X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela też właśnie tak to wywnioskowałam. Zaraz podjade do przychodni rodzinnej zobaczę co mi powiedza;)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:35

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Może wy coś więcej powiecie na ten temat
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/735a8635691a.jpg
    paciorkowiec kałowy wrazliwy na ampicyline - dostaniesz antybiotyk zapewne

wg wiki - "Bakteria ta często występuje w zębach leczonych kanałowo i to miejsce może być pierwotnym źródłem zakażenia[1]."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 15:27

iv094x39ir3hgbzx.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/94577ed29ace.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/be3beb9b3917.jpg

Taki fotelik Amelka dostala od cioci i wujka z niemiec, dzisiaj przyszedl zamowiony daszek razem wyglada cool, kochamy Cie Amelko♡♡♡
    Fotelik ma w zestawie baze do samochodu, do wozka dokupimy adaptery i kaplet :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 15:41

agatia, claudiuszek, Ewelina.Irl, mmargol, _izunia_, bbeczka91 lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Angela też właśnie tak to wywnioskowałam. Zaraz podjade do przychodni rodzinnej zobaczę co mi powiedza;)

Masz uplawy, piecze Cie cos? Bo ja ostatnio jak wszystkie zreszta mam troche bardziej mokre majty i wydzielina ma kolor bialawy moze kremowy, lekko zoltym kolorem bezwonna i nic nie swedzi. Mowilam lekarzowi, 1,5 tyg temu mnie badal i mowi ze to ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 15:48

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy paciorkowcu moze nie byc objawow ;/ bakterie nie daja czesto objawow

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam do domku z jazd - podobno idzie mi coraz lepiej i może wkrótce zapiszę się na egzamin :) pocieszę się że mój instruktor miał kiedyś na kursie dziewczynę w 9. miesiącu i zdała, więc trzeba być dobrej myśli :) zostałam odwieziona pod sam dom, więc nie zdążyłam zrobić żadnych zakupów i jak mąż wróci z pracy nawet nie mam dla niego obiadu, zła pani domu ze mnie, chyba zamówię pizzę ;D

mmargol lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie:)

Angela, dziękuję za odpowiedź. Nie wiem co we mnie siedzi, ale co rusz się odzywa. Dostałam pimafucin 6 globulek i mam nadzieję, że przepędzi te bakterie raz na zawsze. :) A jak nie, będę walczyć o wymaz na posiew.

No i dobrnęłam do przedednia wizyty i poznania płci mojego szkraba.:) Zdążyłam w 90% ogarnąć się z ogródkiem i całe szczęście, bo jak już poznam płeć, to będę KUPOWAĆ namiętnie, tak jak Wy. :D
    A jak skończę ogródeczek to się pochwalę, że ciężarna amatorka też może dać sobie radę z wkopywaniem płotków i sadzeniem roślin :P

Wiem 200 lat mnie nie było. Ale zaglądam czasem i sobie Was podczytuję. :)

Z moim synkiem już chodzimy za rączkę na spacerki i baaardzo się cieszę, że tak szybko się nauczył, bo wakacje w czerwcu i liczę na to, że będzie już sprawnie chodził z nami na plażę, a nie dopiero stawiał pierwsze kroki. :)

A_n_k_a_80, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Zycze milego dnia . Podczytuje jak tylko mam chwile super te ubranka i foteliki . My fotelik tez musimy dokupi bo wozek ktory kupilam nie posiada fotelika . Ale kupie ten od kompletu wozka :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wypiłam pół szklanki pepsi i już się Młody obudził :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniałyście mi, że trzeba spytać gina o szyjkę. Mój jakoś nie mówił mi ile miała na starcie, więc niewiele da mi ta wiedza, ale będę obserwować dalej. Mnie brzuch pobolewa wieczorami, ale co się dziwić, jak latam całymi dniami za dzieckiem. Staram się tłumaczyć sobie, że to normalne. :)

Tym bardziej, że w poprzedniej ciąży w 35 tyg miałam silne już dość skurcze przepowiadające i bóle podbrzusza, a moja szyjka nawet podczas porodu w 40 tyg nie chciała się skracać ani otwierać i utrudniła sprawę. Zamknięta na 4 spusty. Więc i tak źle i tak nie dobrze.

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    paciorkowiec kałowy wrazliwy na ampicyline - dostaniesz antybiotyk zapewne

wg wiki - "Bakteria ta często występuje w zębach leczonych kanałowo i to miejsce może być pierwotnym źródłem zakażenia[1]."

Juz przeszukałam Internet i też znalazłam właśnie ta informacje. Lekarz rodzinny spr i zaniepokoiło go te 3 - bo to gronkowiec który naturalnie jest w mikroflorze pochwy ale tu jest coś zachwiane. Najprawdopodobniej mam to albo przez zabieg który miałam we wrześniu albo cewnikowanie bo niby tak się też można właściwie z wszystkiego zarazić ale najbardziej właśnie w szpitalu przy zabiegach ginekologicznych :( no nic jutro czeka mnie wizyta szkoda tylko ze znowu 150zl:/

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka ja też dostałam pumafucin czy jak się to nazywa ale mam wrażenie ze po tym jeszcze gorzej jest bo teraz czuje bol brzucha i lekkie pieczenie a upławy jak były tak sa:/

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna
    przyznaje sie do błedu w rozumowaniu

ja na chwile jestem by zjesc kromke i jade na usg trzymac kciukasy

mmargol, _izunia_, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia kciuki zaciśnięte ;)

po co ja wchodziłam na stronę ikei? tyle ślicznych rzeczy, a najbliższa ikea w Katowicach :/
    znalazłam też lampę do pokoju, w końcu mi się udało znaleźć ten model, teraz sprawdzam w którym sklepie jakie ceny proponują :)

http://elektra-lampy.pl/avigo-philips-401535516-lampa-sufitowa-dla-dzieciplafon-samoloty-p-8428.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 17:17

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Haneczka ja też dostałam pumafucin czy jak się to nazywa ale mam wrażenie ze po tym jeszcze gorzej jest bo teraz czuje bol brzucha i lekkie pieczenie a upławy jak były tak sa:/

Z tego co widzę to ma działanie przeciwgrzybicze. Więc na bakterie nie podziała. :/ Ciekawe czy mi pomoże. A Ty robiłaś wymaz? Lekarze powinni badać zanim zaczną leczyć, ale widzę, że to rzadkość nawet prywatnie :/

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam wymaz ale wynik mam dopiero dzis a pimafucin wczoraj skończyłam...więc w ciemno podane na upławy mimo ze grzybicy nie ma jak pokazał wynik. Ale i tak się cieszę bo gdybym nie zmieniła lekarza nie miałabym wymazu więc gdyby się coś stało obwiniałabym się ze może ja coś źle zrobiłam. Jutro jadę do lekarza na pewno.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj iść na warsztaty z Planeta Dziecko, ale właśnie mi się o tym przypomniało :|
    zaczęły się o 16.00, więc kicha, nie będę w trakcie wchodzić, no trudno :P

Zaniosłam dzisiaj zwolnienie do pracy, jak zwykle miło mnie przyjęli, aż nie chciało mi się od nich wychodzić :) większość osób mówiła, że przez 3 tyg za bardzo nie urosłam, 1 koleżanka tylko tak powiedziała hihi a przecież od ostatniej wizyty u gin 8 kwietnia to przybrałam aż 4 kg! Tak jak wcześniej schudłam tak teraz na plus wchodzę w mega tempie, ale ja myślę że to przez to zwolnienie, ruszam się i chodzę na spacery, ale jednak to nie to samo co będąc w pracy, a mam pracę biurowo-terenową. Echhh obym tylko 100 kg nie przekroczyła :(

Kamcia i Madziula dajcie znać jak po wizytach, co by kciuki puścić :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha najważniejsze, że będziesz już wiedziała co to i jak to leczyć. Jak mi nie pomoże to też się uprę na wymaz.

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj haneczka :D miło Cię widzieć...

Dziewczyny znowu coś mnie bierze.Przy połykaniu boli mnie migdał.Ten sam co zawsze ,więc zaczyna się

haneczka lubi tę wiadomość

‹‹ 814 815 816 817 818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ