X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, wreszcie dotarlam do domu, dzis pracowity dzien.
    Jestesmy po polowkowych, wszystko dobrze, maluch zdrowy, synek na 100% :):)
    Tez lezal glowka do mojego kregoslupa i przez to buzi za bardzo nie pokazal, za to tylek o siurka wypinal dumnie :D

Maly wazy 384 g, serduszko i inne narzady w porzadku, widzialam slodkie stopki :)
    Lozysko mi sie podnioslo , 1,8 mm na 2,7 mm wiec sie ciesze :)
    Jedynie jest problem z szyjka, ma 28,4 mm, przez co jezt niewielkie, bo 5% ryzyko porodu przedwczesnego. Na razie lekarz kazal sie nie martwic, mam przyjsc na kontrole za 2 tygodnie na pomiar szyjki, oby sie nie skracala.

Ogolnie jestem zadowolona, najwazniejsze, ze synus zdrowy :)

żabka04, Strazaczka1990, Anulka01, claudiuszek, Sabina, _izunia_, Pysiaczek89, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    W piotrze i pawle jest wino oraz wino musujące (ala szampan)

Takich nie lubię dlatego pytałam Ulf jak to smakuje.
    I nawet nie mam w mieście takiego sklepu więc nawet bardzo dobrze :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja startowalam z waga 77mprzy 168 cm, teraz waze 80 kg, czyli 3 kg na plusie. :) z corka w 1 ciazy w sumie przytylam 15 kg, a przed ciazami wazylam 65 i do takiej wagi bym chciala wrocic po porodzie :) corke rodzilam naturalnie a i tak sklnczylo sie cc, wiec mnie juz nic nie zdziwi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do piwa, zawsze lubilam od czasu do czasu wypic sobie do grila czy z mezem wieczorkiem, a teraz zastanawialam sie nad lechem free, ale w koncu go nie kupilam..... a tez chec mialam na jakies piwo male :) wiec mysle ze to nic dziwnego

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wizyt, sliczne brzuszki!

Agatia, ja myslalam, ze wszystkie szczepionki sa za darmo, a placi sie tylko za dodatkowe lub takie niby bezpieczniejsze. Duzo nauki przede mna :p

Dzierzba trzymam kciuki, zeby maluchy rowno rosly i sie ladnie wszystkim dzielily po rowno :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Ja opijalam z mężem piwem Lech bezalkoholowych jak gin potwierdził synka.
    Wzięłam dwa leki i oddałam bo ja ho nie lubię mi nie smakuje.
    Wypiłam redsa zurawinowego ale nie wiem czy można albo lampkę winka czerwonego.
    Ale aż się boję gina zapytać czy mogę żeby nie patrzył na mnie dziwnie.

Spokojnie możesz się napić :-)
    redsa akurat bym nie ryzykowała bo ma 4,5% alko czyli juz duza dawka. Piwo bezalkoholowe mimo ze może zawierać do 0.5% to jednak efekt fermentacji, na to przymykam oko więc od czasu do czasu karmi z mężem pijemy :P Lech free limonkowy też pilam. Myślę ze to nie szkodzi, za mala dawka.
    Co do wina to nie mam takiego parcia ze muszę więc nie zaryzykuje zwłaszcza ze na pedagogice naoglądałam się mnóstwo przypadków dzieci z fas więc nie wybaczyłabym sobie gdyby z moim maluszkiem było coś nie tak.
    Szwagierka męża często pila redsy palila i twierdzi ze dziecko ma zdrowe...tak może i fizycznie ale nie patrzy ze 5 latek mało co mówi, ogromna wada wymowy, nadruchliwość, problem z koncentracją...nikt nie patrzy ze to właśnie sa skutki.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jeszcze w poczekalni u lekarza, opoznienie tylko 20minut ;-) chociaz cisnienie mi sie unormuje bo jak zwykle sie spieszylam ;-)

Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jeszcze poczekam na wieści od Ciebie Mmargol i idę spac :)

mmargol lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pijam czasem Bavarie ;) lech czy warka 0'/' mi zwyczajnie nie smakują. Słodkie jak ancykrys ;) wolę zwykły sok.

Dziś pojawiły się moje wyniki z awidnosci cmv. Gina kazała zrobić na wszelki wypadek, żebym miała ;) wyszła wysoka awidnosc.

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Alinka super wieści, że zdrowa córcia. Mięśniakami się nie przejmuj, przynajmniej już wiesz, że cc i musisz teraz się z tą myślą oswoić.
    Ale Wy macie duże dzieciaczki, moja to taka kruszyna, chyba przez tą diete cukrzycową.

Moja tez jest mala na 19+2 miala 0,285.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 22:12

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol nie doczekam Twojej relacji. Jutro wszystko nadrobie. Dobranoc!

• mmargol Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po krotce ze wszystko ok! jutro napisze szczegoly :-)

Anulka01, kamciaelcia, claudiuszek, Angela89, _izunia_, Pysiaczek89, A_n_k_a_80, agatia, Sabina, żabka04, violett lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nareszcie bo juz na oczy nie widzę ;) dobranoc dziewczynki :*

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Gratuluję udanych wizyt i prawidłowych pomiarów :)
    Właśnie skończyłam Was nadrabiać :)
    Piękne brzuszki dziewczyny, gdzie te kilogramy u Was widać - nic a nic :)
    Śliczne ubranka i inne rzeczy dla maluszków pokupowałyście, czy też dostałyście.

Dzierzba na pewno na następnej wizycie wszystko już będzie dobrze. Chłopaki nauczą się dzielić po równo :)

Pirelka, Claudiuszek łączę się z Wami w bólu wizyt u dentysty i zostawianej tam kasy. Najlepiej robić zęby tak jak pisała pirelka w II trymestrze, ale moja dentystka mówiła, że będziemy robiły do póki będę się dobrze czuła. Później też już większy brzuch przeszkadza i ciężko jest wysiedzieć na fotelu. Ja zawsze ze znieczuleniem robię i też jeszcze sporo tych wizyt mnie czeka.

Martt nie stresuj się tak bardzo bo to maleństwo też odczuwa. Na pewno jest wszystko dobrze :) piątek już niedługo.

Powodzenia na wizytach mamusie
    Uciekam spać bo coś mi humor nie dopisuje od dwóch dni
    Spokojnej, przespanej nocki

Ewelina.Irl, martta lubią tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 03:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett, mmargol super, że USG dobrze :)
    Violett szczepionki są za darmo ;) ale mi zostalyr dodatkowe niestety :/ te za darmo to tez, różnie bywa bo zamiana refundowanej na 5w1 lub 6w1 jest płatna. Niektóre gminy mają rozporządzenia odnośnie bezpłatnych szczepień.

Anka dobrze, że moja Liwka nie jest sama z tych mniejszych ;)

No i wstałam do wc i zero spania :/ omg wykoncze się ;) muszę jakieś zajęcie na noc wykombinować.

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia: też mam ten problem :/

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam czasem łyka lub dwa piwa podkradnę mężowi.

Moja mama mówi, że jak był z nami w ciąży to lekarz powiedział, że jak pół szklanki wypije to nic jej nie będzie. I czasem się skusiła. Każda jest zdrowa jak ryba, a miała nas 4.

Z teściową piła to samo, lekarz nawet lekarz nawet zalecił pół lampeczki wina raz na miesiąc, żeby krążenie poprawić. I też ma zdrowe dzieciaki.

Podejrzewam, że z alko się tyczy wypitej ilości i częstotliwości.

Ogólni to przeważnie pije Karmi albo warkę 0% ale ze względu, że to takie słodkie to wypije pół i mam dość.
    Lech free ale ten zwykły wchodzi mi lepiej.

ilona29, ilona29 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się o poranku! :) u nas w końcu przestało padać i zrobiła się ładna pogoda, ale zimnem ciągnie z gór, w końcu nadal leży tam śnieg.. próbuję zmobilizować się do pracy, do południa siedzę sama, wszyscy na 12:00 przychodzą, więc się wynudzę :/

• AJrin Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio bylam na panienski gdzie znalazly sie 3 ciężarne i jedna karmiąca wszystkie karmi piły ale ze ma 0,5% odpuscilam, co tam nadrobi sie po porodzie; ) Zawsze lubilam warke radler 0,0% więc raz już piłam a jak będzie lato i sezon grillowy napewno nie raz sie na nią skuszę :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.
    Moja teściowa tez piła piwo jak była z synkiem w ciąży. I zdrowy syn się urodził:-)
    Obudziłam się zjem śniadanie ogarnę włosy potem szybko drugie śniadanie i lecę do diabetologa.
    Dziś miała erotyczny sen wrrrr z obcym miałam orgazm nie seksilismy się tylko..... Tak mnie doprowadził obcy dziad przez ciuch swoją fujara hahahahaha bleee
    Jakieś psy mi się śniły. I robiłam imprezę chrzciny synka w knajpie zapłaciłam za wszystkich 188zł hahahah a wczoraj rozmawiałam z mężem na ten temat czy może w knajpie gdzieś zrobić chrzciny bo chata mała ale na to jest czas.
    Z tego wszystkiego nie wiem o co chodziło w tym śnie i czy faktycznie miałam orgazm hahahahaha

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

‹‹ 807 808 809 810 811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ