X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się z rana :) wczoraj ciężki dzień rano zwracalam całe śniadanie łącznie z wodą nie wiem chyba Szymkowi nie ppodeszlo i potem cały dzień źle się czułam głową mnie cmila a na koniec w miejscu gdzie miałam wyrwania 8 zrobiła mi się afta tak podejrzewam i mnie mega boli Ale dziś słońce ciepło wiec moze będę się dobrze czuc.

Polecam Sandomierz to koło mnie teraz po ojcu Mateusz jest tam co robić :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UWAGA, UWAGA!
    Na dzień dzisiejszy mamy:
    taratatatam!!!!
    20 dziewczynek
    27 chłopców
    !!!! :)
    Serce mnie od rana rozpiera,że od początku tak się trzymamy razem, możemy na siebie liczyć i przechodzimy przez dobre i gorsze chwile RAZEM <3

Angela89, Pysiaczek89, ilona29, Macioszczyczka, claudiuszek, kamciaelcia, mychakruszyna, A_n_k_a_80, żabka04, mysza0406, AniaLewandowska, bbeczka91, Anulka01, pirelka, Broszka, Miśka***, mmargol, Ewelina.Irl, Madziuuuula, martta, Skali89, _izunia_, Kasia1987., Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zastanawiam się kiedy teraz Zus mi kasę wypłaci. Moje zwolnienie idzie już droga online- Mam podgląd bo mam u nich konto i widzę że jest dostarczone. Dziś dostałam jeszcze resztę wypłaty od szefowej i teraz za 2 tygodnie zwolnienia resztę powinien wypłacić mi ZUS. W zakładce zasiłki są moje stare kwoty i terminy wypłat a za te zwolnienie nic. Po majowce się do nich chyba wybiorę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a poza tym to dzień dobry z rana.
    Wczoraj miałam małą avanti z mężem a dziś był do rany przyłóż. Liczyłam, że kupi mi blender automatyczny, ale niestety... ide i sama sobie kupie, o!
    Więc u mnie dziś na deser smoothie! Ktoś wpada? :)

Miłego dnia :*

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    UWAGA, UWAGA!
    taratatatam!!!!
    20 dziewczynek
    27 chłopców
    Serce mnie od rana rozpiera,że od początku tak się trzymamy razem, możemy na siebie liczyć i przechodzimy przez dobre i gorsze chwile RAZEM <3
    Oo to w miarę się wyrównało, mówiłam ze później będzie przypływ dziewczynek- chłopca łatwiej określić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w planach mam regularne picie zielonych koktajli, mam ręczny blender, ale on sobie tak średnio daje radę z takimi rzeczami, w zupach zawsze coś w całości pływa, mimo że staram się jak mogę :P więc robię je w rozdrabniaczu, a teraz w Lidlu takiego coś w ofercie http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action=showDetail&id=59482, ale patrząc na inne wydatki - znowu szkoda kasy :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia
    korzystam zatem z okazji i do ciebie piszę :)
    moje następne usg 18 maja
    i mozna pytajnik przy chłopaku wymazać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 08:54

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że po dzisiejszym usg polowkowym zasilimy grono dziewczynek ;-) to taka moja cicha nadzieja ;-)

Angela89, AniaLewandowska, _izunia_, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    UWAGA, UWAGA!
    taratatatam!!!!
    20 dziewczynek
    27 chłopców
    W grupie razniej :)

_izunia_ lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczęta :)
    Tez dzisiaj mam połówkowe, ale dopiero 15.45 :/
    Trzymajcie kciuki za moja szyjkę (zeby była, długa izamknieta) i za Marcelka, zeby był zdrowiutki tak jak dotychczas :)

kamciaelcia, Angela89, AniaLewandowska, żabka04, Anulka01, pirelka, mmargol, _izunia_, Strazaczka1990, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące. ;) A tym czasem czas się zabrać za sprzątanie. Jutro przyjeżdża moja wyprawka. ;D

martta lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w piękny słoneczny piątek :) brzuch faktycznie chyba ze stresu bolał bo póki co lepiej jest :)wczoraj mąż pytal co chce w maju dla maluszka kupić..bo powiedziałam że co miesiąc coś kupimy z większych wydatków, i stanęło na łóżeczku :)ale chyba zakupimy na allegro bo nigdzie nie ma wyboru w białych łóżeczkach, w Ikea widziałam pare ale albo takie zwykłe albo drogie.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Hej witam się z rana :) wczoraj ciężki dzień rano zwracalam całe śniadanie łącznie z wodą nie wiem chyba Szymkowi nie ppodeszlo i potem cały dzień źle się czułam głową mnie cmila a na koniec w miejscu gdzie miałam wyrwania 8 zrobiła mi się afta tak podejrzewam i mnie mega boli Ale dziś słońce ciepło wiec moze będę się dobrze czuc.

Polecam Sandomierz to koło mnie teraz po ojcu Mateusz jest tam co robić :)

My wlasnie sie wybieramy w okolice sandomierza. Moj jest z okolic. Jedziemy odwiedzić jego dom, bo nie byłam chyba od listopada - szkole miałam co sobotę.
    Planuje tez jakaś kolacje w sandomingo i oczywiście Meksyk z rana.
    Ogolnie jest strasznie tajemniczy ;) miał wyjsć wcześniej z pracy, a wziął urlop i jedziemy najpierw gdzieś indziej. Nie wiem dokąd.
    Zobaczymy co zaplanował :)

A na wakacje jedziemy do Sobieszewa w czerwcu. Mało ludzi, puste plaże, a w razie czego blisko do Gdańska. A ja jednak strachliwa jestem. Hiszpanie planujemy na za rok :)
    Niech młody poznaje nasz ulubiony europejski kierunek :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś mam połówkowe na 11:20. Jakiś dziwny stres mnie trzyma od dwóch dni.
    Co do łóżeczka- też będę raczej zamawiać z allegro, bo zależy mi na szufladzie i takie kosztuje ok. 250zł. W Ikei najtańsze z szufladą 500zł...
    Wakacje na razie planujemy nad morzem, w Pobierowie, około połowy czerwca. Do najbliższego szpitala 20min. drogi. My jeszcze nigdy nie byliśmy na takich prawdziwych wakacjach (ewentualnie w górach u mojej rodziny) więc to ostatnia szansa na spędzenie czasu we dwoje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 09:37

mychakruszyna, pirelka, mmargol lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja łóżeczko szukam na OLXie, tylko materac nowy kupuję, zawsze takie łóżeczko można odmalować gdyby się okazało że jest nieco zniszczone ;)

mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam tych zakupów jak nie wiem! grr;) Tak to jest jak się ju ż praktycznie wszystko ma. No i jeszcze na wakacje musimy trochę poodkładać i na dobrą sprawę poszaleję dopiero w czerwcu-lipcu..

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Ja też dziś mam połówkowe na 11:20. Jakiś dziwny stres mnie trzyma od dwóch dni.
    Co do łóżeczka- też będę raczej zamawiać z allegro, bo zależy mi na szufladzie i takie kosztuje ok. 250zł. W Ikei najtańsze z szufladą 500zł...
    Bbeczka musi byc dobrze z naszymi Maluszkami.
    Trzymam kciuki!!! :)

bbeczka91 lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dzien dobry bardzo pozniejszym porankiem :) ale jestem spiaca.... corcia juz od ranaw przedszkolu maz w pracy a ja w domu leniuchuje :) jakie macie plany na nadchodzaca majowke ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my nie mamy po kim wyprawki przejąć, żadnych małych dzieci w rodzinie nie ma, są starsze, a po nich rzeczy poszły już dalej. W smyku widziałam, że znowu są jakieś promocje na ubranka do 50%, może wybiorę się przy okazji :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89______ co do zwolnienia, jesli firma zatrudnia mniej niz 20 osob to przez pierwsze 33 dni w danym roku za zwolnienie placi pracodawca, nastepnie zwolnienie do zusu pracodawca przekazuje w 33 dniu zwolnienie adekwatne do dnia za ktore on placi, wtedy gdy zus otrzyma zwolnienie to od momentu dostarczenia zwolnienia ma 30 dni na wyplate swiadczenia, wiec jesli wiesz kiedy bylo dostraczone to do tej daty dolicz 30 dni i bedziesz wiedziec w jakim terminie oscyluje wyplata, i oczywiscie nie wyplacq xi szybciej anizeli te dni do kiedy jest zwolnienie mina, zus nie wyplack ci swiadcsenia na przod tylko za dni ktore juz minely :)

Mam nadzieje ze troche ci pomoglam, z2bys sie nie stresowala i specjalie nie biegla do zusu ;)

‹‹ 819 820 821 822 823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ