Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko ja mimo zaleceń piję raz w tyg, raz na dwa tyg jak już czuję, że dopływam ;) i moja kawa to pic na wodę ;) samo mleka, szczypta kawy ;)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    i dlatego tylko spytałam o krzywą :D czy beda ci ja powtarzać po 24 tc?
    Kamcia - podejrzewam, ze tak. Z racji tego, ze zdarzają sie pomiaru na czczo glukometrem nawet powyżej 100. Zobaczymy. Wizytę mam 09.05. I wtedy sie okaże.
    Dobra - komu w drogę temu czas. Uciekam - mam nadzieje, ze nad morzem równie pięknie swieci słońce jak na Śląsku :)

• mychakruszyna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka ze mnie też coś leci nie dużo ale jednak po nocy mi wilgotno niestety w rosmanie jak zapytałam o paski to pani popatrzyła jakbym z byka spadla co ja chce a w aptece nie mieli :/ zastanawiam się czy to nie takie wodniste uplawy?...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale te paski sa m.in. na allegro

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Angela to ty pisałaś o testach na wody płodowe?????:-)
    Jeśli tak to proszę napisz czy lepsze z rosmana czy w aptece kupić???
    Jaki????
    Kiedy najlepiej zrobić???
    Idę kupić bo szlak mnie trafi zaczynam swirowac a do 5.05(połowkowe) nie dam rady wytrzymać ze strachu:-(
    Co dziennie gacie mokre.:-(
    Zanim wyjadę do diablo to podjadę i sobie kupię nie wiem który lepszy.
    Pozwolę sobie tez odpowiedzieć :) Angela polecała z rossmanna test pH pochwy i dzięki niemu wyszłyby rownież wody płodowe oprócz tego można zamówić paski pH na Allegro. Istnieją rownież wkładki wykrywające wody płodowe ale niestety w żadnej aptece w której byłam takich nie było. Można je zamówić przez neta, ale z tego co sie orientowałem sa bardzo drogie. Ja kupiłam test na pH pochwy, ktory polecała Angela i z tego korzystam co jakichś czas :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Strazaczka1990, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysiaczek wszystko ładnie opisała :)

Pysiaczek89, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska krzywa super, więc nie zaprzątaj sobie tym narazie głowy :) glykometr podaje orientscyjnie, przełamuje. Najważniejsze wyniki z krwi z żyły :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychakruszyna dlatego pytam bo już głupieje czy to właśnie wodniste uplawy czy wody. Nie ma tego dużo ale zaczyna mnie ta wilgoć :-) w gaciach przerazac.
    Nic zajdę do apteki i do rosmana.

Pysiaczek dziękuję.

Kamcia chce na już :-) bo zaczynam swirowac :-(

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Zabka ze mnie też coś leci nie dużo ale jednak po nocy mi wilgotno niestety w rosmanie jak zapytałam o paski to pani popatrzyła jakbym z byka spadla co ja chce a w aptece nie mieli :/ zastanawiam się czy to nie takie wodniste uplawy?...
    Wlasnie ze mnie tez często taka woda leci... I nawet wczoraj robiłam test, ale pH w normie, wiec nie panikuje. Taka pierdoła, a jak moze uspokoić człowieka. :) dobrze ze Angela o tym napisała :)

mychakruszyna lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• malgorzalkaa Debiutantka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

to ja sie odezwe co do paskow do wykrywania wod plodowych bo mi tez wyciekaly w wielkanoc.

Paski PH sprawdzaja sie tylko wtdy jak jestesmy pewne, ze nie ma zadnej infekcji w pochwie, nawet najmniejsza infekcja pokaze kolor niebieski na pasku (a bez infekcji to tez pokazuje wyciek wod).

Jesli chodzi o paski/podpaski do wykrywania wod plodowych - mozna je kupic w aptekach internetowych, ja swoje kupilam w aptece eskulap o tu: http://www.aptekaeskulap.com/clearblue-test-do-wykrywania-wycieku-plynu-owodniowego-5szt-p-17392.html

Nie sa tanie, ale mozna przeciaz 1 podpaske na 3 szt.

W szpitalach wyciek wod sprawdzaja spcjalnym zelem, niestety nie jest on nigdzie dostepny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Pirelko ja mimo zaleceń piję raz w tyg, raz na dwa tyg jak już czuję, że dopływam ;) i moja kawa to pic na wodę ;) samo mleka, szczypta kawy ;)
    Moja też bywała z dużą ilością mleka, ale wolę nie pić jeśli nie muszę. Małym dzieckiem nie jestem, zachcianek wielkich nie mam to nie muszę ze sobą jakoś strasznie walczyć :P
    Znam wiele osób które piją- piły kawę, paliły papierosy, a nawet piły piwko czy wino.. ale ja należę do takich, że wolę dmuchać na zimne zwłaszcza, że mam dwójkę w brzuszku, wyższe ryzyko i jeszcze ta głupia pappa wyszła w średnim ryzyku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj na polowkowych pytałam o tą mokrą bieliznę po nocy :) I powiedział mi ze w ciąży to normalne bo się zwiększa ilość hormonow w ciąży. Ale w razie czego warto kupić te wkładki wykrywajace wyciek wód - dostępne raczej tylko na allegro. No i mi powiedział że zawsze w przypadku nawet najmniejszych wątpliwości mam dzwonić to mnie przyjmie na szybkie sprawdzenie:)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witak kochana malgorzalko !

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mnie - po okresie horroru pt. mam genetycznie chore dziecko usunelam konto bo zabieralo mi za duzo czasu, a chcialam wrocic do zycia.

Wrocilam kilka dni temu bo mam skrocona szyjke, rozwarcie, zalozony pessar i musze teraz lezec. Wrocilam do zycia na cale 30 dni... Znowu musze siedziec w domu. Doprowadza mnie to do placzu.

Tyle u mnie.

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko kup sobie paseczki ph, ale na.spokojnie :) ja z Borciem w ciąży miałam masę wodnistej wydzieliny :)
    A w 34 tc jak mi wody wyleciały to miałam majtki całe mokre, a nawet tego nie czułam :) poleciały raz, a potem do cc juze nic, czyli przez 2 tyg cisza :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalko
    dasz rade, wszystko dobrze sie skończy we wrzesniu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalkaa wrote:
    Co do mnie - po okresie horroru pt. mam genetycznie chore dziecko usunelam konto bo zabieralo mi za duzo czasu, a chcialam wrocic do zycia.

Wrocilam kilka dni temu bo mam skrocona szyjke, rozwarcie, zalozony pessar i musze teraz lezec. Wrocilam do zycia na cale 30 dni... Znowu musze siedziec w domu. Doprowadza mnie to do placzu.

Tyle u mnie.
    Kochana ja miałam w poprzedniej ciąży pessar od 24 tc i leżenie plackiem. Da się wytrzymać, choć nuda masakryczna.
    Mi ginka kazała podłożyc pod nogi łóżka od strony nóg książki, żeby nogi u pupa były ciut wyżej (to odciaza nacisk na szyjkę).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 09:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wiem ze ci ciężko ale musisz być silna :-)
    Jesteśmy z tobą wspieramy cie i chcemy żeby było dobrze a będzie na pewno.
    Nie jedna z nas musiała i musi leżeć tak trzeba no co zrobisz.
    Zajmij myśli czymś poczytaj itp.
    Ja też pół ciąży od samego początku leżałam i dało się nie raz miałam czarne myśli i wizje a złością palalam co dziennie.
    Tak każdy problem jest rozwiązanie. Jesteś pod opieką lekarza/lekarzy zajmą się wami i spróbują naprawić to co trzeba.
    To natura czasami nie ma się wpływu na rozwój wydarzeń.
    Kibicuje ci i wierzę że wszystko się skończy dobrze.
    Będziesz tulic swoje dziecko w ramionach a potem cieszyć się macierzyństwem.:-)
    Postaraj się pozytywnie myśleć to nie koniec świata z tym lezeniem inni mają gorzej :-(

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Dam rade i wytrzymam wszystko co trzeba bedzie tylko strasznie tego duzo jak na 1 osobe. Nie uzalam sie nad soba.

Agatia - pod cale nogi mialas podlozyc ksiazki? Czy tylko pod stopy? Czy posladki i nogi maja byc wyzej?

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzalka pod nogi łóżka od strony nóg, żeby ta część łóżka była ciut wyżej. Ja miałam podlozone 2 kostki brukowe :) bo książki miałam różnej wielkości :)

‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Akcesoria do gondoli – co warto mieć pod ręką?

Komfortowy spacer z maluchem zaczyna się od dobrze dobranych akcesoriów do gondoli. Sprawdź, co naprawdę warto mieć pod ręką, by zadbać o wygodę i bezpieczeństwo dziecka.      

CZYTAJ WIĘCEJ