X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Mam jeszcze jedno pytanko. W moczu wyszły mi leukocyty 37,8 ul, norma jest do 20. Natomiast drugie oznaczenie leukocytów jest: pojedyncze w polu widzenia. I ja juz sie denerwuje tymi leukocytami :( tym bardziej ze mnie od dwóch dni bardzo kłuje w pochwie?kroczu? :/
    Ja miałam ilościowo 20-30 leukocytów, ale okazało się że to wina dużej ilości śluzu. Z tym, że ja dolegliwości ani objawów żadnych nie miałam, ani nie mam. Najlepiej postaraj się nie stresować i skonsultuj się z lekarzem. Pamiętaj, by nie patrzeć na normy i diagnozy osób nie będących w ciąży. Ja nieźle się nastraszyłam..a okazało się, że nic nie było ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 14:52

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    normy są do 140? :)

mają być ubranka niemowlęce i ciążowe w lidlu, któraś miała doświadczenie z tą firmą? jak się zachowują po praniu i jak z jakością?
    Na tych wynikach normę tych pierwszych leukocytów mam do 20 ul. Moze sa podane w rożnych wartościach?

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku, miałam na myśli normę jeśli chodzi o krzywą cukrową po 1 i 2 godz :)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a Wy planujecie lub może już byłyście oglądać/zwiedzać szpitale, w których zamierzacie rodzić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Dziewczyny, a Wy planujecie lub może już byłyście oglądać/zwiedzać szpitale, w których zamierzacie rodzić?
    u mnie w ramach szkoły rodzenia jest wycieczka na porodówkę :P

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na tym usg synuś potwierdzony zdrowy rośnie jak na drożdżach. Według USG i pomiarów termin na 1 września! I doktor powiedział że raczej tego terminu się trzymać bo jak tak dalej pójdzie to okaże się że w sierpniu będzie :P teraz czekam pod drzwiami prywatnego lekarza po receptę na te bakterie.

pirelka, kamciaelcia, żabka04, Strazaczka1990, _izunia_, Sabina, A_n_k_a_80, mmargol, martta lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png

Wysłany: 2 maja 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka ja mam za tydzień dzień otwarty porodówki i szkoły rodzenia. Wtedy też zapisze się do szkoły :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Mam jeszcze jedno pytanko. W moczu wyszły mi leukocyty 37,8 ul, norma jest do 20. Natomiast drugie oznaczenie leukocytów jest: pojedyncze w polu widzenia. I ja juz sie denerwuje tymi leukocytami :( tym bardziej ze mnie od dwóch dni bardzo kłuje w pochwie?kroczu? :/

Miałam podwyższone i lekarz mi kazał mi tylko zrobić posiew moczu

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF super krzywa :) normy to 92-180-152, więc masz luksusowy wynik godny pozazdroszczenia :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 15:10

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Miałam podwyższone i lekarz mi kazał mi tylko zrobić posiew moczu
    Ja wlasnie sobie sama zrobiłam te badania, zaniepokojona tymi kluciami w kroczu :( to chyba ten posiew tez sobie zrobie w takim razie. Bo juz sie stresuje. Ciagle cos :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Ja wlasnie sobie sama zrobiłam te badania, zaniepokojona tymi kluciami w kroczu :( to chyba ten posiew tez sobie zrobie w takim razie. Bo juz sie stresuje. Ciagle cos :(

Warto zrobić posiew, tylko że chyba 2-3 dni czekasz na wyniki. Nie ma się też co za bardzo martwić, ja w moczu miała leukocyty prawie dwukrotnie przekroczone w stosunku do normy... ciężko o idealne wyniki w ciąży tym bardziej moczu, gdzie miesza się on z naszym niecodziennym śluzem, bo jednak jest on inny niż w okrasie nieciążowym

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Warto zrobić posiew, tylko że chyba 2-3 dni czekasz na wyniki. Nie ma się też co za bardzo martwić, ja w moczu miała leukocyty prawie dwukrotnie przekroczone w stosunku do normy... ciężko o idealne wyniki w ciąży tym bardziej moczu, gdzie miesza się on z naszym niecodziennym śluzem, bo jednak jest on inny niż w okrasie nieciążowym
    Aaa tak długo sie czeka... :/ no ale zrobie w środę tzn zaniosę siuski. Ale pewnie tez umówię sie do ginekologa, bo te kłucia mnie stresują :(
    Dzięki za informacje. :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku trochę się czeka na wynik posiewu, ale niestety trzeba poczekać, czy coś się wyhoduje czy nie :) a to troszkę trwa :)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Ja też odebrałam swoje dzisiejsze wyniki i mam leukocytów 3-5, liczne bakterie i świeże erytrocyty (Ale to w normie) 15ng ciał kartonowych i 0,2 urobilinogenu (tu niby też w normie, ale wcześniej było 0):(

I w sumie też czuję od dłuższego czasu kłucie w środku. Teraz na wizycie to nie odpuszczę i musi mi zrobić czystość i dac leki porzadne. Leukocyty miałam ostatnio podwyższone to kazał mi brać tylko jakieś ziołowe i co raz gorzej jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 16:14

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Ja też odebrałam swoje dzisiejsze wyniki i mam leukocytów 3-5, liczne bakterie i świeże erytrocyty (Ale to w normie) 15ng ciał kartonowych i 0,2 urobilinogenu (tu niby też w normie, ale wcześniej było 0):(

I w sumie też czuję od dłuższego czasu kłucie w środku. Teraz na wizycie to nie odpuszczę i musi mi zrobić czystość i dac leki porzadne. Leukocyty miałam ostatnio podwyższone to kazał mi brać tylko jakieś ziołowe i co raz gorzej jest
    Ja tez swoją gin zmuszę zeby mi zrobiła czystość pochwy. Ostatnio miała zrobic i sie zagadalysmy i nie zrobiła... A miałam robiona tylko tylko raz na początku ciazy. Ja sie stresuje, ze przez taka pierdołę występują przedwczesne porody...
    Niby mierzyłam paskiem pH pochwy i wyszło ładnie, no ale wole zrobic te czystość dla pewności. No i niech mi na ten mocz cos przepisze :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze szukałyście sukienek ciążowych.
    Przez przypadek wpadł mi link do jednej
    Zobaczcie może któraś sobie cos kupi.
    Nie mam pojęcia jakie są ceny.

https://www.happymum.pl/sklep3/d673,sukienki,5520-summer_time_navy_tunic_.html

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

Wysłany: 2 maja 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lekarzowi wspomniałam o tych kłuciach kazał mi jak najwięcej leżeć i zbytnio się nie obciążać....a przyznam ze ostatnie czasy mam motorek w dupie i ciagle w ruchu.

Aaaa jest to możliwe żeby nagle wyszło łożysko przodujące? Moj stary gin na tym usg dziś mi tak powiedział a właściwie sam do siebie ale nic nie skomentował...jego reakcja była wręcz jak gdyby to była dobra wiadomość.
    No i położenie póki co pośladkowe ale jeszcze maly ma 10tc na zmianę położenia.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Ja tez swoją gin zmuszę zeby mi zrobiła czystość pochwy. Ostatnio miała zrobic i sie zagadalysmy i nie zrobiła... A miałam robiona tylko tylko raz na początku ciazy. Ja sie stresuje, ze przez taka pierdołę występują przedwczesne porody...
    Niby mierzyłam paskiem pH pochwy i wyszło ładnie, no ale wole zrobic te czystość dla pewności. No i niech mi na ten mocz cos przepisze :/

Mi ph wychodziło 4 jak ja robie i u ginekologa tak samo, a miałam bakterie więc ph nie jest równoznaczne że ph rośnie.

• agatia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychakruszyna mi przodujące wyszło w 19 tc, wcześniej anu na genwtyczym, ani na rutynowych usg nie było widać.
    Ale powiedział gin, że przodujące, czy na przedniej ścianie? Po to różnica, a przodujace to niestety nic dobrego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja fakt nie miałam przodujące ale miałam łożysko na ujściu wewnętrznym i dopiero to wyszło na połówkowym usg.

‹‹ 836 837 838 839 840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ