WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
sarcia123 wrote:Ania91... nie wiem jak to z tym jest, ale wlasnie lekarzowi zakomunikowalam ze jesli nie ebde mogla urodzic to ide na cc, nie bede sie meczyc cudowac, skakac na pilkach i brac prysznic, dosc mialam wrazan sprzed 4 lat, i mimo ze porod i narodziny dziecka to cud, to traktowanie w szpitalach to byl koszmar.
Do porodu jeszcze pare miesiecy mam wiec jeszcze mam czas zeby zdecydowac o formie porodu, zwlaszcza ze jako ciezarnej po cc, niemalze cc na zyczenie mi przysluguje poniewaz tna w to samo miejsce. najwazniejsze jest moje bezpieczenstwo i dziecka
Małe sprostowanie tną obok a starą blizne wycinająZobaczymy co ma być to będzie
-
nick nieaktualny
-
sarcia123 wrote:Ania91, no zobacz ja pojecia o tym nie mialam
bylam pewna ze tna w to samo miejsce hmm to co bede miec 2 blizny jak by co, czy z 2 zrobia jedna ladna
Ania a ty na jaki porod sie decydowac bedziesz?
Chciałabym spróbować naturalnie mimo wszystko, tną obok, ale starą blizne wycinają więc zostaje jednaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 20:27
-
nick nieaktualnyAnia ja wlasnie tez chcciala bym sprobowac...ale jak czytam ze jest to porod podwyzszonego ryzyka i musisz pisemna zgode podpisac na porod sn...to zaczynam myslec ze dla wlasnej zachcianki nie ebde narazac siebie i dziecka...bo jednak to jest niebezpieczne.... i zawsze trzeba byc przygotowanym ze jesli nie ebdzie postepu porodu to i tak sie skonczy na stole...bo nie mozna sztucznej oksytocyny podawac ani indukowac porodu...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysarcia123 wrote:Angela a czemu mialas CC jesli mozna spytac? i czemu o sn nie mozesz myslec;)
Ogólnie od 20 tc wiedziałam że czeka mnie CC, ponieważ łożysko było usadowione nisko ujścia wewnętrznego niby się powinno podnieść ale w 30tc tego pechowego dnia kiedy wszystko się zaczeło, moja gin zrobiła usg aby sprawdzić czy sytuacja się zmieniła niestety nie. No i już było wiadomo że urodzimy przez CC ale że zaczełam się akcja porodowa w 30tc i było zagrożenie dla Tysi i dla mnie to nawet jakby łozysko było w dobrym miejscu bym miała CC.
A o SN nie mam co myśleć ponieważ pomiędzy poradami jest krótki odstęp czasowy i lekarz mówił że najlepiej będzie jak zrobimy CC. -
Dziewczyny mam wrażenie że mam mega pecha. Dostałam pismo z ZUSu decyzję że odmawiają zasiłku chorobowego. Od 3.03.2016 jestem na zwolnieniu lekarskim. Prowadzę działalność gospodarczą od 2006 roku, okazało się że płaciłam za zus 15.04 (piątek) a bank zatwierdził moje przelewy dopiero 18.04 (poniedziałek). Zdaniem ZUSu składki są niezpłacone i wywalił mnie z ubezpieczenia chorobowego. Wyłam od 17 i dzwoniłam do księgowej. Trochę kobieta mnie pocieszyła powiedziała że napiszę mi pismo do ZUSu o przywrócenie. Tylko czy przywrócą? Mam doła.
-
nick nieaktualnyAaaa....ja jestem 4 lata po cc... a ciecie mialam z przyczyn naglych brak postępu porodu , wahania tetna dziecka, wczesniej wyeolywanie porodu brak rozwarcia i caly cyrk...macica do porodu sie nie otwierala...okazalo sie ze dziecko ulozone glowkowo twarza do gory i wiecie .... a wy co na moim miejscu byscie zrobily jakie rozwiazsnie? ?..
-
nick nieaktualnymychakruszyna wrote:Angela i w którym tygodniu w końcu urodzilas córkę? Jakoś zatrzymali ta akcje porodowa?
Dokładnie 30+2. W 13 lutego odeszły mi już całkowicie wody, dali mi od razu sterydy na płuca i kolejną dawkę dnia następnego. A 15 lutego byłam już na stole. Akcji porodowej nie było, nie wiem co to skurcze, rozwarcie. Decyzje podjęli ponieważ CRP zaczeło rosnąć, infekcja doszła już do małej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 21:10
-
A najśmieszniejsze jest to że od 10 lat jestem na pierwszym zwolnieniu lekarskim. 10 lat płace miesiąc w miesiąc. Lekarz w marcu powiedział że należy mi się odpoczynek a tu dupa! Nigdy żadnej złotówki od ZUSu nie dostałam.
-
nick nieaktualnysarcia123 wrote:Aaaa....ja jestem 4 lata po cc... a ciecie mialam z przyczyn naglych brak postępu porodu , wahania tetna dziecka, wczesniej wyeolywanie porodu brak rozwarcia i caly cyrk...macica do porodu sie nie otwierala...okazalo sie ze dziecko ulozone glowkowo twarza do gory i wiecie .... a wy co na moim miejscu byscie zrobily jakie rozwiazsnie? ?..
Zależy jak się czułaś po CC. Ja np czułam się o wiele lepiej niż po operacji wyrostka która miałam w 19tc. Bez problemu chodziłam, tylko w pierwszej dobie byłam na przeciwbólowych, następnego dnia byłam już w domu. Myślę że po porodzie SN było by mi o wiele gorzej. Dlatego nawet nie "rozpaczam" że nie mogę rodzić siłami natury.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 21:15
-
nick nieaktualnyMiśka*** wrote:Dziewczyny mam wrażenie że mam mega pecha. Dostałam pismo z ZUSu decyzję że odmawiają zasiłku chorobowego. Od 3.03.2016 jestem na zwolnieniu lekarskim. Prowadzę działalność gospodarczą od 2006 roku, okazało się że płaciłam za zus 15.04 (piątek) a bank zatwierdził moje przelewy dopiero 18.04 (poniedziałek). Zdaniem ZUSu składki są niezpłacone i wywalił mnie z ubezpieczenia chorobowego. Wyłam od 17 i dzwoniłam do księgowej. Trochę kobieta mnie pocieszyła powiedziała że napiszę mi pismo do ZUSu o przywrócenie. Tylko czy przywrócą? Mam doła.
Wyluzuj mamuska.
Wszystko idzie załatwić jak nie po dobroci to i w sądzie załatwisz.
Weź te pismo co księgowa ci napisze i dołącz potwierdzenia z banku (twoje wpłaty żeby data steplmpla 15.05 była) oraz jak masz zaksięgowaniu w zus (data z 18.04).
Czekaj na decyzję ale pytanie czy masz dalej płacić składki.
Ile będziesz czekać na decyzję?????
To nie twoja wina tylko banku.
A tak na przyszłość postaraj się zrobić przelew w banku dwa dni szynlbciej oczywiście jeżeli to możliwe.
A czy już miałaś takie opóźnienie z przelewami czy to pierwszy raz?
Jak ci nie przywroca zostaje co sąd.
Ale wierzę że wszystko się skończy pozytywnie dla ciebie.
A płacz kochana ja na widok jedzenia i mierzenia cukrów płakałam 4 dni bo po każdym posiłku wywaliło cukry i musiałam dać insuline.
Zus nie jest Bogiem z nim też się da wygrać głowa do góry. -
nick nieaktualnyAngela ja po cc czulam sie bardO kiepsko ale ze wzgladu na to ze caly porod trwal 16 godzin do tego 2,5 h bole parte i na koniec cc i dlatego przeszlam tl fatalnie, bo nie wiadomo jak od razu po cc mysle ze lepiej bhm sie czula niz po takim hardcorowym porodzie 2 w 1 ...
-
nick nieaktualnyMiska......dokladnie zus nie jest Bogiem , na nich tez jest sposob, nie martw sie zrob tak jakmowisz wystosuj pismo z potw wplaty i zanies, musza to respektowac, w raziw watpliwosci moge zapytac moja ksiegowa jakto wyglada i co da sie zrobic co 2 opinie to nie jedna , glowa do gory bedzke dobrze:)
-
sarcia123 wrote:Ania ja wlasnie tez chcciala bym sprobowac...ale jak czytam ze jest to porod podwyzszonego ryzyka i musisz pisemna zgode podpisac na porod sn...to zaczynam myslec ze dla wlasnej zachcianki nie ebde narazac siebie i dziecka...bo jednak to jest niebezpieczne.... i zawsze trzeba byc przygotowanym ze jesli nie ebdzie postepu porodu to i tak sie skonczy na stole...bo nie mozna sztucznej oksytocyny podawac ani indukowac porodu...
Podrzucam Ci stronę do czytania naturalniepocesarce.pl warto poczytać niby jest podwyższonego ryzyka, ale po tylu latach co my z brakiem przeciwwskazań możemy próbować i ryzyko wtedy nie jest duże ważne jest głównie zbadanie blizny i te wszystkie procedury wiesz muszą się trzymać tej całej biurokracji i sprawdzić czy możemy a jeśli możemy to co nam stoi na przeszkodzie? Nic próbować zawsze warto -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny