X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • ilona29 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    a propo lozeczek nasz synek bedzie mial takie

http://www.auchan.fr/hauck-lit-babycenter-bear/p-c423862

mialam juz turystyczne na dziewczyny i jestem bardzo zadowolona
    oczywiscie materac kupowalismy oddzielnie dla pierwszej corki
    i do dzis jest jak nowy wiec Adrian bedzie mial ten sam :)
    o tyle mniejszy wydatek ;)

74700tc7xapwpc4i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla corki tez mialam turystyczne i rowniez bardzo jestem zadowolona z niego, dla drugiej dzidzi tez bedzie to samo bo to różnica 4 lata wiec z lozeczkiwm nic nie jest, materacyk rowniez jak nowy nie zniszczony takze jest ok :) niemchcialam drewnianego ze wzgledu na to ze jst juz to jak by nie patrzec mebel, ktory musi miec swoje miejsce a turystyczne ma 2 kolka i mozesz w kazdej chwili je przeniesc do innej czesci domu czy zlozyc co zajmuje 5 minut i ma sie male prostokatne pudelko, a , y ze wzgledu na wyjazdy mam , pochodze z 500 km od miejsca zamieszkania to na wycieczki jak znalazl ;)

ilona29 lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam po kim odziedziczyć rzeczy dla małego. Co do wczasów niestety też nigdzie nie jedziemy ale za rok już na pewno!! W zeszłym roku też nie mieliśmy wakacji jedynie na rocznicę ślubu mąż zrobil mi niespodziankę i zabrał na weekend do Wisły :) no i w kwietniu byliśmy tydzień we Francji ale ostatnie letnie wczasy były 2 lata temu :( za to podwójne :P bo tydz w Międzyzdrojach i tydz na Ibizie. Powiedziałam mężowi ze teraz wytrzymam te oszczędności jeszcze ale za rok z synkiem pojedziemy. Eh tak to jest jak się buduje dom- kosztem wyrzeczeń :(

Co do majówki to mąż w końcu nie idzie do pracy! Ale sobotę i niedzielę go nie ma od 15-zabezpieczają imprezę ze straży a cały pn też samotnie spędzę bo mąż do W-wy na mecz jedzie :(

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez wyprawke robimy sami-na nikogo nie liczymy

a mój mąz w koncu dzis wraca do domu-nie było go prawie 2 tyg

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • martta Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki o 12 polowkowe, trzymajcie proszę kciuki!

kamciaelcia, mmargol, Pysiaczek89, bbeczka91, _izunia_, Strazaczka1990, Sabina, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !

U Nas codziennie z rana ładna pogoda, a potem się psuje :/ zobaczymy jak będzie dzisiaj.
    Idę do dentysty niedługo, a potem z koleżanką jestem umówiona, mam nadzieję że będę się czuła ok.
    Mam już serdecznie dość tych wizyt, serio :/

Co do wyjazdów to moja ginekolog jak pytaliśmy na początku powiedziała od razu, że w mojej ciąży nie jest to wskazane, jeśli nie musimy to nie jeździć. No i wtedy był ostatni raz, jak na złość z przygodami więc ja już dziękuję za ten stres w ciąży ;)

Angela, dzięki za odpowiedź. To moja robi mi badania na czystość pochwy, nie wiem to jest to samo, ale miałam już dwa razy.
    Nie ma tych wyników u siebie, tylko są w karcie u lekarza to dokładnie nie mogę sprawdzić.

myszka, ojej ale masz z tą nerką.. mnie jak złapał ten ból kiedyś w boku też myślałam, że zejdę, ale nie było żadnych zastojów w nerkach bo byłam na usg. A u Ciebie to tak nagle, czy masz taką przypadłość? Trzymam kciuki za zdrówko!

Trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj :)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majówka w okolicach domku ;) w niedziele mamy komunie chrześniaka.
    Na wakacje szukam ładnego miejsca nad samym morzem, moze coś polecicie? Moze byc hotel albo domki byle przy samym morzu.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie odziedziczam wyprawki:P Tylko mam swoją. :D A tak bardzo bym chciała pobawić się w zakupy jeszcze raz. ;)
    My majówkę w domu. Jezioro mam za blokiem. No i muszę wyprawić synkowi zaległe urodziny. To jedyna okazja kiedy moi rodzice mogą do nas przyjechać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 10:09

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my idziemy na wesele do znajomych w sobote później jakieś rodzinne obiadki.
    Wiec od rana maluje pazury wieczorem fryzjer trzeba włosy podciac a jutro mam umowiona wizażystke co mi make up zrobi i fryzure :) Wiec szaleje :)

Pazurki pod kolor sukienki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 14:55

bbeczka91, _izunia_, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się do kosmetyczki muszę wybrać, a przyszły tydzień taki szalony, że nie wiem kiedy mi się to uda :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciazy zrezygnowalam z robienia paznokci nawet checi na ro nie mam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z niecierpliwoscia czekam na 2 maja w koncu poznam plec :)

• mmargol Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące :)

Co do majówki, mieliśmy jechać na kaszuby do teściów, ale niestety bratowa męża 2 tyg temu miała półpaśca i nie wiadomo jeszcze czy dzieci zaraziła.. czytałam, że do widocznych objawów ospy mija 2-3tyg od zarażenia, także w ramach bezpieczeństwa sobie odpuszczamy, zwłaszcza że ja nie chorowałam na ospę :/
    W związku z tym sobota i niedziela u kuzynki 50km dalej, a w poniedziałek do rodziców na cały dzień i rozpoczęcie sezonu grillowego :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pir-

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:08

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:36

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja wypłata wpłynela juz wczoraj :) - ze ja tego nie zauważyłam :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja wypłata wpłynęła już w poniedziałek i też to przegapiłam :D ale zastanawiam się czy to już jest ta kwota wyliczona średnia z ostatnich 12 m-cy? to wypłata za pierwszy miesiąc z czego zwolnienie było od 6.04

A powiem Wam, że mam problemy w nocy ze snem, tak mniej więcej 1-2 na tydzień budzę się w nocy przez ruchy małej, dzisiaj to aż stęknęłam i mąż przez sen mnie przytulił, bombardowała równo, też tak macie, że Wam spać to nie daje?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol, u mnie w nocy też trochę gorzej ze spaniem, zwłaszcza jak młody zaczyna cisnąć mnie na pęcherz, ganiam wtedy do toalety co 10-20 minut i spać nie mogę, albo budzę się kilka razy, a jak zaczyna kopać i muszę szukać wygodnej pozycji to też kiepsko. Cieszę się na to zwolnienie, nie będę musiała tak wcześnie wstawać i będę mam nadzieję dosypać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 11:00

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach.
    To moje pierwsze paznokcie w tej ciąży zwykły lakier i domowa robota :)
    Straszycie mnie tym nie ruszaniem sie strasznie a tak sie cieszyłam na mój wyjazd, szczegolnie że planowalam po wyjezdzie nie wracac już do pracy wiec to takie piękne wprowadzenie w L4.
    Ale będę u brata język znam więc jeśli lekarz nie powie nie to pierdziu jade, zobacze moje bratanice plus wybiore sobie wyprawke, którą mi pozniej wyślą.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam noce, ze w ogóle nie wstaje do kibelka ;)

zapłaciłam wiekszość rachunków-wiec po wypłacie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 820 821 822 823 824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ