X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Bylam sama na zakupach i to byl blad bo się nadźwigałam i teraz mnie brzuch z prawej strony boli:( głupia nakupiłam cały wózek w tym 2 zgrzewki wód, proszek 6kg.
    Kupiłam juz pampersy :P ale była promocja pampers Premium care 88sztuk za 44zl:)
    Ty żes to sama dzwigała!!!Kobietko nie możesz dzwigać ,wiesz doskonale.Same zgrzewki 2 zgrzewki wód i proszek 6kg mnie przeraza

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Witam sie i ja.
    Ooo widze, ze ciekawe rzeczy w lidlu, moze ja tez sie przejde.
    Zabka do jakiego szpitala we Wro masz skierowanie?

Dziewczyny, gdzie kupie ladna sukienke ciazowa na wesele? Boje sie przez internet, chcialabym normalnie przymierzyc, nie wiem juz sama.

Do kliniki we Wrocławiu ul. Chałubińskiego.
    Na oddział patologii ciąży z cukrzycą.
    Szczerze to dla mojego dobra a przede wszystkim dziecka.
    Jeśli nie zostawia mnie to niech mi jaśniej ta cukrzycę wytłumacza albo zmienia glukometr.

Byłam właśnie ma zakupach w lidlu bo muszę mężowi i córce obiadki porobić (na wszelki wypadek) i kupiłam synkowi spodenki w dwu Paku, skarpetki, spodenki dresowe przecenione (z półki przecen wywalam za 10zł).
    Córce kupiliśmy dwie kolorowanki z naklejkami żeby miała co robić na weekend.

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Ty żes to sama dzwigała!!!Kobietko nie możesz dzwigać ,wiesz doskonale.Same zgrzewki 2 zgrzewki wód i proszek 6kg mnie przeraza

Spokojnie bylam samochodem :) więc nie taszczyłam tego, jedynie musiałam pchać wózek i potem do bagażnika to powrzucać no ale to i tak za dużo jak później odczułam :(

Dziś mam super obiad bo sam się zrobi:P pstrąg z frytkami :) wczoraj pstrąga doprawiłam więc tylko do piekarnika wrzucę :) no i salateczka ale to 5min ;)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, to nie kojarze tego szpitala. Jasne, lepiej zeby Ci to dokladnie wytlumaczyli, ja tez sie dowiem niedlugo co i jak z moimi cukrami, pewnie dostane skierowanie na krzywa i zobaczymy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę Ci Violett żeby twoje cukry były ok. Chociaż wiesz ze przy IO to wszystko możliwe :-(
    Trzymam kciuki za dobrą krzywa :-)

violett lubi tę wiadomość

• Broszka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Cieszę się z Waszych dzisiejszych udanych wizyt! Ja też z samego rana wizytowałam i wszystko jest ok:) No i potwierdziło się wreszcie na 100% że to chłopiec więc Ksosiu proszę o wpisanie na pierwszej stronie:) Teraz mogę szaleć z zakupami:P No i moje łożysko jest już wysoko wysoko więc mam się nie martwić. Tylko nie wiem ile mały waży, zapomniałam spytać z tych całych emocji a lekarz też nie mówił:P Będę podziwiała Wasze kluseczki i nie-kluseczki:)

Strażaczko oszczędzaj się! Trzymam za Ciebie kciuki, wszystko na pewno będzie dobrze!

A Ty Mychakruszyna powinnaś dostać lanie!

I mnie pod koniec maja też czeka glukoza...brrrr już się boję:P

martta, _izunia_, AniaLewandowska, A_n_k_a_80, mmargol lubią tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png

Wysłany: 5 maja 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia Kochana bedzie dobrze:*

żabka04 lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Dostałam wyniki z rana na tarczyce wygląda ok ale nie wiem jakie są normy dla kobiet w ciąży w tabeli mam podane standardowe. Lekarz dał komentarz, że jeśli Tsh będzie > 2,5 to się zgłosić pilnie i jeśli FT4 < normy też się zgłosić. Jeśli w normie to dopiero po porodzie.

Tsh - 0,784 norma (0,27 - 4,2)
    FT4 - 0,97 norma (0,93 - 1,7)
    Anty TPO - 16,97 norma (0 - 34)

A i dodał, że dziecko po 22 tygodniu ma już własną tarczyce i nawet zaburzenia matki już mu tak nie szkodzą.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/body-rozpinane-pajacyk-dlugi-62-duzy-wybor-sliczne-i5480538905.html

Dziewczyny zobaczcie jakie swietne body, polskie, bawelniane i w dobrej cenie , moze komus sie przyda link jak zakupy bedzie robic ;)

• Sophia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was przy pięknej pogodzie. Szczególnie witam Behemotkę bo faktycznie coś ostatnio u niej krucho z czasem skoro tak malutko się odzywa.
    Wczoraj odsypiałam majówkę ;), a dziś już jestem gotowa do działania. Działania troszkę będzie bo jutro goście zaglądają. Taki babski wieczór ;)

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też nie czuły wcale. Jak mnie złapie skurcz lub boli mnie kręgosłup to nawet mnie nie pomasuje i nie zapyta. Na razie twierdzi że go olewam, tylko wózki oglądam, gadam o ubrankach i siedzę na bbf, a dla niego czasu brak.

mychakruszyna lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 maja 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to możliwe ,że czuje juz ruchy???poniżej pępka w dole podbrzusza od paru dni są regularne .Takie pukanie

_izunia_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Dziewczyny czy to możliwe ,że czuje juz ruchy???poniżej pępka w dole podbrzusza od paru dni są regularne .Takie pukanie

No teraz to już całkowicie możliwe :)

Wysłany: 5 maja 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    http://allegro.pl/body-rozpinane-pajacyk-dlugi-62-duzy-wybor-sliczne-i5480538905.html

Dziewczyny zobaczcie jakie swietne body, polskie, bawelniane i w dobrej cenie , moze komus sie przyda link jak zakupy bedzie robic ;)
    fajna ciekawa cena:)

tam tez są pół śpioszki http://allegro.pl/show_item.php?item=4877277191

http://allegro.pl/show_item.php?item=5169655524

Czapeczki po 5 zł są.
    I wyprawka za 43 zł

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=4897546085&reco_id=ad9fdca5-12be-11e6-a079-02ca740046bb&ars_rule_id=201

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 14:47

Wysłany: 5 maja 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Mój też nie czuły wcale. Jak mnie złapie skurcz lub boli mnie kręgosłup to nawet mnie nie pomasuje i nie zapyta. Na razie twierdzi że go olewam, tylko wózki oglądam, gadam o ubrankach i siedzę na bbf, a dla niego czasu brak.
    Mój za to by chciał seksu ,seksu ,seksu a co to ja maszyna? że On musi mieć ciupcianie codziennie.Teraz nie moge.Ale rozumie to.Najważniejsze .:) za to teraz mi się chce jak nie moge i to bardzo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha. Akurat na to mój nie narzeka, bo jak to doktor powiedział jestem okazem książkowym. ;) wszystko mam w normie.

Przyrost wagi oczywiście spiwolnił tak jak wpierwszej ciąży teraz pół kg na 3 tygodnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie chciało mi się już po pracy jechać do tego lidla, może jutro wyskoczę lub poproszę męża żeby po wizycie u gin ze mną podjechał :) ja póki co gotuję zupę krem porową i pogoda się na tyle poprawiła że chyba pójdę do lekarki spacerkiem :)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    nie chciało mi się już po pracy jechać do tego lidla, może jutro wyskoczę lub poproszę męża żeby po wizycie u gin ze mną podjechał :) ja póki co gotuję zupę krem porową i pogoda się na tyle poprawiła że chyba pójdę do lekarki spacerkiem :)
    Haha u mnie też krem z porów i zielonego groszku. ;)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png

Wysłany: 5 maja 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Haha u mnie też krem z porów i zielonego groszku. ;)
    a jo mam pomidorówke,kwaśną taka jaka lubie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 15:51

Dzierzba lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zaszłam do lidla, kupilam wieksze spodenki (2x74-80, 1x86), bo malych ciuszków to już mam :) , buciki niechodki, sobie legginsy i bluke z krótkim rekawkiem(w rozm S ,zeby jakos wyglądało)

Strazaczka1990, żabka04 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 850 851 852 853 854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ