X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po wizycie..
    Córa waży 557g! Toż to kawał kobity jest!
    BPD 52 mm
    HC 20,2 mm
    AC 187 mm
    FL 39 mm
    Mierząc brzuszek gin powiedział "ale pulpecik" i niby, że jest dobrze choć zaczęłam się zastanawiać. Pomiar brzuszka wskazuje, że prawie 2 tyg starsza jest, a wg pozostałych 1 tydzień starsza.
    Nie dostałam zdjęć pewnie dlatego, że i mąż był podczas całego badania usg i wszystko widział, ale baaaardzo dokładnie wszystko było oglądane, ona już jest taka duża, usta duże, stopy duże, nawet pokazał gdzie tęczówka oka jest, no patrzyłam zafascynowana w ten ekran :)
    Bardzo gin pochwalił malutką, bo pięknie współpracowała.
    A na moje pytanie czy to dalej jest ONA lekarz powiedział, że bardziej być dziewczynką już nie może :D

Łożysko mam na przedniej ścianie, szyjka bardzo długa, a córa leży główkowo podłużnie :)
    Generalnie wszystko super z moim klopsikiem :)
    Dziękuję za kciuki!

kamciaelcia, Angela89, żabka04, Broszka, violett, AniaLewandowska, Ksosia, Miśka***, Macioszczyczka, Pysiaczek89, Malutka92, bbeczka91, _izunia_, esmi, A_n_k_a_80, Anulka01, Strazaczka1990, martta lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Pirelko to obydwa walnij na ciemny kolor, są ładne farby do drewna :)
    Ha ha ni w ząb nie pasuje na ciemno do pokoju :P ale dam radę. To najmniejszy problem przecież, dzieci najważniejsze :)

agatia, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:35

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Witam się w połowie ciąży:)
    Jestem dziś przygnębiona, bo boli mnie brzuch, w sumie już od tygodnia, wczoraj było dobrze, ale dziś boli dziwnie.Biorę już nospę forte, ale wczoraj nie wzięłam, bo nie czułam żadnych dolegliwości - może to był błąd!
    Udało mi się umówić do mojego doktora dziś na 17h.
    Obleciał mnie strach dziś.
    Trzymam kciuki, nic się nie martw. Dobrze, że masz wizytę to wszystko lekarz posprawdza i mam nadzieję, że Cię uspokoi :*

• mmargol Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula, bardzo dobrze, że się umówiłaś do lekarza, zbada Cię i na pewno się uspokoisz, będzie dobrze :) będę trzymać kciukasy :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol-ale duża córa!
    Małgorzatka- witaj i nic się nie martw- limit na zamartwianie masz wyczerpany-teraz tylko pozytywne myśli! Wszystko będzie dobrze!
    Madziula, Mychakruszyna mnie w nocy też niepokojąco bolał brzuch, ale wstałam rano i nie boli więc staram sie nie panikować.
    Malutka- niezłe przeżycia, ale najważniejsze, że Młoda do teatru poszła ;D

mhsvi09k4211dm8g.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem juz po wizycie u swojego gin prowadzącego
    położnicze badanie idealne (reczne oczywiście), wszystko bardzo szczelnie pozamykane, szyjka 3cm (3/0/0), coś mówił , ze do kości krzyżowej. Tętno niemal książkowe, nawet moje ciśnienie ksiązkowe 120/80 zwazając , ze mam syndrom białego fartucha
    Posmiallismy sie, pogadaliśmy, zawsze czeka aż wyjmę masę papierów i pyta co dzisiaj-a ja , ze nic nowego :) (nie przyznałam się , ze jadę na prywatne usg). Waga +100g :D powiedziałam, ze walczę o te wage schabowymi :D połózna mniej wiecej wyjaśniła, czemu na diecie cholesterol mógł się podnieść. Zapomniałam spytać o ten hiv i tokso :) ale to za 4 tyg. Dostałam tez skierowanie na usg w 25 tc-czyli potwierdzam, ze na nfz mozna mieć wiecej usg niz 3 standardowe, wszystko zależy od woli prowadzacego. Wrecz zapytali mnie, czy chce robić to usg u nas w szpitalu czy gdzieś indziej

kurier właśnie przyniósł moja poduszkę head care, stan idealny, nowa wrecz, z metakami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 11:07

Angela89, żabka04, mmargol, violett, pirelka, Pysiaczek89, Anulka01, _izunia_, martta lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol to ci kobita rośnie:-)
    Kamcia super :-)

Kupiłam w rosmanie test ph. W aptece nie mieli babka nawet dzwoniła do hurtowni trzeba przez neta zamawiać:-(
    Teraz jestem u diabetologa i mam przygody jestem 4 w kolejce (sami emeryci) przyszła następna do kolejki emerytka i chce mi się w kolejkę wepchac bo ona musi!!!!!
    Wrrr a ja nie????
    Ahhhh
    Mam nadzieję że się wyrobię tu i z powrotem do domu na 13 bo obiad trzeba zrobić:-)

• mmargol Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wierze, to baby wstretne, cierpliwosci Żabka!

żabka04 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja.
    Malgorzatko duzo sily, lezenie to nic przyjemnego, ale czego sie nie robi dla dobra malenstwa.

A tak z ciekawosci dziewczyny, jaka dlugos szyjki jest niebiezpieczna, w sensie ze zaczynamy sie martwic?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol, brzuszek to córcia ma :)

a to nie jest tak , ze chłopcy maja wieksze główki a dziewczynki właśnie brzuszki? Emilka tez miała zawsze brzucholek

mmargol lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogonilam ta emerytke :-)
    Czekam teraz na lekarza grzecznie w kolejce:-)

mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka jestes pewna ze to nie jelita? Wszystkie narzada ida nam do gory. I mnie czesto boli raczej przewod pokarmowy, glownie jelita... Badz wzdecia, ktore ukazuka sie pod postacia przeroznych rodzajow bolu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babki w moim laboratorium mnie nienawidzą.
    Mało brakło, żeby z lupą szukała żyły do wklucia. 2 nade mną stały i szukały.
    Nie ma się co dziwić jak ciśnienie po kawie to ja mam 93/54.
    Musiały pobrać z żyły w połowie przedramienia.

Wydałem kupę kasy na ciuszki... Eh... A miałam wybrać się jutro jak już będę wiedzieć co w brzuchu siedzi, a dziś miałam kupić coś na siebie. I co? Dalej stoję przed szafa i płacze, że nie mam co ubrać.

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    A tak z ciekawosci dziewczyny, jaka dlugos szyjki jest niebiezpieczna, w sensie ze zaczynamy sie martwic?
    Przyłączam się do pytania. Ja miałam wczoraj to usg dowcipnie i tam wyszło że szyjka ma koło 3.5 cm. Ale to chyba tylko ta część w środku, czy cała? W sumie nie dopytalam :( ucieszyło mnie tylko ze powiedział że długa, zamknięta i jest doborze.

A dzisiaj do pracy założyłam buty na obcasie i czuję ze coś mnie ta szyjka ciągnie i boli :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka, zmienił nam sie srodek cięzkosci , stąd juz ta niewygoda na obcasach, a twoja szyjka jest ładna, moja lekarz bada ręcznie i 3cm wtedy oznacza co innego niz na usg. Słuchaj lekarza-bo skoro jest dobrze, to nie masz powodów do zmartwień

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Czy po luteinie dopochwowej 100mg moze boleć brzuch? Odnosze jakies wrazenie,ze to po niej mam takie dziwne bóle brzucha (boki i od pepka górna częśc)

Oo. Mnie tez pobolewa. Wysoko. Na wysokości pępka albo i wyżej, po bokach. I tez bóle sie zaczęły z Luteina.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pytanie odnośnie miesięcy ciąży :)
    Od ponad tygodnia BBF pokazuje mi że zaczęłam 6 miesiąc, a tymczasem znalazłam informacje, gdzie jest podane, że 6 zaczyna się od 23 tc, bo później 7 zaczyna się wraz z trzecim trymestrem w 27 tc.
    Was też BBF przekłamało czy to po prostu inny przelicznik?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia
    moj gin na karcie pisze 21/22 tc
    BBf podaje ze 22tc
    inny lekarz powie że to 21 tc
    podobnie ma sie z miesiącami, dla mnie ja zaczęłam 6 miesiąc(inny powie że skończyłam 5)
    niektórzy tak kreca z urodzinami, podaja albo wiek skończony, albo rocznikowy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Malutka92 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczesniej tak nie mialam,nie bardzo chcialam brac ta luteine,bo w sumie szyjka jest dluga,twarda i zamknięta, a luteine dostalam na wszelki wypadek i wczoraj wzielam na noc,a dzisiaj rani ten dziwny bol i to nie sa flaki :-P

‹‹ 812 813 814 815 816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ