WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
mmargol wrote:izunia
czuję bardzo wyraźnie i pod ręką i nawet jak patrzę dłużej na brzuch to uchwycę to wzrokiem czasem jeśli się mocniej ruszyła
może spowodowane to jest jej masą? sama nie wiem, ale generalnie pierwsze ruchy poczułam już w skończonym 18 tyg, a jakieś 2 tyg temu mój mąż zaczął czuć niektóre ruchy pod ręką, wiadomo zależy z jaką intensywnością się ruszy mała, ale czuł 
inzynierka, gratuluje chlopaka!
Sporo Was nad te morze rusza, oby tylko Wam pogoda dopisała, wypoczywajcie
Fajnie, że już i mąż może poczuć
Ja nadal czuję takie smeranie. Jeszcze nie regularnie ale już codziennie. Może faktycznie to waga. Dorodna masz pannę
Mój Krzyś tydzień temu ważył 401g. Może też nadprogramowe kg z przed ciąży jeszcze nie dają tak odczuwać. Jeszcze przyjdzie czas na kopniaki. Chyba, że taki leniuszek i dobrze mu tam 
-
Mmargol byłam w tym koło Mostów to chyba Bobasek
tam mają dużo pościeli, zestawów minky, prześcieradel i zestawowt do wózka
ceny nie wiele droższe od tych z netu, a ja lubię zobaczyc, dotknąć 
Znowu wózki i foteliki do aut są w ogomnej ilości ma Krolewieckiej - chyba w Bambi. Mylą mi się te nazwy sklepów
mmargol lubi tę wiadomość
-
Hej my już po, wszystko ok, 383 g Filipka
Wpisałam wszystkie wymiary w tabelkę, wszystko równo 50 centyli, więc chyba dobrze. Lekarka powiedziała, że łożysko na ścianie przedniej, ale nie pokrywa szyjki macicy i bez przestrzeni oddzielania. Mówiła, że to dobrze, ale Wy jesteście bardziej w temacie łożysk niż ja na pewno to dobrze czy nie do końca?
Maluch nie chciał ładnie zapozować do nagrania na płytce, zakrywał się rękami i ciągle ssał kciuka, śmieszny widok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 15:38
Pysiaczek89, kamciaelcia, _izunia_, żabka04, mychakruszyna, mmargol, Anulka01, Madziuuuula, bbeczka91, Strazaczka1990, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGratuluje udanych wizyt.
Kurcze, a mi wyszla jakas kosmiczna morfologia, neutrofile, leukocyty i granulocyty podwyzszone, oczywiscie hemoglobina niska, ale po zelazie jest troszke lepiej niz ostatnio.
Niby w necie pisza, ze w ciazy to sie zdarza, po majowce mam wizyte to sie dowiem, co i jak.
-
nick nieaktualny
-
Ja narazie czuje tez smyranie sama pod reka jeszcze nie poczułam wiec M też nie, juz nie może sie doczekać. Mam łożysko na przedniej scianie plus dodatkowe kilo pewnie robi swoje nawet pępek jest jeszcze głęboko schowany
_izunia_ lubi tę wiadomość
-
Jesteśmy po wizycie. Marcel ma juz 459 g !!!! Z usg wychodzi mi 21w5d, wiec bardzo wyprzedził OM

Z moja szyjka średnio tzn narazie ma prawie 30 mm, mam ja kontrolować za dwa tygodnie na usg...
Angela89, martta, violett, mmargol, Anulka01, claudiuszek, bbeczka91, żabka04, Strazaczka1990, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość
Marcelek ❤️❤️

Mikuś

-
nick nieaktualnyJak miałaś mierzona szyjke? Ile było wcześniej? No a synek sporawyPysiaczek89 wrote:Jesteśmy po wizycie. Marcel ma juz 459 g !!!! Z usg wychodzi mi 21w5d, wiec bardzo wyprzedził OM

Z moja szyjka średnio tzn narazie ma prawie 30 mm, mam ja kontrolować za dwa tygodnie na usg...
Gratulacje
Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
Wlasnie wcześniej nie miałam mierzonej szyjki przez usg, tylko ręcznie i w karcie mam wpisane 3 cm. Teraz mi ta ginka zmierzyła przez usg.Angela89 wrote:Jak miałaś mierzona szyjke? Ile było wcześniej? No a synek sporawy
GratulacjeMarcelek ❤️❤️

Mikuś

-
nick nieaktualnyJa po kolejnej wizycie u dentysty i końca nie widać.. minimum 6 przed rozwiązaniem trzeba zrobić bo mi sie posypią
więc robię wszystko i nie ma bata, nie będe ryzykować. Niestety kolejna wizyta dopiero za 3 tyg. bo nie ma mojej lekarki, a po majówce zapikowane na maxa.. ale poprosiłam, że gdyby coś się zwolniło to dadzą mi znać.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNajważniejsze jest to jakim czasie się skraca i czy jest szczelnie zamknięta. Na oko i ręcznie ciężko to określić. W takim razie liczę ze za 2 tygodnie dalej będzie 3 cm bo to niezła długośćPysiaczek89 wrote:Wlasnie wcześniej nie miałam mierzonej szyjki przez usg, tylko ręcznie i w karcie mam wpisane 3 cm. Teraz mi ta ginka zmierzyła przez usg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 17:42
-
Kurde ja nie mialam mierzonej od 2 miesiecy umowie sie na dodatkowa wizyte aby to sprawdzic. Drażni mnie fakt, iż czlowiek sam to musi kontrolować.
-
nick nieaktualnyJa kończąc studia humanistyczne po jednej ciąży A teraz po drugiej oraz po wczesniactwie córki mam wrażenie że skończyłam medycyne.AJrin wrote:Kurde ja nie mialam mierzonej od 2 miesiecy umowie sie na dodatkowa wizyte aby to sprawdzic. Drażni mnie fakt, iż czlowiek sam to musi kontrolować.
-
AJrin wrote:Ja narazie czuje tez smyranie sama pod reka jeszcze nie poczułam wiec M też nie, juz nie może sie doczekać. Mam łożysko na przedniej scianie plus dodatkowe kilo pewnie robi swoje nawet pępek jest jeszcze głęboko schowany

To dokładnie tak jak u mnie.
-
Mam napisane ze ujście wewnętrzne zamknięte. I narazie ta pani gin mówiła, ze mam sie nie martwić, tylko ja kontrolować. Jak zapytałam za jaki czas, to powiedziała, ze za dwa tygodnie. Ale kurde wkurzające to jest, bo ja większość czasu leżę w łożku. Ale mam nadzieje, ze ona taka od samego początku była...Angela89 wrote:Najważniejsze jest to jakim czasie się skraca i czy jest szczelnie zamknięta. Na oko i ręcznie ciężko to określić. W takim razie liczę ze za 2 tygodnie dalej będzie 3 cm bo to niezła długość
Tak jak pisałam, moja gin ręcznie jak bada, to zawsze mowi ze około 3 cm ma.
No nic nie bede sie stresowac na zapas. Poczekam dwa tygodnie i pójdę na kontrole.
Marcelek ❤️❤️

Mikuś