X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam to uczucie jakby kamienia w dole brzucha i ciągnięcia skory, ale wczoraj miałam to usg i szyjak póki co zamknięta. Wiec ciagle leżę, leze i leze... Taka majówka w łożku :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na majówkę też nigdzie, może jakiś spacer i dzisiaj tylko idziemy do znajomych na kawkę/herbatkę i ciastko.

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:36

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się próbuję zmobilizować do spacerku, ale jestem tak śnięta, że nie jest to takie proste :P u mnie lekarka nic póki co nie wspominała o szyjce, powinnam się chyba zainteresować sama tematem..

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula dzięki za info.
    Tylko że ja mam wszystko ok żadnych infekcji itp., witaminy z dha biorę pd samego początku ciąży,duphaston też.
    Po trzech godzinach brzuch ustepuje.
    Mały szaleje strasznie to chyba bóle od tego że domek sobie powiększa.
    Czuję macice i jego samego.
    Ważne że mi bol odchodzi.

Seks też pójdzie na bok.
    Dobrze ze mąż zaspokojony na jakiś czas bo znowu bym się nasluchala jaki on biedny:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja się próbuję zmobilizować do spacerku, ale jestem tak śnięta, że nie jest to takie proste :P u mnie lekarka nic póki co nie wspominała o szyjce, powinnam się chyba zainteresować sama tematem..
    Moja mi nie zapisuje nic, pomiarów nie podaje, ale zawsze jak sprawdza to mówi, że szyjka ładna, długa albo, że w porządku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 15:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo! Dzieki za info! Na pewno sie przydadza. Wizyte mam za 10 dni ale po weekendzie ide na krzywa cukrowa i inne badania i chcialabym zrobic badanie na posiew moczu. I mam pytanie, bo nigdy go nie robilam. Jesli robie na posiew to mi wskaze tylko info o bakteriach czy w posiew wchodzi takzr ogolne badanir moczu? Chcialabym zrobic i posiew i ogolne. Podpowiecie?
    Nie znam sie do konca na tym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę na spacer, ciągle mi się tą glukozą odbija, prędko nie wezmę nic słodkiego do ust :P jak wrócę rozłożę sobie leżak i będę korzystać ze słońca i łapać wit. D3 :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu oddzielnie na posiew oddzielnie ogólne musisz zrobić.
    Madziula moja ginka znowu kazała brać DHA co 2 dzień, żeby dziecka nie tuczyc. Powiedziała, że jest moda na preparaty witaminowe i.DHA, a to też niestety tuczy dziecko.
    Widać, co lekarz to opinia. Ja wolę jeść rybki :)
    LRF super wynik na czczo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 15:40

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka, tez byłam w pepco :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a53b153a0e3e.jpg

pirelka, poznanianka, żabka04, _izunia_, mmargol lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Pirelka, tez byłam w pepco :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a53b153a0e3e.jpg
    Chciałam też te spodenki, ale wzory jakie chciałam były same duże :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Chciałam też te spodenki, ale wzory jakie chciałam były same duże :(

u mnie były malutkie, ale ja właśnie kupuję już większe ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję w poniedziałek iść na sklepy. Najpierw z córką po buty, a na wprost jest pepco ;)

Wiecie ze też leżę? Wzięłam nospe i odpoczywam, bo brzuch mam jak kamień twardy. Nawet Karola nie czuję. No, ale przy moim kaszlu to dziś ze dopiero dziś jest twardy :(

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Wy dzisiaj kochane macie z tymi brzuszkami? Leżeć, odpoczywać, nie przemęczać się :-*

• Bratek Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF - najlepiej zacznij... od początku ;)
    Małż zrobił tabelkę w komputerze, powpisywał, co powinniśmy kupić (od łóżeczka po grzechotkę ;) ), wpisał propozycje, łącznie z cenami, sklepami... A potem pojechaliśmy obejrzeć na żywo. Teraz, jak już właściwie wybrane, trzeba zorganizować malutki remont z odświeżeniem i wtedy wstawi się łóżeczko plus szafy dla nas (starą trzeba wyrzucić, inaczej się nie zmieścimy).
    P.S. A glukozę na czczo masz rewelacyjną!!!!! Super :) Przez kilka m-cy miałam powyżej 90, ale przy krzywej 80 - i w sumie wiem raczej, dlaczego. Skróciłam nocną przerwę i zjadłam nieco ponad 6h przed badaniem :) Widać, od razu pomogło :) Mama mówi, że widocznie łapię nad ranem odbicia, stąd wcześniej było gorzej.

A z brzuszkami.... wiecie co, może taka pogoda, że sprzyja ogólnemu gorszemu samopoczuciu? Skoczyłam dziś do Tesco, ale w trakcie zakupów musiałam wręcz siąść na podłodze. Też brzuch ciągnął, dokuczał, twardy i napięty. Jak siadam czy kładę się, jest lepiej. Wniosek?
    ODPOCZYWAMY DZIŚ, DZIEWCZYNY, ODPOCZYWAMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D

P.S. Jedyne pocieszenie, że w Tesco zespół uwijał się, jak mróweczki i półki pełne towaru, zwłaszcza na warzywach, owocach itd. Do wyboru, do koloru :)

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku w ciąży cukier na czczo maleje, a po posiłkowy wzrasta. Stąd jeżeli ktoś ma złe wyniki na czczo w ciąży, po ciąży ma zazwyczaj jeszcze wyższe. Ja przed ciążą miałam na czczo w normie, ale dużo więcej niż teraz, a po posiłkach ok. Diab.powiedziała, że to normalne :) bo tak działają hormony :) dla tego bez ciąży norma jest do 99, w ciąży do 92 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 17:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam listę z wyprawką, ale nie wiem co kupić w tym miesiącu żeby rozłożyć koszta :)

• Bratek Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, bardzo możliwe :) aczkolwiek te cukry ponad 90, to właśnie także w ciąży były, jeszcze niedawno. Na Patologii też powiedzieli, że muszę pilnować i robić mniejsze przerwy nocne :) (tylko z tym jest problem, bo ja duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo snu potrzebuję ;) a z drzemkami popołudniu to ostatnio tak sobie - nie ma kiedy... ;/ ).

LRF - jeśli planujesz remont, to z nim jak najszybciej warto ruszyć, zwłaszcza, jeżeli miałby robić ktoś z zewnątrz - bo pytanie czy znajdzie termin :)
    No i wózek - zależy, jaki się chce. Czasem i po 6 tygodni się czeka na jakiś wariant :)
    Dla mnie to jest jeszcze kwestia psychiki - jak te największe, najdroższe rzeczy wybraliśmy - to od razu czuję, jakbyśmy już prawie wszystko mieli ;)))))))) i odetchnęłam :)
    Zresztą doszłam do wniosku, że lekkie "pierdoły", to mogę i w lato kompletować - przez internet, nie ruszając się w z domu ;) Ale jednak wózek, łóżeczko - dobrze zobaczyć na żywo - a im cieplej na dworze i im brzuch większy, tym się mniej będzie chciało ;)))

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku, remont sami robimy - mąż z teściem, więc na spokojnie to ogarniemy. Wózek mamy, bo jakiś czas temu na OLXie pojawiło się ogłoszenie, cena fajna i taki jakiego szukaliśmy ;) ciuszków mam jeden mały karton ;)

Bratek lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku u mnie dłuższa przerwa obniżyła cukry na czczo. Mam 10,5-11h przerwy i cukry na czczo luks :) jak przerwa byla między 6-8h to skakały :)

‹‹ 830 831 832 833 834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ