WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysarcia123 wrote:Angela89______ co do zwolnienia, jesli firma zatrudnia mniej niz 20 osob to przez pierwsze 33 dni w danym roku za zwolnienie placi pracodawca, nastepnie zwolnienie do zusu pracodawca przekazuje w 33 dniu zwolnienie adekwatne do dnia za ktore on placi, wtedy gdy zus otrzyma zwolnienie to od momentu dostarczenia zwolnienia ma 30 dni na wyplate swiadczenia, wiec jesli wiesz kiedy bylo dostraczone to do tej daty dolicz 30 dni i bedziesz wiedziec w jakim terminie oscyluje wyplata, i oczywiscie nie wyplacq xi szybciej anizeli te dni do kiedy jest zwolnienie mina, zus nie wyplack ci swiadcsenia na przod tylko za dni ktore juz minely
Mam nadzieje ze troche ci pomoglam, z2bys sie nie stresowala i specjalie nie biegla do zusubardziej chodziło mi o fakt ze moje zwolnienie idzie już ta nowa droga internetowa i zastanawiałam się jak oni teraz to sobie liczyć będę. Według tej starej metody mają 30 dni od dostania zwolnienia czyli do 12 maja mają czas w moim przypadku.
-
nick nieaktualnyA co do dalszych wyjazdow, myslalam o zagranicy, ale jednk troche sie boje, wiec chyba sobie odpuscimy takie wakacje na przyszly rok.
Gory odpadaja calkiem, bo mam problem z chodzeniem po schodach, a co dopiero wchodzenie pod gorke, nawet z lekko stroma bylby dla mnie klopot.
Takze mysle, ze opcja morza najlepsza, troche zdrowego powietrza i dobrej atmosfery -
kamciaelcia wrote:a ja mam noce, ze w ogóle nie wstaje do kibelka
zapłaciłam wiekszość rachunków-wiec po wypłacie
Rachunki tez oplacilam, wiec mam to samo
Caly czas czekam jeszcze od grudnia na rachunek z Energii i sie doczekac nie moge, czytalam na ich stronie, ze maja jakies opoznienia, ale zeby az tak?
Wy na czas dostalyscie rachunki za energie? -
mmargol
mam to samo-ENEA nawaliła
nie mam rachunków za prąd od lutego, w kwietniu 2 razy zgłaszałam reklamacje-po pierwszej dopiero w systemie był odczyt z lurego
jestem na nich wsciekla, powiedziałam to-jak mam zapłacić jesli bedzie niedopłata???juz w marcu zaliczyłabym pierwszy rachunek z 6, mamy juz niemal maj, a rachunków brak -
nick nieaktualny
-
o popatrz czyli to nawet nie tylko Energa, ale i Enea...
Masakra jakaś, ja już myślałam, że to ja przegapiłam rachunek, ale go nie mam.
Ja nie zgłaszałam ni, bo na stronie pisali miesiac temu, że zaczęli wysyłać zaległe faktury z przedłużonym terminem płatności, ale jak długo można -
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:mmargol
mam to samo-ENEA nawaliła
nie mam rachunków za prąd od lutego, w kwietniu 2 razy zgłaszałam reklamacje-po pierwszej dopiero w systemie był odczyt z lurego
jestem na nich wsciekla, powiedziałam to-jak mam zapłacić jesli bedzie niedopłata???juz w marcu zaliczyłabym pierwszy rachunek z 6, mamy juz niemal maj, a rachunków brak
A nie dostajecie co 2 miesiące??
Ja mam rachunek z ENEI z lutego i teraz na dniach kolejny. -
Ja do wc wstaje z 3 razy ale przed ciąża też 1,2 razy chodziłam więc nie jest źle. Pije dużo w nocy to dlatego.
Siedzę i wcinam oliwki czarne ze słoika. To jedyna rzecz do której mnie bardziej ciągnie odkąd jestem w ciąży. Aaa no i seks:PA_n_k_a_80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymychakruszyna wrote:Ja do wc wstaje z 3 razy ale przed ciąża też 1,2 razy chodziłam więc nie jest źle. Pije dużo w nocy to dlatego.
Siedzę i wcinam oliwki czarne ze słoika. To jedyna rzecz do której mnie bardziej ciągnie odkąd jestem w ciąży. Aaa no i seks:P
Mycha ja od pocątku też oliwki jadłam razem z tą wodą.No a seks? Wstyd mówić jaki zboczuch ze mnie
mychakruszyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:ja wiem jaka jest procedura ale Dziękuję
bardziej chodziło mi o fakt ze moje zwolnienie idzie już ta nowa droga internetowa i zastanawiałam się jak oni teraz to sobie liczyć będę. Według tej starej metody mają 30 dni od dostania zwolnienia czyli do 12 maja mają czas w moim przypadku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 11:55
-
Macioszczyczka wrote:A nie dostajecie co 2 miesiące??
Ja mam rachunek z ENEI z lutego i teraz na dniach kolejny. -
nick nieaktualnymmargol wrote:Macioszczyczka
ja mam tak, że nie tyle, że nie mogę zasnąć tylko mnie w nocy mała budzi jak się wierci tak mocno, a sen zawsze miałam mocny, na siedząco nawet potrafię spać
Też czasem Mała wpadnie w taki szał, że się budzę, ale to rzadko. Częściej to robi jak się ruszę do kibelka i pęcherz się mniejszy i ma za dużo miejsca na latanie. -
ja dostaję w marcu fakture wraz z 6 blankietami płatnosci(czyli płace za prad zaliczkowo co dwa miesiace)
w tym roku nie dostałam w marcu faktury i blankietów (a mój brat tak)
z opóźnieniem wpisali odczyt z licznika. Ale rachunków nadal brak
normalnie pierwszy blankiet opłacany jest do 15 kwietnia(ja płacilam w marcu, zwłaszcza jak była niedopłata za rok wczesniej-uroki opłat zaliczkowych)
teraz nic nie wiem, czy jest nadpłata/niedopłata i ile wynosi rachunek na 2 miesiace
wspomniałam o bracie-mieszka po drugiej stronie ulicy(też w bloku), dostał rachunek w kwietniu, płatność do 2 maja. ENEA wprowadziła zmiany w naszym województwie odnośnie numerów kont i sposobu rozliczenia, ale czemu ja nie mam blankietów????stad dwie reklamacje-zaraz upływa kolejne 14 dni na rozpatrzenie drugiej skargi -
nick nieaktualny
-
w marcu Energa taki komunikat zamieściła:
Zakończyliśmy kolejny etap wdrożenia nowego systemu obsługi. W związku ze zmianami część naszych Klientów nie otrzymała faktur w terminie, za co bardzo przepraszamy. Dołożymy wszelkich starań, aby taka sytuacja już się nie powtórzyła.
W nawiązaniu do powyższego – informujemy, że rozpoczynamy proces wystawiania zaległych dokumentów rozliczeniowych - faktur skumulowanych obejmujących cały okres, który nie został do tej pory rozliczony.
A tu już prawie maj -
u mnie az takich komunikatów nie było-brat rachunek dostał
licznik odczytali 5 lutego, a dopiero w kwietniu w system wpisali, rachunków brak-na pewno nie zapłace za dwa razem-nie stać mnie nawet
w pracy dostali podwyzki, mnie znowu ominie, a po powrocie znów nie wyrównają!!!! -
kamcia
ja też właśnie obawiam się skumulowanej mega kwoty
co do podwyżki to już tak miałaś, że nie wyrównali? trochę słabo..
Nie mam tam w regulaminie jakiegoś haczyka, żeby też przyznali?
u mnie podwyżki są raz na kilka lat niestety, ale to budżetówka, akurat teraz dostałam na początku kwietnia z wyrównaniem od stycznia, ale i tak mi się nie wliczy do tego co będę dostawać teraz ;/ grunt, że jest.