WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
mmargol wrote:izunia
czuję bardzo wyraźnie i pod ręką i nawet jak patrzę dłużej na brzuch to uchwycę to wzrokiem czasem jeśli się mocniej ruszyłamoże spowodowane to jest jej masą? sama nie wiem, ale generalnie pierwsze ruchy poczułam już w skończonym 18 tyg, a jakieś 2 tyg temu mój mąż zaczął czuć niektóre ruchy pod ręką, wiadomo zależy z jaką intensywnością się ruszy mała, ale czuł
inzynierka, gratuluje chlopaka!
Sporo Was nad te morze rusza, oby tylko Wam pogoda dopisała, wypoczywajcie
Fajnie, że już i mąż może poczuć
Ja nadal czuję takie smeranie. Jeszcze nie regularnie ale już codziennie. Może faktycznie to waga. Dorodna masz pannęMój Krzyś tydzień temu ważył 401g. Może też nadprogramowe kg z przed ciąży jeszcze nie dają tak odczuwać. Jeszcze przyjdzie czas na kopniaki. Chyba, że taki leniuszek i dobrze mu tam
-
Mmargol byłam w tym koło Mostów to chyba Bobasek
tam mają dużo pościeli, zestawów minky, prześcieradel i zestawowt do wózka
ceny nie wiele droższe od tych z netu, a ja lubię zobaczyc, dotknąć
Znowu wózki i foteliki do aut są w ogomnej ilości ma Krolewieckiej - chyba w Bambi. Mylą mi się te nazwy sklepówmmargol lubi tę wiadomość
-
Hej my już po, wszystko ok, 383 g Filipka
Wpisałam wszystkie wymiary w tabelkę, wszystko równo 50 centyli, więc chyba dobrze. Lekarka powiedziała, że łożysko na ścianie przedniej, ale nie pokrywa szyjki macicy i bez przestrzeni oddzielania. Mówiła, że to dobrze, ale Wy jesteście bardziej w temacie łożysk niż ja na pewno to dobrze czy nie do końca?
Maluch nie chciał ładnie zapozować do nagrania na płytce, zakrywał się rękami i ciągle ssał kciuka, śmieszny widokWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 15:38
Pysiaczek89, kamciaelcia, _izunia_, żabka04, mychakruszyna, mmargol, Anulka01, Madziuuuula, bbeczka91, Strazaczka1990, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGratuluje udanych wizyt.
Kurcze, a mi wyszla jakas kosmiczna morfologia, neutrofile, leukocyty i granulocyty podwyzszone, oczywiscie hemoglobina niska, ale po zelazie jest troszke lepiej niz ostatnio.
Niby w necie pisza, ze w ciazy to sie zdarza, po majowce mam wizyte to sie dowiem, co i jak.
-
nick nieaktualny
-
Ja narazie czuje tez smyranie sama pod reka jeszcze nie poczułam wiec M też nie, juz nie może sie doczekać. Mam łożysko na przedniej scianie plus dodatkowe kilo pewnie robi swoje nawet pępek jest jeszcze głęboko schowany
_izunia_ lubi tę wiadomość
-
Jesteśmy po wizycie. Marcel ma juz 459 g !!!! Z usg wychodzi mi 21w5d, wiec bardzo wyprzedził OM
Z moja szyjka średnio tzn narazie ma prawie 30 mm, mam ja kontrolować za dwa tygodnie na usg...
Angela89, martta, violett, mmargol, Anulka01, claudiuszek, bbeczka91, żabka04, Strazaczka1990, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualnyPysiaczek89 wrote:Jesteśmy po wizycie. Marcel ma juz 459 g !!!! Z usg wychodzi mi 21w5d, wiec bardzo wyprzedził OM
Z moja szyjka średnio tzn narazie ma prawie 30 mm, mam ja kontrolować za dwa tygodnie na usg...Gratulacje
Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
Angela89 wrote:Jak miałaś mierzona szyjke? Ile było wcześniej? No a synek sporawy
Gratulacje
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualnyJa po kolejnej wizycie u dentysty i końca nie widać.. minimum 6 przed rozwiązaniem trzeba zrobić bo mi sie posypią
więc robię wszystko i nie ma bata, nie będe ryzykować. Niestety kolejna wizyta dopiero za 3 tyg. bo nie ma mojej lekarki, a po majówce zapikowane na maxa.. ale poprosiłam, że gdyby coś się zwolniło to dadzą mi znać.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPysiaczek89 wrote:Wlasnie wcześniej nie miałam mierzonej szyjki przez usg, tylko ręcznie i w karcie mam wpisane 3 cm. Teraz mi ta ginka zmierzyła przez usg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 17:42
-
Kurde ja nie mialam mierzonej od 2 miesiecy umowie sie na dodatkowa wizyte aby to sprawdzic. Drażni mnie fakt, iż czlowiek sam to musi kontrolować.
-
nick nieaktualnyAJrin wrote:Kurde ja nie mialam mierzonej od 2 miesiecy umowie sie na dodatkowa wizyte aby to sprawdzic. Drażni mnie fakt, iż czlowiek sam to musi kontrolować.
-
AJrin wrote:Ja narazie czuje tez smyranie sama pod reka jeszcze nie poczułam wiec M też nie, juz nie może sie doczekać. Mam łożysko na przedniej scianie plus dodatkowe kilo pewnie robi swoje nawet pępek jest jeszcze głęboko schowany
To dokładnie tak jak u mnie.
-
Angela89 wrote:Najważniejsze jest to jakim czasie się skraca i czy jest szczelnie zamknięta. Na oko i ręcznie ciężko to określić. W takim razie liczę ze za 2 tygodnie dalej będzie 3 cm bo to niezła długość
Tak jak pisałam, moja gin ręcznie jak bada, to zawsze mowi ze około 3 cm ma.
No nic nie bede sie stresowac na zapas. Poczekam dwa tygodnie i pójdę na kontrole.
Marcelek ❤️❤️
Mikuś