WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadziula dzięki za info.
Tylko że ja mam wszystko ok żadnych infekcji itp., witaminy z dha biorę pd samego początku ciąży,duphaston też.
Po trzech godzinach brzuch ustepuje.
Mały szaleje strasznie to chyba bóle od tego że domek sobie powiększa.
Czuję macice i jego samego.
Ważne że mi bol odchodzi.
Seks też pójdzie na bok.
Dobrze ze mąż zaspokojony na jakiś czas bo znowu bym się nasluchala jaki on biedny:-(
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:ja się próbuję zmobilizować do spacerku, ale jestem tak śnięta, że nie jest to takie proste
u mnie lekarka nic póki co nie wspominała o szyjce, powinnam się chyba zainteresować sama tematem..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 15:17
-
nick nieaktualnyOo! Dzieki za info! Na pewno sie przydadza. Wizyte mam za 10 dni ale po weekendzie ide na krzywa cukrowa i inne badania i chcialabym zrobic badanie na posiew moczu. I mam pytanie, bo nigdy go nie robilam. Jesli robie na posiew to mi wskaze tylko info o bakteriach czy w posiew wchodzi takzr ogolne badanir moczu? Chcialabym zrobic i posiew i ogolne. Podpowiecie?
Nie znam sie do konca na tym. -
nick nieaktualny
-
Ksosiu oddzielnie na posiew oddzielnie ogólne musisz zrobić.
Madziula moja ginka znowu kazała brać DHA co 2 dzień, żeby dziecka nie tuczyc. Powiedziała, że jest moda na preparaty witaminowe i.DHA, a to też niestety tuczy dziecko.
Widać, co lekarz to opinia. Ja wolę jeść rybki
LRF super wynik na czczoWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 15:40
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa planuję w poniedziałek iść na sklepy. Najpierw z córką po buty, a na wprost jest pepco
Wiecie ze też leżę? Wzięłam nospe i odpoczywam, bo brzuch mam jak kamień twardy. Nawet Karola nie czuję. No, ale przy moim kaszlu to dziś ze dopiero dziś jest twardy -
LRF - najlepiej zacznij... od początku
Małż zrobił tabelkę w komputerze, powpisywał, co powinniśmy kupić (od łóżeczka po grzechotkę), wpisał propozycje, łącznie z cenami, sklepami... A potem pojechaliśmy obejrzeć na żywo. Teraz, jak już właściwie wybrane, trzeba zorganizować malutki remont z odświeżeniem i wtedy wstawi się łóżeczko plus szafy dla nas (starą trzeba wyrzucić, inaczej się nie zmieścimy).
P.S. A glukozę na czczo masz rewelacyjną!!!!! SuperPrzez kilka m-cy miałam powyżej 90, ale przy krzywej 80 - i w sumie wiem raczej, dlaczego. Skróciłam nocną przerwę i zjadłam nieco ponad 6h przed badaniem
Widać, od razu pomogło
Mama mówi, że widocznie łapię nad ranem odbicia, stąd wcześniej było gorzej.
A z brzuszkami.... wiecie co, może taka pogoda, że sprzyja ogólnemu gorszemu samopoczuciu? Skoczyłam dziś do Tesco, ale w trakcie zakupów musiałam wręcz siąść na podłodze. Też brzuch ciągnął, dokuczał, twardy i napięty. Jak siadam czy kładę się, jest lepiej. Wniosek?
ODPOCZYWAMY DZIŚ, DZIEWCZYNY, ODPOCZYWAMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S. Jedyne pocieszenie, że w Tesco zespół uwijał się, jak mróweczki i półki pełne towaru, zwłaszcza na warzywach, owocach itd. Do wyboru, do koloru -
Bratku w ciąży cukier na czczo maleje, a po posiłkowy wzrasta. Stąd jeżeli ktoś ma złe wyniki na czczo w ciąży, po ciąży ma zazwyczaj jeszcze wyższe. Ja przed ciążą miałam na czczo w normie, ale dużo więcej niż teraz, a po posiłkach ok. Diab.powiedziała, że to normalne
bo tak działają hormony
dla tego bez ciąży norma jest do 99, w ciąży do 92
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 17:28
-
nick nieaktualny
-
agatia, bardzo możliwe
aczkolwiek te cukry ponad 90, to właśnie także w ciąży były, jeszcze niedawno. Na Patologii też powiedzieli, że muszę pilnować i robić mniejsze przerwy nocne
(tylko z tym jest problem, bo ja duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo snu potrzebuję
a z drzemkami popołudniu to ostatnio tak sobie - nie ma kiedy... ;/ ).
LRF - jeśli planujesz remont, to z nim jak najszybciej warto ruszyć, zwłaszcza, jeżeli miałby robić ktoś z zewnątrz - bo pytanie czy znajdzie termin
No i wózek - zależy, jaki się chce. Czasem i po 6 tygodni się czeka na jakiś wariant
Dla mnie to jest jeszcze kwestia psychiki - jak te największe, najdroższe rzeczy wybraliśmy - to od razu czuję, jakbyśmy już prawie wszystko mieli))))))) i odetchnęłam
Zresztą doszłam do wniosku, że lekkie "pierdoły", to mogę i w lato kompletować - przez internet, nie ruszając się w z domuAle jednak wózek, łóżeczko - dobrze zobaczyć na żywo - a im cieplej na dworze i im brzuch większy, tym się mniej będzie chciało
))
-
nick nieaktualny