WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo bo w sumie kombinezon powienien posluzyc do lutego/marca pozniej to juz nie ma potrzeby zeby w kombinezon ubierac no chyba ze jest nie waidomo jaka zima i jak zimno, ale generalnie mysle ze 68 bedzie ok, nie ma sensu kupowac nie wiadomo jakich wielkich ...zawsze jak dziecko wyrosnie to mozna dokupic wszystko w sklepach jest od reki przynajmnioej ja tak mysle
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMalutka92, a czemu bedziesz miec CC
?
LRF jesli to Twoje pierwsze dziecko, to duzo sie ciekawych rzeczy dowiesz, ktore pozniej ci sie nie przydadza:D ale sam kontakt z ciezarnymi i w grupie to fajne doswiadczenie, z racji tego ze to moje drugie dziecko ja na ów szkołę się nie wybiremPowodzonka!!
-
nick nieaktualnysarcia, ja już wcześniej pracowałam z bardzo małymi dziećmi, choć z samym noworodkiem nie miałam do czynienia
więc wiele rzeczy na ten temat wiem, ale pewnie zawsze coś nowego się nauczę, a mój mąż przynajmniej ogarnie tematykę kąpania i przewijania (haha, ostatnio oglądał filmy instruktażowe na YT)
-
nick nieaktualny
-
Dziś lekarz mnie zważył i jestem załamana prawie 9 z przodu
Co oznacza ze przytyłam już 12 kilo. Pocieszam się, że zważył mnie po obiedzie i w butach plus inna waga. Zobaczę jak będzie za 2 tygodnie na standardowym pomiarze czyli ta sama waga bez butów i obiadu. -
nick nieaktualnya powiedzcie mi co sądzicie o kupowaniu fotelika w sklepie internetowym? Jest prawie 100 zł taniej z kodem rabatowym, a piszą że nie powinno się, że lepiej w sklepie stacjonarnym. Z drugiej strony nie wiadomo co się działo z takim fotelikiem zanim trafiło do niego lub np w samym sklepie? przecież mógł komuś spaść albo coś... bo mam dylemat
-
nick nieaktualnyChciałam zameldować, że byłam dziś na IP u mojego lekarza prowadzącego. Niestety brzuch ciągle napięty, ból w pachwinach i straszne ciagniecia w dół. Zbadał mnie i uspokoił, że szyjka jest ładna i nie ma rozwarcia. Nie ma tym samym póki co zagrożenia przedwczesnym porodem czy poronieniem. Stwierdził natomiast, że ból może iść ze strony rany po cięciu oraz po wyrostka. Ze macica bardzo mocno się rozciąga a w środku mogą być znaczne zrosty co utrudnia i powoduje takie dolegliwości. Dodał tez, ze może to być już jakiś pierwszy objaw infekcji dróg moczowych, mimo iż tydzień temu wyniki były idealne. Zwiększył mi dawkę Magnezu, No-spytam oraz profilaktycznie kazał brać urosept. Jutro mam dzwonić i w poniedziałek znowu się pokazać już na normalnej wizycie.
A jak się rano chwalilam, że młoda szaleje, tak dziś jest wyjątkowo spokojna, wręcz prawie wcale jej nie czuje.
Nic, leżę i odpoczywam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 15:43
-
Może to znów jakiś przełomowy moment bo dużo z nas narzeka na obolały stan. Mnie ciągnie i kłuje w brzuchu, krzyż mi zaraz wyskoczy i uciekać zacznie, piersi mnie bardzo zaczęły tez bolec
ach, pierwsza ciaze wspominam znacznie przyjemniej
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
Dzierzba- ja mam jutro zajęcia z dr hab Martą Korendo- świetną specjalistką między innymi od Aspergera- wiem, że prowadzi badania dotyczące nowych wytycznych diagnozowania zespołu. Jesli bedzie mówiła ciekawie to prześlę Ci moje notatki- może akurat coś mądrego wymyśliła-może skorzystasz. Chyba, że masz jakieś pytania to mogę jej jutro zadać. Ja mam w pracy kilka dzieci z aspergerem i uważam, że są cudowni (pomimo, że w wiekszości to okropne rozrabiaki
)
-
Malutka92 wrote:Sarcia boje sie,bo pierworodna urodziłam SN sam poród 15min i wszystko bylo do zniesienia
szybko doszlam do siebie i od razu sama małą sie zajmowałam,a teraz przeraza mnie mysl,ze ja nic przy dziecku nie zrobie przez 12h ;-( i nie wiem jak sie ogarne ze wszystkim. Ile bede do siebie dochodzić,czy nie bedzie komplikacji oojj duzo mysli mnie gnębi
No z dochodzeniem do siebie jest ciężko a czemu masz mieć CC? -
Ania91 wskazania medyczne/zdrowotne,mam tętniaka w mózgu i za duze ryzyko na poród SN poza tym nikt by mi na to nie pozwolił ani lekarze ani rodzina
Do tego problemy z sercem-tachykardia i przepuklina na kręgosłupieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 17:28
-
Madziuuuula wrote:Magdalena1991 Czemu zmodyfikowalaś swoją wypowiedź, jak otrzymałaś na nią ode mnie odpowiedź? teraz trochę wygląda jakbym odpowiedziała duchowi:)
nierozumiem nic nie edytowalamJajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
Śpijcie Aniołki [*][*]