X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja mam dziś wilczy apetyt :/

• martta Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! poczytuje Was w miarę na bieżąco, ale coś ostatnio humor średnio dopisuje (chyba jednak się stresuje badaniem połówkowym w piątek) i nie chce tu za bardzo marudzić i smęcić, wystarczy że mąż ostatnio ma płaczliwą i nerwową ciężarną w domu. Wyczekuje piątku, kończę już na szczęście Nystatynę brać, bo strasznie to upierdliwe i niestety znowu walczę z hemoroidami - to zdecydowanie moja przypadłość ciążowa :(
    maluch daje o sobie znać parę razy dziennie, ale nie widać tego jeszcze ani nie czuć zewnętrznie.
    Z pozytywów kupiliśmy wózek x-landera xa 3w1 z olx, używany, ale w baardzo dobrym stanie ze wszystkimi parasolkami, pokrowcami, adapterami itd. Także jestem zadowolona, że tak się udało fajnie :)
    Gratuluje wszystkich wizyt, zakupów i trzymam kciuki za zestresowane jak ja mamuśki jeszcze przed połówkowym!
    no i dzisiaj 50% u nas wybiło! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 16:18

o148p07w5riqasy7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajrin
    niezle z ta rozmiarówka :D
    a co do wagi, zaczełam 86kg, teraz mam 81 ;) walcze o jej utrzymanie schabowymi od 10 dni codziennie ;)
    w pierwszej ciązy schudłam ale szybko urosło, teraz cudów sie nie spodziewam :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam myślalam że nie dojdę do domu daleko nie bylam:-(
    Tak mnie w krzyżu boli że chodzić nie mogę pewnie się wszystko rozchodzi:-(
    Kupiłam 5szt kiszonych ogórków:-))))uwielbiam takie z warzywniaka bo są strasznie slone mniam właśnie wcinam:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka
    ja męża nauczyłam pić wode z ogórków (oczywiscie własnej roboty) i teraz mam konkurenta do słoika, ale ja robię kiszone słonawe ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie swojskiej roboty też zjem ale najlepsze z warzywniaka:-)
    Właśnie wlazlam po warzywa a mąż krzyczy że ta wodę mam mu kupić ale nie miała do czego mi wlać :-( i kupiłam mu z kapusty kiszonej taki gotowy:-)
    Zabrał mi właśnie ogórka wrr:-))
    Dobra Pożarlam 3 szt one takie wielkie jednego sobie zostawię na kolacje :-)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski nie skreslajcie gryki i kokosa :) mi się trafił felerny, bo pewnie na wilgotnym zapleczu lezalr w sklepie, zdarza się, ale to sporadyczne przypadki :)

Sara nie spotkałam sier z tą firma bucikow, poczytam sobie w wolnej chwili :)

Strazaczko gin ewidentnie nie zna norm krzywej: 92-180-153.
    Ja w pierwszej ciąży miałam wynik 90-178-139 (wtedy norma była do 140 po 2h) i diab stwierdzila cukrzycę.
    Teraz miałam 90-176-136 i też mam cukrzycę ciążową mimo prawidłowej krzywej, bo wyniki graniczne, kontrole glukometrem pokazały skoki.
    Lekarz rodzinny bez problemu może dac skierowanie do diab, ja tak miałam :)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Ewelina.irl Kamciaelcia jak miło, ze ktos jest w mojej kategorii wagowej :)
    Zaczelam ciaze z 77kg obecnie jest juz 86 poerwsze 7 tygodni przytylam az 5 kilo.
    Podobnie mialam w pierwszej ciazy zaczelam 72 a po 12 tygodniach mialam 77 i niestety na tym sie zakończyło nic nie udało sie schudnąć :/
    Powiem tak jestem dzis wnerwiona na h&m mam spodni po bratowej rozmiar 40 kupione 5 lat temu, normalnie nosiłam 42 ale te sa super nic nie uwieraja. Więc zachodze dziś w spodnieach h&m rozmiar 40 chcąc kupić coś na lato jasnego i dupa bo 42 za małe dopiero 46 ok. Maskara co oni tak rozmiarowke zmienili?
    Ja z nicola w polowie ciazy mialam juz 12 kg na plusie . A dobilam pod koniec do 23 kg .
    Mam nadzieje ze teraz przytyje 10 w maxie
    Narazie polowa 21 tyg i 2 na plusie . Az sie ostatnio zastanawialam czy to nie malo . Ale widocznie nie .
    Maluch daje o sobie znac . Kopie w reke juz czuc wyraznie .
    Polowkowe mam 4 maja zobaczymy co tam sie kryje pomiedzy nogami .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko może Twój małż kestr w ciąży, skoro mu się chce wody z pod ogórków i kapuchy ;) albo mu sier zachcianki udzielają ;)

żabka04 lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis byłam w odwiedzinach u rodzicow :)
    Posłuchali serduszka, pogadali do brzucha - urocze!

Ostatnio narzekałam mamie (Wam z reszta tez), ze ubraniowe używki, które dostaliśmy od rodziny sa w większości dla dziewczynek, różowe w kokardki, biedronki i kwiatuszki.
    No i babcia stanęła na wysokości zadania: niebieska paka :)
    820ceab40d6ce9bdmed.jpg

W następny weekend jedziemy do drugiej części rodziny i mamy i tak troche unisexow (po chłopakach) dostać, ale radość babci i moja przeogromna. Mam milion wszystkiego :)

Ewelina.Irl, żabka04, martta, bbeczka91, kamciaelcia, Little Red Fox, Strazaczka1990, claudiuszek, Pysiaczek89, A_n_k_a_80, mmargol, Angela89, AniaLewandowska, violett, _izunia_ lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    nie denerwuj sie, kiedys lekarze w ogole nie patrzyli na wynik po 1h, to sa nowe wytyczne, podejrzewałam, ze gin moze podejść do tematu w taki sposób, sa dziewczyny(np zabka) które normę przekroczyły o 1 jednostkę i juz sa pod opieka diabetologa
    masz glukometr, prawda? po prostu sie kontroluj
    Mam glukometr .Od.jutra zacznę mierzyc

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka
    Tylko się nie denerwuj
    Pamiętaj ze stres cukry podnosi
    I zalatw sprawę z rodzinnym

Strazaczka1990, AniaLewandowska lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Ewelina.irl Kamciaelcia jak miło, ze ktos jest w mojej kategorii wagowej :)
    Zaczelam ciaze z 77kg obecnie jest juz 86 poerwsze 7 tygodni przytylam az 5 kilo.
    Podobnie mialam w pierwszej ciazy zaczelam 72 a po 12 tygodniach mialam 77 i niestety na tym sie zakończyło nic nie udało sie schudnąć :/
    Powiem tak jestem dzis wnerwiona na h&m mam spodni po bratowej rozmiar 40 kupione 5 lat temu, normalnie nosiłam 42 ale te sa super nic nie uwieraja. Więc zachodze dziś w spodnieach h&m rozmiar 40 chcąc kupić coś na lato jasnego i dupa bo 42 za małe dopiero 46 ok. Maskara co oni tak rozmiarowke zmienili?
    może inny fason ale coś jest na rzeczy bo kupowałam przy córce w ciąży spodnie 42 więc teraz stwierdziłam ze teraz kupię 44 no i są ok ale te 42 są luzniejsze i bardziej wygodne. No ale uroki zamawiania przez Internet

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi .Dzis gina mnie ważyła 65,6waze. +5od początku ciąży.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie z rozpedu wzięłam kilka par 42 i w zadne nie wchodziłam 44 mega ciasno dopiero 46 lezaly tak jak ta pare w ktorej przyszłam czyli 40.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj mam zachciewajki na wszystko w occie. Zjadłam pół słoika papryki w occie i korniszona. ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym jadła tylko powidlo. A teraz chce pizze. Muszę ją zjeść.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduje się po połówkowych.

Córcia jest córcią :) uffff...lekarz pokazał nam jej mini macicę :D i wargi sromowe, więc pomyłki już być nie może. Waży 310g i mierzy 21 cm.

Wszystko w najlepszym porządku zarówno z nią, jak i łożyskiem. Dla mnie najważniejsze, że powiedział, że szyjka jest piękna :D szczelnie zamknięta i nie ma szans, żeby mi wody przeciekały.

Jedyny minus jest taki, że bardzo mi w ciąży urosły mięśniaki i są nisko ułożone. Przez to nie ma szans na poród naturalny i jestem skazana na cesarkę, bo się mała nie zmieści :( w ogóle się na to nie nastawiałam :( :(

I malutka leży już główką w dól, biedna jest wykrzywiona przez tego mięśniaka. Ma głowe praktycznie przy samej szyjce i miałam wrażenie na tym badaniu, że utknęła i się teraz nie może wydostać, bo fakycznie się tam zrobiło mało miejsca:( ale mówił, że wszystko ok, więc nie będę póki co aż tak panikowąć

A_n_k_a_80, mmargol, kamciaelcia, agatia, żabka04, Ewelina.Irl, Angela89, Anulka01, Pysiaczek89, Skali89, AniaLewandowska, violett, _izunia_, martta lubią tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ale się wystraszyłam dom mi się zaczął trząść normalnie jakby przez 4,5sek trzęsienie ziemi było aż talerze dzwonily w szafce nie mam pojęcia co to było :/ dzwonilam do męża to mnie zbagatelizował a mi serce wali jak nie wiem.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Jezu ale się wystraszyłam dom mi się zaczął trząść normalnie jakby przez 4,5sek trzęsienie ziemi było aż talerze dzwonily w szafce nie mam pojęcia co to było :/ dzwonilam do męża to mnie zbagatelizował a mi serce wali jak nie wiem.

Nie masz w pobliżu kopalni????
    U mnie tak jest co jakiś czas ale zdarzało się że co drugi dzień trzęsie blokiem:-)

‹‹ 803 804 805 806 807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ