WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziuuuula wrote:Ja zrobiłam pierwsze zakupy i prawie się poryczałam, jak zobaczyłam te malutkie ciuszki w lidlu.
Nie znam się na rozmiarach kompletnie. Wzięłam takie na 2-6m.
Ale tylko trzy paczuszki: body z długim rękawem rozmiar 62-68, spodnie długie i skarpetki rozmiar 11-14.
W sklepie jak kupisz to masz rozmiary albo od ilu do ile miesięcy -
Ja byłam dziś w Lidlu w Oświęcimiu to co się tam działo to masakra, ale kupiłam sobie leginsy, bluzkę i stanik (będę zwężać pod biustem bo rozmiary były okropnie duże), a małej spodenki na 62-68 (przezornie wole niebieskie i szare) były jeszcze na 50-56 ale to bardziej na wcześniaki takie maleńkie.
Ps. tak ni z gruszki ni z pietruszki jak nastawiacie sie na poród ja ponad 5 lat temu CC teraz bardzo pragnę SN mój lekarz pracuje w prywatnej klinice i chyba chce na mnie zarobić bo mnie nastraszył i powiedział, że musi być CC a tam kosztuje to 2500 zł.
Chce skontaktować się z lekarzem z Tych dzwoniłam tam do szpitala położna powiedziała mi, że trzeba mnie zbadać i jeśli nie ma przeciwwskazań można próbowaćdlatego za miesiąc idę do lekarza który tam pracuje chce się dowiedzieć jak on się na to widzi a ma dobre opinie, więc jak raz zapłacę te 130zł to mi zbytnio z portfela nie ubędzie
Jak myślicie dobrze robię?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 16:04
-
ania
moim zdaniem naciaganie naciaganiem(ze u ciebie niekoniecznie) ale lekarze boją się komplikacji , więc unikają porodów SN po cc, ocena blizny najważniejsza
u mnie bedzie mniej niz 2 lata i spokojnie sama chce CC
jeszcze rok temu wyczytałam, ze w naszym przypadku (po cc) musimy podpisać zgodę na poród nauralnyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 16:09
-
kamciaelcia wrote:ania
moim zdaniem naciaganie naciaganiem(ze u ciebie niekoniecznie) ale lekarze boją się komplikacji , więc unikają porodów SN po cc, ocena blizny najważniejsza
u mnie bedzie mniej niz 2 lata i spokojnie sama chce CC
jeszcze rok temu wyczytałam, ze w naszym przypadku (po cc) musimy podpisać zgodę na poród nauralny
Tak wiem to nadal jest ale zespół jest wtedy przygotowany na ewentualna cesarkę. -
nick nieaktualny
-
Ania91 wrote:Ja byłam dziś w Lidlu w Oświęcimiu to co się tam działo to masakra, ale kupiłam sobie leginsy, bluzkę i stanik (będę zwężać pod biustem bo rozmiary były okropnie duże), a małej spodenki na 62-68 (przezornie wole niebieskie i szare) były jeszcze na 50-56 ale to bardziej na wcześniaki takie maleńkie.
Ps. tak ni z gruszki ni z pietruszki jak nastawiacie sie na poród ja ponad 5 lat temu CC teraz bardzo pragnę SN mój lekarz pracuje w prywatnej klinice i chyba chce na mnie zarobić bo mnie nastraszył i powiedział, że musi być CC a tam kosztuje to 2500 zł.
Chce skontaktować się z lekarzem z Tych dzwoniłam tam do szpitala położna powiedziała mi, że trzeba mnie zbadać i jeśli nie ma przeciwwskazań można próbowaćdlatego za miesiąc idę do lekarza który tam pracuje chce się dowiedzieć jak on się na to widzi a ma dobre opinie, więc jak raz zapłacę te 130zł to mi zbytnio z portfela nie ubędzie
Jak myślicie dobrze robię?
ja męża prosiłam, żeby skoczył po pracy do oświecimskiego lidla, ale powiedział, że strach podejść-tyle ciężarnych i uciekł i nie mam nicjutro spróbuję w wadowickim
a masz lekarza z Oświecimia? Słyszałam, że tam mają dobry szpital (ale powiatowy, bo o prywatnych nic a nic nie wiem). -
Cześć dziewczyny!
Byłam dzisiaj na wizycie u swojego lekarza prowadzącego. Wszystkie badania książkowe.
Z czego bardzo się cieszę to to że po raz kolejny potwierdził że to dziewczynka.
Na dzień dzisiejszy 622g szczęścia!Ania91, mychakruszyna, claudiuszek, Madziuuuula, Pysiaczek89, violett, _izunia_, AniaLewandowska, martta, A_n_k_a_80, mmargol lubią tę wiadomość
-
claudiuszek wrote:ja męża prosiłam, żeby skoczył po pracy do oświecimskiego lidla, ale powiedział, że strach podejść-tyle ciężarnych i uciekł i nie mam nic
jutro spróbuję w wadowickim
a masz lekarza z Oświecimia? Słyszałam, że tam mają dobry szpital (ale powiatowy, bo o prywatnych nic a nic nie wiem).
Ja w Osieku mieszkam a lekarza mam z Kęt ale chce rodzić w Tychach bo tam jest wyspecjalizowana kadra i wyremontowany oddział a w Oświęcimiu na cały oddział jedna sprawna łazienka to nie fajne na prawdę. Choć wiem, że tam mają też dobrych lekarzy.claudiuszek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa z pierwsza corka mialam cc z braku postepu porodu naturalnego czhli z naglych przyczyn
ja jestem 4 lata po cieciu, lekarz sparwdzal blizne mowil ze wszystko jest w porzadku i blizna pieknie jest wygojona ipytal sie mnie jak chce rodzic, to powiedzialam ze jesli nie bedzie przeciwwskazan to chce rodzic naturalnie, nie mam zamiaru isc na zimne krojenie na stol, nie wspominam dobrze cc a pozniej dochodzenia do siebie dla mnie to byl koszmar
powiedzialam lekarzowi ze jesli sie da to sn ale jesli nie bedzie mi sie znow robic rozwarcie i macicq niw bedzie sie otwierac to nie chce zadnego wywolywania plrodu tylko od razu na ciecie.
Ania91 lubi tę wiadomość
-
sarcia123 wrote:Ja z pierwsza corka mialam cc z braku postepu porodu naturalnego czhli z naglych przyczyn
ja jestem 4 lata po cieciu, lekarz sparwdzal blizne mowil ze wszystko jest w porzadku i blizna pieknie jest wygojona ipytal sie mnie jak chce rodzic, to powiedzialam ze jesli nie bedzie przeciwwskazan to chce rodzic naturalnie, nie mam zamiaru isc na zimne krojenie na stol, nie wspominam dobrze cc a pozniej dochodzenia do siebie dla mnie to byl koszmar
powiedzialam lekarzowi ze jesli sie da to sn ale jesli nie bedzie mi sie znow robic rozwarcie i macicq niw bedzie sie otwierac to nie chce zadnego wywolywania plrodu tylko od razu na ciecie.
Po CC nie mogą wywoływać porodu bo jest ryzyko pęknięcia macicy tak słyszałam ale ile w tym prawdy nie wiem ja też źle wspominam moje CC u mnie zaczęło spadać ciśnienie a u dziecka tętno 9 godzin próbowałam urodzić naturalnie ale się nie udało rozwarcie też miałam ciągle na 4 cm okazało się koniec końców że dziecko było owinięte pępowiną jakby wtedy zrobili mi usg to by o tym wiedzieli, a dochodzenie do siebie to był prawdziwy koszmar dlatego nie chce powtórki sprzed 5 lat. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja już też po wizycie kontrolnej. Lekarz stwierdził, że moja szyjka to wojne przetrzyma
i spokojnie ma ponad 5 cm, więc jestem bardzo szczęśliwa.
Dostałam też na ten pęcherz antybiotyk, trochę wyproszony, ale na prawdę coś mnie tam w środku boli i mam nadzieję że po tym przejdzie.
Poza tym Laura równo tydzień temu na prenatalnych leżała główką w dół, a dzisiaj już główką do góry, więc kręci się cały czas
No i następna wizyta 6 czerwca i ustalone, że wtedy biorę zwolnienie. Pozostały więc 4 tygodnie pracy.Pysiaczek89, _izunia_, AniaLewandowska, martta, A_n_k_a_80, mmargol lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia91... nie wiem jak to z tym jest, ale wlasnie lekarzowi zakomunikowalam ze jesli nie ebde mogla urodzic to ide na cc, nie bede sie meczyc cudowac, skakac na pilkach i brac prysznic, dosc mialam wrazan sprzed 4 lat, i mimo ze porod i narodziny dziecka to cud, to traktowanie w szpitalach to byl koszmar.
Do porodu jeszcze pare miesiecy mam wiec jeszcze mam czas zeby zdecydowac o formie porodu, zwlaszcza ze jako ciezarnej po cc, niemalze cc na zyczenie mi przysluguje poniewaz tna w to samo miejsce. najwazniejsze jest moje bezpieczenstwo i dziecka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyinzynierka wrote:Wpadłam do lidla przed 17 wzięłam ostatnia sztukę koszulki... Hehe i jedne gaciorki dla Młodego
właśnie próbuję pomalować paznokcie u stóp. Nie lada wyczyn
-
nick nieaktualnyja już wróciłam, Młody ma już 546 g
Angela89, żabka04, Madziuuuula, claudiuszek, sarcia123, ilona29, agatia, AJrin, Pysiaczek89, Miśka***, Sabina, Strazaczka1990, violett, bbeczka91, _izunia_, AniaLewandowska, martta, A_n_k_a_80, mmargol lubią tę wiadomość