X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żaba mamy ten sam wzrost i 2 kg różnicy na wadze (ja mam więcej), ale ja przy Tobie wyglądam, jak kula ha ha ha :-D

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy na połówkowym lekarz przez usg ocenia szyjkę?
    Czy robi tez badanie ginekologiczne?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Żabka chudzinko ślicznie wygladasz

Dziękuje:-)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:

U mnie oceniał, szyjkę ale robi to na każdej wizycię przez usg i ręcznie również.
    Badania ginekologicznego nie miałam - miałam 2 tygodnie przed połówkowym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:

u mnie też oceniał przez USG. No i przez to że mala leży główką w dół miałam też USG docipne, żeby dobrze ocenić mózg :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Żaba mamy ten sam wzrost i 2 kg różnicy na wadze (ja mam więcej), ale ja przy Tobie wyglądam, jak kula ha ha ha :-D

Bo masz dziewczynkę w brzuszku:-)
    Dlatego ja taka kulka byłam z córką a teraz widzę różnice przy synku szczupła się wydaje i inna jestem ja to widzę.
    Mąż mówi że przy tej diecie po porodzie będę drzazga hahahha
    Fajnie by było jakbym urodziła i przy porodzie jeszcze tam na salę zostawiła. Nie poniewam się hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziewczyny jak podchodzicie do piwa bezalkoholowego? Kupiłam sobie w tamtą sobotę Warkę Radler - niby napisane że alkoholu 0.00% ale jakoś się przekonać nie mogę że faktycznie tak jest i stoi w lodówce nieruszone.

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy macie takie piękne brzuszki dużo widoczne.A ja?:( malutki :( brzuch jak stanął na 14tygodniu tak zostało do tej pory.
    Wczoraj jak wracalismy autobusem z polowkowch to myslalam że Sławka nerwy tak poniosa że jak wysiadziemy to gościa będzie lał.
    Ja miałam słuchawki na uszach i nie słyszałam,jak jakiś pijak w autobusie powiedział do mnie "życzę Pani jak najgorzej" patrzę na Sławka ustami rusza na znak że coś odpowiada. Zdjelam słuchawki i pytam Sławka co jest grane? Nie chciał powiedzieć .Więc faceta pytam czy ma problem.Czerwona jak burak z nerwów byłam.Bo mając słuchawki na uszach wiedziałam że coś do mnie mówi ale nie sciagala słuchawek bo nie zwracam uwagi na pijaków.
    To mi odpowiada że mój facet mu grozi.I policza się jak wysiada,że już po kumpli dzwoni. Przeszkadzały mu tatuaże u mojego Sławka.Bo ma tatuaż na zewnętrznej stronie dłoni.I na nadgarstku .Dobrze,że reszy nie widział bo ma tych tatuaży aż 11

JA DO NIEGO mówię,że może broni swojej kobiety bo się PAN chamsko odezwał do jego kobiety która jest w ciazy!!!a on nagle zaczął przepraszac,że nie wiedział że ja w ciąży bo brzucha nie widać!!
    Co za ludzie żyją na tym świecie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:

Jak chodzę prywatnie to mam badanie USG i dowcipne.
    Jak na nfz to tylko już usg.

05.05 mam połowkowe na nfz więc nie wiem jak to będzie :-)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    a dziewczyny jak podchodzicie do piwa bezalkoholowego? Kupiłam sobie w tamtą sobotę Warkę Radler - niby napisane że alkoholu 0.00% ale jakoś się przekonać nie mogę że faktycznie tak jest i stoi w lodówce nieruszone.
    Ja sie bardziej bałam chmielu, naczytałam sie ze chmiel groźny i nie chciałam nawet Bawarii zero.
    Ale potem pytałam gina i trzeba by wypić wiadro.
    Wiec i Warkę i Bawarię piłam.
    I wino zero tez piłam. To dopiero odkrycie sezonu :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Powiem Ci ,że ja przed ciąża nie lubialam piwa...Obrzudzalo mnie to.A jak zaszlam e ciążę to normalnie zachciany na nie mam.Nawet zubra bym wypiła.Nie raz wezme łyka od Sławka.Ja tam nie wierzę ,że alki w sobie nie mają mimo tego ,że tak napisane tam.Słyszałam ,że lampka wina nawet wskazana.Ale.ja się nie mogę przemoc

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:

Ja opijalam z mężem piwem Lech bezalkoholowych jak gin potwierdził synka.
    Wzięłam dwa leki i oddałam bo ja ho nie lubię mi nie smakuje.
    Wypiłam redsa zurawinowego ale nie wiem czy można albo lampkę winka czerwonego.
    Ale aż się boję gina zapytać czy mogę żeby nie patrzył na mnie dziwnie.

Spokojnie możesz się napić :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf a te wino 0% smakuje jak wino czy bardziej jak szampan???
    Gdzie to kupiłaś????

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Ja miałam badanie tylko przez brzuch.Szyjki mi nie badam.Mierzył malucha tylko.A badanie miałam za darmo tyle co skiero musialam mieć

I wiecie co? Nie rodze w Żarach...Będę w Nowej Soli rodziła.Boje się rodzić w Żarach ,bo tyle.już słyszałam że przyjmowali poród pod wpływem %
    Kobieta błagała o cesarkę bo dziecko duże zakleszczylo się .Odmówili cesarki a dziecko zmarła.Boje się tego.Dlatego będę w N.Soli rodziła.Chwala sobie ten szpital.Mają różne znieczulenia tam

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Ja miałam badanie tylko przez brzuch.Szyjki mi nie badam.Mierzył malucha tylko.A badanie miałam za darmo tyle co skiero musialam mieć

I wiecie co? Nie rodze w Żarach...Będę w Nowej Soli rodziła.Boje się rodzić w Żarach ,bo tyle.już słyszałam że przyjmowali poród pod wpływem %
    Kobieta błagała o cesarkę bo dziecko duże zakleszczylo się .Odmówili cesarki a dziecko zmarła.Boje się tego.Dlatego będę w N.Soli rodziła.Chwala sobie ten szpital.Mają różne znieczulenia tam

No i super ze podjęłas taka decyzję:-)
    Obyś tylko zdążyła dojechać :-)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jedynie wino 0% wypije i ostatnio na grillu warkę 0%. Nic mocniejszego nie dotknę. Lampka wina do mnie nie przemawia.

Ulfenstein, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    No i super ze podjęłas taka decyzję:-)
    Obyś tylko zdążyła dojechać :-)
    Myślę że dam radę..:D

żabka04 lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Gdzie to kupiłaś????
    Ja kupiłam tutaj: http://argentynalimited.pl/pl/c/WINA-BEZALKOHOLOWE/36
    Smakuje jak wino. Na tyle jak wino, ze jak nalałam i M spróbował to mowi: na pewno z dobrej butelki nalałas?
    Merlot. Niby wytrawne, ale jednak smakuje jak miedzy pół słodkim a pół wytrawnym.
    Połam tez szampana i był genialny :)

Trzeba uważać na skład. Bo w niektórych jest 'wino dealkoholizowane', a w innych 'sok winogronowy'.

Reds ma 4,5%, wiec dla mnie odpada. Tak samo jak zwykle piwo czy wino.
    Nie wierze, ze taka dawka mogłaby spowodować FAS, ale bym sobie nie darowała, ze skrzywdziłam własne dziecko, bo mi sie zachciało lampki wina :/

Angela89, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Gdzie to kupiłaś????

W piotrze i pawle jest wino oraz wino musujące (ala szampan)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Ja kupiłam tutaj: http://argentynalimited.pl/pl/c/WINA-BEZALKOHOLOWE/36
    Smakuje jak wino. Na tyle jak wino, ze jak nalałam i M spróbował to mowi: na pewno z dobrej butelki nalałas?
    Merlot. Niby wytrawne, ale jednak smakuje jak miedzy pół słodkim a pół wytrawnym.
    Połam tez szampana i był genialny :)

Trzeba uważać na skład. Bo w niektórych jest 'wino dealkoholizowane', a w innych 'sok winogronowy'.

Reds ma 4,5%, wiec dla mnie odpada. Tak samo jak zwykle piwo czy wino.
    Nie wierze, ze taka dawka mogłaby spowodować FAS, ale bym sobie nie darowała, ze skrzywdziłam własne dziecko, bo mi sie zachciało lampki wina :/

Dzięki:-)
    Redsa to ja sobie wypije po porodzie czy lampkę wina.
    Tak jak i się najem dużo innych rzeczy które mam zakazane :-)
    Ja yez nie jestem za alkoholem i do mety mamy blisko:-)

‹‹ 806 807 808 809 810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ