X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co zapamiętałam, to uzupełniłam. Prosze jednak o wiadomości priv o dopisywanie dziewuszek, chłopczyków i wizyt. Bardoz ułatwia mi to wykonanie zadania! :)

Dwie dziewuszki doszły, super! :)

Wczoraj przyszła paczka, a raczej paczuszka ze smyka. Jak kurier mi wręczał to powiedziałam od niego "coś tu jest nie tak. Powinna być większa". a po prostu te maleńskie ciuszki zajmuja mniej rzeczy niż moje.. ech.. głupiam!

Dzierzbuś faktycznie wielka poducha. Do mojej mąż się przykolegował do stopnia kradzieży. A teraz to już wygląda jak "idź po wino i nie wracaj". Chyba kupię nową.

Kończy mi się żel do USG i byłam w 3 aptekach - nie mieli. Skąd mogę go wytrzasnąć bez zamawiania przez internet. Jak przyjdzie jeszcze jedna paczka to mąż mnie z chaty wyrzuci ze wszystkimi kartonami, co bym miała gdzie spać.......

I kto kupił już wózek, bo nie wiem czy kupować czy jeszcze poczekać...?

I.. miałam jeszcze o coś pytać, ale zapomniałam....

Deszcze pada a ja musze do spółdzielni iść :o

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia
    mi różne rzeczy apteki same zamawiaja

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa już wiem :) Wybrałam położną prywatną. To będzie Pani która prowadzi zajęcia w szkole rodzenia. Bardzo sympatyczna i z ogromnym doświadczeniem :)

Mogę spytać ile u Was kosztuje wynajęcie położnej, bo osobiscie sądziłam, że to duży koszt, a tymczasem okazało się, że u nas biorą 400zł. Dużo i nie dużo. W większych miastach ponoć taką kwotę wyśmiewają...

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu nie wiem ile u nas biorą położne, bo się tym nie interesowałam. Nie jestem zwolennikiem płacenia paniusiom za pracę, za którą dostają pensję.

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Co zapamiętałam, to uzupełniłam. Prosze jednak o wiadomości priv o dopisywanie dziewuszek, chłopczyków i wizyt. Bardoz ułatwia mi to wykonanie zadania! :)

Dwie dziewuszki doszły, super! :)

Wczoraj przyszła paczka, a raczej paczuszka ze smyka. Jak kurier mi wręczał to powiedziałam od niego "coś tu jest nie tak. Powinna być większa". a po prostu te maleńskie ciuszki zajmuja mniej rzeczy niż moje.. ech.. głupiam!

Dzierzbuś faktycznie wielka poducha. Do mojej mąż się przykolegował do stopnia kradzieży. A teraz to już wygląda jak "idź po wino i nie wracaj". Chyba kupię nową.

Kończy mi się żel do USG i byłam w 3 aptekach - nie mieli. Skąd mogę go wytrzasnąć bez zamawiania przez internet. Jak przyjdzie jeszcze jedna paczka to mąż mnie z chaty wyrzuci ze wszystkimi kartonami, co bym miała gdzie spać.......

I kto kupił już wózek, bo nie wiem czy kupować czy jeszcze poczekać...?

I.. miałam jeszcze o coś pytać, ale zapomniałam....

Deszcze pada a ja musze do spółdzielni iść :o
    Ksosia mi tez sie skończył żel usg i niestety w aptece cieżko o taki :( zostaje tylko internet ewentualnie hurtownie medyczne, ale nie wiem czy pojedyncze sztuki sie tam kupi? Ja nie mogłam wytrzymać i musiałam podsłuchać Marcela i użyłam... Moze to go głupie, ale tego żelu intymnego z durexu :P i słyszałam Marcela :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 12:25

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba rozśmieszyła mnie Twoja "podusia" ;) ona zajmuje całe łóżko :) szooook :)

Dzierzba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja poduche też mąż zawlaszczyl... Kradnie nawet przez sen ;-)

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co myślicie o tym otulaczu? https://www.youtube.com/watch?v=zNeGW_Flst8

wiem z wykładu od dr T. Kaczan ( z biografii: terapeuta SI, ergoterapeuta, terapeuta metody Castillo Moralesa, logopeda- od 30 lat pracuje z dziećmi z różnymi zaburzeniami neurorozwojowymi i genetycznymi), że dziecko trzeba otulać, wręcz dociskać - mówiła to kilkanaście razy (!)i myślę własnie o tym otulaczu. Stosowałyście może takie kokony u dzieci?

mhsvi09k4211dm8g.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mlodye nie znosił otulaczy :) nie lubił miecr okutanych rąk. A teraz nie znosi byc przykryty :)

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Mój mlodye nie znosił otulaczy :) nie lubił miecr okutanych rąk. A teraz nie znosi byc przykryty :)
    wlasnie tego sie boje, ze wydam kase a młody będzie miał to wszystko w nosie.

mhsvi09k4211dm8g.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek tego się nie przewidzi ;) tak jak z całą resztą wyprawki ;) ryzyko "zawodowe" ;)
    Mój nie znosił otulaczy, spiworki tolerował do 11 mc, teraz nawet kocyki są złe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 12:54

claudiuszek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystarczy rożek i pielucha. Ręce dziecka układamy wzdłuż ciała i Pielucha owijamy dzieciątko na wysokości rak. Na to normalnie zawijam dziecko w rożek. Tak położna kazała zawijać mojej siostrze dziecko, kiedy ono nie mogło się uspokoić, albo jak co chwilkę się budziło. Moze to wyglądać drastycznie, ale działa.

Zastępuje to otulacz ;-) przynajmniej to zauważyłam u siostry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 12:54

claudiuszek lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię porządek w bieliźnie bo mam wszystko razem upchane i ciągle problem znaleźć ten właściwy rozmiar, i wiecie co? Nie wiem czy śmiać się czy płakać https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d1e2c94340a2.jpg

Porównanie z przed ciąży i w trakcie...

mmargol, claudiuszek, Dzierzba, AJrin, żabka04, _izunia_, bbeczka91, A_n_k_a_80, martta lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inżynierka moje synek nigdy nie miale problemu ze spaniem, ani nie musiałam go uspokajac w taki sposób :)
    Teraz ma bunt 2 latka, ale na otulacze za późno :-D he he he

inzynierka lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychakruszyna no jasne, zee się śmiać :) po ciąży spadnie, a jak nie to wtedy będziesz płakać ;) i zrzucać kg ;)

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc :)
    co do poloznych to ja nie wiem jak to jest u mnie.. pamietam, ze zapisujac sie do przychodni wybieralam jakies 3 osoby (pamietam, ze byla polozna tez, ale nie wiem juz teraz jak sie nazywala), pediatre kiedy trzeba wybrac? bo to trzeba w ogole osobiscie zglosic w przychodni do ktorej naleze, ze spodziewam sie dziecka? nie myslalam jakos o tym jeszcze, wiec fajnie ze temat sie pojawil, moze czegos madrego sie dowiem :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia oby:P mam nadzieje że waga nie będzie jakiś gigantyczna:P oby to szlo tak: +6kg w połowie ciąży to +12kg na koniec :P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol przed porodem podalam przychodnię, do której chcę zapisać synka - położna wypełniała taką deklarację. Potem szpital wysyła kartę szczepień do wskazanej przychodni.
    Nie zglaszalam, że spodziewam się dziecka bo i po co? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 13:18

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu jakieś dziewczynki się pokazują :) gratuluję :)

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przyjechała do mnnie dostawa ubranek po koleżanki synku, trochę sobie wybrałam ale nie szaleje bo chce sama móc pokupować :D Reszte oddaje koleżance która planuje rodzeństwo :P

agatia, Dzierzba, _izunia_ lubią tę wiadomość

‹‹ 788 789 790 791 792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ