WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymalgorzalkaa wrote:Hej,
to ja sie odezwe co do paskow do wykrywania wod plodowych bo mi tez wyciekaly w wielkanoc.
Paski PH sprawdzaja sie tylko wtdy jak jestesmy pewne, ze nie ma zadnej infekcji w pochwie, nawet najmniejsza infekcja pokaze kolor niebieski na pasku (a bez infekcji to tez pokazuje wyciek wod).
Jesli chodzi o paski/podpaski do wykrywania wod plodowych - mozna je kupic w aptekach internetowych, ja swoje kupilam w aptece eskulap o tu: http://www.aptekaeskulap.com/clearblue-test-do-wykrywania-wycieku-plynu-owodniowego-5szt-p-17392.html
Nie sa tanie, ale mozna przeciaz 1 podpaske na 3 szt.
W szpitalach wyciek wod sprawdzaja spcjalnym zelem, niestety nie jest on nigdzie dostepny. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymalgorzalkaa wrote:Co do mnie - po okresie horroru pt. mam genetycznie chore dziecko usunelam konto bo zabieralo mi za duzo czasu, a chcialam wrocic do zycia.
Wrocilam kilka dni temu bo mam skrocona szyjke, rozwarcie, zalozony pessar i musze teraz lezec. Wrocilam do zycia na cale 30 dni... Znowu musze siedziec w domu. Doprowadza mnie to do placzu.
Tyle u mnie. -
Jak Wam wyszły skrócone szyki? Jakies objawy czy na kontrolnym badaniu?
Co do piwa bezalkoholowego to Lech czy karmi maja 0,5% (podobno kefir tez tyle ma), ale juz Bawaria czy Warką radler maja 0%. -
Ja trochę swiruje bo od 2 dni boli mnie brzuch jak na okres. Moj mówi żebym do lekarza jechała...tak tylko na ostatniej wizycie zmieniłam lekarza choc nie wiem czy mogę iść raz tu raz tu...bo ten stary jest a ten nowy dopiero jutro prawie 40km.
Noc byla okropna kręgosłup w dole mnie dobija bol jakby korzonki normalnie do pośladków promieniowalo straszne
Mówicie że paski ph jesli jest infekcja nie działają? Hm no to dupa:/ może faktycznie zamówię te droższe do wód. -
żabka04 wrote:Angela to ty pisałaś o testach na wody płodowe?????
Jeśli tak to proszę napisz czy lepsze z rosmana czy w aptece kupić???
Jaki????
Kiedy najlepiej zrobić???
Idę kupić bo szlak mnie trafi zaczynam swirowac a do 5.05(połowkowe) nie dam rady wytrzymać ze strachu:-(
Co dziennie gacie mokre.
Zanim wyjadę do diablo to podjadę i sobie kupię nie wiem który lepszy.
kupilam wkładki bo to mam od upław.Cieknie że mnie kremowo.Bez zapachowo. -
żabka04 wrote:Mychakruszyna dlatego pytam bo już głupieje czy to właśnie wodniste uplawy czy wody. Nie ma tego dużo ale zaczyna mnie ta wilgoć
w gaciach przerazac.
Nic zajdę do apteki i do rosmana.
Pysiaczek dziękuję.
Kamcia chce na jużbo zaczynam swirowac
mychakruszyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Malgorzatka..troszkę mnie wystraszylas...ale pocieszam się tym ze to chyba wina tego kręgosłupa bo mi bol promieniuje na brzuch. Poczekam zobaczę jak będzie bardzo dokuczało napisze smsa do mojego nowego gin bo Tel nie odbiera. Najwyżej jutro do niego pojadę.
-
nick nieaktualnyMy wczoraj odebraliśmy z komisu łóżeczka, to co wydawało mi się lepsze ma ślady użytkowania, trzeba będzie zamalować, ale poczekam aż je złożymy i poczekamy na efekt wizualny. Drugie jaśniejsze i generalnie każdy mebel z innej parafii kolorystycznie
poza tym zdawało się wszystko zmieścić jakoś, a one tyle miejsca już zajmują, co dopiero jak je rozłożę ! Na bank łóżka trzeba będzie się pozbyć, więc goście na materac w salonie, razem z Nami..
najgorzej będzie pierwszy miesiąc jak Mama będzie z Nami do pomocy.
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Pirelko pomalujecie łóżeczka i będę wyglądały jak nówki-nierdzewki
no ale komoda pod kolor z przewijakiem i będą.. jedno do jednego mebla, drugie do drugiego. Misz masz i masło maślane
ale co zrobić jak tyle innych wydatków i człowiek szuka co może taniej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 10:08
Ulfenstein, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kamcia trzymam mocno kciuki za połówkowe!
Dzierzba masz prawo być zmęczona tym co się dzieje, stres bardzo męczy, ale myślmy pozytywnie i nie pozwólmy załączyć się "oziębłości emocjonalnej", jesteś silna i wytrzymasz, w końcu już zaraz masz półmetek
Malgorzalka, witaj, najważniejsze, że jesteś pod kontrolą lekarza, czego się nie robi dla naszych dzieci, trzeba leżeć to trzeba, na pewno przetrzymasz. Trzymam kciuki.
Pirelko my też będziemy malować łóżeczko, bo jest troszkę zgryzione przez małego żarłacza
AniaLewandowska, udanego wyjazdu i już się nie martw, teraz masz się relaksowaćpirelka, kamciaelcia, AniaLewandowska, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymmargol wrote:Kamcia trzymam mocno kciuki za połówkowe!
Dzierzba masz prawo być zmęczona tym co się dzieje, stres bardzo męczy, ale myślmy pozytywnie i nie pozwólmy załączyć się "oziębłości emocjonalnej", jesteś silna i wytrzymasz, w końcu już zaraz masz półmetek
Malgorzalka, witaj, najważniejsze, że jesteś pod kontrolą lekarza, czego się nie robi dla naszych dzieci, trzeba leżeć to trzeba, na pewno przetrzymasz. Trzymam kciuki.
Pirelko my też będziemy malować łóżeczko, bo jest troszkę zgryzione przez małego żarłacza
AniaLewandowska, udanego wyjazdu i już się nie martw, teraz masz się relaksować