X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    claudiuszek mnie bardziej boli bark i górny odcinek kręgosłupa :/
    ale da się wytrzymać, najgorzej gdy za długo siedzę lub stoję...

a stosujesz coś na to?jakis masaż, jakies masci?bo powim szczerze to okropny ból ;(

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    a stosujesz coś na to?jakis masaż, jakies masci?bo powim szczerze to okropny ból ;(
    właśnie nie, nie jest to jakieś bardzo uciążliwe, ale boję się że może zacząć, gdy brzuch będzie naprawdę duży, póki co bansuję sobie na piłce ;)

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:35

claudiuszek, haneczka, żabka04, mmargol, Malutka92, Pysiaczek89, _izunia_, A_n_k_a_80, martta, violett, Anulka01 lubią tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem szczerze, że przez te moje omdlenia mało wychodze z domu i musze zastosować jakiś ruch...może rzeczywiście piłka by pomogła... poszukam czegoś na allegro bo nie wyobrażam sobie do wrzesnia tak funkcjonować;/

mhsvi09k4211dm8g.png

• haneczka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    U Nas jest wilgoć w mieszkaniu.Dlatego :( ale na dniach przeprowadzka do suchego mieszkania:) lece do apteki :)

Ta wilgoć tak na mnie dziala.Najgorsze że zawsze odzywa się ten jeden migdał i to tak boli jakbym coś ropnego miała na nim.Co jakiś czas.

Dzięki za pamięć :)

Nie chcę Cię martwić, ale skoro od tego migdałka miewasz ciągle stany zapalne/ anginę to może kwalifikuje się do wycięcia. Pójdź do laryngologa, ale może jak już urodzisz, bo wcześniej i tak nie ma sensu. :) Nie daj się chorobie :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Pirelka właśnie żadnych objawów choc mam 3 zęby wyleczone kanałowo. Być może coś się tam dzieje. Bardziej przestraszył mnie ten gronkowiec. Myślę że dostanę antybiotyk i będzie dobrze choć od 3 dni boli mnie brzuch a dziś doszly kłucia w szyjce i brzuchu.

Może to z nerwów. Wytrzymasz do jutra :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula ni widzisz :) poprzednio lekarz źle zmierzył i Ciee nastraszył :) a szyjke masz, jak ta lala :)

Madziuuuula lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie tez mam bol kregoslupa :/ chwilami, to chodze jak bym kij polknela bo sie schylic nie mogem:/ i jak dotad tez zlotego srodka nie odkrylam jak z tym walczyc....

a co dl remontu, fakt ze balaganu jest co nie miara ale na mysl k przytulnym salonie, to juz nawet posprzatam po remoncie xD

No ja wiytuje w poniedzialek pl miesiacu i juz sie strrrasznie niecierpliwie ! Strasznie jestem ciekawa kto w brzuszku mieszka :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Wróciłam. Jest ok. Szyja 50mm, na moje pytanie czy mam się denerwowac tym, że poprzednio miała (niby)59mm, dr pokręcił głową na znak, że nie. Teraz mierzył bardzo dokładnie.
    Żadnych cech niewydolności szyjki. łożysko bez cech odklejania.
    Mam zrobić mocz, crp. Cytologia została pobrana i wymaz z kanału szyjki.
    Z malym wszystko dobrze. 364g i dobrze przyrasta.

No to gratulacje :) Dobrze słyszeć, ze są lekarze, którzy wiedzą co robić. Mój mnie na siłę wysyłał na cytologię do położnej, bo mu się nie chciało pobrać. Wymazu pewnie też z lenistwa nie robi. Poza tym strasznie się spieszy. Jakiś młody niedoświadczony. Koleżanka mi poleciła, ale zaczynam żałować, że nie zostałam przy poprzednim ginie.

Madziuuuula lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam testa z ph :-) rosmanowskiego i ph w normie kolor żółty się pokazał więc śmiem twierdzić że to chyba jednak takie wodniste uplawy.
    Ale gina zmęczenie 5.05 na wizycie jeszcze na ten temat.

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, masaż w wykonaniu męża powinien trochę pomóc.:)

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia kupilam te tabletki :).Nawet dobre. syrop z mleczu pije. Mama dała.Brak mi sił na te choroby.Co chwilę coś.Jak nie urok to sraczka.Za.przeproszeniem

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za kciuki
    Usg wyszło dobrze
    Dzidzia rośnie idealnie w 50 centuly
    Waży 450 g
    Ma długie nogi ;) ale brzuszek chudziutki do mmargolowej panny :D
    BPD 53
    HC 194
    AC 166
    FL 37,5
    Z pomiedzy nóg nic nie odpadło, więc chłopak murowany
    położenie dupkowe :D mówił, ze teraz to przypadek, a ja , ze od początku taki przypadek :D
    Lekarz szybko sobie mnie przypomnial (ze usg robiłam w 17tc czego sie nie robi )
    Teraz zauwazyłam ,że na wyniku na siatkach centylowych są naniesione wszystkie wizyty u tego gina
    W drodze wyjatku załączył mi 3d(dzis też podkreślił , ze tego nie robi, ale ja mam czasem gadane-gadam gadam i lekarza do słowa nie dopuszczam :D )
    ale niestety nie dało się zrobić ładnego zdjęcia

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c2fa3d64b33c.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f882a75f94b.jpg

aha
    a że w 17 tc mialam usg jak połówkowe to teraz juz płaciłam tylko 130 zł, za 3d nic nie dopłaciłam (a normalnie 230zł)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 20:22

Madziuuuula, Strazaczka1990, mmargol, żabka04, Ewelina.Irl, Malutka92, Pysiaczek89, _izunia_, martta, violett, Anulka01, Angela89 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Dzięki za pamięć :)

Nie chcę Cię martwić, ale skoro od tego migdałka miewasz ciągle stany zapalne/ anginę to może kwalifikuje się do wycięcia. Pójdź do laryngologa, ale może jak już urodzisz, bo wcześniej i tak nie ma sensu. :) Nie daj się chorobie :)
    Kochana ale ja tak nie miałam.Zaczelo się wszystko jak się wprowadziła tu.Czyli od listopada.Ale zawsze lewy migdał się odzywa jakbym miała coś ropnego na nim.Potem przestaje boleć i tak na okrągło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajeczka... racja musze meza wykorzystac ;D w 1 ciazy to nie moge mowic bo robil masaze nosil mi torebke i zakladal nawet obuwie :D ale corcia ma4 lata to wyszedl z wprawy haha xD moze jak brzuch mnie bedzie wyprzedzal to przomni sobie ze za tydzien 5 miesiac haha xD

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka warto zrobic wymaz z gardla w laboratorium, i tam wtedy ci wycjodzi co i jak :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Pirelka właśnie żadnych objawów choc mam 3 zęby wyleczone kanałowo. Być może coś się tam dzieje. Bardziej przestraszył mnie ten gronkowiec. Myślę że dostanę antybiotyk i będzie dobrze choć od 3 dni boli mnie brzuch a dziś doszly kłucia w szyjce i brzuchu.
    To z jakich badań Ci to wyszło? Profilaktycznych czy miałaś coś specjalnie zlecone?

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę też 11.05 poprosić o wymaz na czystość, bo miałam tylko cytologie. Ale to pewnie po antybiotyku, bo zaburzy wynik.

• mmargol Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula, Kamcia bardzo sie ciesze, ze wszystko dobrze po wizytach :)

Kamcia moja od małego jest żarłokiem :D ja się martwiłam, że główka będzie duża po rodzicach, a tu bardziej powinnam się martwić o brzuszek hihi ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Madziula, Kamcia bardzo sie ciesze, ze wszystko dobrze po wizytach :)

Kamcia moja od małego jest żarłokiem :D ja się martwiłam, że główka będzie duża po rodzicach, a tu bardziej powinnam się martwić o brzuszek hihi ;)

ale czyms sie chłopcy różnia od dziewczynek i coś mi swita ze u lasek brzuchy duze a u chłopów głowy (u nas bpd wskazuje na 22+1)
    mały ma długie nogi :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 816 817 818 819 820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ