WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyUff, wreszcie dotarlam do domu, dzis pracowity dzien.
Jestesmy po polowkowych, wszystko dobrze, maluch zdrowy, synek na 100%
Tez lezal glowka do mojego kregoslupa i przez to buzi za bardzo nie pokazal, za to tylek o siurka wypinal dumnie
Maly wazy 384 g, serduszko i inne narzady w porzadku, widzialam slodkie stopki
Lozysko mi sie podnioslo , 1,8 mm na 2,7 mm wiec sie ciesze
Jedynie jest problem z szyjka, ma 28,4 mm, przez co jezt niewielkie, bo 5% ryzyko porodu przedwczesnego. Na razie lekarz kazal sie nie martwic, mam przyjsc na kontrole za 2 tygodnie na pomiar szyjki, oby sie nie skracala.
Ogolnie jestem zadowolona, najwazniejsze, ze synus zdrowyżabka04, Strazaczka1990, Anulka01, claudiuszek, Sabina, _izunia_, Pysiaczek89, martta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa startowalam z waga 77mprzy 168 cm, teraz waze 80 kg, czyli 3 kg na plusie.
z corka w 1 ciazy w sumie przytylam 15 kg, a przed ciazami wazylam 65 i do takiej wagi bym chciala wrocic po porodzie
corke rodzilam naturalnie a i tak sklnczylo sie cc, wiec mnie juz nic nie zdziwi
-
nick nieaktualnyA co do piwa, zawsze lubilam od czasu do czasu wypic sobie do grila czy z mezem wieczorkiem, a teraz zastanawialam sie nad lechem free, ale w koncu go nie kupilam..... a tez chec mialam na jakies piwo male
wiec mysle ze to nic dziwnego
mychakruszyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGratuluje wizyt, sliczne brzuszki!
Agatia, ja myslalam, ze wszystkie szczepionki sa za darmo, a placi sie tylko za dodatkowe lub takie niby bezpieczniejsze. Duzo nauki przede mna :p
Dzierzba trzymam kciuki, zeby maluchy rowno rosly i sie ladnie wszystkim dzielily po rownoStrazaczka1990 lubi tę wiadomość
-
żabka04 wrote:Ja opijalam z mężem piwem Lech bezalkoholowych jak gin potwierdził synka.
Wzięłam dwa leki i oddałam bo ja ho nie lubię mi nie smakuje.
Wypiłam redsa zurawinowego ale nie wiem czy można albo lampkę winka czerwonego.
Ale aż się boję gina zapytać czy mogę żeby nie patrzył na mnie dziwnie.
Spokojnie możesz się napićLech free limonkowy też pilam. Myślę ze to nie szkodzi, za mala dawka.
Co do wina to nie mam takiego parcia ze muszę więc nie zaryzykuje zwłaszcza ze na pedagogice naoglądałam się mnóstwo przypadków dzieci z fas więc nie wybaczyłabym sobie gdyby z moim maluszkiem było coś nie tak.
Szwagierka męża często pila redsy palila i twierdzi ze dziecko ma zdrowe...tak może i fizycznie ale nie patrzy ze 5 latek mało co mówi, ogromna wada wymowy, nadruchliwość, problem z koncentracją...nikt nie patrzy ze to właśnie sa skutki. -
nick nieaktualny
-
agatia wrote:Alinka super wieści, że zdrowa córcia. Mięśniakami się nie przejmuj, przynajmniej już wiesz, że cc i musisz teraz się z tą myślą oswoić.
Ale Wy macie duże dzieciaczki, moja to taka kruszyna, chyba przez tą diete cukrzycową.
Moja tez jest mala na 19+2 miala 0,285.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 22:12
-
nick nieaktualny
-
Witam
Gratuluję udanych wizyt i prawidłowych pomiarów
Właśnie skończyłam Was nadrabiać
Piękne brzuszki dziewczyny, gdzie te kilogramy u Was widać - nic a nic
Śliczne ubranka i inne rzeczy dla maluszków pokupowałyście, czy też dostałyście.
Dzierzba na pewno na następnej wizycie wszystko już będzie dobrze. Chłopaki nauczą się dzielić po równo
Pirelka, Claudiuszek łączę się z Wami w bólu wizyt u dentysty i zostawianej tam kasy. Najlepiej robić zęby tak jak pisała pirelka w II trymestrze, ale moja dentystka mówiła, że będziemy robiły do póki będę się dobrze czuła. Później też już większy brzuch przeszkadza i ciężko jest wysiedzieć na fotelu. Ja zawsze ze znieczuleniem robię i też jeszcze sporo tych wizyt mnie czeka.
Martt nie stresuj się tak bardzo bo to maleństwo też odczuwa. Na pewno jest wszystko dobrzepiątek już niedługo.
Powodzenia na wizytach mamusie
Uciekam spać bo coś mi humor nie dopisuje od dwóch dni
Spokojnej, przespanej nockiEwelina.Irl, martta lubią tę wiadomość
-
Violett, mmargol super, że USG dobrze
Violett szczepionki są za darmoale mi zostalyr dodatkowe niestety
te za darmo to tez, różnie bywa bo zamiana refundowanej na 5w1 lub 6w1 jest płatna. Niektóre gminy mają rozporządzenia odnośnie bezpłatnych szczepień.
Anka dobrze, że moja Liwka nie jest sama z tych mniejszych
No i wstałam do wc i zero spaniaomg wykoncze się
muszę jakieś zajęcie na noc wykombinować.
A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja tam czasem łyka lub dwa piwa podkradnę mężowi.
Moja mama mówi, że jak był z nami w ciąży to lekarz powiedział, że jak pół szklanki wypije to nic jej nie będzie. I czasem się skusiła. Każda jest zdrowa jak ryba, a miała nas 4.
Z teściową piła to samo, lekarz nawet lekarz nawet zalecił pół lampeczki wina raz na miesiąc, żeby krążenie poprawić. I też ma zdrowe dzieciaki.
Podejrzewam, że z alko się tyczy wypitej ilości i częstotliwości.
Ogólni to przeważnie pije Karmi albo warkę 0% ale ze względu, że to takie słodkie to wypije pół i mam dość.
Lech free ale ten zwykły wchodzi mi lepiej.ilona29, ilona29 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja ostatnio bylam na panienski gdzie znalazly sie 3 ciężarne i jedna karmiąca wszystkie karmi piły ale ze ma 0,5% odpuscilam, co tam nadrobi sie po porodzie; ) Zawsze lubilam warke radler 0,0% więc raz już piłam a jak będzie lato i sezon grillowy napewno nie raz sie na nią skuszę
-
nick nieaktualnyWitam się.
Moja teściowa tez piła piwo jak była z synkiem w ciąży. I zdrowy syn się urodził
Obudziłam się zjem śniadanie ogarnę włosy potem szybko drugie śniadanie i lecę do diabetologa.
Dziś miała erotyczny sen wrrrr z obcym miałam orgazm nie seksilismy się tylko..... Tak mnie doprowadził obcy dziad przez ciuch swoją fujara hahahahaha bleee
Jakieś psy mi się śniły. I robiłam imprezę chrzciny synka w knajpie zapłaciłam za wszystkich 188zł hahahah a wczoraj rozmawiałam z mężem na ten temat czy może w knajpie gdzieś zrobić chrzciny bo chata mała ale na to jest czas.
Z tego wszystkiego nie wiem o co chodziło w tym śnie i czy faktycznie miałam orgazm hahahahaha
Macioszczyczka lubi tę wiadomość