X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    termometr ma super cene i moze jakies body z dlugim na 68 bym wziela bo takich brak i getry ciazowe bo uwielbiam w nich chodzic i juz -100zl haha :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Witam
    termometr ma super cene i moze jakies body z dlugim na 68 bym wziela bo takich brak i getry ciazowe bo uwielbiam w nich chodzic i juz -100zl haha :)
    No właśnie jak ja się zastanawiam to i body bym wzięła z kr. rękawem i długim i może getry też :P hah

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów cierpię na brak koszulek, wszystkie zrobiły się krótkie. I chyba wezmę jedna z nich ;-)
    A tak właściwie doszłam do wniosku, że ciuchy ciążowe są brzydkie, nic mi się nie podoba!
    Albo jakieś namioty, albo z jakimiś nadrukami typu "wychodzę w krotce, jestem córeczką" a ja jestem w ciąży i chce pomimo tego wyglądać modnie i ładnie.
    Trafiłam tylko na kilka ciuchów, która faktycznie mi się spodobały.
    Ok. Wyzalilam się ;-)

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :) noc maasaakraa! Zasnęłam o 5.10 żeby 6.30 usłyszeć budzik :/ ale chciałam męża wyprawić na mecz i po bulki jechać. O 8 poszłam dalej spać i teraz wstalam.

Dziewczyny doradźcie proszę...dzis miałam mieć USG połówkowe z nfz...ostatnio zmieniłam lekarza ale stary jeszcze o tym nie wie...i zastanawiam się czy nie jechać jeszcze na to usg z racji ze darmowe a zawsze okazja podejrzeć maleństwo. Tylko nie chce pokazywać karty ciąży, powiem ze zapomniałam ale chciałam też pielęgniarce powiedzieć ze zmieniam lekarza bo boję się potem iść jak będzie potrzebne np do becikowego zaświadczenie ze ciąża była od początku prowadzona bo moj nowy lekarz nie wystawi mi. Co robic? Jechać i kłamać czy nie :P?

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Witam się :) noc maasaakraa! Zasnęłam o 5.10 żeby 6.30 usłyszeć budzik :/ ale chciałam męża wyprawić na mecz i po bulki jechać. O 8 poszłam dalej spać i teraz wstalam.

Dziewczyny doradźcie proszę...dzis miałam mieć USG połówkowe z nfz...ostatnio zmieniłam lekarza ale stary jeszcze o tym nie wie...i zastanawiam się czy nie jechać jeszcze na to usg z racji ze darmowe a zawsze okazja podejrzeć maleństwo. Tylko nie chce pokazywać karty ciąży, powiem ze zapomniałam ale chciałam też pielęgniarce powiedzieć ze zmieniam lekarza bo boję się potem iść jak będzie potrzebne np do becikowego zaświadczenie ze ciąża była od początku prowadzona bo moj nowy lekarz nie wystawi mi. Co robic? Jechać i kłamać czy nie :P?
    A nie możesz mieć dwóch lekarzy? Bo ten nowy jest prywatnie? A ten stary na NFZ? Wiec jak tak to możesz chodzić do dwóch według mnie.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale każdy z nich przepisuje swoje leki, i wpisuje do książeczki...a tak chyba nie mogę. Pojadę dziś ale nie pokaże książeczki żeby nie widział wpisu tamtego.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    No ale każdy z nich przepisuje swoje leki, i wpisuje do książeczki...a tak chyba nie mogę. Pojadę dziś ale nie pokaże książeczki żeby nie widział wpisu tamtego.
    No najwyżej powiedz, ze zapomniałaś książeczki. Bo jak juz masz za darmo usg, to szkoda nie skorzystać.

mychakruszyna lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie znam osoby, które chodzą i prywatnie i na NFZ. Ja sama prowadzę ciążę prywatnie, a w na pakiet w Luxmedzie chodzę dodatkowo po skierowanie, a dodatkowe usg i na badania. Ale to zależy od lekarza, mój z pakietu sam wyszedł z taką inicjatywą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.
    Goście już pojechali (wpadli z rana na kawkę).

Sarcia powodzenia:-)

Ja chodzę na nfz i prywatnie tyle że do jednego lekarza.
    Po drugie łaski ci nie robi ten na nfz że wypisze zaświadczenie do becikowego przecież jest w kartotece twojej że byłaś tak????? Musi Ci wypisać

Ja dziś nie śpię od 5:30 oczy otworzyłam i koniec spania.
    W nocy nie wiem ile razy byłam siku ale dużo:-(

Wracam do robienia obiadku.
    Po obiedzie muszę pazurki pomalować i wyjdę na dwór z córką :-)
    Miłego dnia:-)

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Zrobiłam sobie badanie krwi tego crp. I wyszło 3,81, wiec chyba dobrze. Tylko powiedzcie, to oznacza, ze nie mam żadnej infekcji w organizmie? Chodzi mi głownie o infekcje pochwy, czy pęcherza?

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:08

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja chodzę do dwóch lekarzy. Na NFZ i prywatnie. U każdego mam osobną kartę ciąży :) jeden drugiemu nie przeszkadza :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:

Na puchar pojechał? :)

mychakruszyna lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

Właśnie robie obiad.."placek po węgiersku" mniam cos ochota naszła.

Ale miałam w nocy coś dziwnego nie umiem tego opisać..Trwało to przez 2 minuty.Nie wiem może skórcz? w podbrzuszu.Tak złapało że masakra i od razu prawy bok

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Dzien dobry:)

Właśnie robie obiad.."placek po węgiersku" mniam cos ochota naszła.

Ale miałam w nocy coś dziwnego nie umiem tego opisać..Trwało to przez 2 minuty.Nie wiem może skórcz? w podbrzuszu.Tak złapało że masakra i od razu prawy bok

Hej, ja tak miałam całkiem niedawno, przebudziłam się z okropnym bólem skurczem, zmieniłam pozycję do spania i w sumie nie wiem czy po chwili samo przestało, czy zasnęłam... ale jak mi się mała ruszyła w brzuszku na drugi dzień to byłam spokojna, bo uznałam, że wszystko jest ok

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj robię gulsz i placki ziemniaczane, więc placki po węgiersku wyjdą :D do tego piekę zebrę z bananami, bo straszną mam ochotę na coś w wolne dni, a w domu zupełnie nic :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszły wyniki z krzywej: na czczo 75, po 1 godz. 127.1, a po 2 godz. 112.4.
    Ja właśnie wróciłam z pracy i jestem padnięta, pogoda nie rozpieszcza, więc czuję się bardzo sennie...

agatia, żabka04, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF ja wczoraj byłam taka senna i słaba. Dzisiaj u mnie piękna pogoda i więcej mam energii.

Ładna krzywa, gratuluję :)

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze jedno pytanko. W moczu wyszły mi leukocyty 37,8 ul, norma jest do 20. Natomiast drugie oznaczenie leukocytów jest: pojedyncze w polu widzenia. I ja juz sie denerwuje tymi leukocytami :( tym bardziej ze mnie od dwóch dni bardzo kłuje w pochwie?kroczu? :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    normy są do 140? :)

mają być ubranka niemowlęce i ciążowe w lidlu, któraś miała doświadczenie z tą firmą? jak się zachowują po praniu i jak z jakością?

‹‹ 835 836 837 838 839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ