X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Mi ph wychodziło 4 jak ja robie i u ginekologa tak samo, a miałam bakterie więc ph nie jest równoznaczne że ph rośnie.
    Aha czyli dobre pH nie świadczy, ze nie ma w pochwie bakterii? Jejku :( mam nadzieje ze jakimś cudem w środę bedzie miejsce u mojego ginekologa i sie wcisnę na wizyte...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Ja lekarzowi wspomniałam o tych kłuciach kazał mi jak najwięcej leżeć i zbytnio się nie obciążać....a przyznam ze ostatnie czasy mam motorek w dupie i ciagle w ruchu.

Aaaa jest to możliwe żeby nagle wyszło łożysko przodujące? Moj stary gin na tym usg dziś mi tak powiedział a właściwie sam do siebie ale nic nie skomentował...jego reakcja była wręcz jak gdyby to była dobra wiadomość.
    No i położenie póki co pośladkowe ale jeszcze maly ma 10tc na zmianę położenia.
    I jak przeszły Ci juz te kłucia? Bo ja wcześniej juz je miałam i teraz znowu, tylko jakby cześciej sa i wydaje mi sie, ze troszkę silniejsze... :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tu dziś spokojnie :) My z M. walczylismy dziś z pownica i balkonem efekt końcowy piekne kwiatki i zielnik posadzony :) No i pogoda dopisała :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas pogoda dość ponura, ale byłam dziś w pracy więc nie mam czego żałować, chociaż pod tym względem. Na jutro zaplanowałam krokiety z pieczarkami. Pewnie będziemy siedzieć cały dzień w domu jeśli faktycznie będzie padać :(

tak się cieszę na to L4, bo dzisiejszych klientach motywacja do pracy osiągnęła poziom poniżej podłogi :P

• ilona29 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co chodzi o posiew to ja dostalam na samym poczatku skierowanie na to badanie ktore jest wazne na 9 miesiecy
    i tak co miesiac chodze do labo i robie
    a i odbieram wyniki zaraz przed wizyta u poloznej
    dzieki temu wiem ze jest wszystko ok

74700tc7xapwpc4i.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilona29 wrote:
    co chodzi o posiew to ja dostalam na samym poczatku skierowanie na to badanie ktore jest wazne na 9 miesiecy
    i tak co miesiac chodze do labo i robie
    a i odbieram wyniki zaraz przed wizyta u poloznej
    dzieki temu wiem ze jest wszystko ok
    O to super. Musze moja gin pocisnąć o to, bo to jest dla mnie niepotrzebny stres :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc przyszle mamusie jak sie czujecie ? Jak Wam minela polowa ciazy? W ktorym tygodniu poczulyscie ruchy dzidziusiab? Slicznie pozdrawiam. Chetnie popisze poznac wymienie doswiadczeniami a moze jest ktoras co jak ja mieszka w De ?

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia25 wrote:
    Czesc przyszle mamusie jak sie czujecie ? Jak Wam minela polowa ciazy? W ktorym tygodniu poczulyscie ruchy dzidziusiab? Slicznie pozdrawiam. Chetnie popisze poznac wymienie doswiadczeniami a moze jest ktoras co jak ja mieszka w De ?
    Napisz coś o sobie.Jesteś w ciąży ?

Wysłany: 2 maja 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale mnie bok boli ...Nie wiem czy to nerka czy co :(

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    No i położenie póki co pośladkowe ale jeszcze maly ma 10tc na zmianę położenia.
    Jak się pytałam na połówkowych jak ułożona jest mała, to gin. mówiła, że na razie dziecko zmienia pozycję 10 razy na dzień i mam się w ogóle nie sugerować , bo za godzinę może być obrócone o 180 stopni ;) Podobno dopiero około 27 tyg. dzieci już nie mają tyle miejsca, żeby się aż tak obracać.

Ja dziś miałam fatalny dzień, prawie zemdlałam na spacerze. Mąż miał przerażenie w oczach. Dopiero po 18 poczułam się trochę lepiej, więc zabrałam się za robienie ciasta(jutro goście). No i obiadu, bo naszła mnie ochota na mielone z młodymi ziemniaczkami :) A teraz w piekarniku siedzą jeszcze bezy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 21:09

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc

Wysłany: 2 maja 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Jak się pytałam na połówkowych jak ułożona jest mała, to gin. mówiła, że na razie dziecko zmienia pozycję 10 razy na dzień i mam się w ogóle nie sugerować , bo za godzinę może być obrócone o 180 stopni ;) Podobno dopiero około 27 tyg. dzieci już nie mają tyle miejsca, żeby się aż tak obracać.

Ja dziś miałam fatalny dzień, prawie zemdlałam na spacerze. Mąż miał przerażenie w oczach. Dopiero po 18 poczułam się trochę lepiej, więc zabrałam się za robienie ciasta(jutro goście). No i obiadu, bo naszła mnie ochota na mielone z młodymi ziemniaczkami :)
    Mój syn na połówkowym ułożony był głową do dołu.Na drugi dzień byłam u ginki to też ułożony głową ku dołowi

Bbeczka może to ciśnienie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 21:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jestemw 20 tygodniu ;) mieszkam w Niemczech od 4 lat. Od tygodnia czuje delikatne ruchy mile uczucie

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 9 mam wizyte u lekarza i zobaczymy ile moj szkrabek juz wazy i jak duzy jest ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 21:13

Wysłany: 2 maja 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia25 wrote:
    Tak jestemw 20 tygodniu ;) mieszkam w Niemczech od 4 lat. Od tygodnia czuje delikatne ruchy mile uczucie
    Może jakieś zdjęcie USG z.nikiem ;)? Nie naciskamy ale fajnie i miło by było.Albo zdjęcie brzuszka z nikiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalozylan stronke kilka dni temi staram sie zrozumiec co i jak pisac wstawiac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 21:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wstawie takie zdjecie tutaj szkrabek mial 13 tyg. ;) A jutro zdjecie brzusia juz troszke uroslo heh jest moze ktoras co ma termin na 20 wrzesnia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 21:30

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

Wysłany: 2 maja 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http:\\pl.tinypic.com\ i wklejasz tu drugi link z IMG

Ja mam termin na 20wrzesnia
    Fajnie by było jakbyś z nikiem dodała USG :) nim na kartce napisala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 21:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok ok to jak nie pogniewasz sie zrobie jutro z tymi zdjeciami nickami hehe mam lytanie odnoscie usg polowkowego jakie pomiary sprawdzaja itd ;) to moja pierwsza ciaza dlatego troszke martwie sie kazdym badaniem. W ktorym tygodniu ciazy mualas robione pierwsze Usg ? Czy termin tez mialas juz kilka razy zmieniany jak niektore dziewczyny czy wszystko prawidlowo.

Wysłany: 2 maja 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia25 wrote:
    Ok ok to jak nie pogniewasz sie zrobie jutro z tymi zdjeciami nickami hehe mam lytanie odnoscie usg polowkowego jakie pomiary sprawdzaja itd ;) to moja pierwsza ciaza dlatego troszke martwie sie kazdym badaniem. W ktorym tygodniu ciazy mualas robione pierwsze Usg ? Czy termin tez mialas juz kilka razy zmieniany jak niektore dziewczyny czy wszystko prawidlowo.
    Ja poszlam potiwerdzic ciążę w 4tyg .Była plamka tylko :) a w 7tyg słyszałam już serduszko
    Wszystkie pomiary.Nic się nie bój. mi lekarz sprawdzał nerki pęcherz maluszka,czy ma 5palcow itp itd
    Co do terminu.Ciążę mam.starszą o tydzień ale mimo tego termin mam dalej na 20wrzesnia
    Nie Ty pierwsza się martwisz :) to moja ciąża również pierwsza.Czego nie wiem to zawsze tu pytam i zawsze ktoś odpowie :).nawet jak przeziębienie bierze to My doradzamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 21:54

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą zmiana pozycji to fakt. U mnie w trakcie badania usg jedna córcia zmieniła pozycję ze 2 razy :)

iv094x39ir3hgbzx.png
‹‹ 837 838 839 840 841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ