X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka, nie ma to tamto, nie daj sie przeziebieniu! :) wygrzej sobie nozki, cieple mleko z miodem w reke i moze inhalacje zrob, na pewno to nie zaszkodzi, a moze pomoze jesli to wczesne stadium :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, a Ty miałaś jakieś objawy tego zakażenia? Bo ja też leczyłam zęba kanałowo i potem wyszedł mi zły mocz, ale mam nadzieję, że to nie od tego. Moja ginekolog mówiła, że ok jest w środku też żadnej infekcji nie widziała, a ja nie mam żadnych objawów.
    Z jakiego to badania Ci wyszło ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 18:47

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki :)
    Nareszcie słońce to i 2 godzinki spaceru było no i humor dużo lepszy :)

Mmargol gratuluję udanej wizyty i dorodnej córeczki :)
    Pirelka odpoczywaj i zbieraj siły przed kolejną wizytą dentystyczną.
    Ulf ja póki co nie mam żadnych problemów z szyjką. Natomiast moja koleżanka, która ma termin na końcówkę września tydzień temu miała zakładany szew na szyjkę. Spodziewała się tego bo w pierwszej ciąży też miała zakładany tylko jakoś w 22tc. Objawów nie miała żadnych tylko w czasie badania wyszło, że się skraca. Teraz już powinno być dobrze.
    Śliczne ubranka i super fotelik :)

Kurcze piszecie o tych badaniach i tak się zastanawiam nad toksoplamozą i wymazem. Miałam to robione na początku ciąży a później już nie. Toksoplazmoza była ok ale z wymazu wyszły wtedy grzybki i brałam clotrimazolum dowcipnie. Może trzeba to powtórzyć? Następną wizytę mam 23 ale może sama zrobię gdzieś prywatnie. Tym bardziej, że jakieś upławy mi się zaczęły... Może te paski na pH najpierw sprawdzić?

Jak tam po wizytach dziewczyny?

mmargol, Strazaczka1990, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka idź do apteki i kup tabletki Isla porzeczkowe na gardło.
    Zjedz cały listek (tyle można) przez dzień i przejdzie.
    Ja tak miałam:-)
    Czemu ty tak często? Ba cały czas chorujesz??????

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko ja teraz lecze kanałowo i stomatolog od razu dała mi antybiotyk bezpieczny w ciąży, żeby nic się nie przyplatalo. W planach jeszcze jeden kanalowo, ale jeden antybiotyk podobno wystarczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 18:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Pirelko ja teraz lecze kanałowo i stomatolog od razu dała mi antybiotyk bezpieczny w ciąży, żeby nic się nie przyplatalo.
    To mi nie dała, mówiła że nie chce mnie faszerować, bo nie było stanu zapalnego żadnego u mnie, ani ropy.. tylko zgorzel się zaczęła robić, ale już zaleczony i wyczyszczony cały. Reszta mam nadzieję nie będzie kanałowa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ciśnijcie swoich lekarzy o wymaz/posiew z pochwy. Dobra cytologia nie oznacza że nie ma w pochwie żadnej bakteri. Ja żyłam z bakteria która nie dawała żadnych objawów. I przez nią mała jest wcześniakiem. Moja była doktor nie robiła mi żadnych posiewow teraz wiem że to był błąd

haneczka, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    dziewczyny ciśnijcie swoich lekarzy o wymaz/posiew z pochwy. Dobra cytologia nie oznacza że nie ma w pochwie żadnej bakteri. Ja żyłam z bakteria która nie dawała żadnych objawów. I przez nią mała jest wcześniakiem. Moja była doktor nie robiła mi żadnych posiewow teraz wiem że to był błąd
    Posiewowe to jakie? Bo moja robi czystość pochwy... nie wiem czy to jest to samo? Już miałam robione dwa razy odkąd jestem w ciąży plus cytologia.

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko mi.i ginka i stomatolog kazała wybrać amotaks, jest bezpieczny dla dziecka, a chroni przed bakteriami od zęba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Pirelko mi.i ginka i stomatolog kazała wybrać amotaks, jest bezpieczny dla dziecka, a chroni przed bakteriami od zęba.
    Mi tylko ginekolog powiedziała, że gdyby była konieczność brania antybiotyku to się nie bać, bo przepiszą taki bezpieczny w ciąży. Ale chyba takiej potrzeby na razie nie było.

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Strazaczka idź do apteki i kup tabletki Isla porzeczkowe na gardło.
    Zjedz cały listek (tyle można) przez dzień i przejdzie.
    Ja tak miałam:-)
    Czemu ty tak często? Ba cały czas chorujesz??????
    U Nas jest wilgoć w mieszkaniu.Dlatego :( ale na dniach przeprowadzka do suchego mieszkania:) lece do apteki :)

Ta wilgoć tak na mnie dziala.Najgorsze że zawsze odzywa się ten jeden migdał i to tak boli jakbym coś ropnego miała na nim.Co jakiś czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 19:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    U Nas jest wilgoć w mieszkaniu.Dlatego :( ale na dniach przeprowadzka do suchego mieszkania:) lece do apteki :)

Ta wilgoć tak na mnie dziala

Rozumiem i współczuję:-(

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Rozumiem i współczuję:-(
    Oby do 1 maja:D bedziemy mieszkać w mieście :) bo tak to na wiosce mieszkamy.Wszedzie blisko będzie :)

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jak dzisiaj mija dzien :) ja dzis o 5 rano wstalam, o 5.30 wyruszylam w trase i caly dzien biegalam z mezem po miescie po roznych sklepach budowlanych i galeriach w poszukiwaniu roznych okazji i dopiero godzine temu wrocilam :)

Ja juz tez nie moge sie docsekac mojej wizyty , mam 2.05 i poznam plec dziecka :) bedzie to juz 17 tc wiec mysle ze juz cos nie cos widac, juz docsekac sie nie moge kiedy podejrze troche mojego maluszka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz nie moge sie docaekac bo bedzie nowe wnetrze w salonie, potrzebuje zmiany i odswiezenia klimatu, w zwiazku ze bedzie 2 dzidzia nie mam zamiaru oszczedzac chce wszystko zrobic po mojemu w tym zmienic panele na inne i kupic nowe meble i firane na balkon Eby bylo pieknie i przytulnie :)

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia- zazdroszcze takich zmian, nie zazdroszcze tego remontowego bajzlu ;-)
    Strażaczka- kuruj się, ileż możńa chorować?limit wyczerpałaś już!
    Mam pytanie- czy tez macie bóle krzyża? Ja dzisiaj się obudziłam z takim bólem po prawej stronie że chodzić nie mogę, ciżeko się wyprostować, ciezko usiąśc- są na to jakieś sposoby? I czy to już tak mi zostanie? auuuuaaaaaaaaaaa!

mhsvi09k4211dm8g.png

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu tak dzis malo postow :) ? Az niedowiary

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam na gardlo halsy czarne mi pomogly nie raz. Plus herbata z syropem malinowym i wieczorem cieple mleko z miodem. U mnie czesto zwykly ból gardła konczy sie zapalenie oskrzeli albo płuc wiec teraz staram sie nie bagatelizować. Dodatkowo jestem uczulona na antybiotyki a w ciąży nie chce ryzykować.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka właśnie żadnych objawów choc mam 3 zęby wyleczone kanałowo. Być może coś się tam dzieje. Bardziej przestraszył mnie ten gronkowiec. Myślę że dostanę antybiotyk i będzie dobrze choć od 3 dni boli mnie brzuch a dziś doszly kłucia w szyjce i brzuchu.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek mnie bardziej boli bark i górny odcinek kręgosłupa :/
    ale da się wytrzymać, najgorzej gdy za długo siedzę lub stoję...

‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ