WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
żabka04 wrote:Sprawdziłam mój synek ważyl 235g przypada to ma 18tc2d.
Wg usg wychodziło 18tc4d.
A u gina byłam tydzień temu?żabka04 lubi tę wiadomość
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Żabko, ale Ty jesteś szczuplak
wyobrażałam sobie Ciebie podobnie tylko w.mojej wyobraźni, masz długie włosy spięte w kucyk
.
Twój mały kawał chłopa, wynika z tego, co piszesz, że o.tydzień większy, więc no.stresmoja tydzień mniejsza
żabka04 lubi tę wiadomość
-
żabka04 wrote:Ufffff
KAMCIA jedziemy na jednym wózku:-)
No ale porównując wagę dzieci dziewczyn patrząc na tyg ciąży to oczy robię że moje takie maleństwo:-(
Dobrze ze mam ciuszki ma 52-56 w razie czego.
ale twój tyle też bedzie ważył w 20-21 tc
ja mam jutro usg i zobaczymy -
nick nieaktualnyPamiętajcie usg podaje wagę +-. Prawdziwą i dokładną wagę poznamy w dniu porodu. Jeżeli teraz lekarze nic nie mówią że jest za mała to znaczy że jest dobrze
A u łożenie, dziecko ma jeszcze tyle miejsca że się kręci i zmienia pozycje kilka razy dziennie pewnie.
Mój na usg był ułożony główkowo i lekarz nic nie mówił że za wcześnie, pewnie dlatego że zmieni tą pozycje jeszcze. -
nick nieaktualnyAgatia włosy mam krótkie ścięte na bombke tylko że odrosły będę zapuszczac bo stwierdziłam że nie dam rady ogarniać co dziennie włosów przy noworodku i z córką.
Będzie wygodniej w długich włosach.
Na wadze stanęłam z ciekawości na mojej wadze ważę dziś 79 kg.
U gina tydzień temu 81kg.
U diablo pewnie 80kg będzie jutro.
Anulka córka urodziła się 56dl i 3650g.
Mąż ma 183cm ja mam 168:-)
Kamcia na pewno podgoni synek waga.
Chociaż gin mówił że mogę jeszcze schudnąć bo ta dieta cukrzycowa to z nią różnie:-) -
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Agatia włosy mam krótkie ścięte na bombke tylko że odrosły będę zapuszczac bo stwierdziłam że nie dam rady ogarniać co dziennie włosów przy noworodku i z córką.
A ja stwierdziłam coś innego, miałam włosy długie i mega gęste i ostatnio 24 cm ściełam bo 40 minut suszenia jak dla mnie to za długo a przy dwójce nie dam rady na pewno. Teraz mam do ramion długiego boba i jest o wiele wiele lepiej 10 minut z ułożeniem -
żabka04 wrote:Agatia włosy mam krótkie ścięte na bombke tylko że odrosły będę zapuszczac bo stwierdziłam że nie dam rady ogarniać co dziennie włosów przy noworodku i z córką.
Na wadze stanęłam z ciekawości na mojej wadze ważę dziś 79 kg.
U gina tydzień temu 81kg.
U diablo pewnie 80kg będzie jutro.
Anulka córka urodziła się 56dl i 3650g.
Mąż ma 183cm ja mam 168:-)
Kamcia na pewno podgoni synek waga.
Chociaż gin mówił że mogę jeszcze schudnąć bo ta dieta cukrzycowa to z nią różnie:-)
Ponoć drugie przeważnie rodzi się większe, wiec pewnie córkę przegoniAngela ma racje, waga na razie jest tylko orientacyjna.
żabka04, Angela89 lubią tę wiadomość
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualnyKamcia wiem ze dziecko ma rosnąć nie ja.
I dobrze bo niechcialabym przytyć 25kg i potem zrzucac tak jak było przy córce:-))
Angela jak widzisz mam krótka bombke i co dziennie wstaje myje włosy duszę i prostuje. Rzadko udaje mi się wstać z włosami jak mam ułożonych zawsze są wykreślona w każdą stronę nawet nie umiem już być w dzień z nieumytymi włosami źle się czuję.
Taka czynność poranna trwa do 30min.
Jak sobie pomyślę nie wyspana będę, córkę do przedszkola zaprowadzić czy nawet wyskoczyć gdzieś pilnie z czupryna nie ułożona na głowie to aż mi się nie chce mieć krótkich włosów.
Przy długich związesz i jest ok nie będę musiała prostowac wystarczy umyć i wysuszyć. Na następny dzień też będą wyglądać ok:-) -
nick nieaktualnyAnulka tak wiem tylko jak się czyta posty to się odruchowo porównuje do swoich wymiarów i jakieś leki się pojawiają.
Uważam tak samo jak wy jeśli gin mówi że jest ok to jest ok
Tak chwilę miałam zwątpienia
Tak kochana ważę 79 obecnie.
Jak zaszłam 76kg.
A w grudniu się cieszyłam bo przez insulinooprnosc i przy metformine udało mi się zrzucić 10kg w mc.
Gdyby nie metformina to bym nie zaszła i ważyłabym 86kg.
Tylam bez powodu po prostu i nic nie skutkowało na tą otyłość.
Ale jest ok i niech tak będzie:-)
Choć dzisiaj zauważyłam że przytyłam a bardziej woda mi się zbiera bo widać po ciele:-( -
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Kamcia wiem ze dziecko ma rosnąć nie ja.
I dobrze bo niechcialabym przytyć 25kg i potem zrzucac tak jak było przy córce:-))
Angela jak widzisz mam krótka bombke i co dziennie wstaje myje włosy duszę i prostuje. Rzadko udaje mi się wstać z włosami jak mam ułożonych zawsze są wykreślona w każdą stronę nawet nie umiem już być w dzień z nieumytymi włosami źle się czuję.
Taka czynność poranna trwa do 30min.
Jak sobie pomyślę nie wyspana będę, córkę do przedszkola zaprowadzić czy nawet wyskoczyć gdzieś pilnie z czupryna nie ułożona na głowie to aż mi się nie chce mieć krótkich włosów.
Przy długich związesz i jest ok nie będę musiała prostowac wystarczy umyć i wysuszyć. Na następny dzień też będą wyglądać ok:-)
Nie, no ja miałam "drastyczne" cięcie ale dałam sobie możliwość związania włosów. Tak jak mówisz to komfort. Ale np teraz też zauważyłam że przy długich włosy szybciej mi się przetłuszczały.