X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam to uczucie jakby kamienia w dole brzucha i ciągnięcia skory, ale wczoraj miałam to usg i szyjak póki co zamknięta. Wiec ciagle leżę, leze i leze... Taka majówka w łożku :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na majówkę też nigdzie, może jakiś spacer i dzisiaj tylko idziemy do znajomych na kawkę/herbatkę i ciastko.

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:36

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się próbuję zmobilizować do spacerku, ale jestem tak śnięta, że nie jest to takie proste :P u mnie lekarka nic póki co nie wspominała o szyjce, powinnam się chyba zainteresować sama tematem..

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula dzięki za info.
    Tylko że ja mam wszystko ok żadnych infekcji itp., witaminy z dha biorę pd samego początku ciąży,duphaston też.
    Po trzech godzinach brzuch ustepuje.
    Mały szaleje strasznie to chyba bóle od tego że domek sobie powiększa.
    Czuję macice i jego samego.
    Ważne że mi bol odchodzi.

Seks też pójdzie na bok.
    Dobrze ze mąż zaspokojony na jakiś czas bo znowu bym się nasluchala jaki on biedny:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja się próbuję zmobilizować do spacerku, ale jestem tak śnięta, że nie jest to takie proste :P u mnie lekarka nic póki co nie wspominała o szyjce, powinnam się chyba zainteresować sama tematem..
    Moja mi nie zapisuje nic, pomiarów nie podaje, ale zawsze jak sprawdza to mówi, że szyjka ładna, długa albo, że w porządku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 15:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo! Dzieki za info! Na pewno sie przydadza. Wizyte mam za 10 dni ale po weekendzie ide na krzywa cukrowa i inne badania i chcialabym zrobic badanie na posiew moczu. I mam pytanie, bo nigdy go nie robilam. Jesli robie na posiew to mi wskaze tylko info o bakteriach czy w posiew wchodzi takzr ogolne badanir moczu? Chcialabym zrobic i posiew i ogolne. Podpowiecie?
    Nie znam sie do konca na tym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę na spacer, ciągle mi się tą glukozą odbija, prędko nie wezmę nic słodkiego do ust :P jak wrócę rozłożę sobie leżak i będę korzystać ze słońca i łapać wit. D3 :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu oddzielnie na posiew oddzielnie ogólne musisz zrobić.
    Madziula moja ginka znowu kazała brać DHA co 2 dzień, żeby dziecka nie tuczyc. Powiedziała, że jest moda na preparaty witaminowe i.DHA, a to też niestety tuczy dziecko.
    Widać, co lekarz to opinia. Ja wolę jeść rybki :)
    LRF super wynik na czczo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 15:40

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka, tez byłam w pepco :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a53b153a0e3e.jpg

pirelka, poznanianka, żabka04, _izunia_, mmargol lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Pirelka, tez byłam w pepco :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a53b153a0e3e.jpg
    Chciałam też te spodenki, ale wzory jakie chciałam były same duże :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Chciałam też te spodenki, ale wzory jakie chciałam były same duże :(

u mnie były malutkie, ale ja właśnie kupuję już większe ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję w poniedziałek iść na sklepy. Najpierw z córką po buty, a na wprost jest pepco ;)

Wiecie ze też leżę? Wzięłam nospe i odpoczywam, bo brzuch mam jak kamień twardy. Nawet Karola nie czuję. No, ale przy moim kaszlu to dziś ze dopiero dziś jest twardy :(

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Wy dzisiaj kochane macie z tymi brzuszkami? Leżeć, odpoczywać, nie przemęczać się :-*

• Bratek Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF - najlepiej zacznij... od początku ;)
    Małż zrobił tabelkę w komputerze, powpisywał, co powinniśmy kupić (od łóżeczka po grzechotkę ;) ), wpisał propozycje, łącznie z cenami, sklepami... A potem pojechaliśmy obejrzeć na żywo. Teraz, jak już właściwie wybrane, trzeba zorganizować malutki remont z odświeżeniem i wtedy wstawi się łóżeczko plus szafy dla nas (starą trzeba wyrzucić, inaczej się nie zmieścimy).
    P.S. A glukozę na czczo masz rewelacyjną!!!!! Super :) Przez kilka m-cy miałam powyżej 90, ale przy krzywej 80 - i w sumie wiem raczej, dlaczego. Skróciłam nocną przerwę i zjadłam nieco ponad 6h przed badaniem :) Widać, od razu pomogło :) Mama mówi, że widocznie łapię nad ranem odbicia, stąd wcześniej było gorzej.

A z brzuszkami.... wiecie co, może taka pogoda, że sprzyja ogólnemu gorszemu samopoczuciu? Skoczyłam dziś do Tesco, ale w trakcie zakupów musiałam wręcz siąść na podłodze. Też brzuch ciągnął, dokuczał, twardy i napięty. Jak siadam czy kładę się, jest lepiej. Wniosek?
    ODPOCZYWAMY DZIŚ, DZIEWCZYNY, ODPOCZYWAMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D

P.S. Jedyne pocieszenie, że w Tesco zespół uwijał się, jak mróweczki i półki pełne towaru, zwłaszcza na warzywach, owocach itd. Do wyboru, do koloru :)

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku w ciąży cukier na czczo maleje, a po posiłkowy wzrasta. Stąd jeżeli ktoś ma złe wyniki na czczo w ciąży, po ciąży ma zazwyczaj jeszcze wyższe. Ja przed ciążą miałam na czczo w normie, ale dużo więcej niż teraz, a po posiłkach ok. Diab.powiedziała, że to normalne :) bo tak działają hormony :) dla tego bez ciąży norma jest do 99, w ciąży do 92 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 17:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam listę z wyprawką, ale nie wiem co kupić w tym miesiącu żeby rozłożyć koszta :)

• Bratek Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, bardzo możliwe :) aczkolwiek te cukry ponad 90, to właśnie także w ciąży były, jeszcze niedawno. Na Patologii też powiedzieli, że muszę pilnować i robić mniejsze przerwy nocne :) (tylko z tym jest problem, bo ja duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo snu potrzebuję ;) a z drzemkami popołudniu to ostatnio tak sobie - nie ma kiedy... ;/ ).

LRF - jeśli planujesz remont, to z nim jak najszybciej warto ruszyć, zwłaszcza, jeżeli miałby robić ktoś z zewnątrz - bo pytanie czy znajdzie termin :)
    No i wózek - zależy, jaki się chce. Czasem i po 6 tygodni się czeka na jakiś wariant :)
    Dla mnie to jest jeszcze kwestia psychiki - jak te największe, najdroższe rzeczy wybraliśmy - to od razu czuję, jakbyśmy już prawie wszystko mieli ;)))))))) i odetchnęłam :)
    Zresztą doszłam do wniosku, że lekkie "pierdoły", to mogę i w lato kompletować - przez internet, nie ruszając się w z domu ;) Ale jednak wózek, łóżeczko - dobrze zobaczyć na żywo - a im cieplej na dworze i im brzuch większy, tym się mniej będzie chciało ;)))

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku, remont sami robimy - mąż z teściem, więc na spokojnie to ogarniemy. Wózek mamy, bo jakiś czas temu na OLXie pojawiło się ogłoszenie, cena fajna i taki jakiego szukaliśmy ;) ciuszków mam jeden mały karton ;)

Bratek lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku u mnie dłuższa przerwa obniżyła cukry na czczo. Mam 10,5-11h przerwy i cukry na czczo luks :) jak przerwa byla między 6-8h to skakały :)

‹‹ 830 831 832 833 834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ