X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    To jest zestaw ten troszkę większy (kocyk 100/70)
    a poduszeczka ta mniejsza czy większa? :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    izunia
    czuję bardzo wyraźnie i pod ręką i nawet jak patrzę dłużej na brzuch to uchwycę to wzrokiem czasem jeśli się mocniej ruszyła :) może spowodowane to jest jej masą? sama nie wiem, ale generalnie pierwsze ruchy poczułam już w skończonym 18 tyg, a jakieś 2 tyg temu mój mąż zaczął czuć niektóre ruchy pod ręką, wiadomo zależy z jaką intensywnością się ruszy mała, ale czuł :)

inzynierka, gratuluje chlopaka! :)

Sporo Was nad te morze rusza, oby tylko Wam pogoda dopisała, wypoczywajcie :)

Fajnie, że już i mąż może poczuć :)
    Ja nadal czuję takie smeranie. Jeszcze nie regularnie ale już codziennie. Może faktycznie to waga. Dorodna masz pannę :) Mój Krzyś tydzień temu ważył 401g. Może też nadprogramowe kg z przed ciąży jeszcze nie dają tak odczuwać. Jeszcze przyjdzie czas na kopniaki. Chyba, że taki leniuszek i dobrze mu tam :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol byłam w tym koło Mostów to chyba Bobasek :) tam mają dużo pościeli, zestawów minky, prześcieradel i zestawowt do wózka :) ceny nie wiele droższe od tych z netu, a ja lubię zobaczyc, dotknąć :)
    Znowu wózki i foteliki do aut są w ogomnej ilości ma Krolewieckiej - chyba w Bambi. Mylą mi się te nazwy sklepów ;)

mmargol lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh zła jestem na siebie bo dopiero teraz dzwonilam do lekarza czy dziś przyjmuje a on mówi że już skończył :(ale kazał w poniedziałek przyjechać po receptę :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    a poduszeczka ta mniejsza czy większa? :)
    30/40

mmargol lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my już po, wszystko ok, 383 g Filipka :) Wpisałam wszystkie wymiary w tabelkę, wszystko równo 50 centyli, więc chyba dobrze. Lekarka powiedziała, że łożysko na ścianie przedniej, ale nie pokrywa szyjki macicy i bez przestrzeni oddzielania. Mówiła, że to dobrze, ale Wy jesteście bardziej w temacie łożysk niż ja na pewno to dobrze czy nie do końca?
    Maluch nie chciał ładnie zapozować do nagrania na płytce, zakrywał się rękami i ciągle ssał kciuka, śmieszny widok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 15:38

Pysiaczek89, kamciaelcia, _izunia_, żabka04, mychakruszyna, mmargol, Anulka01, Madziuuuula, bbeczka91, Strazaczka1990, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt.
    Kurcze, a mi wyszla jakas kosmiczna morfologia, neutrofile, leukocyty i granulocyty podwyzszone, oczywiscie hemoglobina niska, ale po zelazie jest troszke lepiej niz ostatnio.
    Niby w necie pisza, ze w ciazy to sie zdarza, po majowce mam wizyte to sie dowiem, co i jak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze widze ze nie ttlko ja njedostalam rachunkow za prad, dzqonilam na2et na infolinie to nic nie wiedzieli. Tez enea. Dostalam rachunek w lutym zaplacilam i od tej pory tez nic nie dostalam a tu juz maj, tez nie wiem co tam sie dzieje

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie czuje tez smyranie sama pod reka jeszcze nie poczułam wiec M też nie, juz nie może sie doczekać. Mam łożysko na przedniej scianie plus dodatkowe kilo pewnie robi swoje nawet pępek jest jeszcze głęboko schowany ;)

_izunia_ lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie. Marcel ma juz 459 g !!!! Z usg wychodzi mi 21w5d, wiec bardzo wyprzedził OM :)
    Z moja szyjka średnio tzn narazie ma prawie 30 mm, mam ja kontrolować za dwa tygodnie na usg...

Angela89, martta, violett, mmargol, Anulka01, claudiuszek, bbeczka91, żabka04, Strazaczka1990, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Jesteśmy po wizycie. Marcel ma juz 459 g !!!! Z usg wychodzi mi 21w5d, wiec bardzo wyprzedził OM :)
    Z moja szyjka średnio tzn narazie ma prawie 30 mm, mam ja kontrolować za dwa tygodnie na usg...
    Jak miałaś mierzona szyjke? Ile było wcześniej? No a synek sporawy :) Gratulacje

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Jak miałaś mierzona szyjke? Ile było wcześniej? No a synek sporawy :) Gratulacje
    Wlasnie wcześniej nie miałam mierzonej szyjki przez usg, tylko ręcznie i w karcie mam wpisane 3 cm. Teraz mi ta ginka zmierzyła przez usg.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kolejnej wizycie u dentysty i końca nie widać.. minimum 6 przed rozwiązaniem trzeba zrobić bo mi sie posypią :/ więc robię wszystko i nie ma bata, nie będe ryzykować. Niestety kolejna wizyta dopiero za 3 tyg. bo nie ma mojej lekarki, a po majówce zapikowane na maxa.. ale poprosiłam, że gdyby coś się zwolniło to dadzą mi znać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na usg prenatalnym pierwszym mialam dlugosc szyjki 35, a teraz jest 28. Nie wiem, czy to bardzo duzy spadek?
    Tez musze kontrolowac.

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett kontroluj na spokojnie, ale niech lekarz na.wizycie mierzy, bo nie powinna się jeszcze.skracać.

violett lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Wlasnie wcześniej nie miałam mierzonej szyjki przez usg, tylko ręcznie i w karcie mam wpisane 3 cm. Teraz mi ta ginka zmierzyła przez usg.
    Najważniejsze jest to jakim czasie się skraca i czy jest szczelnie zamknięta. Na oko i ręcznie ciężko to określić. W takim razie liczę ze za 2 tygodnie dalej będzie 3 cm bo to niezła długość

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 17:42

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja nie mialam mierzonej od 2 miesiecy umowie sie na dodatkowa wizyte aby to sprawdzic. Drażni mnie fakt, iż czlowiek sam to musi kontrolować.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Kurde ja nie mialam mierzonej od 2 miesiecy umowie sie na dodatkowa wizyte aby to sprawdzic. Drażni mnie fakt, iż czlowiek sam to musi kontrolować.
    Ja kończąc studia humanistyczne po jednej ciąży A teraz po drugiej oraz po wczesniactwie córki mam wrażenie że skończyłam medycyne.

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Ja narazie czuje tez smyranie sama pod reka jeszcze nie poczułam wiec M też nie, juz nie może sie doczekać. Mam łożysko na przedniej scianie plus dodatkowe kilo pewnie robi swoje nawet pępek jest jeszcze głęboko schowany ;)

To dokładnie tak jak u mnie.

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Najważniejsze jest to jakim czasie się skraca i czy jest szczelnie zamknięta. Na oko i ręcznie ciężko to określić. W takim razie liczę ze za 2 tygodnie dalej będzie 3 cm bo to niezła długość
    Mam napisane ze ujście wewnętrzne zamknięte. I narazie ta pani gin mówiła, ze mam sie nie martwić, tylko ja kontrolować. Jak zapytałam za jaki czas, to powiedziała, ze za dwa tygodnie. Ale kurde wkurzające to jest, bo ja większość czasu leżę w łożku. Ale mam nadzieje, ze ona taka od samego początku była...
    Tak jak pisałam, moja gin ręcznie jak bada, to zawsze mowi ze około 3 cm ma.
    No nic nie bede sie stresowac na zapas. Poczekam dwa tygodnie i pójdę na kontrole.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

‹‹ 824 825 826 827 828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ