X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha co do galotków i staników to u mnie sytuacja wygląda tak samo :P I nic nie wyrzucam, motywacja na osiągnięcie poprzednich rozmiarów.

Fakt, że pierworódkom sylwetka ciut zmienić się może.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczynki uciekam bo moja matka będzie za niedługo. Na 16.50 mam echo i usg połówkowe więc trzymajcie kciuki bo one mają moc. ;) Postaram się napisać jak wrócimy ale nie obiecuję. Jutro odezwę się na pewno. Tymczasem miłego popołudnia. ;)

mychakruszyna, pirelka, żabka04, claudiuszek, kamciaelcia, Pysiaczek89, staraczka_85, agatia, mmargol, Angela89, _izunia_, violett, Behemottka lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi nic wiele nie powiedziały w przychodni :/ chciałam się dowiedzieć czy mam kogoś przypisanego, to pytała po co mi to wiedzieć, więc tłumaczę.. a ona, że to po porodzie mogę zgłosić, wtedy ktoś przyjdzie, umówi się na spotkanie i podpiszę deklarację. Ze szpitala też wysyłają niby informacje do przychodni, w której chce się zapisać dzieci, ale może to chwilę potrwać dłużej więc lepiej samemu zadzwonić i zgłosić, że dzieci się urodziły. Powalone to, a niby wszędzie trąbią żeby zrobić to przed ciążą.

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Absolutnie nie zamierzam wyrzucać, ja nawet nie dopuszczam myśli ze potem nie wejdę! :P biodra zawsze miałam dość szerokie choc nie jakies gigant ale super chudego tylka też nie więc po ciąży choćbym na uszach miała stanąć -schudnę! :) jestem zawzieta małpa :P

staraczka_85 lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wejdzr i napisz chociaż "dziewczyny jest ok" ;). Kciuki zaciśnięte.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wycisnelam sok z buraka, marchewki, jablka, cytryny i imbiru mniam :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kurtkę zimową wypralam i schowała a tu u nas znowu sypie snieg

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin mniam lubię takie pysznosci szczególnie imbir i cytrynę :) narobiłaś mi smaku i chyba pójdę do sklepu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 15:57

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hi hi
    przyszła paczka ciuszków :) ale cudeńka(te body, pajace i spiochy o których pisałam w sobotę). Szkoda, ze musze wyjśc z domu bo kazda rzecz bym osobno obejrzała i podziwiała :D poźniej na pewno sie pochwalę

mychakruszyna, _izunia_ lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobiłam swoje pierwsze placki ziemniaczane w życiu i jak nigdy w domu rodzinnym za nimi nie przepadałam, tak teraz mnie zachwyciły :) sto lat nie jadłam!

agatia, żabka04, _izunia_, mmargol, poznanianka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze temat poloznych jest dosc kontrowersyjny. Ja chce sie po prostu pewnie i bezpiecznie czuc. Tym bardziej ze nie mam pewnosci ze maz bedzie przy porodzie, wiec zeby sie nie otaczac gronem obcych osob chce miec pewnosc ze chociaz jedna bedzie taka jaka znam.
    Z relacji innych wiem, ze opieka poloznicza w moim szpitalu jest dobra, jednak ja chce sie czuc bezpiecznie a koszt 400zl nie jest dla mnie finansowym obciazeniem.

Pytanie bylo dla porownania i zaspokojenia ciekawosci :)

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia w przypadku pierworódki wcale się nie dziwię że zapłaci położnej żeby coś wiedzieć i czuć się bezpiecznie.
    Być może taka kobieta boi się, nie ma wsparcia i potrzebuje kogoś kto ją poprowadzi,wesprze,doradzi itd
    Ogólnie nie jestem za tym żeby im płacić bo na nfz też do ciebie przyjdzie tak jak mi dzisiaj mówiła ta moja na telefon i zaraz będzie u mnie.
    To jest każdej z nas indywidualna sprawa.
    Chcesz to bierz i się nie przejmuj.
    Przy kolejnym dziecku nie weźmiesz na pewno położnej bo już będziesz wiedzieć dużo więcej:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka smacznego :-)
    Wyciągnelabym że cztery że śmietana i cukrem mniammmmmm
    .......Ale to po porodzie:-(

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu ja mimo, że jestem przeciwna, to się nie dziwię, że dziewczyny biorą położne. Oburza mnie tylko, że dodatkowo im się za to płaci... o ile 400 zl jest do przełknięcia o tyle 1200-1500 zl to rozbój w biały dzień. To należy do obowiązku położnych, ale.niestety przyzwyczaily się do łatwej kasy. Gdy ciężarne rodzą, one piją kawę, plotkują i co jakiś czas tylko zaglądają po wydruk z ktg. Leżałam przed cc 4h i widziałam, jak są "zarobione" po pachy. Leżała na.wprost ich dyżurki. Niestety to nie prawda, że nie mają czasu zająć sie indywidualnie pacjentką. Ale cóż... póki będziemy płacić to ich podejście do pracy się nie zmieni.
    To tylko moje zdanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 17:09

• AJrin Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej w warszawie na zelaznej czyli najbardziej oblegany szpital, który stał sie już teraz pół prywatnym, położna to koszt od 2000 do 3000 tysi plus dodatkowo 400 za osobę przy porodzie i 400 za znieczulenie. To był mój pierwszy wybór szpitala, mnóstwo znajomych tam rodziło i polecają, ja juz przy poronieniu przetestowałam i dziękuję, nigdy wiecej tam. Nie dość że czekalam 8 godzin na przyjecie, juz wczesniej umowionego przyjecia do szpitala w poczekalni z rodzacymi to wyszłam z uszkodzonym nerwem w nadgarstu! Komentarz pielegniarki przy uszkodzeniu nadgarstka "to chociaż na chwilę zapomniała pani o bolacym brzuchu", był szczytem wszystkiego!
    Wybrałam szpital w którym za nic sie nie płaci, ba nawet nie ma możliwości własnej położnej bo przecież tam sa dedykowane położne i sa 3 łóżka max.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 17:30

agatia lubi tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin O matko jakie ceny!!!!!!!

• Ula89 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Hej w warszawie na zelaznej czyli najbardziej oblegany szpital, który stał sie już teraz pół prywatnym, położna to koszt od 2000 do 3000 tysi plus dodatkowo 400 za osobę przy porodzie i 400 za znieczulenie. To był mój pierwszy wybór szpitala, mnóstwo znajomych tam rodziło i polecają, ja juz przy poronieniu przetestowałam i dziękuję, nigdy wiecej tam. Nie dość że czekalam 8 godzin na przyjecie, juz wczesniej umowionego przyjecia do szpitala w poczekalni z rodzacymi to wyszłam z uszkodzonym nerwem w nadgarstu! Komentarz pielegniarki przy uszkodzeniu nadgarstka "to chociaż na chwilę zapomniała pani o bolacym brzuchu", był szczytem wszystkiego!
    Wybrałam szpital w którym za nic sie nie płaci, ba nawet nie ma możliwości własnej położnej bo przecież tam sa dedykowane położne i sa 3 łóżka max.

Szok :-O
    Jeżeli nic się nie zmieni, to ja będę rodzić na bródnie, ostatnio koleżanka rodziła w praskim i sobie chwali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 17:32

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin, który, jesli można wiedzieć?
    Ja chciałam żelazna, bo po pierwsze miał dobre opinie, a po drugie mam do niego jakies 300m.
    Ale ostatnio opinie o nim ostro pojechały w dół :/
    Leci na Reputacji.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No o praskim też słyszałam dobre opinie a na brodnie kiedys mieszkałam :). Ja wybrałam Międzylesie jest mi najbliżej i 2 osoby które znam rodzily tam i złego słowa nie mogą powiedzieć, warunki fakt do remontu ale byłam sama na zwiedzaniu i nie ma tragedii. Do twgo położna byla taka mila, ze wszedzie nas prowadziła nawet po salach porodowych i pokojach plus łazienki. Jakoś mnie przekonały tam.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin ceny z kosmosu, a raczej z d..y wzięte.
    A tekst piguły do Ciebie kwalifikował ją do otrzymania ciosu w papę- chamka.

‹‹ 790 791 792 793 794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ