X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corka rodzila sie w sierpniu 4 lata temu i na zime kombinezon kupowalam 68 i wwystarczyl, bo 74 to byl wielki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 14:57

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja córka ur się 3 grudnia i od poczatku uzywalismy 62/68, który w lutym juz poszedł w odstawke

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz mam po niej ten 62/68, welurowy 68/74 oraz drugi welurowy 68/74
    na jesień cienki pluszowy 62

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo w sumie kombinezon powienien posluzyc do lutego/marca pozniej to juz nie ma potrzeby zeby w kombinezon ubierac no chyba ze jest nie waidomo jaka zima i jak zimno, ale generalnie mysle ze 68 bedzie ok, nie ma sensu kupowac nie wiadomo jakich wielkich ...zawsze jak dziecko wyrosnie to mozna dokupic wszystko w sklepach jest od reki przynajmnioej ja tak mysle ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze jakies 20 tygodni do narodzin maluszka o ile nie 22 ;) zalezy kiedy zazyczy sobie wyjsc;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W odstawke poszedł bo za mały. Ubieralam gruby sweterek (kurtko-sweter ). Zależy od dziecka. Nasza rosła na długość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka pomysl ze warto cierpienia a bac sie nie ma czego. bedzie dobrze

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam do domku :) mam nadzieję że to już ostatni taki zwariowany dzień przed zasłużonym L4, jeszcze o 18:00 szkoła rodzenia - pierwsze zajęcia :) jestem ciekawa jak będzie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92, a czemu bedziesz miec CC ;)?

LRF jesli to Twoje pierwsze dziecko, to duzo sie ciekawych rzeczy dowiesz, ktore pozniej ci sie nie przydadza:D ale sam kontakt z ciezarnymi i w grupie to fajne doswiadczenie, z racji tego ze to moje drugie dziecko ja na ów szkołę się nie wybirem ;) Powodzonka!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia, ja już wcześniej pracowałam z bardzo małymi dziećmi, choć z samym noworodkiem nie miałam do czynienia :) więc wiele rzeczy na ten temat wiem, ale pewnie zawsze coś nowego się nauczę, a mój mąż przynajmniej ogarnie tematykę kąpania i przewijania (haha, ostatnio oglądał filmy instruktażowe na YT) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze to dobrze ze sie interesuje tym :) naprawde to jest super jesli maz sie angazuje w ciaze, mprzygotowuje do narodzin, moj maz przy drugim dziecku juz tak sie nie stara jak przy 1 :(

• AJrin Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś lekarz mnie zważył i jestem załamana prawie 9 z przodu :/
    Co oznacza ze przytyłam już 12 kilo. Pocieszam się, że zważył mnie po obiedzie i w butach plus inna waga. Zobaczę jak będzie za 2 tygodnie na standardowym pomiarze czyli ta sama waga bez butów i obiadu.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie mi co sądzicie o kupowaniu fotelika w sklepie internetowym? Jest prawie 100 zł taniej z kodem rabatowym, a piszą że nie powinno się, że lepiej w sklepie stacjonarnym. Z drugiej strony nie wiadomo co się działo z takim fotelikiem zanim trafiło do niego lub np w samym sklepie? przecież mógł komuś spaść albo coś... bo mam dylemat :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam zameldować, że byłam dziś na IP u mojego lekarza prowadzącego. Niestety brzuch ciągle napięty, ból w pachwinach i straszne ciagniecia w dół. Zbadał mnie i uspokoił, że szyjka jest ładna i nie ma rozwarcia. Nie ma tym samym póki co zagrożenia przedwczesnym porodem czy poronieniem. Stwierdził natomiast, że ból może iść ze strony rany po cięciu oraz po wyrostka. Ze macica bardzo mocno się rozciąga a w środku mogą być znaczne zrosty co utrudnia i powoduje takie dolegliwości. Dodał tez, ze może to być już jakiś pierwszy objaw infekcji dróg moczowych, mimo iż tydzień temu wyniki były idealne. Zwiększył mi dawkę Magnezu, No-spytam oraz profilaktycznie kazał brać urosept. Jutro mam dzwonić i w poniedziałek znowu się pokazać już na normalnej wizycie.
    A jak się rano chwalilam, że młoda szaleje, tak dziś jest wyjątkowo spokojna, wręcz prawie wcale jej nie czuje.
    Nic, leżę i odpoczywam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 15:43

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to znów jakiś przełomowy moment bo dużo z nas narzeka na obolały stan. Mnie ciągnie i kłuje w brzuchu, krzyż mi zaraz wyskoczy i uciekać zacznie, piersi mnie bardzo zaczęły tez bolec :( ach, pierwsza ciaze wspominam znacznie przyjemniej :/

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba- ja mam jutro zajęcia z dr hab Martą Korendo- świetną specjalistką między innymi od Aspergera- wiem, że prowadzi badania dotyczące nowych wytycznych diagnozowania zespołu. Jesli bedzie mówiła ciekawie to prześlę Ci moje notatki- może akurat coś mądrego wymyśliła-może skorzystasz. Chyba, że masz jakieś pytania to mogę jej jutro zadać. Ja mam w pracy kilka dzieci z aspergerem i uważam, że są cudowni (pomimo, że w wiekszości to okropne rozrabiaki ;) )

mhsvi09k4211dm8g.png

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Sarcia boje sie,bo pierworodna urodziłam SN sam poród 15min i wszystko bylo do zniesienia :-) szybko doszlam do siebie i od razu sama małą sie zajmowałam,a teraz przeraza mnie mysl,ze ja nic przy dziecku nie zrobie przez 12h ;-( i nie wiem jak sie ogarne ze wszystkim. Ile bede do siebie dochodzić,czy nie bedzie komplikacji oojj duzo mysli mnie gnębi

No z dochodzeniem do siebie jest ciężko a czemu masz mieć CC?

w57vikgnszqgz528.png
  • Malutka92 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wskazania medyczne/zdrowotne,mam tętniaka w mózgu i za duze ryzyko na poród SN poza tym nikt by mi na to nie pozwolił ani lekarze ani rodzina
    Do tego problemy z sercem-tachykardia i przepuklina na kręgosłupie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 17:28

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:41

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Magdalena1991 Czemu zmodyfikowalaś swoją wypowiedź, jak otrzymałaś na nią ode mnie odpowiedź? teraz trochę wygląda jakbym odpowiedziała duchowi:)

nierozumiem nic nie edytowalam

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
‹‹ 858 859 860 861 862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ