X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d03f271dcaf1.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/557e5aafb9fa.jpg

Ciuszki od cioci i wujka dla Ameli♡ plus do tych jest jeszcze duzo uzywek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 18:50

mmargol, kamciaelcia, żabka04, Angela89, Strazaczka1990, AniaLewandowska, _izunia_ lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka super wieści, że zdrowa córcia. Mięśniakami się nie przejmuj, przynajmniej już wiesz, że cc i musisz teraz się z tą myślą oswoić.
    Ale Wy macie duże dzieciaczki, moja to taka kruszyna, chyba przez tą diete cukrzycową.

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Nie masz w pobliżu kopalni????
    U mnie tak jest co jakiś czas ale zdarzało się że co drugi dzień trzęsie blokiem:-)

Mam właśnie 8 km od domu ale juz na fb dowiedziałam się że dość dużym obszarem zatrzeslo.

żabka04 lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie kontrolnej u innego profesora, wszystko ok choć mówi, że jedno mniejsze niż drugie. Więc mówię, że zawsze były w miarę równe, ale mówi że teraz odbiega jedno od drugiego, ale na razie mieści się w normach. Różnica 29g, ale z tego co mi moja ginekolog mówiła wcześniej to nieznaczne są takie różnice, więc na razie się nie martwię. Zobaczymy za tydzień, znowu idę do niego.

mmargol, _izunia_, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Alinka super wieści, że zdrowa córcia. Mięśniakami się nie przejmuj, przynajmniej już wiesz, że cc i musisz teraz się z tą myślą oswoić.
    Ale Wy macie duże dzieciaczki, moja to taka kruszyna, chyba przez tą diete cukrzycową.
    Moja córka w 20+4 ważyła 370g więc Twoja Liwi jakoś nie odstaje :) dziewczynki są drobniejsze po prostu.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślałam, że mój jest duży a mierzy 15 cm od główki po pupę a tu takie duże dziewczynki

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Moja córka w 20+4 ważyła 370g więc Twoja Liwi jakoś nie odstaje :) dziewczynki są drobniejsze po prostu.

Mój w 20+3 ważył 330g- więc nie ma reguły ;-)

mhsvi09k4211dm8g.png

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz 74 kg (: trudno odróżnić tył od przodu... Zazdroszczę tym którym tylko brzuszki rosną, to tak ślicznie wygląda :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/08e2a0aa0ecd.jpg

mmargol, żabka04, AJrin, kamciaelcia, Miśka***, Ewelina.Irl, AniaLewandowska, Angela89, bbeczka91, Strazaczka1990, Pysiaczek89, Sabina, megg, _izunia_ lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka przecież też masz piękny brzusio :-) tylek też masz zgrabny hahahha ale jeszcze odrozniam hihihi

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Anulka przecież też masz piękny brzusio :-) tylek też masz zgrabny hahahha ale jeszcze odrozniam hihihi
    Poczekaj następne zdjęcie bedzie tyłem zobaczymy czy sie skapniesz ;) ;)!Dzieki :*

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest juz moja paczka (narazie ostatnia oprócz poduszki), rozmiar 74

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d9ec1992ccf.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bedc180d1ffd.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fcd54214d8c6.jpg

Strazaczka1990, Anulka01, żabka04, Ewelina.Irl, AniaLewandowska, Angela89, mmargol, _izunia_, A_n_k_a_80, martta lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    melduje się po połówkowych.

Córcia jest córcią :) uffff...lekarz pokazał nam jej mini macicę :D i wargi sromowe, więc pomyłki już być nie może. Waży 310g i mierzy 21 cm.

Wszystko w najlepszym porządku zarówno z nią, jak i łożyskiem. Dla mnie najważniejsze, że powiedział, że szyjka jest piękna :D szczelnie zamknięta i nie ma szans, żeby mi wody przeciekały.

Jedyny minus jest taki, że bardzo mi w ciąży urosły mięśniaki i są nisko ułożone. Przez to nie ma szans na poród naturalny i jestem skazana na cesarkę, bo się mała nie zmieści :( w ogóle się na to nie nastawiałam :( :(

I malutka leży już główką w dól, biedna jest wykrzywiona przez tego mięśniaka. Ma głowe praktycznie przy samej szyjce i miałam wrażenie na tym badaniu, że utknęła i się teraz nie może wydostać, bo fakycznie się tam zrobiło mało miejsca:( ale mówił, że wszystko ok, więc nie będę póki co aż tak panikowąć
    Alinka u mnie mały też leży glowa w dole :( i nosem dotyka łożyska.
    Mam nadzieję że odwróci się bo gina sama powiedziała że za wcześnie.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te dzieciaczki ślicznie nam rosną. Bardzo się cieszę ze wymiary podajecie bo mój tydzien temu miał 350 g i myślałam ze trochę dużo i niezła kluska bedzie, ale widzę ze ta waga to w sam raz :)

atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strazaczka a ja sie martwię , ze mój mały prawie jako jedyny na połówkowych był ułozony miednicowo podłuznie :D
    zobaczymy jak jutro-mam drugie połówkowe(prywatne) i znów jadę sama :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczko u mnie synek i teraz córcia leżą głową w dół od połówkowego i wszystko jest ok. A nosem na pewno dotyka łożyska, bo łożysko jest w dnie macicy, czyli na górze, chyba, zee ma się to "szczęście" i ma się łożysko przodujace ;)

Angela moja Liwka jest tydzień młodsza, a któryś parametr (nie.pamiętam który) jest mniejszy o 8 dni.

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje niby na prenatalnych leżały główkami w dół, a dzisiaj usłyszałam, że leżą poprzecznie..to ja już sama nie wiem, bo na usg ciągle tak samo je widać, a raczej ich nie widać poza głowa od góry :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia mój leży miednicowo podłużnie.
    I waga zaczęłam się martwić.
    Wszystkie piszą jakie dzieciaczki mają wagi to mój chudy jak patyk ale to chyba wina diety cukrzycowej.
    Zaraz wstawię swoje foto tylko nie cytujemy :-) bo chce usunac! :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 22:14

Anulka01, kamciaelcia, Ewelina.Irl, Pysiaczek89, mmargol, violett, megg, _izunia_, A_n_k_a_80, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam mój synek ważyl 235g przypada to ma 18tc2d.
    Wg usg wychodziło 18tc4d.
    A u gina byłam tydzień temu?

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No śliczny :) a ile wazy ze się martwisz?

atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 804 805 806 807 808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ