X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co zapamiętałam, to uzupełniłam. Prosze jednak o wiadomości priv o dopisywanie dziewuszek, chłopczyków i wizyt. Bardoz ułatwia mi to wykonanie zadania! :)

Dwie dziewuszki doszły, super! :)

Wczoraj przyszła paczka, a raczej paczuszka ze smyka. Jak kurier mi wręczał to powiedziałam od niego "coś tu jest nie tak. Powinna być większa". a po prostu te maleńskie ciuszki zajmuja mniej rzeczy niż moje.. ech.. głupiam!

Dzierzbuś faktycznie wielka poducha. Do mojej mąż się przykolegował do stopnia kradzieży. A teraz to już wygląda jak "idź po wino i nie wracaj". Chyba kupię nową.

Kończy mi się żel do USG i byłam w 3 aptekach - nie mieli. Skąd mogę go wytrzasnąć bez zamawiania przez internet. Jak przyjdzie jeszcze jedna paczka to mąż mnie z chaty wyrzuci ze wszystkimi kartonami, co bym miała gdzie spać.......

I kto kupił już wózek, bo nie wiem czy kupować czy jeszcze poczekać...?

I.. miałam jeszcze o coś pytać, ale zapomniałam....

Deszcze pada a ja musze do spółdzielni iść :o

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia
    mi różne rzeczy apteki same zamawiaja

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa już wiem :) Wybrałam położną prywatną. To będzie Pani która prowadzi zajęcia w szkole rodzenia. Bardzo sympatyczna i z ogromnym doświadczeniem :)

Mogę spytać ile u Was kosztuje wynajęcie położnej, bo osobiscie sądziłam, że to duży koszt, a tymczasem okazało się, że u nas biorą 400zł. Dużo i nie dużo. W większych miastach ponoć taką kwotę wyśmiewają...

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu nie wiem ile u nas biorą położne, bo się tym nie interesowałam. Nie jestem zwolennikiem płacenia paniusiom za pracę, za którą dostają pensję.

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Co zapamiętałam, to uzupełniłam. Prosze jednak o wiadomości priv o dopisywanie dziewuszek, chłopczyków i wizyt. Bardoz ułatwia mi to wykonanie zadania! :)

Dwie dziewuszki doszły, super! :)

Wczoraj przyszła paczka, a raczej paczuszka ze smyka. Jak kurier mi wręczał to powiedziałam od niego "coś tu jest nie tak. Powinna być większa". a po prostu te maleńskie ciuszki zajmuja mniej rzeczy niż moje.. ech.. głupiam!

Dzierzbuś faktycznie wielka poducha. Do mojej mąż się przykolegował do stopnia kradzieży. A teraz to już wygląda jak "idź po wino i nie wracaj". Chyba kupię nową.

Kończy mi się żel do USG i byłam w 3 aptekach - nie mieli. Skąd mogę go wytrzasnąć bez zamawiania przez internet. Jak przyjdzie jeszcze jedna paczka to mąż mnie z chaty wyrzuci ze wszystkimi kartonami, co bym miała gdzie spać.......

I kto kupił już wózek, bo nie wiem czy kupować czy jeszcze poczekać...?

I.. miałam jeszcze o coś pytać, ale zapomniałam....

Deszcze pada a ja musze do spółdzielni iść :o
    Ksosia mi tez sie skończył żel usg i niestety w aptece cieżko o taki :( zostaje tylko internet ewentualnie hurtownie medyczne, ale nie wiem czy pojedyncze sztuki sie tam kupi? Ja nie mogłam wytrzymać i musiałam podsłuchać Marcela i użyłam... Moze to go głupie, ale tego żelu intymnego z durexu :P i słyszałam Marcela :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 12:25

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba rozśmieszyła mnie Twoja "podusia" ;) ona zajmuje całe łóżko :) szooook :)

Dzierzba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja poduche też mąż zawlaszczyl... Kradnie nawet przez sen ;-)

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co myślicie o tym otulaczu? https://www.youtube.com/watch?v=zNeGW_Flst8

wiem z wykładu od dr T. Kaczan ( z biografii: terapeuta SI, ergoterapeuta, terapeuta metody Castillo Moralesa, logopeda- od 30 lat pracuje z dziećmi z różnymi zaburzeniami neurorozwojowymi i genetycznymi), że dziecko trzeba otulać, wręcz dociskać - mówiła to kilkanaście razy (!)i myślę własnie o tym otulaczu. Stosowałyście może takie kokony u dzieci?

mhsvi09k4211dm8g.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mlodye nie znosił otulaczy :) nie lubił miecr okutanych rąk. A teraz nie znosi byc przykryty :)

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Mój mlodye nie znosił otulaczy :) nie lubił miecr okutanych rąk. A teraz nie znosi byc przykryty :)
    wlasnie tego sie boje, ze wydam kase a młody będzie miał to wszystko w nosie.

mhsvi09k4211dm8g.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek tego się nie przewidzi ;) tak jak z całą resztą wyprawki ;) ryzyko "zawodowe" ;)
    Mój nie znosił otulaczy, spiworki tolerował do 11 mc, teraz nawet kocyki są złe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 12:54

claudiuszek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystarczy rożek i pielucha. Ręce dziecka układamy wzdłuż ciała i Pielucha owijamy dzieciątko na wysokości rak. Na to normalnie zawijam dziecko w rożek. Tak położna kazała zawijać mojej siostrze dziecko, kiedy ono nie mogło się uspokoić, albo jak co chwilkę się budziło. Moze to wyglądać drastycznie, ale działa.

Zastępuje to otulacz ;-) przynajmniej to zauważyłam u siostry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 12:54

claudiuszek lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię porządek w bieliźnie bo mam wszystko razem upchane i ciągle problem znaleźć ten właściwy rozmiar, i wiecie co? Nie wiem czy śmiać się czy płakać https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d1e2c94340a2.jpg

Porównanie z przed ciąży i w trakcie...

mmargol, claudiuszek, Dzierzba, AJrin, nick nieaktualny, _izunia_, bbeczka91, A_n_k_a_80, martta lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inżynierka moje synek nigdy nie miale problemu ze spaniem, ani nie musiałam go uspokajac w taki sposób :)
    Teraz ma bunt 2 latka, ale na otulacze za późno :-D he he he

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychakruszyna no jasne, zee się śmiać :) po ciąży spadnie, a jak nie to wtedy będziesz płakać ;) i zrzucać kg ;)

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc :)
    co do poloznych to ja nie wiem jak to jest u mnie.. pamietam, ze zapisujac sie do przychodni wybieralam jakies 3 osoby (pamietam, ze byla polozna tez, ale nie wiem juz teraz jak sie nazywala), pediatre kiedy trzeba wybrac? bo to trzeba w ogole osobiscie zglosic w przychodni do ktorej naleze, ze spodziewam sie dziecka? nie myslalam jakos o tym jeszcze, wiec fajnie ze temat sie pojawil, moze czegos madrego sie dowiem :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia oby:P mam nadzieje że waga nie będzie jakiś gigantyczna:P oby to szlo tak: +6kg w połowie ciąży to +12kg na koniec :P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol przed porodem podalam przychodnię, do której chcę zapisać synka - położna wypełniała taką deklarację. Potem szpital wysyła kartę szczepień do wskazanej przychodni.
    Nie zglaszalam, że spodziewam się dziecka bo i po co? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 13:18

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu jakieś dziewczynki się pokazują :) gratuluję :)

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przyjechała do mnnie dostawa ubranek po koleżanki synku, trochę sobie wybrałam ale nie szaleje bo chce sama móc pokupować :D Reszte oddaje koleżance która planuje rodzeństwo :P

agatia, Dzierzba, _izunia_ lubią tę wiadomość

‹‹ 788 789 790 791 792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ