X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko żeby jeszcze miejsca były :P
    poza tym mój zawsze marudzi jak ma iść do jakieś kawiarni

• megg Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka najlepszego

milego weekendu majowego :)

Malutka92 lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niedzielna rozpusta :)
    Słońce postanowiło nas rozpiescic na 30 min ;)

il9fmv.jpg

bbeczka91, Bratek, Strazaczka1990, żabka04, _izunia_, poznanianka, mmargol lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin nie rób takiego smaka błagam...bo za mną chodzi coś dobrego, a nic nie mam :(

• agatia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin a za mną chodzi coś dobrego, a przez cukrzycę nie mogę :) szczególnie taki duży kawał ;)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybka beza ubita smietana i kilka truskawek 30 min i gotowe :)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia ja za tydzień mam test glukozy obawiam sie, iż są to ostatki ;)
    Nogdy nie lubilam słodkiego a w tej ciąży codziennie mam ochote na cos słodkiego zadowalam sie kostka gorzkiej czekolady 70%.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Bratek Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF - czeeeeemuuu nie lubi? My baaaardzo lubimy, tylko wiadomo, trzeba z rozsądkiem w takich miejscach, żeby nie zbankrutować. Ale dobra kawiarnia/restauracja, to jest to!

AJrin, o rany koguta, grzechu warte!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I jakie piękne światło na zdjęciu <3 :-D
    Chociaż nie chcę wiedzieć, ile to ma WW, hihi ;))))

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek, on nie lubi tłumów, teraz wróciliśmy z cukierni, ale ludzi jak mrówków, więc poprosiliśmy o zapakowanie ciasta na wynos i w spokoju delektujemy się w domu ;) przepyszne! trzeba powoli szukać czegoś na chrzciny :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 3majcie kciuki jutro po 5 tygodniach mam wizyte :)

pirelka, żabka04, Madziuuuula, Sabina, Bratek, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam ciasta z cukierni " Sowa" masakra ciagle bym mogla jesc

pirelka, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uwielbiam te ciastko z oreo z costa coffee, szkoda że względnie drogo tam jest, ewentualnie torcik migdałowy z ikea, jednak niekiedy lokalne cukiernie biją na głowę te sieciówki :)

ja sobie przygotowałam kąpiel z olejkami, idę się odprężyć bo tym nieprzyjemnie chłodnym dniu :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little red fox jesli lubisz to ciasto moge polecić przepis który Ci przypadni do gusty bo bardzo podobne.
    Banalnie proste do zrobienia bez pieczenia można zastąpić składnikami tanszymi odpowiedznikami z Lidla ;)
    http://www.kwestiasmaku.com/przepis/peanut-butter-pie

Strazaczka1990, Little Red Fox, pirelka, _izunia_ lubią tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Little red fox jesli lubisz to ciasto moge polecić przepis który Ci przypadni do gusty bo bardzo podobne.
    Banalnie proste do zrobienia bez pieczenia można zastąpić składnikami tanszymi odpowiedznikami z Lidla ;)
    http://www.kwestiasmaku.com/przepis/peanut-butter-pie
    dzięki wielkie :)

Was też tak w mostku pobolewa czasem? tzn to nie jest taki typowy ból, ale ucisk w miejscu gdzie brzuch zaczyna rosnąć :/ niemiłe to jest...

• Bratek Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF - fiu fiu, to przygotowania, jak na wesele :)
    Btw-na ślubie mieliśmy tort z Grycana - pyyyyyyyyszny i, wbrew pozorom, wyszedł nieźle cenowo :) Konkurować mogła tylko cukiernia Sowa :)
    Pod mostkiem? Nie. Mnie typowo brzuch - najczęściej po bokach, najchętniej nad ranem, ale różnie bywa. Zasadniczo - coraz częściej. Widać, że się Ludkowe M powiększa ;)

A tak swoją drogą, paskudy jedne, tak się znęcać na wyobraźnią bliskich i prowokować ślinotoki!!!!
    No dobszzzz.... to ja też, z racji majówki i chwili oddechu, posiedziałam troszkę w kuchni :)
    Na pierwsze - zupa botwinkowa z fetą (raaaany, jak do mnie botwinka od kilku dni ze straganów krzyczała :))))) tak smao krzyczy już rabarbar ;) ). A na drugie - roladki z kurczaka w bakłażanie i kozim serze, z opiekanymi ziemniaczkami z ziołami.
    Mmmmm, szkoda, że nie ma na dokładkę :))))
    http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/baklazan/roladki_z_kurczakiem_w_baklazanie/przepis.html
    Tylko sobie, ze względów dietetycznych, parmezan darowaliśmy, skoro już kozi serek był :)

Ale co na deser się szykuje... chyba się nie przyznam ;) Nijak się nie wpisuje w dietę cukrzycową, ale stwierdziłam, że trzeba uczcić majóweczkę i półmetek :))))))))))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 21:57

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku chrzciny planujemy w domku, tylko rodzice i chrzestni, a zamawiamy tylko tort, taki jest plan. Kurczę, kiedy mój nieczuły mąż zacznie czuć ruchy? Ja już czuję wyraźne ruchy pod ręką, a jak on przykłada to twierdzi że nic nie czuje, mimo że mu mówię, że w tym momencie kopie lub się rusza...

idę spać, bo czuję się jak śnięta ryba, a jutro do pracy trzeba wstać. Jeszcze kilka dni i uciekam na zwolnienie :)

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam godzinę temu z grilla u brata z okazji rocznicy komunii mojej chrześnicy i jestem szczęśliwa bo okazało się ze na poddaszu maja jeszcze łóżeczko i materacyk pianka-kokos calkiem dobry jedynie pokrowiec zakurzony. Łóżeczko ładne takie zaokrąglona góra z wyciętymi serduszkami tylko trzeba odświeżyć więc mąż na biało przemaluje. Cieszę się bo choć jedną rzecz dostaniemy :)

_izunia_, AJrin, Strazaczka1990, bbeczka91, Bratek, mmargol lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka Wszystkiego Najlepszego Kochana, samych słonecznych dni :)

Sarcia ja też uwielbiam cukiernie "Sowa", szczególnie tort królewski mniammm :) Powodzenia na jutrzejszej wizycie :)

Sobota minęła mi marnie :( Przepłakałam większość dnia a wieczorem grill u znajomych to trzeba było się ogarnąć, pojechaliśmy po 19 a wróciliśmy koło 2. Zawsze jakiś powód do płaczu sobie wynajdę ehhh a później się stresuje, że brzuch mnie boli od płaczu, i po co mi to było.
    Dzisiaj rano malutki dał mi znać, że jest ok pierwszy raz poczuła dwa kopniaczki pod ręką a później znowu smeranie :) Obiadek u rodziców i czterogodzinny spacerek. Piękna pogoda była. Mam nadzieję, że jutro też tak będzie bo w planach wycieczka do Sandomierza.

Spokojnej nocki :)

Malutka92, sarcia123, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro od samego rana do wieczora sama w domu bo mąż na mecz jedzie. A mnie czeka wizyta u lekarza i odwiedziny u koleżanki. Może zahaczę o jakieś centrum handlowe w Gliwicach i z racji zaoszczędzonych kosztów na łóżeczko kupię coś dla synusia:)

Nie potrafię zasnąć sama w domu a mąż dopiero przed 3 ze straży będzie :(

Ulfenstein lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyki:) tyle się dzieję, że czasu brak na wszytsko:) sobota na budowie poźniej gril, na którym były 3 cięzarne hhehhe więc było wesoło:) wczoraj długi długi spacer przez łąki i sady, tak pięknie było a dziś znowu mąż na budowę pojechał a ja się zbieram do szmateksu bo ma być nowa dostawa. Mama moja już trochę mi pokupowała, ona ma oko ja to nie umiem nic znaleźć, musze coś dla siebie znaleźć jakąś sukienkę bo zaczynam mięc problem. Niestety nie należę do tych dzieczyn, którym rośnie tylko brzuch,chociaż staram się ruszać i jeść zdrowo. Ale ja zawsze miałam tendncję do tycia, więc wcale mnie to nie dziwi. Szwagierka na l4 to cały dzień lata ba nawet na rowerze jeszcze jeździ a ja jednal te 9 godzin siędzę. Wiem trochę żalu z rana;p ale nikt inny nie chce mnie słuchać hehhe

miłego dzionka:)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
‹‹ 833 834 835 836 837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ