watku chwalą i nie maja robaków wiec zaryzykowałam. Po majówce zamówic musze druga szafe a za jakiś czas łóżeczko mimo że juz wybrane mamy

mam tez taki i sie sprawdził

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • poznanianka Znajoma

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Witam się Dziewczynki.

Ja dziś dalej nie zaciekawie się czuje.Jeszcze nerka się odzywa..Chyba Przewialo mnie.
    Jutro połówkowe...Mam pytanie ,mam tam iść z pełnym pęcherzem? Bo nie wiem czy dam radę .

Raczej nie trzeba. Ja na swoje połówkowe trafiłam... rzutem na taśmę - mega korki w spokojnym zawsze miejscu - i pęcherz był może nie pełny, ale... wypełniony. Nie zdążyłam do toalety, ale lekarz nic nie narzekał;)

• staraczka_85 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam na połówkowym z pustym pęcherzem i nie było problemu.

ckai43r875tbq03c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Mamusie, ja wróciłam do domku wcześniej przez złe samopoczucie :( jakiś kryzys przechodzę... w nocy źle spałam i teraz cały dzień chodzę przyćpana, czy tylko ja tak sikam przed snem, że co 10 minut wstaję? gorzej niż po piwie :P męczące to jest...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam glupie pyt. do doświadczonych mam o przewijak. Mialam taki na łóżeczko z zagłówkiem. Lekko ceratka się rozdarła , wiec pewnie kupimy nowy , a ten pójdzie na działkę. Chodzi mi o ten zagłówek-z czy bez? Miałam z zagłówkiem i sie sprawwdził-mała fikała i nie uciekła do góry(czyli nie uderzyła o sciane), ale jednak zdecydowanie był krótszy jeśli chodzi o powierznie do przewijania :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela my niestety mieliśmy z gryka przejścia z larwami, kase oddali i dostalismy nowy oddychający też dwustronny. Jest nie zniszczony, więc córcia będzie też na nim spać. Na działkę mamy piankowy do turystyka.
    Nam też pod gryka słabo działał monito oddechu, a teraz też chcę go używać.

Dzisiaj oglądałam gondole do xlandera i ponownie się w nim "rozkochalam". Ale najładniejszy jest model z ubiegłego roku.i taką zamowię. Tylko nie wiem czy.czerwoną czy khaki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przerażacie mnie z tymi robalami w materacach! Nie miałam pojęcia, że to możliwe.. skąd to się bierze?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie z gryki :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie trzeba pilnować aby nie było w nim wilgoci.

agatia zmartwiłaś mnie tym monitorem bo my też używać będziemy. Niby ten nie jest taki gruby jak miała mały i mam nadzieje że działać będzie. Zrobimy próbę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    pewnie z gryki :)
    To wychodzi na to, że bezpieczniej kupić bez gryki ?

• agatia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela nasz materac był pechowy ;) czasem monitor piszczal, jak siedziałam przy małym u widziałam, ze oddycha. Więc chyba przez grubość maateraca monitor nie zawsze wyczuwał oddech. Ale większość ludzi nie narzekana grykę :) więc po prostu pech, tak się zdarza i tyle :)

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula, ja szukam takiego wózka trochę terenowego (chodzimy często po wertepach i w góry)-ale musi być lekki i mieć podwójny amortyzator, żeby można było uśpić w nim malucha ;-) Jeszcze nie mam typów bo powiedziałam męzowi, że wózek to jego zadanie- a on szuka wózka jak najlepszego samochodu świata- więc może to potrwać ;-)

Strażaczka- ja byłam odsikana, ale połówkowe tak długo trwają, że zaraz Ci się wypełni pęcherz ;-)

Przeraziłam się tymi robalami...człowiek to jednak mało wie o życiu...

mhsvi09k4211dm8g.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko my mamy oddychający materac silikon, coś tam ;) dostaliśmy w ramach rekompensaty wart coś koło 500 zł, więc jestem zadowolona :) mały nigdy.nie bylr spocony, więc chyba materac "oddycha".

pirelka lubi tę wiadomość

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doświadczone Mamy-jeśli już mowa o wyprawce to butelki, smoczki jakiej polecacie firmy? avent, lovi, tommee tippee, canpol, madela...??? Bo powoli chyba będe się zaopatrywać, żeby koszty rozłożyć

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.babys-zone.com/VIVO%20climalatex%3Cbr%3Ematerac%20120cm%20x%2060cm%3Cbr%3Ez%20pokrowcem%20do%20wyboru.html_217 my mamy po córce taki i co z tego jak nie chce na nim spać :(

kasia_1988 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planuję z lovi kupić, a dzieci którymi się opiekowałam kiedyś miały z tommee tippee i też były dobre :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek to chyba ciężko powiedzieć, bo dzidzia wybiera sobie sama ;)
    Ja przy synku kupiłam po jednej:tt, lovi, dr brown. Synek pił tylko z lovi, innych nie uznawał ;) smoczka znowu nie używał prawie, od wielkiego dzwonu Nuka. A butelek nuka za skarby nie chciał ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 14:57

claudiuszek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    Doświadczone Mamy-jeśli już mowa o wyprawce to butelki, smoczki jakiej polecacie firmy? avent, lovi, tommee tippee, canpol, madela...??? Bo powoli chyba będe się zaopatrywać, żeby koszty rozłożyć
    ja uzywałam tt i lovie dynamiczne ssanie i własnie lovie najbardziej mi przypadło go gusty. TT używałam pózniej tylko do kaszy

claudiuszek lubi tę wiadomość

‹‹ 776 777 778 779 780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ