X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychakruszyna, ja nie mam nic przeciwko sierpniu :) byle po 37 tyg. Bede miała wiecej czasu aby sie ogarnąć do mojego wesela które jest w listopadzie :D.

mychakruszyna, _izunia_ lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _izunia_ wrote:
    Macioszczyczka wrote:
    No taką chemia śmierdzi. Może od żelaza?? Dzwoniłam do położnej. Dopóki nie boli brać żuravit kazała.
    Myślę że może to być od żelaza albo od cukrów. Też przy podwyższonych niekiedy mocz ma specyficzny zapach. Może lepiej i to sprawdzić?

Gratuluję udanych wizyt i powodzenia na jutrzejszych :)

Skierowanie na krzywa dostane teraz. Ale to nie taki zapach. ;) pojde na badanie moczu 4 i najwyzej zaniose wyniki lekarzowi. A glukometrem zmierze dzis u babci

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się z rana :) jakieś słońce od rana się przebija przez chmury, mam nadzieję, że bedzie dzisiaj ciepły dzień, bo ostatnio pogoda nie rozpieszcza.

• Broszka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana:)

Nastraszyłyście mnie tymi bakteriami, na następnej wizycie muszę spytać o posiew...

Powodzenia na wszystkich wizytach! Ja kończę kawkę i uciekam do pracy:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :) dzisiaj pierwszy raz poczułam młodego pod ręką! zawołałam męża, który był już ubrany do wyjścia i złośliwe nasze dziecię od tego czasu nie chce się ani ruszyć :/

ilona29, A_n_k_a_80, żabka04, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Skierowanie na krzywa dostane teraz. Ale to nie taki zapach. ;) pojde na badanie moczu 4 i najwyzej zaniose wyniki lekarzowi. A glukometrem zmierze dzis u babci
    Taki brzydki, wręcz cuchnący zapach moczu miała moja córa jak pojawił sie aceton w moczu. Mów zrób prywatnie badanie moczu, to koło groszy a będziesz spokojniejsza.

czytałam Was wczoraj ale nie miałam juz siły pisać. Droga - ponad 500 km minęła bardzo szybko i raczej bez większych sensacji. Od znajomej dostałam adapter do pasów i bardzo juz go sobie chwale :)
    Wyjechaliśmy w domu po 10 a na miejscu byliśmy po 16. Zaliczyliśmy świeża rybkę w Sopocie i mega długi spacer plaza. Dziewczynki zaczęły juz marudzić, ze ich nogi bolą i musieliśmy wrócić droga ;)
    Dzis za oknem piękne słońce i mam nadzieje, ze tak zostanie.
    Udanego dnia mamusie - ja mykam zjeść jakieś śniadanko bo Haniutek juz sie odzywa, ze jest głodna - kopniaki tradycyjnie o tej samej godz z rana ;)

Aaaaaa wiecie dostałam wczoraj wieczorem ostatni wynik z CMV i cholera nawet nie wiedziałam kiedy a przeszłam te chorobę :/ przeciwciała IGg cmv wynoszą 167 a norma jest do 1. Po prostu pięknie. Mój M to aż zaczął sie śmiać, ze póki mnie nie zna to nie wiedział ze jest tyle chorób. Czego ja jeszcze nie mam? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 07:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja próbuję namówić swojego męża na wyjazd gdzieś, ale póki co nie jest przekonany do tego pomysłu :( ze względów finansowych i boi się ze mną jechać gdzieś dalej, że coś mi się stanie, wtedy mówię mu że jest głupi i nie przesadzał, bo przecież do ciepłych krajów nie jedziemy :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja próbuję namówić swojego męża na wyjazd gdzieś, ale póki co nie jest przekonany do tego pomysłu :( ze względów finansowych i boi się ze mną jechać gdzieś dalej, że coś mi się stanie, wtedy mówię mu że jest głupi i nie przesadzał, bo przecież do ciepłych krajów nie jedziemy :P
    Ja pytałam swojego lekarza, czy nie ma przeciwwskazań. Powiedział, z jego punktu widzenia wszystko jest ok. A jak czuje sie dobrze to tym bardziej.
    Zreszta w czerwcu jedziemy samochodem do Chorwacji a bedzie to juz końcówka 6 miesiąca.
    Co do finansów, to oczywiście jest argument. Natomiast my z reguły rezerwujemy ze sporym wyprzedzeniem i nie wozimy sie po hotelach bo szkoda nam kasy. Wolimy spożytkować ja inaczej, na inne przyjemnosci. Teraz mamy wynajęte dwupokojowe mieszkanko w bloku. Ładnie, skromnie urządzone, w kuchni potrzebne sprzęty, itd. Zakupy w Lidlu itp na śniadanie i kolacje a obiad na mieście ;) wiec prawie jak w domu - wydatki pod tym katem podobne ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu widzę że podobnie spędzamy wakacje, rok temu zaszaleliśmy i pojechaliśmy do Czarnogóry w ramach podróży poślubnej z biura, trochę wydaliśmy ale stwierdziliśmy raz można :) a tak to nocujemy w agroturystykach, hostelach lub pod namiotami, też śniadania i kolacje na kwaterze, a obiady gdzieś na mieście... marudzi mi też o paliwo, ale tak mnie się chce gdzieś jechać... chyba Sandomierz odwiedzimy, nie jest tam chyba jakoś mega drogo :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaL ja też przechodziłam CMV :) niestety to wirus, którym można się zarazić wtornie, więc dobrze go sprawdzić przed porodem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Posiewowe to jakie? Bo moja robi czystość pochwy... nie wiem czy to jest to samo? Już miałam robione dwa razy odkąd jestem w ciąży plus cytologia.
    Wybacz ze dopiero teraz mi doktor robił wymaz z pochwy na bakt. I teraz wymaz z szyjki aby nie pewność ze moja bakteria tam nie przeszła bo jak już by tam była to bliska droga do pęcherza i powtórki z rozrywki

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Nie chcę Was straszyć dziewczyny, ale słyszałam ja położne rozmawiały z babką odnośnie wyjazdu: że wiele razy im się zdarzało że po takim wyjeździe Panie wracały z poronieniem i że szkoda dziecka i lepiej sobie odpuścić i odpoczywać. Wiem, że Wy jesteście bardzo odpowiedzialne, ale jak sobie pomyślę, że ten zastój pojawiłby się gdzieś w polu albo samolocie to mi się odechciewa nawet myśleć o wycieczkach
    My z mężem postawiliśmy jechać W drugiej połowie czerwca na wakacje i to do Trójmiasta aby w razie jakiś problemów mieć dobry szpital pod ręką. Ale tak to nie dajmy się zwariować. Aby całkowicie rezygnować z urlopu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 08:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co innego gdy czytam historie dziewczyn, które mieszkają na nizinach i nagle jadą do Zakopanego i z brzuchem chcą zdobywać Morskie Oko, to wtedy wiadomo że ryzykowny wypad i wiele nieszczęść się zdarzyło przez takie pomysły...

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, My na poczatku czerwca lecimy na urlop do Irlandii. Na koniec maja mam wizyte aby upewnic sie ze wszystko jest ok i lecimy odwiedzic brata. Mam dużo znajomych i większości lekarz nawet zalecal wakacje w 2 trymestrze bo to ostatni raz kiedy mozna spedzic czas we 2 nacieszyc sieni odpocząć.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:08

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z pod bloku auto ukradli - dawno takich jaj nie było u nas w miesccie- policjant spojrzał na brzuch, jak mu powiedziałam, ze za dobrze w nocy spie aby takie rzeczy słyszeć :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka zgadzam się z Tobar, co do wyjazdów :) nie ma co ryzykować. Ja się wybieram najdalej na dzialkę 13 km :)

staraczka_85, Pysiaczek89, mysza0406, _izunia_, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę z młodym na spacer chłodno, ale jest.słonko, więc czas na rower :)

‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ