X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaka poduchaaa... choć łóżko mamy całkiem spore to i tak by narzekał, bo już zajmuję mnóstwo miejsca w nocy - bez poduchy ciążowej :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka poducha to chyba nie dla mnie :P

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z niej teraz fotel zrobiony. :) Faktycznie mogłaby być trochę mniejsza bo jak leżę to mnie nie widać ale jest bardzo wygodna ;) Później mi się przyda do karmienia i jako podpórka dla chłopców.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Dziś spałam z moją podusią i jest super. :) Mój za to nie do końca zadowolony. :D Zobaczcie jakie to ogromne. haha https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7eb850ee1b5a.jpg

też mam taką. leży w kącie. nie mam pojęcia jak się w niej ułożyć. może dlatego że jeszcze nie mam dużego brzucha :)
    ale ręka spod spodu mi drętwiała, pod głową nie wygodnie, wyjść z tego nie łatwo, no i M trochę patrzy krzywo :P

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe chyba jednak nie chce tej poduchy:P ja póki co jaśka pod plecy daje a pluszak podtrzymuje brzuch :P ogólnie całą noc umiem przespać na lewym boku:) mam nadzieje że tak wygodnie będzie mi do końca :P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja poducha to połowa tego giganta. Ale faktycznie jak sie przekrecam to brakuje mi ze tylko z jednej strony ja mam ;). Moj M by mnie chyba na balkon z nia wystawił już marudzi ze zajmuje całe łóżko ale jakos jak ja sie budze w nicy to jest odwrotnie! Wrr normalnie kamerke zamontuje aby mu udowodnić ze przesadza ;)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh, mój też się rozpycha na wszystkie strony, a marudzi na mnie :P
    na dodatek chrapie, a ciągle powtarza, że nie prawda, bo chrapie się tylko na plecach, a jak w nocy budzą mnie przeraźliwe dźwięki to leży wyłożony z kończynami rozrzuconymi na wszystkie strony świata :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do tematu materacy, co myślicie o bambusowych? Ciężko je znaleźć w internecie.. miała którąś z Was z nimi styczność? Słyszałam, że są bardzo dobre.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja.
    Swietna poducha, ja chyba jednak wybiore cebuszke :p

Ktos wspominal znow o poloznej, jak to jest, jak chodze prywatnie do ginekologa, to moge i tak isc do przychodni, w ktorej normalnie jestem zapisana i tam zglosic sie do poloznej?
    Jest taki wymog i to jest na nfz? Bo nie mam pojecia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj wynalazlam torba do wózka. Moja bratow ma taką. Jest świetna. Tylko czemu taka droga!!!!!
    https://www.limango.pl/shop/detail?cid=22579&prodid=4245356&tab=baby

Edit. Na allegro jest tylko jedna używana. Ale do wózka blizniaczego :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 10:35

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mojej poduchy nie zamienię. Lubię duże rozmiary :D
    No właśnie jak to jest z tą położną?

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz wybrać położna na nfz z przychodni rodzinnej. Tam gdzie chodzisz do rodzinnego.
    Ja właśnie idę tam wybrać no bo z kad mam wziąść skoro chodzę do gina prywatnie.
    No można ale pewnie trzeba za nią zapłacić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    A ja wczoraj wynalazlam torba do wózka. Moja bratow ma taką. Jest świetna. Tylko czemu taka droga!!!!!
    https://www.limango.pl/shop/detail?cid=22579&prodid=4245356&tab=baby

Edit. Na allegro jest tylko jedna używana. Ale do wózka blizniaczego :/
    A podasz link do tej na allegro ? Bo ja nie widzę w tym linku jak wygląda ta torba.. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 10:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku nie mogę się zebrać i wyjść z domu pozalatwiac spraw hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z położną to jest tak jak pisze żabka, można wybrać z dowolnej przychodni NFZ, trzeba sobie wybrać, zapisać się do niej i zgłosić ciążę oraz potem po urodzeniu dziecka. Nie musi być to przychodnia z rejonu, tylko dowolna aczkolwiek każda położna może odmówić, to miejcie do na uwadze. Ogólnie podczas zapisywania się do przychodni automatycznie jakąś każą wybrać, więc jak jesteście już gdzieś zapisane to dopytajcie się. Zmienić ją też możecie na inną.

Ja sama się zastanawiam czy brać położoną czy nie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 10:47

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Możesz wybrać położna na nfz z przychodni rodzinnej. Tam gdzie chodzisz do rodzinnego.
    Ja właśnie idę tam wybrać no bo z kad mam wziąść skoro chodzę do gina prywatnie.
    No można ale pewnie trzeba za nią zapłacić.
    Własnie trafiłam na coś takiego. Z tego wynika że nie musi być z rodzinnej przychodni.
    http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/04/polozna-srodowiskowa-kim-jest-kiedy-wybrac-kiedy-zmienic-czego-oczekiwac/

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w miescie (jakis podział rejonowy)jest 1 połozna srodowiskowa. W pierwszej ciązy przychodziła 6 razy przed i 6 razy po porodzie. Teraz nie chce jej przed-a po i tak trafi, bo papiery ze szpitala dostaje.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Z położną to jest tak jak pisze żabka, można wybrać z dowolnej przychodni NFZ, trzeba sobie wybrać, zapisać się do niej i zgłosić ciążę oraz potem po urodzeniu dziecka. Nie musi być to przychodnia z rejonu, tylko dowolna aczkolwiek każda położna może odmówić, to miejcie do na uwadze. Ogólnie podczas zapisywania się do przychodni automatycznie jakąś każą wybrać, więc jak jesteście już gdzieś zapisane to dopytajcie się. Zmienić ją też możecie na inną.

Ja sama się zastanawiam czy brać położoną czy nie..

Jak nie wybierzesz w trakcie ciąży to przyjdzie do ciebie po porodzie ta od lekarza pediatry (każdy pediatra ma przypisana położna w przychodni) Ja tak miałam z córką.
    One i tak przyjdą raz lub dwa na wizytę do nas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma to jak zrobić obiad do pracy i zorientować się że nie ma go do czego zapakować :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 10:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Jak nie wybierzesz w trakcie ciąży to przyjdzie do ciebie po porodzie ta od lekarza pediatry (każdy pediatra ma przypisana położna w przychodni) Ja tak miałam z córką.
    One i tak przyjdą raz lub dwa na wizytę do nas.
    A dokumenty szpital automatycznie wysyła do przypisanej przychodni ? Ja pediatry nie ma wybranego..tylko jestem zapisana do przychodni i dawniej chodziłam do rodzinnej z 2 razy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 10:52

‹‹ 786 787 788 789 790 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ