X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalkaa wrote:
    Hej,

to ja sie odezwe co do paskow do wykrywania wod plodowych bo mi tez wyciekaly w wielkanoc.

Paski PH sprawdzaja sie tylko wtdy jak jestesmy pewne, ze nie ma zadnej infekcji w pochwie, nawet najmniejsza infekcja pokaze kolor niebieski na pasku (a bez infekcji to tez pokazuje wyciek wod).

Jesli chodzi o paski/podpaski do wykrywania wod plodowych - mozna je kupic w aptekach internetowych, ja swoje kupilam w aptece eskulap o tu: http://www.aptekaeskulap.com/clearblue-test-do-wykrywania-wycieku-plynu-owodniowego-5szt-p-17392.html

Nie sa tanie, ale mozna przeciaz 1 podpaske na 3 szt.

W szpitalach wyciek wod sprawdzaja spcjalnym zelem, niestety nie jest on nigdzie dostepny.
    Dlatego najlepiej kupić paski z odczynem od 0-14 wody zaczynają się powyżej 7. Ja byłam 3 razy z wodami w szpitalu za każdym razem sprawdzali mi paskami. I ostatniego razu gdzie już pęcherz pękł wyszło jednoznacznie że to wody.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet jeżeli pasek do 7 się zabarwi to znak że trzeba się skontaktować z lekarzem.

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalkaa wrote:
    Co do mnie - po okresie horroru pt. mam genetycznie chore dziecko usunelam konto bo zabieralo mi za duzo czasu, a chcialam wrocic do zycia.

Wrocilam kilka dni temu bo mam skrocona szyjke, rozwarcie, zalozony pessar i musze teraz lezec. Wrocilam do zycia na cale 30 dni... Znowu musze siedziec w domu. Doprowadza mnie to do placzu.

Tyle u mnie.
    Bardzo współczuję że tyle musisz przejść. Odpoczywaj i się oszczędzaj. Tu żadnych wcześniaków nie przewidujemy :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wam wyszły skrócone szyki? Jakies objawy czy na kontrolnym badaniu?

Co do piwa bezalkoholowego to Lech czy karmi maja 0,5% (podobno kefir tez tyle ma), ale juz Bawaria czy Warką radler maja 0%.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę swiruje bo od 2 dni boli mnie brzuch jak na okres. Moj mówi żebym do lekarza jechała...tak tylko na ostatniej wizycie zmieniłam lekarza choc nie wiem czy mogę iść raz tu raz tu...bo ten stary jest a ten nowy dopiero jutro prawie 40km.
    Noc byla okropna kręgosłup w dole mnie dobija bol jakby korzonki normalnie do pośladków promieniowalo straszne :(

Mówicie że paski ph jesli jest infekcja nie działają? Hm no to dupa:/ może faktycznie zamówię te droższe do wód.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • malgorzalkaa Debiutantka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam skurcze i bole takie jakie mam podczas okresu. Wiedzialam, ze cos jest nie tak.

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się skracaľa bezobjawowo, gin widział na usg, że się skraca. W 24tc miałam krwotok i okazało się, że to przez szyjke właśnie.
    Teraz na szczęście się nie skraca i oby tak zostało, bi atrakcji już mi smwystarczy :)

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Angela to ty pisałaś o testach na wody płodowe?????:-)
    Jeśli tak to proszę napisz czy lepsze z rosmana czy w aptece kupić???
    Jaki????
    Kiedy najlepiej zrobić???
    Idę kupić bo szlak mnie trafi zaczynam swirowac a do 5.05(połowkowe) nie dam rady wytrzymać ze strachu:-(
    Co dziennie gacie mokre.:-(
    Zanim wyjadę do diablo to podjadę i sobie kupię nie wiem który lepszy.
    Kochana ja też mam codziennie Mokre gacie .Co doprowadza do tego,że się obcieram
    kupilam wkładki bo to mam od upław.Cieknie że mnie kremowo.Bez zapachowo.

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Mychakruszyna dlatego pytam bo już głupieje czy to właśnie wodniste uplawy czy wody. Nie ma tego dużo ale zaczyna mnie ta wilgoć :-) w gaciach przerazac.
    Nic zajdę do apteki i do rosmana.

Pysiaczek dziękuję.

Kamcia chce na już :-) bo zaczynam swirowac :-(
    Mi lekarz mówił że to są wodniste uplawy.Mokre gacie mam codziennie .I to nie.jedna pare w przeciągu dnia

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sama wodę rzadko mlecznego koloru.
    Nic jadę do sklepu i do apteki a potem lecę do diabetologa.
    Do potem....
    Dzięki za rady:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pisałam mi wody uciekaly tylko rano po długim leżeniu, w czasie dnia córka była jak korek i spodnie od piżamy miałam mokre jakbym się popuscila. Jak mi odeszły wody całkowicie spodnie miałam mokre do kolan.

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzalko trzymaj się Kochana

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzatka..troszkę mnie wystraszylas...ale pocieszam się tym ze to chyba wina tego kręgosłupa bo mi bol promieniuje na brzuch. Poczekam zobaczę jak będzie bardzo dokuczało napisze smsa do mojego nowego gin bo Tel nie odbiera. Najwyżej jutro do niego pojadę.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj odebraliśmy z komisu łóżeczka, to co wydawało mi się lepsze ma ślady użytkowania, trzeba będzie zamalować, ale poczekam aż je złożymy i poczekamy na efekt wizualny. Drugie jaśniejsze i generalnie każdy mebel z innej parafii kolorystycznie :/ poza tym zdawało się wszystko zmieścić jakoś, a one tyle miejsca już zajmują, co dopiero jak je rozłożę ! Na bank łóżka trzeba będzie się pozbyć, więc goście na materac w salonie, razem z Nami.. :/ najgorzej będzie pierwszy miesiąc jak Mama będzie z Nami do pomocy.

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko pomalujecie łóżeczka i będę wyglądały jak nówki-nierdzewki :)

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Pirelko pomalujecie łóżeczka i będę wyglądały jak nówki-nierdzewki :)
    No jedno ma ciemny kolor więc chyba nie da rady :/ no ale komoda pod kolor z przewijakiem i będą.. jedno do jednego mebla, drugie do drugiego. Misz masz i masło maślane :D ale co zrobić jak tyle innych wydatków i człowiek szuka co może taniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 10:08

Ulfenstein, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzalka witaj :)
    Fajnie Cię widzieć :) choć niefajnie ze u Ciebie znowu coś....

• mmargol Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia trzymam mocno kciuki za połówkowe!

Dzierzba masz prawo być zmęczona tym co się dzieje, stres bardzo męczy, ale myślmy pozytywnie i nie pozwólmy załączyć się "oziębłości emocjonalnej", jesteś silna i wytrzymasz, w końcu już zaraz masz półmetek :)

Malgorzalka, witaj, najważniejsze, że jesteś pod kontrolą lekarza, czego się nie robi dla naszych dzieci, trzeba leżeć to trzeba, na pewno przetrzymasz. Trzymam kciuki.

Pirelko my też będziemy malować łóżeczko, bo jest troszkę zgryzione przez małego żarłacza :)

AniaLewandowska, udanego wyjazdu i już się nie martw, teraz masz się relaksować :)

pirelka, kamciaelcia, AniaLewandowska, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Kamcia trzymam mocno kciuki za połówkowe!

Dzierzba masz prawo być zmęczona tym co się dzieje, stres bardzo męczy, ale myślmy pozytywnie i nie pozwólmy załączyć się "oziębłości emocjonalnej", jesteś silna i wytrzymasz, w końcu już zaraz masz półmetek :)

Malgorzalka, witaj, najważniejsze, że jesteś pod kontrolą lekarza, czego się nie robi dla naszych dzieci, trzeba leżeć to trzeba, na pewno przetrzymasz. Trzymam kciuki.

Pirelko my też będziemy malować łóżeczko, bo jest troszkę zgryzione przez małego żarłacza :)

AniaLewandowska, udanego wyjazdu i już się nie martw, teraz masz się relaksować :)
    pisz mama lepiej jak na wizycie :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko to obydwa walnij na ciemny kolor, są ładne farby do drewna :)

Angela89, mmargol, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

‹‹ 811 812 813 814 815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ