WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCo zapamiętałam, to uzupełniłam. Prosze jednak o wiadomości priv o dopisywanie dziewuszek, chłopczyków i wizyt. Bardoz ułatwia mi to wykonanie zadania!
Dwie dziewuszki doszły, super!
Wczoraj przyszła paczka, a raczej paczuszka ze smyka. Jak kurier mi wręczał to powiedziałam od niego "coś tu jest nie tak. Powinna być większa". a po prostu te maleńskie ciuszki zajmuja mniej rzeczy niż moje.. ech.. głupiam!
Dzierzbuś faktycznie wielka poducha. Do mojej mąż się przykolegował do stopnia kradzieży. A teraz to już wygląda jak "idź po wino i nie wracaj". Chyba kupię nową.
Kończy mi się żel do USG i byłam w 3 aptekach - nie mieli. Skąd mogę go wytrzasnąć bez zamawiania przez internet. Jak przyjdzie jeszcze jedna paczka to mąż mnie z chaty wyrzuci ze wszystkimi kartonami, co bym miała gdzie spać.......
I kto kupił już wózek, bo nie wiem czy kupować czy jeszcze poczekać...?
I.. miałam jeszcze o coś pytać, ale zapomniałam....
Deszcze pada a ja musze do spółdzielni iść :o
A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAaaa już wiem
Wybrałam położną prywatną. To będzie Pani która prowadzi zajęcia w szkole rodzenia. Bardzo sympatyczna i z ogromnym doświadczeniem 
Mogę spytać ile u Was kosztuje wynajęcie położnej, bo osobiscie sądziłam, że to duży koszt, a tymczasem okazało się, że u nas biorą 400zł. Dużo i nie dużo. W większych miastach ponoć taką kwotę wyśmiewają... -
Ksosia mi tez sie skończył żel usg i niestety w aptece cieżko o takiKsosia wrote:Co zapamiętałam, to uzupełniłam. Prosze jednak o wiadomości priv o dopisywanie dziewuszek, chłopczyków i wizyt. Bardoz ułatwia mi to wykonanie zadania!
Dwie dziewuszki doszły, super!
Wczoraj przyszła paczka, a raczej paczuszka ze smyka. Jak kurier mi wręczał to powiedziałam od niego "coś tu jest nie tak. Powinna być większa". a po prostu te maleńskie ciuszki zajmuja mniej rzeczy niż moje.. ech.. głupiam!
Dzierzbuś faktycznie wielka poducha. Do mojej mąż się przykolegował do stopnia kradzieży. A teraz to już wygląda jak "idź po wino i nie wracaj". Chyba kupię nową.
Kończy mi się żel do USG i byłam w 3 aptekach - nie mieli. Skąd mogę go wytrzasnąć bez zamawiania przez internet. Jak przyjdzie jeszcze jedna paczka to mąż mnie z chaty wyrzuci ze wszystkimi kartonami, co bym miała gdzie spać.......
I kto kupił już wózek, bo nie wiem czy kupować czy jeszcze poczekać...?
I.. miałam jeszcze o coś pytać, ale zapomniałam....
Deszcze pada a ja musze do spółdzielni iść :o
zostaje tylko internet ewentualnie hurtownie medyczne, ale nie wiem czy pojedyncze sztuki sie tam kupi? Ja nie mogłam wytrzymać i musiałam podsłuchać Marcela i użyłam... Moze to go głupie, ale tego żelu intymnego z durexu
i słyszałam Marcela 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 12:25
Marcelek ❤️❤️

Mikuś

-
nick nieaktualny
-
dziewczyny a co myślicie o tym otulaczu? https://www.youtube.com/watch?v=zNeGW_Flst8
wiem z wykładu od dr T. Kaczan ( z biografii: terapeuta SI, ergoterapeuta, terapeuta metody Castillo Moralesa, logopeda- od 30 lat pracuje z dziećmi z różnymi zaburzeniami neurorozwojowymi i genetycznymi), że dziecko trzeba otulać, wręcz dociskać - mówiła to kilkanaście razy (!)i myślę własnie o tym otulaczu. Stosowałyście może takie kokony u dzieci? -
Claudiuszek tego się nie przewidzi
tak jak z całą resztą wyprawki
ryzyko "zawodowe" 
Mój nie znosił otulaczy, spiworki tolerował do 11 mc, teraz nawet kocyki są złe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 12:54
claudiuszek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWystarczy rożek i pielucha. Ręce dziecka układamy wzdłuż ciała i Pielucha owijamy dzieciątko na wysokości rak. Na to normalnie zawijam dziecko w rożek. Tak położna kazała zawijać mojej siostrze dziecko, kiedy ono nie mogło się uspokoić, albo jak co chwilkę się budziło. Moze to wyglądać drastycznie, ale działa.
Zastępuje to otulacz
przynajmniej to zauważyłam u siostry.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 12:54
claudiuszek lubi tę wiadomość
-
Robię porządek w bieliźnie bo mam wszystko razem upchane i ciągle problem znaleźć ten właściwy rozmiar, i wiecie co? Nie wiem czy śmiać się czy płakać https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d1e2c94340a2.jpg
Porównanie z przed ciąży i w trakcie...
mmargol, claudiuszek, Dzierzba, AJrin, żabka04, _izunia_, bbeczka91, A_n_k_a_80, martta lubią tę wiadomość
-
czesc

co do poloznych to ja nie wiem jak to jest u mnie.. pamietam, ze zapisujac sie do przychodni wybieralam jakies 3 osoby (pamietam, ze byla polozna tez, ale nie wiem juz teraz jak sie nazywala), pediatre kiedy trzeba wybrac? bo to trzeba w ogole osobiscie zglosic w przychodni do ktorej naleze, ze spodziewam sie dziecka? nie myslalam jakos o tym jeszcze, wiec fajnie ze temat sie pojawil, moze czegos madrego sie dowiem
-
Mmargol przed porodem podalam przychodnię, do której chcę zapisać synka - położna wypełniała taką deklarację. Potem szpital wysyła kartę szczepień do wskazanej przychodni.
Nie zglaszalam, że spodziewam się dziecka bo i po co?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 13:18
-
nick nieaktualny

[

he he he