WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny! poczytuje Was w miarę na bieżąco, ale coś ostatnio humor średnio dopisuje (chyba jednak się stresuje badaniem połówkowym w piątek) i nie chce tu za bardzo marudzić i smęcić, wystarczy że mąż ostatnio ma płaczliwą i nerwową ciężarną w domu. Wyczekuje piątku, kończę już na szczęście Nystatynę brać, bo strasznie to upierdliwe i niestety znowu walczę z hemoroidami - to zdecydowanie moja przypadłość ciążowa
maluch daje o sobie znać parę razy dziennie, ale nie widać tego jeszcze ani nie czuć zewnętrznie.
Z pozytywów kupiliśmy wózek x-landera xa 3w1 z olx, używany, ale w baardzo dobrym stanie ze wszystkimi parasolkami, pokrowcami, adapterami itd. Także jestem zadowolona, że tak się udało fajnie
Gratuluje wszystkich wizyt, zakupów i trzymam kciuki za zestresowane jak ja mamuśki jeszcze przed połówkowym!
no i dzisiaj 50% u nas wybiło!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 16:18
-
nick nieaktualnyWłaśnie wróciłam myślalam że nie dojdę do domu daleko nie bylam:-(
Tak mnie w krzyżu boli że chodzić nie mogę pewnie się wszystko rozchodzi:-(
Kupiłam 5szt kiszonych ogórków:-))))uwielbiam takie z warzywniaka bo są strasznie slone mniam właśnie wcinam:-)
-
nick nieaktualnyTakie swojskiej roboty też zjem ale najlepsze z warzywniaka:-)
Właśnie wlazlam po warzywa a mąż krzyczy że ta wodę mam mu kupić ale nie miała do czego mi wlaći kupiłam mu z kapusty kiszonej taki gotowy:-)
Zabrał mi właśnie ogórka wrr:-))
Dobra Pożarlam 3 szt one takie wielkie jednego sobie zostawię na kolacjekamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Laski nie skreslajcie gryki i kokosa
mi się trafił felerny, bo pewnie na wilgotnym zapleczu lezalr w sklepie, zdarza się, ale to sporadyczne przypadki
Sara nie spotkałam sier z tą firma bucikow, poczytam sobie w wolnej chwili
Strazaczko gin ewidentnie nie zna norm krzywej: 92-180-153.
Ja w pierwszej ciąży miałam wynik 90-178-139 (wtedy norma była do 140 po 2h) i diab stwierdzila cukrzycę.
Teraz miałam 90-176-136 i też mam cukrzycę ciążową mimo prawidłowej krzywej, bo wyniki graniczne, kontrole glukometrem pokazały skoki.
Lekarz rodzinny bez problemu może dac skierowanie do diab, ja tak miałamEwelina.Irl lubi tę wiadomość
-
AJrin wrote:Ewelina.irl Kamciaelcia jak miło, ze ktos jest w mojej kategorii wagowej
Zaczelam ciaze z 77kg obecnie jest juz 86 poerwsze 7 tygodni przytylam az 5 kilo.
Podobnie mialam w pierwszej ciazy zaczelam 72 a po 12 tygodniach mialam 77 i niestety na tym sie zakończyło nic nie udało sie schudnąć
Powiem tak jestem dzis wnerwiona na h&m mam spodni po bratowej rozmiar 40 kupione 5 lat temu, normalnie nosiłam 42 ale te sa super nic nie uwieraja. Więc zachodze dziś w spodnieach h&m rozmiar 40 chcąc kupić coś na lato jasnego i dupa bo 42 za małe dopiero 46 ok. Maskara co oni tak rozmiarowke zmienili?
Mam nadzieje ze teraz przytyje 10 w maxie
Narazie polowa 21 tyg i 2 na plusie . Az sie ostatnio zastanawialam czy to nie malo . Ale widocznie nie .
Maluch daje o sobie znac . Kopie w reke juz czuc wyraznie .
Polowkowe mam 4 maja zobaczymy co tam sie kryje pomiedzy nogami .
-
Ja dzis byłam w odwiedzinach u rodzicow
Posłuchali serduszka, pogadali do brzucha - urocze!
Ostatnio narzekałam mamie (Wam z reszta tez), ze ubraniowe używki, które dostaliśmy od rodziny sa w większości dla dziewczynek, różowe w kokardki, biedronki i kwiatuszki.
No i babcia stanęła na wysokości zadania: niebieska paka
W następny weekend jedziemy do drugiej części rodziny i mamy i tak troche unisexow (po chłopakach) dostać, ale radość babci i moja przeogromna. Mam milion wszystkiego
Ewelina.Irl, żabka04, martta, bbeczka91, kamciaelcia, Little Red Fox, Strazaczka1990, claudiuszek, Pysiaczek89, A_n_k_a_80, mmargol, Angela89, AniaLewandowska, violett, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:nie denerwuj sie, kiedys lekarze w ogole nie patrzyli na wynik po 1h, to sa nowe wytyczne, podejrzewałam, ze gin moze podejść do tematu w taki sposób, sa dziewczyny(np zabka) które normę przekroczyły o 1 jednostkę i juz sa pod opieka diabetologa
masz glukometr, prawda? po prostu sie kontroluj -
nick nieaktualnyAJrin wrote:Ewelina.irl Kamciaelcia jak miło, ze ktos jest w mojej kategorii wagowej
Zaczelam ciaze z 77kg obecnie jest juz 86 poerwsze 7 tygodni przytylam az 5 kilo.
Podobnie mialam w pierwszej ciazy zaczelam 72 a po 12 tygodniach mialam 77 i niestety na tym sie zakończyło nic nie udało sie schudnąć
Powiem tak jestem dzis wnerwiona na h&m mam spodni po bratowej rozmiar 40 kupione 5 lat temu, normalnie nosiłam 42 ale te sa super nic nie uwieraja. Więc zachodze dziś w spodnieach h&m rozmiar 40 chcąc kupić coś na lato jasnego i dupa bo 42 za małe dopiero 46 ok. Maskara co oni tak rozmiarowke zmienili? -
No wlasnie z rozpedu wzięłam kilka par 42 i w zadne nie wchodziłam 44 mega ciasno dopiero 46 lezaly tak jak ta pare w ktorej przyszłam czyli 40.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymelduje się po połówkowych.
Córcia jest córciąuffff...lekarz pokazał nam jej mini macicę
i wargi sromowe, więc pomyłki już być nie może. Waży 310g i mierzy 21 cm.
Wszystko w najlepszym porządku zarówno z nią, jak i łożyskiem. Dla mnie najważniejsze, że powiedział, że szyjka jest pięknaszczelnie zamknięta i nie ma szans, żeby mi wody przeciekały.
Jedyny minus jest taki, że bardzo mi w ciąży urosły mięśniaki i są nisko ułożone. Przez to nie ma szans na poród naturalny i jestem skazana na cesarkę, bo się mała nie zmieściw ogóle się na to nie nastawiałam
I malutka leży już główką w dól, biedna jest wykrzywiona przez tego mięśniaka. Ma głowe praktycznie przy samej szyjce i miałam wrażenie na tym badaniu, że utknęła i się teraz nie może wydostać, bo fakycznie się tam zrobiło mało miejsca:( ale mówił, że wszystko ok, więc nie będę póki co aż tak panikowąćA_n_k_a_80, mmargol, kamciaelcia, agatia, żabka04, Ewelina.Irl, Angela89, Anulka01, Pysiaczek89, Skali89, AniaLewandowska, violett, _izunia_, martta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymychakruszyna wrote:Jezu ale się wystraszyłam dom mi się zaczął trząść normalnie jakby przez 4,5sek trzęsienie ziemi było aż talerze dzwonily w szafce nie mam pojęcia co to było
dzwonilam do męża to mnie zbagatelizował a mi serce wali jak nie wiem.
Nie masz w pobliżu kopalni????
U mnie tak jest co jakiś czas ale zdarzało się że co drugi dzień trzęsie blokiem:-)