WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
mmargol wrote:kamcia
ja też właśnie obawiam się skumulowanej mega kwoty
co do podwyżki to już tak miałaś, że nie wyrównali? trochę słabo..
Nie mam tam w regulaminie jakiegoś haczyka, żeby też przyznali?
u mnie podwyżki są raz na kilka lat niestety, ale to budżetówka, akurat teraz dostałam na początku kwietnia z wyrównaniem od stycznia, ale i tak mi się nie wliczy do tego co będę dostawać teraz ;/ grunt, że jest.)
u mnie tez budżetówka, ale...po powrocie z macierzyńskiego miałam już najnizsza zasadniczą-nic mi nie podwyzszyli(a im tak przez prawie 2 lata)! po drugie u mnie sa cyrki odkąd części pracownikom zabrali karty nauczyciela-zapisali się do związku, szaleją, kłócą się, oni dostali duuużo wyższe podwyzki-gdybym pracowała zgłosiłabym to do sądu pracy, ale co ja teraz moge? Każdy na mnie liczył, ale ja pracować dłużej nie mogłam...Przyjdzie mi walczyc o swoje po macierzyńskim, teraz to i tak nic mi zasiłku nie zmieni
co do prądu-powiedziałam kobiecie przez tel, ze jak oni to widza, ze zapłace mega rachunek bo oni nawalili?powiedziała mi , ze pewnie na raty rozłoża-słowem sie nie odezwałam, łaski przeciez nie robia, ale ja na pewno nie odpuszczę -
Już po badaniach, Emilka jest 100% kobietką, ze zdrowym serduszkiem, bez rozszczepów wargi, podniebienia, ma dwie nogi i dwie ręce
No i najważniejsze, że łożysko jest wysoko na tylnej ścianie, hurra! Odetchnęłam z ulgą po tym badaniu.
Moja majówka to będzie dzień jak codzień. Siedzenie w domu bez większych rewelacji, poza tym że w niedzielę idziemy na komunię. Na dodatek 3.05. mąż idzie do pracy na 12, więc prawie cały dzień go nie będzie.
My kilka rzeczy do wyprawki mamy dostać(bujaczek, matę edukacyjną, karuzelę), ale szczerze mówiąc wolę większość kupić sama. W jak najbliższej przyszłości planujemy drugie dziecko, więc rzeczy mi się przydadzą, a ja jakoś nie lubię mieć długu wdzięczności wobec innych.
Dziewczyny które wyjechały na majówkę, życzę Wam udanego weekendu, bawcie się dobrze nad morzem/w górach/na nizinachkamciaelcia, mmargol, violett, Pysiaczek89, mychakruszyna, żabka04, Anulka01, _izunia_, Strazaczka1990, Angela89, claudiuszek, martta, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość
-
kamcia
to rzeczywiscie wiele sie nie dowiesz, a stresy potrzebne nam teraz nie są.
Taka oto 'dobra zmiana'
Ja chyba tez musze sie wreszcie z ta Energa skontaktowac i wyjasnic, bo co mi po dluzszym terminie platnosci jak raty by bardziej pomogly, na te chwile brak mi wg miesiecy jakby 3 rachunkow, wiec kwota niebagatela.. -
bbeczka gratuluje udanej wizyty! My tez w niedlugim czasie bedziemy myslec o drugim, ale najpierw niech sie to urodzi
zawsze chcielismy, zeby nie bylo duzej roznicy wieku miedzy dziecmy, najlepiej 2-3 lata
kamcia rozowa karuzela tak dla przelamaniaalbo dokup jakies pojedyncze elementy w niebieskim kolorze
bbeczka91 lubi tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:ja co 2 miesiące płaciłam 315 zł...
Ale tak bylo przed moim zwolnieniem a teraz to bedzie wiecej..Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 12:59
-
Moj kolejny zakup z olx dotarł
sweterek 0 śladów używania za całe 5zl:) +przesyłka -razem 12zl:) rozmiar 56 będzie służył za kurteczkę bo naprawdę gruby
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/27cbf1f0b985.jpgmmargol, kamciaelcia, bbeczka91, żabka04, _izunia_, Strazaczka1990, claudiuszek, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość
-
mmargol wrote:bbeczka gratuluje udanej wizyty! My tez w niedlugim czasie bedziemy myslec o drugim, ale najpierw niech sie to urodzi
zawsze chcielismy, zeby nie bylo duzej roznicy wieku miedzy dziecmy, najlepiej 2-3 lata
kamcia rozowa karuzela tak dla przelamaniaalbo dokup jakies pojedyncze elementy w niebieskim kolorze
karuzela jest plastikowa-różowa osmiornica, na niej wiszą kolorowe ryby
tu kawałek jej widać:
Emilka jest na rybach(nie cytować)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 13:33
mmargol lubi tę wiadomość
-
mmargol wrote:az tyle?? u mnie kuchenka i ogrzewanie jest na gaz, wiec za energie to tylko sprzety, swiatlo i piekarnik, srednio ok 110zl za 2 m-ce.
Ale tak bylo przed moim zwolnieniem a teraz to bedzie wiecej..
zazdroszcze
u mnie bojler elektryczny!!
komputer cały dzień
sprzety i swiatło(4 pokoje)
czyli moja kumulacja to będzie duzaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 13:05
-
Ja +11kg, w tym 329g. Emilki. Chyba jestem niechlubną rekordzistką. Niestety to lustro mocno wyszczupla, ale przynajmniej na pamiątkę będę miała szczupłe zdjęcia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e7697ab9e971.jpg
A tu takie małe porównanie, hahahaha
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/465808fa03af.jpg
kamciaelcia, mmargol, Pysiaczek89, żabka04, Anulka01, _izunia_, Angela89, Strazaczka1990, megg, AJrin, AniaLewandowska, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość
-
mmargol wrote:kamcia, Emilka chyba próbowała coś złowić
widzisz są i niebieskie i czerwone rybki, nie jest źle
to jak bojler elektryczny to duuużo wyjaśnia.. to współczuje kumulacji rachunków, jakąś rekompensatę powinni dać, np zniżkę
zawalcze o te rekompensate
Emilka uwielbiała rybki, jak ktos dzwonił i pytał co robi Emilka, to czesto odp ze jest na rybach
ośmiornica jest różowa-ale szkoda kasy by zmienić tylko dla koloruWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 13:19
mmargol lubi tę wiadomość
-
bbeczka daj spokój hehe już mi bliżej do Fiony przez te biodra, zawsze miałam szerokie a teraz te proporcje nie działają mi na korzyść
nie wiem gdzie Ty przytyłaś te 11 kg, chyba brzuch i cyckiładnie wyglądasz, a odejmij jeszcze wagę łożyska, wody płodowe i pełny żołądek może i pęcherz hihi
bbeczka91 lubi tę wiadomość
-
Kamcia, współczuję Ci tych rachunków za prąd! A może ktoś się Wam na lewo podczepił?
My mamy piec na ekogroszek który jest zasilany prądem, do tego w bojlerze też mamy grzałkę elektryczną(częściej korzystamy z niej latem, ale zimą jak zgaśnie w piecu to też się uruchamia), latem elektryczna kosiarka, plus wiadomo światło, sprzęty rtv, ale rachunki mamy po około 240zł. za dwa miesiące.
-
babeczka
315-240 = tyle niby wychodzi za bojler
nikt sie nie podczepił
mamy tzw taryfe nocna, czyli w dzień droższy prad, a ja nie zawsze czekam z pralka(zwłaszcza jak Emilka była) i takie rachunki to u nas od poczatku niemal
któregoś dnia zmienię taryfe-musze dla sukcesu natychmiastowego jechać do miasta którego nie znam, a dokładnie mąż jest potrzebny-na niego jest prąd.
jak tu coś załatwiać, skoro nie ma nawet rachunków -
mmargol wrote:bbeczka daj spokój hehe już mi bliżej do Fiony przez te biodra, zawsze miałam szerokie a teraz te proporcje nie działają mi na korzyść
nie wiem gdzie Ty przytyłaś te 11 kg, chyba brzuch i cyckiładnie wyglądasz, a odejmij jeszcze wagę łożyska, wody płodowe i pełny żołądek może i pęcherz hihi
Ale tak jak pisałam, lustro odjęło kilka dobrych kg, i z profilu tak nie widać moich masywnych ud. Jak siadam na krześle, to mi już zaczynają tyłek i uda wystawać po bokach
Kamcia, karuzela jest ok, mi by było szkoda kasy na nową, tym bardziej, że ta nie jest typowo dziewczęca, bo ryby są kolorowekamciaelcia, mmargol, Strazaczka1990, AJrin lubią tę wiadomość