X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba biorąc pod uwagę przesądy starych bab moje dziecko ma już przekichane :P
    ja jedynie wykorzystuję i mówię często jak czegoś nie dostanę "kobiecie w ciąży się nie odmawia, bo Cię myszy zjedzą!" :D

Dzierzba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i przepraszam na prawdę nikogo nie chce straszyć :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Dzierzba biorąc pod uwagę przesądy starych bab moje dziecko ma już przekichane :P
    ja jedynie wykorzystuję i mówię często jak czegoś nie dostanę "kobiecie w ciąży się nie odmawia, bo Cię myszy zjedzą!" :D

Mój mąż mi ostatnio odmawia, ale za chwile przemyśli i robi po mojemu :D
    Ale następnym rzem wykorzystam to powiedzonko.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Agatia. Wierzę, że jest ok. W środę było dobrze choć co prawda lekarka nie sprawdzała jakoś specjalnie dokładnie. Myślę, że jakby było coś to by zauważyła.
    Dziś moja mamuśka przyjeżdża z młodym zostać i zostaje do jutra. Średnio mi się to uśmiecha ale wyjścia nie mieliśmy bo nie dałoby rady by wysiedział z nami u gina. Nie wiem co się stało z moją matką ale wcale jej te dzieci nie obchodzą. Co zaczynam o bąblach mówić to zmienia temat i tylko Maksio i Maksio. Oziębiły nam się stosunki jak powiedziała, że na pewno zaniedbamy Maksa jak się dzieci urodzą. Zawsze mnie wkurzało jej podejście do pierworodnych. W domu mój brat zawsze był na piedestale, potem jego córka (syna ma w dupie) i mój syn.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tyłem jeżdżę prawie zawsze :)teraz też sobie siedzę tyłem o dziwo jest aż 6 miejsc dla kobiet w ciąży ech już niedługo mam nadzieję skończę te wycieczki

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela to kiedy robić najlepiej test ph?

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak pójdę na zwolnienie w przyszłym tygodniu zacznę chyba jeździć na miasto w innych godzinach, o ile nie będzie takiej potrzeby :) ale też niedługo przestaną jeździć maturzyści, za chwilę reszta uczniów, więc w autobusach będzie więcej luzu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana i ja,
    W nocy znowu spać nie mogłam, chyba za dużo zjadłam wczoraj bo mi kwasy podchodziły :/ budziłam się non stop jak co noc! Ale rano nie jestem wielce zmęczona o dziwo ;)
    Dzisiaj mam spotkanie ze znajomą i odbieram moje kocyki/podusie do wózeczka :D

Strazaczka jak podróż do lekarza? Wiem co czujesz, bo nienawidzę jeździć komunikacją daleko i to jeszcze z przesiadkami, a czasami muszę do ginekologa jak jest taka godzina, że mąż w pracy.. teraz staram się zapisywać, by jechać z nim autem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 08:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jakie to testy najlepiej kupić? Bo ja widziałam w Internecie wkładki które wykrywają wyciek wód. Ale czy to można gdzieś dostać?

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba może babcia się podświadomie martwii, że Maksio będzie zazdrosny. Moja mama też na tą ciążę raguje inaczej niż na pierwszą :) myślę, że wnusio zawsze będzie najukochanszy, a wnusię będzie kochać, ale już inaczej.
    Sama się czasem zastanawiam, jak to jest "dzielić" miłość między dzieci i czy uda mi się być sprawiedliwą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się:-)

Powodzenia na wizytach :-)

Dzierzba nic się nie martw wszystko jest i będzie ok:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Angela to kiedy robić najlepiej test ph?
    według mnie najlepiej jak zobaczy się wyciek. wtedy bez mycia od razu zrobić. Albo z rana po wstaniu mi tylko wtedy wody odchodziły

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Dzierzba może babcia się podświadomie martwii, że Maksio będzie zazdrosny. Moja mama też na tą ciążę raguje inaczej niż na pierwszą :) myślę, że wnusio zawsze będzie najukochanszy, a wnusię będzie kochać, ale już inaczej.
    Sama się czasem zastanawiam, jak to jest "dzielić" miłość między dzieci i czy uda mi się być sprawiedliwą :)
    Może masz rację ale to przykre. Z resztą jej sprawa. ;)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    I jakie to testy najlepiej kupić? Bo ja widziałam w Internecie wkładki które wykrywają wyciek wód. Ale czy to można gdzieś dostać?
    Je to chyba tylko i Internecie bo ja je szukałam i nie znalazłam na miejscu. test ph taki zwykły możesz kupić nawet w rosmanie jak były by to wody to zmieni się kolor około 7ph bo wody mają odczyn powyżej 7

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli rozumiem, że takie wystarczą?
    http://allegro.pl/papierki-lakmusowe-1-14-ph-metr-papierek-lakmusowy-i5916302621.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Ja na szczescie nie korzystam z komunikacji miejskiej, ale za to mam stazystke, która regularnie komentuje moje zachowania odpowiednimi na ten temat zabobonami. Już dwa razy ja opieprzylam. Bo słuchać już się tego nie da

Z innych wiesci. Dziś Belli pokazało mi 50'/' ciąży :D!!!!!

Dzierzba, _izunia_, martta lubią tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela zamówiłam sobie te paski z allegro. Ph 1-14. Głupie pytanie mam... One są miękkie czy jak? I czy ten pasek się wsuwa dowcipnie?

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Angela zamówiłam sobie te paski z allegro. Ph 1-14. Głupie pytanie mam... One są miękkie czy jak? I czy ten pasek się wsuwa dowcipnie?
    takie same jak ginekologiczne, czyli miękkie i tam się wsuwa. Inżynierko też mogą być.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    takie same jak ginekologiczne, czyli miękkie i tam się wsuwa. Inżynierko też mogą być.
    Dzięki. :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba myślę, że jak maluchy będą na świecie to też podejście babci się zmieni. Może babcia uważa, że bliźniaki są bardziej "absorbujace", wymagają podwójnej opieki, pielegnacji, zatem i większego nakładu czasu. Na pewno nie robi tego w złej wierze.

‹‹ 784 785 786 787 788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ