X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu ja długo szukałam gina "naj", ale mojej aktualnej lekarce ufam bezwarunkowo, wszystkie jej decyzje i działania wychodzą mi na dobre :) ale trochę lekarzy przeszłam zanim na nią trafiłam :)

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) U nas piękny poranek, zapowiada się tka pogoda jak wczoraj- ciepło i słonecznie. Zaraz zmykamy na komunię, więc dziś cały dzień z moją rodzinką :) Miłego dnia! :)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Cześć wszystkim :) u nas dzisiaj pochmurno i brzydko:(

Ale chciałam zapytać czy bolą Was jeszcze piersi? Mnie w ostatnim czasie bardzo sutki bolą, czasami aż lepiej nie dotykać :(
    Mnie tak średnio bolą, natomiast są ogromne i czerwono-fioletowe, odcinają się kolorem od skóry.

Witam się rano!
    W nocy byłam taka głodna.. tak mi się zdawało, ale napiłam sie wody i jakoś do rana dałam radę, bo przecież normalnie wieczór jadłam :)
    Mięśnie w nogach tak mnie bolą, chyba po wczoraj.. dziś jakiś spacerek i relaks.Może posegreguję ciuszki i zobaczę ile czego mam :)

Rano chciał mnie złapać skurcz w łydce, ale na szczęście w porę zareagowałam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 09:23

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Wczoraj miałam zaganiany dzień nawet nie miałam czasu tu pisać do tego znajomi wpadli na grilla i do 1.30 siedzieli a ja miałam takie bole po bokach brzucha ze juz marzyłam żeby poszli. Co więcej z racji ze mąż nie pije juz też czekal aż pojda:P ale z nas gospodarze:P

Powiedzcie mi czy na rocznicę komunii się coś kupuje? Kurcze moja chrześnica ma dziś i idę do kościoła (w sumie zawsze na ta godz chodzę) a wczoraj moja bratowa o 21 dzwoni ze po mszy na kawę i grilla zapraszają...a ja nic nie mam :( myślę że może chociaż jakieś rafaello czy coś kupię.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, niestety dziś w kiepskim nastroju.

Zrobiłam sobie melisę żeby choć trochę się uspokoić, ehh. Życzę Wam wszystkim udanego weekendu, odpoczywajcie i cieszcie się wolnym:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyjechalam na tydzien za miasto na jure krakowsko czestochowska mamy tu domek. Wczoraj byla ladna pogoda o grill z znajomymi tez potem zle sie czulam nie dla mnie takie party :) Dzisiaj za to pogoda do bani i juz zapowiada sie nuda. Jeden plus wczoraj faceci przeniesli mi rogowke i teraz mam wygodny punkt obserwacyjny na tv :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 10:10

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaraz na spacerek idziemy, choć pogoda się psuje.. ale dotlenimy się jodem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wróciłam do domku, coś się nieprzyjemnie chłodno zrobiło, a myślałam że spędzimy popołudnie poza domem. Na obiad dziś kotlety mielone nadziewane pieczarkami, surówka z pomidorów i tylko nie wiem czy zrobić do tego kaszę/ryż czy frytki, na które mam ochotę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka wszystkiego najlepszego!!!!!:-)

Mnie mąż chce wyciągnąć z córką na wycieczke choć sam nie wie gdzie hihi
    Nie wiem jak to się skończy dzisiaj:-)

Malutka92 lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka spełnienia wszystkich marzeń :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ale jestem dzisiaj słaba ledwo stoję.. ledwo żeśmy obeszli spacer.

Robię zupę pomidorową, mam jeszcze resztę chińskiego dania, walnę do tego brokuła i obiad gotowy.

Malutka 100 lat!
    Marzę o jednym ekspresie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 13:00

• AJrin Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka najlepszego :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Bratek Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!
    Ekspress - super sprawa, też nam się marzy :)))))

LRF - wow, no to rewelacyjna cena wózka, nie dziwię się, że wzięliście :-D

Co do remontu - wiesz, u nas z tym trochę będzie zamieszania, bo do Rodziców mam 200km, na co dzień - pracuję, więc zostają Teściowie, którzy mają 1-pokojowe mieszkanko. A przydałoby się zabrać ze sobą psa i dwa koty, żeby też im nie szkodzić wyziewami plus żeby nie przeszkadzały w remoncie :) Zresztą jedna z naszych kocic, bardzo wcześnie osierocona, ma trochę problemów i m.in. strasznie panikuje przy takich odgłosach, jak wiertarka itd.

Co do zaufania do lekarzy.... Powiem Wam tak. Sama jestem lekarzem, aczkolwiek od zwierząt. Ostatnio też ucięłam sobie ciekawa pogawędkę z lekarkami na Patologii (same zagaiły, jak się zorientowały, gdzie pracuję - chciały zapytać, jak to jest w naszej branży, czy pewne problemy mamy takie same itd. ;) ).
    Medycyna jest bardzo specyficzną gałęzią. Żywą, rozwijającą się - no i dotyczącą ŻYWEGO ORGANIZMU, gdzie nic nie jest zero-jedynkowe. Zdarzają się lekarze-konowały, którzy są leniami, ignorantami etc. Nie chce im się dokształcać, albo żyją w przekonaniu o swojej nieomylności. To bardzo, bardzo niedobrze!!!!!
    Ale z pacjentami też nie jest różowo. W dzisiejszych czasach wszystko chcemy "na już". Do tego jest internet - błogosławieństwo, ale i przekleństwo. Bo ktoś tam coś tam gdzieś wyczyta i wydaje mu się, że wie więcej, niż lekarz po swoich studiach i X latach praktyki. Tylko, że ten ktoś zna zazwyczaj wycinek zaledwie... Część jest ogarnięta, sama korzystałam na OF z pomocy takich doświadczonych staraczek :))))) Ale uwierzcie mi, że baaaardzo często ktoś tam coś tam jednym okiem zarejestrował na forum czy jakiejś stronie, myli podstawowe terminy i.... tak naprawdę nie wie, o czym mówi ;/

No i każdy organizm jest inny. To oznacza, że jeden na lek X zareaguje dobrze, drugi źle. Trzeba szukać. To oznacza również, że czasem trzeba zrobić pierdyliard badań, zanim się dojdzie do rozwiązania, choć objawy wyjściowe są podobne, a za te badania nieraz płacimy.... i człek się frustruje, gdy nic z nich nie wynika.

Jednym słowem - leczenie pacjenta wymaga mnóstwo życzliwości, zaangażowania i ZROZUMIENIA z OBU stron.
    Nie bronię ślepo lekarzy, bo sama przez nich parę razy miałam kłopoty. Ba! Przez jedną mało się nie zawinęłam z tego świata, bo twierdziła (stara *******), że symuluję, a ja już miałam zapalenie otrzewnej i stan zagrożenia życia.... ;] Zdarzały mi się upokarzające rozmowy w stylu: "Pani jest za młoda, by....", a potem się okazywało, że za młoda na coś wcale nie byłam :((((
    Nie mniej trzeba pamiętać, że lekarz, to nie sprzedawca czy specjalista od remontu, gdzie łatwiej ustalić ramy na wykonywane zadanie. W tej branży wszystko jest płynne, delikatne.... i czasem bardzo, baaaaardzo trudne do przewidzenia ;/

A dla uśmiechu - proszę bardzo :)))) Ku pokrzepieniu serc - i z nadzieją patrząc w przyszłość, ha!
    Takich Tatusiów życzę wszystkim Wrześniowym Szczęściom!!!! :-D

https://www.facebook.com/demotywatory/videos/10153525532791931/?pnref=story

Sabina, Malutka92, bbeczka91, mysza0406, Madziuuuula, _izunia_, mmargol lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do moich rodziców mamy ok 20 km, więc nie jest tak źle, bo mieszkamy na drugim końcu miasta, a moi pod miastem z drugiej strony :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka spełnienia marzeń :) :)

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Malutka 100lat Kochana

My wypoczywamy nad morzem :),cudnie jest.Żebym to ja nie byla ciągle zmęczona.To super by było :D

Malutka92, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wyszła mi boska pomidorówka <3

Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 lat malutka :-*

Byliśmy w ZOO, ale było super :) synuś zachwycony, szczególnie żyrafami :) a mi nogi padają, ale się dotleniłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 14:43

Malutka92, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas się zrobiło tak nieprzyjemnie zimno, na dodatek przyszedł smog i jest ponuro, a chciałam iść na długi spacer do lasu :/ a tak to mnie naszła ochota na czekoladę na gorąco lub jakieś pyszne ciastko, tylko gdzie tu wyciągnąć męża?? :P

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    u nas się zrobiło tak nieprzyjemnie zimno, na dodatek przyszedł smog i jest ponuro, a chciałam iść na długi spacer do lasu :/ a tak to mnie naszła ochota na czekoladę na gorąco lub jakieś pyszne ciastko, tylko gdzie tu wyciągnąć męża?? :P
    Na miasto gdzieś :D coś otwarte na majówkę może u Was jest.U Nas na mieście są takie.miejsca .Nawet małe sklepy po otwierane

‹‹ 832 833 834 835 836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ