X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba biorąc pod uwagę przesądy starych bab moje dziecko ma już przekichane :P
    ja jedynie wykorzystuję i mówię często jak czegoś nie dostanę "kobiecie w ciąży się nie odmawia, bo Cię myszy zjedzą!" :D

Dzierzba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i przepraszam na prawdę nikogo nie chce straszyć :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Dzierzba biorąc pod uwagę przesądy starych bab moje dziecko ma już przekichane :P
    ja jedynie wykorzystuję i mówię często jak czegoś nie dostanę "kobiecie w ciąży się nie odmawia, bo Cię myszy zjedzą!" :D

Mój mąż mi ostatnio odmawia, ale za chwile przemyśli i robi po mojemu :D
    Ale następnym rzem wykorzystam to powiedzonko.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Agatia. Wierzę, że jest ok. W środę było dobrze choć co prawda lekarka nie sprawdzała jakoś specjalnie dokładnie. Myślę, że jakby było coś to by zauważyła.
    Dziś moja mamuśka przyjeżdża z młodym zostać i zostaje do jutra. Średnio mi się to uśmiecha ale wyjścia nie mieliśmy bo nie dałoby rady by wysiedział z nami u gina. Nie wiem co się stało z moją matką ale wcale jej te dzieci nie obchodzą. Co zaczynam o bąblach mówić to zmienia temat i tylko Maksio i Maksio. Oziębiły nam się stosunki jak powiedziała, że na pewno zaniedbamy Maksa jak się dzieci urodzą. Zawsze mnie wkurzało jej podejście do pierworodnych. W domu mój brat zawsze był na piedestale, potem jego córka (syna ma w dupie) i mój syn.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tyłem jeżdżę prawie zawsze :)teraz też sobie siedzę tyłem o dziwo jest aż 6 miejsc dla kobiet w ciąży ech już niedługo mam nadzieję skończę te wycieczki

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela to kiedy robić najlepiej test ph?

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak pójdę na zwolnienie w przyszłym tygodniu zacznę chyba jeździć na miasto w innych godzinach, o ile nie będzie takiej potrzeby :) ale też niedługo przestaną jeździć maturzyści, za chwilę reszta uczniów, więc w autobusach będzie więcej luzu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana i ja,
    W nocy znowu spać nie mogłam, chyba za dużo zjadłam wczoraj bo mi kwasy podchodziły :/ budziłam się non stop jak co noc! Ale rano nie jestem wielce zmęczona o dziwo ;)
    Dzisiaj mam spotkanie ze znajomą i odbieram moje kocyki/podusie do wózeczka :D

Strazaczka jak podróż do lekarza? Wiem co czujesz, bo nienawidzę jeździć komunikacją daleko i to jeszcze z przesiadkami, a czasami muszę do ginekologa jak jest taka godzina, że mąż w pracy.. teraz staram się zapisywać, by jechać z nim autem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 08:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jakie to testy najlepiej kupić? Bo ja widziałam w Internecie wkładki które wykrywają wyciek wód. Ale czy to można gdzieś dostać?

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba może babcia się podświadomie martwii, że Maksio będzie zazdrosny. Moja mama też na tą ciążę raguje inaczej niż na pierwszą :) myślę, że wnusio zawsze będzie najukochanszy, a wnusię będzie kochać, ale już inaczej.
    Sama się czasem zastanawiam, jak to jest "dzielić" miłość między dzieci i czy uda mi się być sprawiedliwą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się:-)

Powodzenia na wizytach :-)

Dzierzba nic się nie martw wszystko jest i będzie ok:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Angela to kiedy robić najlepiej test ph?
    według mnie najlepiej jak zobaczy się wyciek. wtedy bez mycia od razu zrobić. Albo z rana po wstaniu mi tylko wtedy wody odchodziły

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Dzierzba może babcia się podświadomie martwii, że Maksio będzie zazdrosny. Moja mama też na tą ciążę raguje inaczej niż na pierwszą :) myślę, że wnusio zawsze będzie najukochanszy, a wnusię będzie kochać, ale już inaczej.
    Sama się czasem zastanawiam, jak to jest "dzielić" miłość między dzieci i czy uda mi się być sprawiedliwą :)
    Może masz rację ale to przykre. Z resztą jej sprawa. ;)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    I jakie to testy najlepiej kupić? Bo ja widziałam w Internecie wkładki które wykrywają wyciek wód. Ale czy to można gdzieś dostać?
    Je to chyba tylko i Internecie bo ja je szukałam i nie znalazłam na miejscu. test ph taki zwykły możesz kupić nawet w rosmanie jak były by to wody to zmieni się kolor około 7ph bo wody mają odczyn powyżej 7

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli rozumiem, że takie wystarczą?
    http://allegro.pl/papierki-lakmusowe-1-14-ph-metr-papierek-lakmusowy-i5916302621.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Ja na szczescie nie korzystam z komunikacji miejskiej, ale za to mam stazystke, która regularnie komentuje moje zachowania odpowiednimi na ten temat zabobonami. Już dwa razy ja opieprzylam. Bo słuchać już się tego nie da

Z innych wiesci. Dziś Belli pokazało mi 50'/' ciąży :D!!!!!

Dzierzba, _izunia_, martta lubią tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela zamówiłam sobie te paski z allegro. Ph 1-14. Głupie pytanie mam... One są miękkie czy jak? I czy ten pasek się wsuwa dowcipnie?

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Angela zamówiłam sobie te paski z allegro. Ph 1-14. Głupie pytanie mam... One są miękkie czy jak? I czy ten pasek się wsuwa dowcipnie?
    takie same jak ginekologiczne, czyli miękkie i tam się wsuwa. Inżynierko też mogą być.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    takie same jak ginekologiczne, czyli miękkie i tam się wsuwa. Inżynierko też mogą być.
    Dzięki. :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba myślę, że jak maluchy będą na świecie to też podejście babci się zmieni. Może babcia uważa, że bliźniaki są bardziej "absorbujace", wymagają podwójnej opieki, pielegnacji, zatem i większego nakładu czasu. Na pewno nie robi tego w złej wierze.

‹‹ 784 785 786 787 788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ