WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A po wizycie..
Córa waży 557g! Toż to kawał kobity jest!
BPD 52 mm
HC 20,2 mm
AC 187 mm
FL 39 mm
Mierząc brzuszek gin powiedział "ale pulpecik" i niby, że jest dobrze choć zaczęłam się zastanawiać. Pomiar brzuszka wskazuje, że prawie 2 tyg starsza jest, a wg pozostałych 1 tydzień starsza.
Nie dostałam zdjęć pewnie dlatego, że i mąż był podczas całego badania usg i wszystko widział, ale baaaardzo dokładnie wszystko było oglądane, ona już jest taka duża, usta duże, stopy duże, nawet pokazał gdzie tęczówka oka jest, no patrzyłam zafascynowana w ten ekran
Bardzo gin pochwalił malutką, bo pięknie współpracowała.
A na moje pytanie czy to dalej jest ONA lekarz powiedział, że bardziej być dziewczynką już nie może
Łożysko mam na przedniej ścianie, szyjka bardzo długa, a córa leży główkowo podłużnie
Generalnie wszystko super z moim klopsikiem
Dziękuję za kciuki!kamciaelcia, Angela89, żabka04, Broszka, violett, AniaLewandowska, Ksosia, Miśka***, Macioszczyczka, Pysiaczek89, Malutka92, bbeczka91, _izunia_, esmi, A_n_k_a_80, Anulka01, Strazaczka1990, martta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadziuuuula wrote:Cześć dziewczyny!
Witam się w połowie ciąży:)
Jestem dziś przygnębiona, bo boli mnie brzuch, w sumie już od tygodnia, wczoraj było dobrze, ale dziś boli dziwnie.Biorę już nospę forte, ale wczoraj nie wzięłam, bo nie czułam żadnych dolegliwości - może to był błąd!
Udało mi się umówić do mojego doktora dziś na 17h.
Obleciał mnie strach dziś. -
Mmargol-ale duża córa!
Małgorzatka- witaj i nic się nie martw- limit na zamartwianie masz wyczerpany-teraz tylko pozytywne myśli! Wszystko będzie dobrze!
Madziula, Mychakruszyna mnie w nocy też niepokojąco bolał brzuch, ale wstałam rano i nie boli więc staram sie nie panikować.
Malutka- niezłe przeżycia, ale najważniejsze, że Młoda do teatru poszła
-
jestem juz po wizycie u swojego gin prowadzącego
położnicze badanie idealne (reczne oczywiście), wszystko bardzo szczelnie pozamykane, szyjka 3cm (3/0/0), coś mówił , ze do kości krzyżowej. Tętno niemal książkowe, nawet moje ciśnienie ksiązkowe 120/80 zwazając , ze mam syndrom białego fartucha
Posmiallismy sie, pogadaliśmy, zawsze czeka aż wyjmę masę papierów i pyta co dzisiaj-a ja , ze nic nowego(nie przyznałam się , ze jadę na prywatne usg). Waga +100g
powiedziałam, ze walczę o te wage schabowymi
połózna mniej wiecej wyjaśniła, czemu na diecie cholesterol mógł się podnieść. Zapomniałam spytać o ten hiv i tokso
ale to za 4 tyg. Dostałam tez skierowanie na usg w 25 tc-czyli potwierdzam, ze na nfz mozna mieć wiecej usg niz 3 standardowe, wszystko zależy od woli prowadzacego. Wrecz zapytali mnie, czy chce robić to usg u nas w szpitalu czy gdzieś indziej
kurier właśnie przyniósł moja poduszkę head care, stan idealny, nowa wrecz, z metakami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 11:07
Angela89, żabka04, mmargol, violett, pirelka, Pysiaczek89, Anulka01, _izunia_, martta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMmargol to ci kobita rośnie:-)
Kamcia super
Kupiłam w rosmanie test ph. W aptece nie mieli babka nawet dzwoniła do hurtowni trzeba przez neta zamawiać
Teraz jestem u diabetologa i mam przygody jestem 4 w kolejce (sami emeryci) przyszła następna do kolejki emerytka i chce mi się w kolejkę wepchac bo ona musi!!!!!
Wrrr a ja nie????
Ahhhh
Mam nadzieję że się wyrobię tu i z powrotem do domu na 13 bo obiad trzeba zrobić
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBabki w moim laboratorium mnie nienawidzą.
Mało brakło, żeby z lupą szukała żyły do wklucia. 2 nade mną stały i szukały.
Nie ma się co dziwić jak ciśnienie po kawie to ja mam 93/54.
Musiały pobrać z żyły w połowie przedramienia.
Wydałem kupę kasy na ciuszki... Eh... A miałam wybrać się jutro jak już będę wiedzieć co w brzuchu siedzi, a dziś miałam kupić coś na siebie. I co? Dalej stoję przed szafa i płacze, że nie mam co ubrać.A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyviolett wrote:A tak z ciekawosci dziewczyny, jaka dlugos szyjki jest niebiezpieczna, w sensie ze zaczynamy sie martwic?
ucieszyło mnie tylko ze powiedział że długa, zamknięta i jest doborze.
A dzisiaj do pracy założyłam buty na obcasie i czuję ze coś mnie ta szyjka ciągnie i boli
-
Malutka92 wrote:Czy po luteinie dopochwowej 100mg moze boleć brzuch? Odnosze jakies wrazenie,ze to po niej mam takie dziwne bóle brzucha (boki i od pepka górna częśc)
Oo. Mnie tez pobolewa. Wysoko. Na wysokości pępka albo i wyżej, po bokach. I tez bóle sie zaczęły z Luteina. -
nick nieaktualnyJa mam pytanie odnośnie miesięcy ciąży
Od ponad tygodnia BBF pokazuje mi że zaczęłam 6 miesiąc, a tymczasem znalazłam informacje, gdzie jest podane, że 6 zaczyna się od 23 tc, bo później 7 zaczyna się wraz z trzecim trymestrem w 27 tc.
Was też BBF przekłamało czy to po prostu inny przelicznik? -
ksosia
moj gin na karcie pisze 21/22 tc
BBf podaje ze 22tc
inny lekarz powie że to 21 tc
podobnie ma sie z miesiącami, dla mnie ja zaczęłam 6 miesiąc(inny powie że skończyłam 5)
niektórzy tak kreca z urodzinami, podaja albo wiek skończony, albo rocznikowy