WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCo zapamiętałam, to uzupełniłam. Prosze jednak o wiadomości priv o dopisywanie dziewuszek, chłopczyków i wizyt. Bardoz ułatwia mi to wykonanie zadania!
Dwie dziewuszki doszły, super!
Wczoraj przyszła paczka, a raczej paczuszka ze smyka. Jak kurier mi wręczał to powiedziałam od niego "coś tu jest nie tak. Powinna być większa". a po prostu te maleńskie ciuszki zajmuja mniej rzeczy niż moje.. ech.. głupiam!
Dzierzbuś faktycznie wielka poducha. Do mojej mąż się przykolegował do stopnia kradzieży. A teraz to już wygląda jak "idź po wino i nie wracaj". Chyba kupię nową.
Kończy mi się żel do USG i byłam w 3 aptekach - nie mieli. Skąd mogę go wytrzasnąć bez zamawiania przez internet. Jak przyjdzie jeszcze jedna paczka to mąż mnie z chaty wyrzuci ze wszystkimi kartonami, co bym miała gdzie spać.......
I kto kupił już wózek, bo nie wiem czy kupować czy jeszcze poczekać...?
I.. miałam jeszcze o coś pytać, ale zapomniałam....
Deszcze pada a ja musze do spółdzielni iść :oA_n_k_a_80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAaaa już wiem
Wybrałam położną prywatną. To będzie Pani która prowadzi zajęcia w szkole rodzenia. Bardzo sympatyczna i z ogromnym doświadczeniem
Mogę spytać ile u Was kosztuje wynajęcie położnej, bo osobiscie sądziłam, że to duży koszt, a tymczasem okazało się, że u nas biorą 400zł. Dużo i nie dużo. W większych miastach ponoć taką kwotę wyśmiewają... -
Ksosia wrote:Co zapamiętałam, to uzupełniłam. Prosze jednak o wiadomości priv o dopisywanie dziewuszek, chłopczyków i wizyt. Bardoz ułatwia mi to wykonanie zadania!
Dwie dziewuszki doszły, super!
Wczoraj przyszła paczka, a raczej paczuszka ze smyka. Jak kurier mi wręczał to powiedziałam od niego "coś tu jest nie tak. Powinna być większa". a po prostu te maleńskie ciuszki zajmuja mniej rzeczy niż moje.. ech.. głupiam!
Dzierzbuś faktycznie wielka poducha. Do mojej mąż się przykolegował do stopnia kradzieży. A teraz to już wygląda jak "idź po wino i nie wracaj". Chyba kupię nową.
Kończy mi się żel do USG i byłam w 3 aptekach - nie mieli. Skąd mogę go wytrzasnąć bez zamawiania przez internet. Jak przyjdzie jeszcze jedna paczka to mąż mnie z chaty wyrzuci ze wszystkimi kartonami, co bym miała gdzie spać.......
I kto kupił już wózek, bo nie wiem czy kupować czy jeszcze poczekać...?
I.. miałam jeszcze o coś pytać, ale zapomniałam....
Deszcze pada a ja musze do spółdzielni iść :ozostaje tylko internet ewentualnie hurtownie medyczne, ale nie wiem czy pojedyncze sztuki sie tam kupi? Ja nie mogłam wytrzymać i musiałam podsłuchać Marcela i użyłam... Moze to go głupie, ale tego żelu intymnego z durexu
i słyszałam Marcela
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 12:25
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny a co myślicie o tym otulaczu? https://www.youtube.com/watch?v=zNeGW_Flst8
wiem z wykładu od dr T. Kaczan ( z biografii: terapeuta SI, ergoterapeuta, terapeuta metody Castillo Moralesa, logopeda- od 30 lat pracuje z dziećmi z różnymi zaburzeniami neurorozwojowymi i genetycznymi), że dziecko trzeba otulać, wręcz dociskać - mówiła to kilkanaście razy (!)i myślę własnie o tym otulaczu. Stosowałyście może takie kokony u dzieci? -
Claudiuszek tego się nie przewidzi
tak jak z całą resztą wyprawki
ryzyko "zawodowe"
Mój nie znosił otulaczy, spiworki tolerował do 11 mc, teraz nawet kocyki są złe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 12:54
claudiuszek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWystarczy rożek i pielucha. Ręce dziecka układamy wzdłuż ciała i Pielucha owijamy dzieciątko na wysokości rak. Na to normalnie zawijam dziecko w rożek. Tak położna kazała zawijać mojej siostrze dziecko, kiedy ono nie mogło się uspokoić, albo jak co chwilkę się budziło. Moze to wyglądać drastycznie, ale działa.
Zastępuje to otulaczprzynajmniej to zauważyłam u siostry.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 12:54
claudiuszek lubi tę wiadomość
-
Robię porządek w bieliźnie bo mam wszystko razem upchane i ciągle problem znaleźć ten właściwy rozmiar, i wiecie co? Nie wiem czy śmiać się czy płakać https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d1e2c94340a2.jpg
Porównanie z przed ciąży i w trakcie...mmargol, claudiuszek, Dzierzba, AJrin, żabka04, _izunia_, bbeczka91, A_n_k_a_80, martta lubią tę wiadomość
-
czesc
co do poloznych to ja nie wiem jak to jest u mnie.. pamietam, ze zapisujac sie do przychodni wybieralam jakies 3 osoby (pamietam, ze byla polozna tez, ale nie wiem juz teraz jak sie nazywala), pediatre kiedy trzeba wybrac? bo to trzeba w ogole osobiscie zglosic w przychodni do ktorej naleze, ze spodziewam sie dziecka? nie myslalam jakos o tym jeszcze, wiec fajnie ze temat sie pojawil, moze czegos madrego sie dowiem -
Mmargol przed porodem podalam przychodnię, do której chcę zapisać synka - położna wypełniała taką deklarację. Potem szpital wysyła kartę szczepień do wskazanej przychodni.
Nie zglaszalam, że spodziewam się dziecka bo i po co?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 13:18
-
nick nieaktualny