WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
mychakruszyna wrote:Może wy coś więcej powiecie na ten temat
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/735a8635691a.jpg
wg wiki - "Bakteria ta często występuje w zębach leczonych kanałowo i to miejsce może być pierwotnym źródłem zakażenia[1]."Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 15:27
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/94577ed29ace.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/be3beb9b3917.jpg
Taki fotelik Amelka dostala od cioci i wujka z niemiec, dzisiaj przyszedl zamowiony daszek razem wyglada cool, kochamy Cie Amelko♡♡♡
Fotelik ma w zestawie baze do samochodu, do wozka dokupimy adaptery i kapletWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 15:41
agatia, claudiuszek, Ewelina.Irl, mmargol, _izunia_, bbeczka91 lubią tę wiadomość
-
mychakruszyna wrote:Angela też właśnie tak to wywnioskowałam. Zaraz podjade do przychodni rodzinnej zobaczę co mi powiedza;)
Masz uplawy, piecze Cie cos? Bo ja ostatnio jak wszystkie zreszta mam troche bardziej mokre majty i wydzielina ma kolor bialawy moze kremowy, lekko zoltym kolorem bezwonna i nic nie swedzi. Mowilam lekarzowi, 1,5 tyg temu mnie badal i mowi ze to ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 15:48
-
nick nieaktualnywróciłam do domku z jazd - podobno idzie mi coraz lepiej i może wkrótce zapiszę się na egzamin
pocieszę się że mój instruktor miał kiedyś na kursie dziewczynę w 9. miesiącu i zdała, więc trzeba być dobrej myśli
zostałam odwieziona pod sam dom, więc nie zdążyłam zrobić żadnych zakupów i jak mąż wróci z pracy nawet nie mam dla niego obiadu, zła pani domu ze mnie, chyba zamówię pizzę
mmargol lubi tę wiadomość
-
Cześć Mamusie:)
Angela, dziękuję za odpowiedź. Nie wiem co we mnie siedzi, ale co rusz się odzywa. Dostałam pimafucin 6 globulek i mam nadzieję, że przepędzi te bakterie raz na zawsze.A jak nie, będę walczyć o wymaz na posiew.
No i dobrnęłam do przedednia wizyty i poznania płci mojego szkraba.Zdążyłam w 90% ogarnąć się z ogródkiem i całe szczęście, bo jak już poznam płeć, to będę KUPOWAĆ namiętnie, tak jak Wy.
A jak skończę ogródeczek to się pochwalę, że ciężarna amatorka też może dać sobie radę z wkopywaniem płotków i sadzeniem roślin
Wiem 200 lat mnie nie było. Ale zaglądam czasem i sobie Was podczytuję.
Z moim synkiem już chodzimy za rączkę na spacerki i baaardzo się cieszę, że tak szybko się nauczył, bo wakacje w czerwcu i liczę na to, że będzie już sprawnie chodził z nami na plażę, a nie dopiero stawiał pierwsze kroki.A_n_k_a_80, bbeczka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Przypomniałyście mi, że trzeba spytać gina o szyjkę. Mój jakoś nie mówił mi ile miała na starcie, więc niewiele da mi ta wiedza, ale będę obserwować dalej. Mnie brzuch pobolewa wieczorami, ale co się dziwić, jak latam całymi dniami za dzieckiem. Staram się tłumaczyć sobie, że to normalne.
Tym bardziej, że w poprzedniej ciąży w 35 tyg miałam silne już dość skurcze przepowiadające i bóle podbrzusza, a moja szyjka nawet podczas porodu w 40 tyg nie chciała się skracać ani otwierać i utrudniła sprawę. Zamknięta na 4 spusty. Więc i tak źle i tak nie dobrze. -
ewa84 wrote:paciorkowiec kałowy wrazliwy na ampicyline - dostaniesz antybiotyk zapewne
wg wiki - "Bakteria ta często występuje w zębach leczonych kanałowo i to miejsce może być pierwotnym źródłem zakażenia[1]."
Juz przeszukałam Internet i też znalazłam właśnie ta informacje. Lekarz rodzinny spr i zaniepokoiło go te 3 - bo to gronkowiec który naturalnie jest w mikroflorze pochwy ale tu jest coś zachwiane. Najprawdopodobniej mam to albo przez zabieg który miałam we wrześniu albo cewnikowanie bo niby tak się też można właściwie z wszystkiego zarazić ale najbardziej właśnie w szpitalu przy zabiegach ginekologicznychno nic jutro czeka mnie wizyta szkoda tylko ze znowu 150zl:/
-
nick nieaktualnykamcia kciuki zaciśnięte
po co ja wchodziłam na stronę ikei? tyle ślicznych rzeczy, a najbliższa ikea w Katowicach
znalazłam też lampę do pokoju, w końcu mi się udało znaleźć ten model, teraz sprawdzam w którym sklepie jakie ceny proponują
http://elektra-lampy.pl/avigo-philips-401535516-lampa-sufitowa-dla-dzieciplafon-samoloty-p-8428.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 17:17
mychakruszyna lubi tę wiadomość
-
mychakruszyna wrote:Haneczka ja też dostałam pumafucin czy jak się to nazywa ale mam wrażenie ze po tym jeszcze gorzej jest bo teraz czuje bol brzucha i lekkie pieczenie a upławy jak były tak sa:/
Z tego co widzę to ma działanie przeciwgrzybicze. Więc na bakterie nie podziała.Ciekawe czy mi pomoże. A Ty robiłaś wymaz? Lekarze powinni badać zanim zaczną leczyć, ale widzę, że to rzadkość nawet prywatnie
-
Robiłam wymaz ale wynik mam dopiero dzis a pimafucin wczoraj skończyłam...więc w ciemno podane na upławy mimo ze grzybicy nie ma jak pokazał wynik. Ale i tak się cieszę bo gdybym nie zmieniła lekarza nie miałabym wymazu więc gdyby się coś stało obwiniałabym się ze może ja coś źle zrobiłam. Jutro jadę do lekarza na pewno.
-
Miałam dzisiaj iść na warsztaty z Planeta Dziecko, ale właśnie mi się o tym przypomniało
zaczęły się o 16.00, więc kicha, nie będę w trakcie wchodzić, no trudno
Zaniosłam dzisiaj zwolnienie do pracy, jak zwykle miło mnie przyjęli, aż nie chciało mi się od nich wychodzićwiększość osób mówiła, że przez 3 tyg za bardzo nie urosłam, 1 koleżanka tylko tak powiedziała hihi a przecież od ostatniej wizyty u gin 8 kwietnia to przybrałam aż 4 kg! Tak jak wcześniej schudłam tak teraz na plus wchodzę w mega tempie, ale ja myślę że to przez to zwolnienie, ruszam się i chodzę na spacery, ale jednak to nie to samo co będąc w pracy, a mam pracę biurowo-terenową. Echhh obym tylko 100 kg nie przekroczyła
Kamcia i Madziula dajcie znać jak po wizytach, co by kciuki puścić