X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od lekarza rodzinnego była 1 wizyta, ale ostatecznie nie wiem czy pielęgniarska, czy położnicza...mała juz miała na sobie szelki pavlika, wiec to było dość późno

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    A dokumenty szpital automatycznie wysyła do przypisanej przychodni ? Ja pediatry nie ma wybranego..tylko jestem zapisana do przychodni i dawniej chodziłam do rodzinnej z 2 razy.

w szpitalu pytaja kto jest pediatra

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzę że co rejon to inaczej jest.
    Kiedyś też było inaczej :-)
    Trzeba podejść do przychodni i się zapytać.
    Mi kazano wypełnić papier i wybrać położna w mojej rodzinnej przychodni.
    Ja jeżdżę do lekarza rodzinnego w moim starym mieście rodzinnym a położna mam wybrać w mieście gdzie teraz mieszkam ale przychodnia ta sama "logo ".
    Wszystkiego dowiecie się na miejscu bo każda położna jest inna jedna przyjdzie raz druga przyjdzie kilka razy.
    Teraz się pewnie pozmieniało więc przychodnia więcej info udzieli.
    Z córką nie wybieralam a przyszła bo w szpitalu zgłosiłem którego pediatry wybieram i przyszła do mnie z tej przychodni.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo często jest tak, ze jak się wypełnia deklaracje wyboru lek rodzinnego, od razu wypełnia sie deklaracje wyboru pielegniarki i położnej, nie pamieta sie nawet o tym. Dwa razy w roku bezpłatnie można zmieniać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nad pediatra warto teraz się zastanowićpopytac znajome czy kogoś kto wart polecenia.
    Ja musiałam podać adres przychodni ale jak nie znacie to w szpitalu poszukują.
    Na pewno trzeba podać nazwisko pediatry.
    A oni jakieś dokumenty wysyłają do przychodni jakie tego nie wiem.
    Po porodzie wiem ze przychodzi pediatra do domu na pierwszą wizytę potem biegam już do lekarza sami.

Do pierworódek takie info.
    Jak będziecie z dziećmi w przychodni np. Bo jest jakiś powód wchodzić bez kolejki z noworodkiem tak samo na badania taki jest przywilej.
    Tylko nie wiem do którego mca dziecka jest to ważne pierwszeństwo.
    Może któraś dziewczyna wie to dopiszę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak byłam na pobraniu krwi w 11tc to babeczka z labo dała mi nr do położnej i kazała się z nią umówić i ta mi wszystko wytłumaczy.

I jest tak, że od 20tc położna raz na tydzień przychodzi do Ciebie, ogarnia tematy wyprawki, szpitala, szkoły rodzenia, opieki nad noworodkiem (taka indywidualna szkoła rodzenia), porodu itd. I potem po porodzie przychodzi też.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    bardzo często jest tak, ze jak się wypełnia deklaracje wyboru lek rodzinnego, od razu wypełnia sie deklaracje wyboru pielegniarki i położnej, nie pamieta sie nawet o tym. Dwa razy w roku bezpłatnie można zmieniać
    No właśnie mi świta, że jak się zapisywałam do przychodni to kazali mi wybrać i nie zwracałam na to uwagi, to wpisali mi byle kogo..

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie z tym nazwiskiem pediatry tym bardziej, że w naszym przypadku cała rodzina leczy się prywatnie w enel-med, młody tam ma kartę szczepień itp. Oryginał jego kart i badań sprzed lat jest jeszcze w starej przychodni za górami i lasami. Dzieci tez tam będą bo nam po prostu wygodniej. Muszę nas w ogóle zapisać do jakiejś przychodni państwowej?
    Lecę do rossmana na wyprzedaże i po Maksa do szkoły. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 11:06

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka, bo tak to zazwyczaj jest. Ja się przekonałam przy zmianie rodzinnego. Moja lekarka jest tez pediatra :)
    zabka, u nas w poradni dzieci zdrowych nie ma pierwszeństwa dla noworodków, ale nie wiem, jak to jest z chorym dzieckiem. Poza tym do nas pediatra nie przychodzi. Pierwsza nasza wizyt (ale kompletnie nie pamietam, czy bralismy dziecko) była po to, aby pediatra wypisał skierowanie na bioderko, a ze u nas było wskazanie przed 6 tyg życia, więc szybko zawitalismy u lekarza

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic zadzwonię się dowiedzieć kogo mam przypisanego ;) i wtedy zdecyduję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 11:17

• Tynka1990 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia wpisz mi proszę dziewczynkę na pierwszej stronie

kamciaelcia, staraczka_85, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

1cb90e9c99.png
    a9013fc3de.png
    Aniołek 8tc
    06cf3d1f83.png
    fe7c1817d8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz Kamcia co przychodnia,rejon to inaczej.
    U mnie nawet w mieście gdzie mieszkam też są te zasady.
    No cóż dziewczyny musicie w przychodni wszystkiego się dowiedzieć.
    Ale jest takie coś jak pierwszeństwo itd to o czym pisałam mam nadzieję że u którejś z was też to bedą stosować jakby nie było bezpieczniej :-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w ogóle jest 2 lekarzy pediatrów. Moj dotychczasowy rodzinny nie miał u siebie pediatry, wiec musiałam go zmienić - a to było w tym wszystkim najtrudniejsze, bo rodzinni nie mieli juz miejsc na nowych pacjentów(przez to wszystko mąż miał swojego rodzinnego na lubelszczyźnie-600km od nas). Ale jednego dnia super trafiłam i udało sie zapisać do tej lekarki mnie i męża. Dzieki temu dziecko miało już gwarantowane miejsce u pediatry. Zapisałam tylko przed porodem, po urodzeniu podalam pesel i już wszystko pozałatwiane. Wszędzie jest inaczej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam pojęcia jak jest u nas z położna. Jutro idę do gina na NFZ i dopytam.

Co do linków torby dodam z domu. Na komórce nie mam jak.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to teraz świadomie nie ide do tej polożnej środowiskowej(nie położnej z przychodni, ale środowiskowej która robi tzw wizyty patronazowe). Nie chce jej teraz z racji Emilki...Po urodzeniu i tak do nas trafi-wtedy bedzie inaczej. Doglądnie mojej rany po cc, pepuszek obejrzy, doradzi co nie co.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Ksosiu i wszystkie mamy
    Ksosiu bardzo prosze o dopisanie na pierwszej stronie naszej pierworodnej dziewuszki Amelki :). A tak czulam ze bedzie chlopak, podswiadomosc fika fgle. I wizyte mam na 09.05. Potem pochwale sie prezntami od cioci duzo tego :) powodzenia na dzisiejszych wizytach mamusie :)
    Ksosia wrote:
    Dzien dobry moje ranne ptaszki :)
    Ja od rana z serialem i siadaniem w lozku! Mam dzis ambitny plan posprzatac w biurze meza... A tyle tam tego ze glowa mala i worki na smieci juz szykuje :)

Wczoraj sobie rozmawialam z synkiem... I tak mi sie wierzgal a ja pomyslalam "Boziu, dziecko! Jak ja bym chciala Cie juz przytulic!"
    :) tak radosnie mi bylo mimo ze poklocilam sie z bratem a mezulkowi znow robilam wyrzuty o jego prace (zostawia mnie sama na weekend majowy i 3-ci raz z kolei na urodziny!:( )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 11:40

Behemottka, _izunia_ lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam położną wybrana ze szkoły rodzenia i ona do nas przyjdzie, przy córce nie była bo mała była dosyć w szpitalu wiec nie widziałam sensu aby przychodziła, co najlepsze nigdy do nas nie trafiła pielęgniarka środowiskowa a powinna..teraz zmieniłam przychodnie więc zobaczymy czy ta trafi do nas :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja mam położną wybrana ze szkoły rodzenia i ona do nas przyjdzie, przy córce nie była bo mała była dosyć w szpitalu wiec nie widziałam sensu aby przychodziła, co najlepsze nigdy do nas nie trafiła pielęgniarka środowiskowa a powinna..teraz zmieniłam przychodnie więc zobaczymy czy ta trafi do nas :)

czyli u mnie ta jedna wizyta to musiała byc pielęgniarka środowiskowa. Bo nie znam kobiety z przychodni, była , zobaczyła i poszła

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybierałam położną, ale nigdy u mnie nie byla. Przed porodem nikt nie przychodzily i oby teraz było tak samo :) Po porodzie przychodziła położna z przychodni synka, ale była 2 razy i więcej jej nie chciałam :) pediatra też nie była na.wizycie domowej, bo nie było potrzeby, ani pielęgniarki srodowiskowej. Dla mnie to zawracanie głowy.
    Ja przy cc nie opłacam położnej w szpitalu, w poprzedniej ciąży też nie zapłaciłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 11:52

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak mam jakiś problem to dzwonię do poloznejr z prywatnej przychodni :)

‹‹ 787 788 789 790 791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ