WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny powoli świruje...eh te Google
od 3 dni w nocy bola mnie pachwiny niby to normalne ale od tygodnia mam bole brzucha i boli szyjka...i wyczytałam że te pachwiny mogą być objawem skracania się szyjki lub coś niedobrego z łożyskiem
do tego biorę globulki przeciwbakteryjne i z dnia na dzień mam coraz większy problem wcisnąć ta globulkę bo szyjka mi się zacisla jakby cała spuchnięta
juz sama nie wiem co robić moj lekarz dziś nie przyjmuje. Jutro mam dni otwarte porodówki więc może tam zasięgnę rady? Czy jechać dziś na IP?
P.s. Jeszcze jeden objaw -skurcz mi doszedł póki co 1 po przebudzeniu od pępka po środku napinają się mięśnie i drętwieje na kilkanaście sekund...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 06:17
-
nick nieaktualnymychakruszyna wrote:Dziewczyny powoli świruje...eh te Google
od 3 dni w nocy bola mnie pachwiny niby to normalne ale od tygodnia mam bole brzucha i boli szyjka...i wyczytałam że te pachwiny mogą być objawem skracania się szyjki lub coś niedobrego z łożyskiem
do tego biorę globulki przeciwbakteryjne i z dnia na dzień mam coraz większy problem wcisnąć ta globulkę bo szyjka mi się zacisla jakby cała spuchnięta
juz sama nie wiem co robić moj lekarz dziś nie przyjmuje. Jutro mam dni otwarte porodówki więc może tam zasięgnę rady? Czy jechać dziś na IP?
P.s. Jeszcze jeden objaw -skurcz mi doszedł póki co 1 po przebudzeniu od pępka po środku napinają się mięśnie i drętwieje na kilkanaście sekund...
Poczekaj np do 9. Jeżeli się nic nie zmieni jedź na IP niech zobaczą.
-
Kamcia szczere kondolencje dbaj teraz o siebie szczególnie. Tata bedzie czuwał a wy jestescie teraz najważniejsi. Wiem co mówię mojej mamie zmarła mama jak byla w 6 mc, po 2 miesiacach walki z bialaczka, przez co ja urodzilam sie skrajnie niedożywiona, niecałe 2 kilo w terminie a moja mama walczyła z depresja. Lekarze do mojego ojca mowili, że marne szanse aby dziecko urodzilo sie tym bardziej zdrowe.
-
nick nieaktualnyKamcia - serdeczne kondolencje. Trzymaj sie Kochana.
Jak ja sie cieszę, ze w poniedziałek mam wizytę. Cholewcia wieczorami, a dokładniej juz od popołudnia robi mi sie taki twardy brzuch, głownie z prawej strony, ze aż jest to nieprzyjemnie. Zdaje sobie sprawę, ze macica rośnie, ze właśnie sięga do pępka itd. Ale mimo wszystko mam nadzieje, ze to nie żaden zły objaw.
Mimo wszystko zakupiłam wczoraj w aptece magnez B6 i zamierzam brać przez cały weekend aż do wizyty.
Mała kopie po kilka razy dziennie wiec jestem spokojna
Co do ZUS - moja księgowa ze 2-3 miesiące temu poradziła mi, żebym właśnie płaciła składki 12 lub 13, bo niestety spotkała sie juz z takim przypadkiem, ze odmówili wypłaty świadczenia z racji opoźnienia w składce. Co dla mnie jest chore, bo liczy sie data wyjścia z banku przelewu. Natomiast odwolywalabym sie - dodatkowym argumentem jest fakt, ze od 2006 składki miała płacone regularnie. Głowa do gory!
-
nick nieaktualnymychakruszyna wrote:Dziewczyny powoli świruje...eh te Google
P.s. Jeszcze jeden objaw -skurcz mi doszedł póki co 1 po przebudzeniu od pępka po środku napinają się mięśnie i drętwieje na kilkanaście sekund... -
Hej
Ja wczoraj byłam u mojej gin zeby szyjkę zobaczyła itp. i wiecie co poradziła na taki twardniejący brzuch? Jak stwardnieje, to mam zacząć oddychać jak przy porodzie. Czyli jak robimy wdech to brzuch wypychamy do przodu na maksa, a jak wydech to brzuch do środka. I ze mam powtarzać 10 razy takie oddechy. I powiem Wam, ze wypróbowałam i brzuszek zrobił sie miękki, po takim oddychaniu. Az w szoku byłam, ze to działa. Moze któraś z Was tez wypróbuje w razie coooMarcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Cześć. Kamcia przykro mi. Trzymaj się kochana.
Ja się ogarniam z młodym i fruu do psychiatry. Ciekawe czy mu coś wynajdzie ciekawego?
Mnie też czasem boli takk "miesiączkowo" brzuch ale po no-spie przechodzi, a boli wtedy gdy za dużo pochodzę. Mycha a może masz skurcze przepowiadające? -
nick nieaktualnyWitam się z kawką, dzisiaj pierwszy dzień na zwolnieniu
dziś też prawdopodobnie kupimy fotelik, przejrzałam chyba wszystkie sklepy internetowe + kodyrabatowe.pl + darmowa przesyłka, więc będzie taniej prawie o 100 zł niż w sklepie stacjonarnym
muszę jeszcze do pracy pojechać zawieźć L4, pojechać do Lidla (o ile coś jeszcze będzie ), na jazdy i na sam koniec pierwsze zajęcia szkoły rodzenia!
ja wczoraj mówiłam swojej lekarce, że jak się robi cieplej (powyżej tych 20*) to robiło mi się słabiej, miałam problemy z oddychaniem i duszności to kazała iść na EKG, dodatkowo mam łykać femisept uro i magnez na drętwienia i bolące łydki. Przed wizytą Młody kopał, że aż ciężko było mi usiedzieć, bo była moja kolej, a do toalety iść strach, że ktoś się wprosi, a jak tylko położyłam się do usg to podwinął nózie pod brzuch i nie będzie strzelał fikołków:PAJrin, _izunia_, martta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Angela bardzo dobrze. Bólu kręgosłupa nie czuję więc spełnia zadanie. W dzień robi mi za fotel z podnóżkiem.
Fajne są te wałki bo spokojnie się wysypiam na boku i nic sobie nie uciskam. Ogólnie jestem bardzo zadowolona i nie żałuję zakupu. Trochę się bałam, że się pozbija ale jak na razie nic takiego nie zauważyłam.
Angela89 lubi tę wiadomość
-
Ja dziś na 12:30 mam wizytę zobaczę co u maluszka plus długość szyjki. Dowiem się czy możemy jechać spokojnie na wakacje. U mnie na szczęście z brzuchem nic się dzieje no chyba, że przesadzę z ćwiczeniami to czuje, że robi się twardy.
Jedyne co mi dolega to ból kości ogonowej i biodra robi się niestety coraz gorzej. A i dziś rano krew z nosa dawno już nie było ale widać powróciło.
Miłego jakże słonecznego dzionka. -
nick nieaktualnyWitam się.
Jestem w drodze do Wrocławia.
Moje cukry od wczoraj wróciły do normy mam nadzieję że jadę tylko na konsultacje i Pogonią do domu.
Jeśli wrócę do domu to jutro albo w niedziele zabieram rodzinę na basen (ja się nie będę kąpać).
Dziś wstałam połamana. Od brzucha w dół wszystko mnie boli jakbym miała zakwasy i przebiegła maraton.
Te bóle miednicy,kości ognowej,krzyża to normalne wszystko się rozciąga trzeba przecierpiec i się oszczędzać.
Mi też często strzępy krwi lecą z nosa:-(
Do potem.....
Miłego dnia.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:-)ilona29, Dzierzba, Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWczoraj coś.mi się działo z netem. Co napisałam.posta to mi go nie wyslalo.
My zaraz jedziemy na polowkowe.
A potem jesteśmy umówieni na oglądanie mebli dla córki
Ja na razie nie mogę narzekać ani na twardnienia ani na jakieś bóle. To pewnie mam za to, ze tyle czasu tak strasznie kaszlalam, taka mała nagroda
Trzymajcie kciuki żeby Karol był.zdrowy i żeby ta przeklęta cmv nic mu nie zrobiła.
Mam nadzieję ze po usg w końcu rusze z wyprawkabo czasu coraz mniej....
Dzierzba, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Witam się.
Jestem w drodze do Wrocławia.
Moje cukry od wczoraj wróciły do normy mam nadzieję że jadę tylko na konsultacje i Pogonią do domu.
Jeśli wrócę do domu to jutro albo w niedziele zabieram rodzinę na basen (ja się nie będę kąpać).
Dziś wstałam połamana. Od brzucha w dół wszystko mnie boli jakbym miała zakwasy i przebiegła maraton.
Te bóle miednicy,kości ognowej,krzyża to normalne wszystko się rozciąga trzeba przecierpiec i się oszczędzać.
Mi też często strzępy krwi lecą z nosa:-(
Do potem.....
Miłego dnia.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:-)żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa z tymi kolorami to mam straszny problem, i w ogóle decyzyjnosc U mnie e ciąży spadła do poziomu -1
Najgorsza zagwostke mam z lozeczkiem. Po pierwsze my w pokoju mamy meble koloru venge, a łóżeczka zazwyczaj są białe i takie mi się podobająI teraz nie wiem jak to będzie pasować. .. co prawda tapety mamy białe i białe lampy i dodatki, więc może źle nie będzie.
Ale czy rozmiar 120cm wystarczy? Większy się może nam nie zmieścić