X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po kilku dniach ;)
    Miałam trochę na głowie i nie byłam w stanie Was nadrabiać...
    Byliśmy u ginekologa na cotygodniowej wizycie, moje córeczki już są równe wagowo mają po 306g i 307g :) w jednej jest słabszy przepływ pępowinowy, ale na razie się nie martwimy bo to nie zmienia nic w ciąży, a będzie obserwować. Mogło to być tylko w tym momencie badania.. wizyty mam często więc jestem spokojna. Teraz jedziemy już na kolejną we wtorek to zobaczę co powie moja prowadząca profesor :)

_izunia_, żabka04, violett, A_n_k_a_80, megg, mysza0406, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Wczoraj nie miałam siły już napisać.
    Jesteśmy po polowkowym :) Karol jest kawał chłopa, ma juz 542gramy :) nic dziwnego ze juz mocno czuję jego kopniecia :) poza tym wszystko z nim dobrze :)
    Pan Profesor był nieco zaniepokojony ze jest już taki duzy, pytał czy nie mam cukrzycy bo sterydy w ciąży moga wlasnie powodowac cukrzyce.
    Z drugiej strony stwierdził że może to być u nas genetyczne. Bo i ja i mąż wysocy. Zobaczymy co będzie dalej ;)

Niestety fotkaminsie nie pochwalę. Mam same zdjęcia mózgu, kości, żadnego buzi...

Pysiaczek89, martta, _izunia_, żabka04, violett, A_n_k_a_80, Dzierzba, megg, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce się jeszcze pochwalić ze wczoraj kupiliśmy meble na olx :) ale sie ciesze bo sa sliczne :) córce też się podobają :) zaraz zrobimy malowanie i Młoda się przeprowadzi do siebie :) a babcia do dziadka ;)

martta lubi tę wiadomość

• magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze tylko ja ten piekny sloneczny dzien spedze sama w domu, w lozku;( od założenia pessaru nie czuje sie dobrze. brzuch mnie boli, spacery odpadaja od poczatku ze wzgledu na zagrozona ciaze i fakt ze 100 m jest dka mnie juz mega meczace, dzis znowu mialam nawal mleka, cala koszulka brudna po nocy, do tego przy sniadaniu cieklo, chyba jakos myslami to zatrzymalam, bo gdy podnioslam koszulke pzestalo

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj kupiliśmy pierwszy fotelik samochodowy :) używany, ale w świetnym stanie ;) na żywo jest bardziej w brązie. Jestem zadowolona, cena super i wygląda jak nowy.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/af3b550a7b83.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 11:31

Strazaczka1990, Sabina, martta, bbeczka91, żabka04, _izunia_, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Dzisiaj kupiliśmy pierwszy fotelik samochodowy :) używany, ale w świetnym stanie ;) na żywo jest bardziej w brązie. Jestem zadowolona, cena super i wygląda jak nowy.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/af3b550a7b83.jpg

o foteliku myslalam zeby kupic 3w1 . ja narazie sie wstrymuje z takimi zakuami, strach. . .

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    uff, umyłam lodówkę! coś mi w niej śmierdziało :P
    nie mam pomysłu na obiad, ani na dziś ani na jutro...
    Ja dziś zrobie naleśniki z parówką w środku i żółtym serem pychaaa

_izunia_ lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 maja 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    Martta kawał chłopa z Filipka:)

Gratuluje udanych wizyt :) i kciuki za dzisiejsze

Ja po śniadanku , leze bo coś mnie boli podbrzusze z lewej strony.
    Miałam iść dziś na pogrzeb,bo 2 dni temu powiesił sie mój kolega w wieku 27 lat.Nie wiem co mu odbiło.Przeciez to twardy charakter.Ale stwierdziłam,że pogrzeby to nie dla mnie.

Pogoda u Nas cudowna:)Alan od paru dni regularnie daje matce do zrozumienia,że gra w brzuszku w piłke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 11:45

• Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena1991 ja w tej chwili mam szew szyjkowy, pessar będę miala zakładany dodatkowo w poniedziałek. W poprzedniej ciąży tez miałam szew szyjkowy + pessar. Jeśli masz jakieś pytania to pisz:-) jakiej długości masz szyjkę??

Tez mam termin na wrzesień, w maju 2015 urodziłam córeczkę, pisałam na poprzednim forum ale po zaistniałej sytuacji tam nie miałam czasu wbić się ponownie w rozmowę tutaj do Was :-) cały czas was podczytuje :-)

W poniedziałek mam usg wiec wkleję zdjęcie z nickiem żeby nie było :-)

Sabina, bbeczka91, _izunia_ lubią tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena1991 wrote:
    o foteliku myslalam zeby kupic 3w1 . ja narazie sie wstrymuje z takimi zakuami, strach. . .
    Ja rozkładam sobie wydatki, bo kasa leci jak woda i na sam koniec nie znajdę dobrych okazji dla dwójki dzieci, a z i kasą nie wydolę na ostatnią chwilę ze wszystkim x 2 ;) poza tym nie ma co myśleć negatywnie :D takie jest moje zdanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 12:16

Sabina, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja rozkładam sobie wydatki, bo kasa leci jak woda i na sam koniec nie znajdę dobrych okazji dla dwójki dzieci, a z i kasą nie wydolę na ostatnią chwilę ze wszystkim x 2 ;) poza tym nie ma co myśleć negatywnie :D takie jest moje zdanie :)
    To prawda. Wszystko jest dobrze i będzie dobrze :)

Pirelka masz święta rację , Kasa przepływ przez palce. My dopiero zaczynamy remont, planujemy pierwsze zakupy i już mi słabo. ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 12:35

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    To prawda. Wszystko jest dobrze i będzie dobrze :)

Pirelka masz święta rację , Las przepływ przez palce. My dopiero zaczynamy remont, planujemy pierwsze zakupy i już mi słabo. ..
    My remontu nie robimy, tylko jakiś mebelek dokupimy, a potem zrobimy za kilka lat pokoik dziewczynek jakiś tematyczny :)

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupuję co miesiąc po trochę, tym bardziej że do września zostały już tylko 4 wypłaty. Dodatkowo mnie po kieszeni ciągnie dentysta... Na razie rzeczy dla Emi mam niewiele, bo moja decyzyjność osiągnęła dno i na dzień dzisiejszy nie umiem nawet dokonać wyboru pościeli do łóżeczka, czy kocyków. A wózek, to już w ogóle nie wiem jak się zdecyduję, bo mam sto myśli na minutę.

Sabina lubi tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc

Wysłany: 7 maja 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Ja też kupuję co miesiąc po trochę, tym bardziej że do września zostały już tylko 4 wypłaty. Dodatkowo mnie po kieszeni ciągnie dentysta... Na razie rzeczy dla Emi mam niewiele, bo moja decyzyjność osiągnęła dno i na dzień dzisiejszy nie umiem nawet dokonać wyboru pościeli do łóżeczka, czy kocyków. A wózek, to już w ogóle nie wiem jak się zdecyduję, bo mam sto myśli na minutę.
    ja zamierzam kupic na początku 56,62 potem jak dziecko sie urodzi bede na bierzaco kupowała.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję juz do 74-80

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena1991 wrote:
    widze ze tylko ja ten piekny sloneczny dzien spedze sama w domu, w lozku;( od założenia pessaru nie czuje sie dobrze. brzuch mnie boli, spacery odpadaja od poczatku ze wzgledu na zagrozona ciaze i fakt ze 100 m jest dka mnie juz mega meczace, dzis znowu mialam nawal mleka, cala koszulka brudna po nocy, do tego przy sniadaniu cieklo, chyba jakos myslami to zatrzymalam, bo gdy podnioslam koszulke pzestalo
    Ja też na razie siedzę sama, bo mój mąż ostatnio albo jest w pracy, albo pomaga mężowi kuzynki w remoncie mieszkania. Na szczęście po południu mama z bratem przyjadą na grilla, więc będę miała i obiad zrobiony i towarzystwo ;)
    Pocieszę Cię, też od początku ciąży 80% czasu spędzam w domu, w łóżku. Najpierw krwiak, potem łożysko przodujące, a teraz kiedy już teoretycznie mogłabym wrócić do świata żywych, to nie mam na to siły. Ostatnio na spacerze prawie zemdlałam po przejściu 600 metrów. Za nami już połowa, jeszcze trochę i dobijemy do mety, więc odpoczywajmy teraz ile się da. I staraj się wygonić z głowy czarne myśli, bo one nie pomagają :) :)

Właśnie z ciekawości nacisnęłam moje sutki i pierwszy raz w życiu coś mi z nich poleciało... Boże ale dziwnie się czuję, aż mi się normalnie płakać chce, bo to kolejny taki namacalny objaw tego, że już niedługo moja maleńka córeczka będzie z nami <3

Sabina lubi tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mahda1991...... badz dobrej mysli, chociaz czasami to ciezkie, wiem! Ja miko iz wszystko u mnie w porzadku ez siedze w domu wieksza czesc, przejde sie kawalek do sklepu to sie czuje jak emerytka normalnoe.... jazda samochodem srednio sie sprawdza bo nie moge sie skoncentrowac i mam zawroty glowy chwilami mi slabo wiec nieszczescie gotowe z taka glowa do jazdy !

Ogolem to jestem ciagle rozkojarzona, na zakupy latam sto razy bo mimo ze wsYstko mam na kartce tompol i tak zapomne...masakra :D Dodatkowo mam 4 latke w domu ktora tez wymaga ogarniecia , na codzien na szczescie od 7 do 15 jest w przedszkolu to mam free time dla siebie :)

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o rozmiary ubranek na razie kupuję 56(zaledwie kilka sztuk), 62 i 68. Chociaż rozmiar, rozmiarowi nie równy. Na razie mam porównanie między 5-10-15, a H&M i 68 z H&M, minimalnie większe od 56 z 5-10-15 ;) Już nie mówiąc o tym, że mój kombinezon ze Smyka na 68, w porównaniu do tych ubranek jest gigantyczny ;)

syy2e6yd7ct4c97p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś wzięłam do ręki bodziaki rozm. 74 z C&A i wydawały mi się bardzo małe...

• ewelia Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 09:49

ex2b2n0az5d0t4z9.png
‹‹ 860 861 862 863 864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ