X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:36

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biore witaminy te omega med optima forte i w nich jest dwa razy wiecej tego DHA, a przecież mój Marcel na wczorajszym usg ważył 459 g. Wiec chyba cos w tym jest, ze dzieciaczki od tych witamin szybko przybierają na wadze :) ale tez wole wole brać to DHA, bo ponoc jakoś działa na te skurcze macicy tzn zapobiega im, tak gdzieś czytałam.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę witaminy i mój synek jest maleńki :)

żabka04 lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę witaminki codziennie, dha zgodnie z zaleceniem co 2 dzień. DHA "tuczy" jak cukrzyca, a to też nie dobre. Ale na to składają się też inne czynniki, wiadomo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w poprzedniej ciąży w ogóle nie brałam witamin i córka była sporwa, myślę że tu jednak geny są ważne

Bratek lubi tę wiadomość

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi czy skaleczenia,przecięcia,rozcięcia sa dla nas jakies szczegolnie groźne? Chcialam odkroić korzonek od arbuza i nozem dosc mocno uderzyłam w maly palec (zewnętrzna strona dłoni w kostka w zgięciu palca). Rana jest głęboka,ale krotka,brzegi gładkie,ale rana rozchodzi sie i nie moge zgiąć palca,spuchl i jest siny. Czulam,ze noz uderzył w kosc.. Cos z tym robic czy zostawic?

Na mój gust skoro tak spuchł może być kość złamana bądź pęknięta, jedź na IP żeby nie wdało się zakażenie, bo skaleczenia nie są dla nas groźne, ale jakieś komplikacje już tak, prześwietlenia i tak Ci nie zrobią, ale jak lekarz który się zna obejrzy może powie Ci lepiej co jest nie tak ;)

Ps. Co do witamin ja z synem w ciąży brałam regularnie urodziłam o czasie 3280g więc to nie prawda, że tuczą wszystko zależy od genów ;)

Zjawiam się chora już po przeprowadzce jeszcze mam tylko 2,5 dużych pudeł do rozpakowania, ale jakoś nie mam siły. W nocy co chwilę się budzę kaszel, nos zatkany wytrzymać się nie da, gardło boli, ale tylko rano jak wypije na śniadanie kakao z miodem do końca dnia już nie boli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 19:48

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja biorę witaminy i mój synek jest maleńki :)

Tak jak mój.:-)
    Ja w te bajki nie uwierzę.
    Bardziej stawiam na geny i to co się je.

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja diety też szczególnej się nie trzymam, a w 21t+1d miał 317 g, w porównaniu do innych łobuzów - mój jest mały :)

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:36

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF to Twó dzidziol mały, jak moja :)
    Ja 1200g przy porodzie ale to w 27/28tc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:08

żabka04, Pysiaczek89, Bratek, _izunia_, A_n_k_a_80, martta, Sabina, mmargol lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja od czwartku miałam w domu znajomych z Niemiec i dziś pojechali dalej. Ja jestem wykończona tym cholernym katarem :( Niestety bez kropelek nie jestem w stanie funkcjonować, mam taki obrzęk ze sie duszę. Masakra jakaś :( a jutro komunia jeszcze...
    Dziewczyny oby brzuszki przestały Wam dokuczać!
    U mnie dzisiaj po południu tak było ciepło ze na tarasie w krótkim rękawku siedziałam! Oby taki cały weekend był :)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj dzieciaki też coś nie specjalnie pukają :/ ale może taki dzień zwyczajnie :)

• Bratek Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, dlatego widać, że co organizm i co lekarz, to inne zalecenia ;)
    Nas szkolili na Patologii tak, że przerwa nocna powinna być max. 8-godzinna - w przeciwnym razie organizm się rozleniwia - w ciągu dnia zjada 6 posiłków, wszystko się rozkręca, a potem nagle STOP i przez dłuuuuuugie godziny nic.
    Tak akurat szkoli również diabetolog moją Mamę, która jest diabetykiem od 28 lat.

Ale jaaaasne, że to wszystko trzeba sprawdzać na sobie, o czym zresztą również mówili kilka razy :)
    Chociaż trzeba przyznać, że mówiły ogólnie z sensem ;)))))))
    Przypomniało mi się np., jak w pewnym momencie któraś napisała: wkurzyłam się, zjadłam frytki i cukry mam wreszcie dobre...
    Tylko, że babki zwróciły uwagę na to, że po tłustych potrawach cukier idzie w górę później, po 2-3 godzinach. Więc może się okazać, że wcale po czymś nie miało się takiego znowu genialnego cukru, ale to nie wyjdzie, bo cukier strzeli w okolicy dodatkowego posiłku, przed którym raczej żadna z nas nie mierzy...

P.S. A na to tuczenie od DHA są jakieś badania i dowody czy tak ktoś rzucił? ;)

LRF - ooooooo, to Ty największe rzeczy prawie już masz ;)
    My kombinujemy jeszcze z tym mikro-remoncikiem, jak to zorganizować czasowo. Zwłaszcza, że Małż kategorycznie oświadczył, że ja na ten czas na kilka dni wylatuję z domu ;))))))))) żebym nie wdychała ani w trakcie, ani chwilę po malowaniu itd.

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja tez biore dha malec duży bo w 18 tygodniu 5 dzien 306 gram.
    Co do masy urodzeniowej ja bylam maleńka niecale 2 kilo urodzona o czasie za to moj M to 4 kilo.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    LRF - ooooooo, to Ty największe rzeczy prawie już masz ;)
    My kombinujemy jeszcze z tym mikro-remoncikiem, jak to zorganizować czasowo. Zwłaszcza, że Małż kategorycznie oświadczył, że ja na ten czas na kilka dni wylatuję z domu ;))))))))) żebym nie wdychała ani w trakcie, ani chwilę po malowaniu itd.

jak się trafia wózek za 300 zł, trzeba brać, co prawda używany i pani nam z ceny zeszła za zepsuty hamulec, ale mój mądry mąż inżynier wszystko naprawił :) wizualnie wygląda elegancko. Z mebelkami chcę poczekać aż się remont skończy, a mój luby mnie na jego czas nie chce wyrzucać z domu, sama się chciałam do rodziców przeprowadzić na kilka dni, więc zobaczymy jak to będzie :P

Bratek lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku z tymi dha ti moja ginka rzuciła :) ale powiem szczerze, że nie pytałam skąd u niej taka teoria :) ona jest w ogóle przeciwnkiem suplementacji, ale skoro PTG zaleca, to też musi zalecać :)

Witam się z rana :) i lecę robić śniadanko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Bratku z tymi dha ti moja ginka rzuciła :) ale powiem szczerze, że nie pytałam skąd u niej taka teoria :) ona jest w ogóle przeciwnkiem suplementacji, ale skoro PTG zaleca, to też musi zalecać :)

Witam się z rana :) i lecę robić śniadanko :)
    Moja była doktorka też była przeciwna, twierdziła ze jeżeli morfologia jest na dobrym poziomie to nie ma po co. No tak tylko ze dha nie wyjdzie w morfologii. Ten kazał brać witaminy i dha i jeszcze inne tabletki to grzecznie biorę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Piękna pogoda dziś. Prawdopodbnie pogrillujemy u teściów, jutro u rodziców. W końcu najem się kiełbasek z grilla :)

Ja się nie znam na tym co tuczy moje dziecie, a co nie. Jednak USG w 15 tygodniu pokazało ogromny brzuszek, ponad tydzień starszy od reszty, a w 19 tc był już mniejszy, a witaminy jak brałam tak biorę :)

A w temacie lekarzy.. Cóż jest to ponoć zawód, który ma najmniejsze zaufanie w społeczeństwie (nie wiem w jakim kraju były przeprowadzane badania, ale myslę, że świadomość ludzi i dostęp do nauki i badań także w Polsce spowodował, że lekarzom nie ufamy na 100%. A cięzko jest znaleźć tego "naj")

Miłej i słonecznej niedzieli! :*

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :) u nas dzisiaj pochmurno i brzydko:(

Ale chciałam zapytać czy bolą Was jeszcze piersi? Mnie w ostatnim czasie bardzo sutki bolą, czasami aż lepiej nie dotykać :(

‹‹ 831 832 833 834 835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ