X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:41

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka...rozumiem to przykro mi z powodu choroby :(

Nie martw sie ja tez jestem po 1 Cc i teraz tez nie wiem czy urodze normalnie czy tez przez cc... tez mam stracha....ale co chcialam miec dziecko to musze je urodzic..

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, w zyciu trzeba buc silnym mimo ze zycie kopie nas po dupie z kazdej strony! Nie poddawaj sie, badz dzielna !

Malutka92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj dzien pelen wrazen, remontujemy lazienke i mnostwo jezdzenia, wybierania i pilnowania z tym.
    Teraz boli mnie glowa i najchetniej poszlabym spac, ale praca ciagle wre, wiec za bardzo nie mam jak.

Zabka, super, ze Cie nie przetrzymali w szpitalu, zawsze w domu lepiej :)
    Ciekawe info z tymi oddychami przy skurczach, wyprobuje, jak bedzie mi sie spinal brzuch.

żabka04, Pysiaczek89, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Mam dwa pytania odnosnie badania moczu. Ile dni czeka sie na wynik posiewu z moczu? Jak mam skierowanie na posiew i badanie moczu (sa to dwa oddzielne skierowania) to musze miec je w oddzielnych pojemniczkach czy wystarczy ten sterylny co do posiewu?
    Malutka ja robilam w Luxmedzie i wystarczył jeden pojemnik, czeka się 3 dni, bo oni muszą wyhodować jakieś bakterie, więc nie ma szybciej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam do domu i padam na ryjek, zaraz chyba położę się spać, po zajęciach jeszcze poszliśmy na spacer na rynek, bo zachciało mi się zapiekanki :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zagapiłam, ale na szczęście dwa razy byłam u gin i juz na drugą wizytę miałam. Do 12 na pewno zdążysz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dziś padam ;/ cora spi od godzinki, a teraz ja sie polozylam bo juz tak kregoslup mnie boli ze wytrzymac nie moge :/ juz nie wiem jakie sposoby uzywac na ten bol kregoslupa masakra...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Malutka ja robilam w Luxmedzie i wystarczył jeden pojemnik, czeka się 3 dni, bo oni muszą wyhodować jakieś bakterie, więc nie ma szybciej.
    Jak ja robię w enel med to chcą w dwóch pojemnikach :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w piękny słoneczny poranek :) My dziś idziemy w teren na grilla :) zapowiadają piękną pogodę! Miłego poranka i dużo spokoju dzisiaj :D

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja! jak już jest wolne to oczywiście Filip musiał się usadowić na pęcherzu :P rano takie ciśnienie czuję, że nie ma mowy o dłuższym pospaniu.

A wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia, mąż się bał że będzie nudno, strasznie i będę krępujące zadania do wykonywania, ale było świetnie i prowadząca ma zdrowe podejście do dzieci i ciąży :) w ramach kursu oprócz podstawowych tematów mamy zwiedzanie porodówki, spotkanie i konsultacje z położną, ratownikiem noworodkowym i neonatologiem :) a po urodzeniu dzidziusiów organizowane jest spotkanie. Nasza prowadząca zajmuje się też diagnostyką psycho-ruchową niemowlaków i będzie sprawdzać jak nasze maleństwa się rozwijają i w jaki sposób je najlepiej kształtować :)
    w grupie są same sierpniówki, ja jedna na wrzesień, ale równie dobrze możemy się spotkać na porodówce, bo ja mam na początek, a one na koniec miesiąca termin :P

_izunia_ lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Mam dwa pytania odnosnie badania moczu. Ile dni czeka sie na wynik posiewu z moczu? Jak mam skierowanie na posiew i badanie moczu (sa to dwa oddzielne skierowania) to musze miec je w oddzielnych pojemniczkach czy wystarczy ten sterylny co do posiewu?
    Na badania ogólne i na posiew trzeba mieć dwa pojemniki z moczem. U mnie zawsze tak było.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry w 24 tygodniu :) My dziś piknik na Odrą zwiedzić chcemy, grill u znajomych i jeszcze ognisko tak więc cały dzień na powietrzu ale zapowiada się bardzo ciepło bo już 15 stopni jest w cieniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 08:10

bbeczka91, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest tak pięknie, że chyba wyciągnę swojego męża jutro do ogrodów pokazowych Kapias, a za kilka tygodni niedaleko nas jest Święto Kwitnących Azalii, więc też pięknie się zapowiada :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 08:11

• Miśka*** Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro wyciągam swojego na Giełdę ogrodniczą. A co niech trochę porobi za tragarza. ;-)

eiktdqk3z6382dmf.png
    38 tydz 2 dzień -3724g do kochania
    23 tydz 3 dzień - 622g szczęścia

27 tydz 2 dzień - 1044g :-D
    31 tydz 2 dzień - 2082g
    35 tydz 0 dzień - 2644g
  • Miśka*** Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może coś się ładnego kupi do ogrodu.

eiktdqk3z6382dmf.png
    38 tydz 2 dzień -3724g do kochania
    23 tydz 3 dzień - 622g szczęścia

27 tydz 2 dzień - 1044g :-D
    31 tydz 2 dzień - 2082g
    35 tydz 0 dzień - 2644g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam :) dziecko głodne budzi już mamę kopniakami to trzeba wstać :)

Ja dzisiaj mam w planach pranie, mycie okien, sprzątanie i pieczenie. Pewnie dziwna jestem ale juz się nie mogę doczekać jak zacznę :) W ten kolejny długi weekend odmalujeny mieszkanie i będę mogła zamawiać łóżeczko, fotel i dodatki :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff, umyłam lodówkę! coś mi w niej śmierdziało :P
    nie mam pomysłu na obiad, ani na dziś ani na jutro...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) ja zaraz ide jesc sniadanie bo wlasnie wstalam i musze moja matude przebrac z pizam bo tez juz sie obudzila, i skocze na bazar pl mloda kapuste i koper zrobie zasmazana do obiadu a czesc taki letni bigosik z kielbaska z tej kapusty :) na obiad filet z kurczaka i ziemniaczki, a zupe zeobie bptwinke bo w tym roku jeszcze nie jadlam :)

• martta Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    URL=http://www.fotosik.pl/zdjecie/755582b70623b858]755582b70623b858med.jpg[/URL]

Cześć ciocie, wczoraj tak sie prezentowalem na wizycie. Juz prawie 500 g mam :-)

Ogólnie z Filipkiem ok, gorzej, ze mnie rypia plecy ostatnio i te rwa z jednej strony sie odzywa... ale widzę, ze nie tylko ja tak mam...
    My w końcu wyjechaliśmy sobie gdzieś na weekend, niedaleko, bo do Łeby, ale fajnie, ze w koncu przed oczami troche inaczej, no i pogoda póki co dopisuje. Mam nadzieję że dobrze mi zrobi psychicznie i fizycznie ten wyjazd, bo ostatnio cos kryzysowo u mnie. Milego dzionka dla Was wszystkich mamuśki! :-*

Pysiaczek89, Malutka92, bbeczka91, Sabina, Strazaczka1990, _izunia_, żabka04, violett, A_n_k_a_80, Dzierzba, Anulka01, megg, mmargol lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
‹‹ 859 860 861 862 863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ