X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • poznanianka Znajoma

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy się uda, ale weryfikacyjnie, wrzucę foto:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/850533ebb224.jpg

Nasza stopa ma 2,44 cm :)

PS. Widzę, że się udało:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 14:17

nick nieaktualny, kamciaelcia, Strazaczka1990, Pysiaczek89, claudiuszek, nick nieaktualny, _izunia_, mmargol, Anulka01 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Witam się Dziewczynki.

Ja dziś dalej nie zaciekawie się czuje.Jeszcze nerka się odzywa..Chyba Przewialo mnie.
    Jutro połówkowe...Mam pytanie ,mam tam iść z pełnym pęcherzem? Bo nie wiem czy dam radę .
    Ja miałam je z marszu i pęcherz był pusty. Nic ginekolog nie mówiła, ale czytałam gdzieś, że niektórzy się o to rzucają.

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    my wróciliśmy z zakupów, kupiliśmy materac dla małego. Martyna miała jakiś hiper super za 300 zl i nie chciała na nim spac. Wiec teraz już w ramach nauki, kupiliśmy mu zwykły kokos pianka gryka. Koleżanki z poprzedniago watku chwalą i nie maja robaków wiec zaryzykowałam. Po majówce zamówic musze druga szafe a za jakiś czas łóżeczko mimo że juz wybrane mamy

mam tez taki i sie sprawdził

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • poznanianka Znajoma

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Witam się Dziewczynki.

Ja dziś dalej nie zaciekawie się czuje.Jeszcze nerka się odzywa..Chyba Przewialo mnie.
    Jutro połówkowe...Mam pytanie ,mam tam iść z pełnym pęcherzem? Bo nie wiem czy dam radę .

Raczej nie trzeba. Ja na swoje połówkowe trafiłam... rzutem na taśmę - mega korki w spokojnym zawsze miejscu - i pęcherz był może nie pełny, ale... wypełniony. Nie zdążyłam do toalety, ale lekarz nic nie narzekał;)

• staraczka_85 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam na połówkowym z pustym pęcherzem i nie było problemu.

ckai43r875tbq03c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Mamusie, ja wróciłam do domku wcześniej przez złe samopoczucie :( jakiś kryzys przechodzę... w nocy źle spałam i teraz cały dzień chodzę przyćpana, czy tylko ja tak sikam przed snem, że co 10 minut wstaję? gorzej niż po piwie :P męczące to jest...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam glupie pyt. do doświadczonych mam o przewijak. Mialam taki na łóżeczko z zagłówkiem. Lekko ceratka się rozdarła , wiec pewnie kupimy nowy , a ten pójdzie na działkę. Chodzi mi o ten zagłówek-z czy bez? Miałam z zagłówkiem i sie sprawwdził-mała fikała i nie uciekła do góry(czyli nie uderzyła o sciane), ale jednak zdecydowanie był krótszy jeśli chodzi o powierznie do przewijania :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela my niestety mieliśmy z gryka przejścia z larwami, kase oddali i dostalismy nowy oddychający też dwustronny. Jest nie zniszczony, więc córcia będzie też na nim spać. Na działkę mamy piankowy do turystyka.
    Nam też pod gryka słabo działał monito oddechu, a teraz też chcę go używać.

Dzisiaj oglądałam gondole do xlandera i ponownie się w nim "rozkochalam". Ale najładniejszy jest model z ubiegłego roku.i taką zamowię. Tylko nie wiem czy.czerwoną czy khaki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przerażacie mnie z tymi robalami w materacach! Nie miałam pojęcia, że to możliwe.. skąd to się bierze?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie z gryki :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie trzeba pilnować aby nie było w nim wilgoci.

agatia zmartwiłaś mnie tym monitorem bo my też używać będziemy. Niby ten nie jest taki gruby jak miała mały i mam nadzieje że działać będzie. Zrobimy próbę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    pewnie z gryki :)
    To wychodzi na to, że bezpieczniej kupić bez gryki ?

• agatia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela nasz materac był pechowy ;) czasem monitor piszczal, jak siedziałam przy małym u widziałam, ze oddycha. Więc chyba przez grubość maateraca monitor nie zawsze wyczuwał oddech. Ale większość ludzi nie narzekana grykę :) więc po prostu pech, tak się zdarza i tyle :)

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula, ja szukam takiego wózka trochę terenowego (chodzimy często po wertepach i w góry)-ale musi być lekki i mieć podwójny amortyzator, żeby można było uśpić w nim malucha ;-) Jeszcze nie mam typów bo powiedziałam męzowi, że wózek to jego zadanie- a on szuka wózka jak najlepszego samochodu świata- więc może to potrwać ;-)

Strażaczka- ja byłam odsikana, ale połówkowe tak długo trwają, że zaraz Ci się wypełni pęcherz ;-)

Przeraziłam się tymi robalami...człowiek to jednak mało wie o życiu...

mhsvi09k4211dm8g.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko my mamy oddychający materac silikon, coś tam ;) dostaliśmy w ramach rekompensaty wart coś koło 500 zł, więc jestem zadowolona :) mały nigdy.nie bylr spocony, więc chyba materac "oddycha".

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doświadczone Mamy-jeśli już mowa o wyprawce to butelki, smoczki jakiej polecacie firmy? avent, lovi, tommee tippee, canpol, madela...??? Bo powoli chyba będe się zaopatrywać, żeby koszty rozłożyć

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.babys-zone.com/VIVO%20climalatex%3Cbr%3Ematerac%20120cm%20x%2060cm%3Cbr%3Ez%20pokrowcem%20do%20wyboru.html_217 my mamy po córce taki i co z tego jak nie chce na nim spać :(

kasia_1988 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planuję z lovi kupić, a dzieci którymi się opiekowałam kiedyś miały z tommee tippee i też były dobre :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek to chyba ciężko powiedzieć, bo dzidzia wybiera sobie sama ;)
    Ja przy synku kupiłam po jednej:tt, lovi, dr brown. Synek pił tylko z lovi, innych nie uznawał ;) smoczka znowu nie używał prawie, od wielkiego dzwonu Nuka. A butelek nuka za skarby nie chciał ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 14:57

claudiuszek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    Doświadczone Mamy-jeśli już mowa o wyprawce to butelki, smoczki jakiej polecacie firmy? avent, lovi, tommee tippee, canpol, madela...??? Bo powoli chyba będe się zaopatrywać, żeby koszty rozłożyć
    ja uzywałam tt i lovie dynamiczne ssanie i własnie lovie najbardziej mi przypadło go gusty. TT używałam pózniej tylko do kaszy

claudiuszek lubi tę wiadomość

‹‹ 776 777 778 779 780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ